2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Yarim cay bardagi 1 ögundemi yiyecek 1 gunde toplam yedigimi okadar olacak.kahvaltisini oglen corbasini yogurdu meyvesi derken toplam 1-1.5 cay bardagi falan yiyordur heralde cokmuki
Oooo çok o zaman emmez valla ek gıdaya geç başlamak ancak tadlarına yabancı olması anlamında zor olabilir ona da tadımlık vererek önüne geçersin birde pütür e alışması için verdiklerini pütürlü verirsen hiç de zor olmaz ek gıdaya geçmek 1 öğünde toplam 1 .5 çay bardağı yerse tabi emmez
1 yaşına kadar hiç birşey vermesen dahi anne sütü tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde zengindir emin ol verdiklerinden bin kat daha besleyici ve bağışıklığını yükselticidir
Ben bugün de birşey vermedim arada yediklerimiziden kaşıkla veriyorum o da 2 çay kaşığı bazen yani verince yiyor sıkıntı yok ama yemekle karnını doyurmuyorum

Oooo çok o zaman emmez valla ek gıdaya geç başlamak ancak tadlarına yabancı olması anlamında zor olabilir ona da tadımlık vererek önüne geçersin birde pütür e alışması için verdiklerini pütürlü verirsen hiç de zor olmaz ek gıdaya geçmek 1 öğünde toplam 1 .5 çay bardağı yerse tabi emmez
1 yaşına kadar hiç birşey vermesen dahi anne sütü tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde zengindir emin ol verdiklerinden bin kat daha besleyici ve bağışıklığını yükselticidir
Ben bugün de birşey vermedim arada yediklerimiziden kaşıkla veriyorum o da 2 çay kaşığı bazen yani verince yiyor sıkıntı yok ama yemekle karnını doyurmuyorum
1 ögunde degil 1 gunde toplam verdigim 1 -1,5 cay bardagi falandir.gunde kac kez emziriyorsun peki gunduz.gecede emiyormu.ilk oglumu 22 ay emzirdim memeyi cokzor birakti o da kreste zorlanmasin diye biraktirmistim.insallah buda bi okadar emer

Günlük toplamda 2 cay bardagini gecmicek sekilde ek gida alirsa anne sutunude yeterli miktarda alirmis👍

Eklentiler

• 20210530_090857.jpg
    20210530_090857.jpg
    91,8 KB · Görüntüleme: 34
Günlük toplamda 2 cay bardagini gecmicek sekilde ek gida alirsa anne sutunude yeterli miktarda alirmis👍
cnm senin verdiğin ek gıdada sorun yok memeden uzaklaşmasının önüne geçmen lazım. yani 3 değil 2 öğün ver mesela. düzene girince tekrar arttırırsın.
ben bu sabah çeyrek krep, labne ve salatalık verdim 10gibi.3 gibi de köfte ve ayran. aralarda aktif olarak emdi. bundan sonra daha birşey vermiyorum mesela. 2 öğün gidiyorum ben emdiği için.
6aydan sonra anne sütü özelliğini falan kaybetmez. bebeklerimizin mideleri büyüdükçe sadece sıvı ile beslenmeleri sık acıkmalarına sebep olmakta. ek gıda ile acıkma süresi arttırılıp hem de farklı tatlarla tanışmalarını sağlıyoruz. geç başlamayı da doğru bulmuyorum. anne sütünü ihmal etmeden başlanmalı

cnm senin verdiğin ek gıdada sorun yok memeden uzaklaşmasının önüne geçmen lazım. yani 3 değil 2 öğün ver mesela. düzene girince tekrar arttırırsın.
ben bu sabah çeyrek krep, labne ve salatalık verdim 10gibi.3 gibi de köfte ve ayran. aralarda aktif olarak emdi. bundan sonra daha birşey vermiyorum mesela. 2 öğün gidiyorum ben emdiği için.
6aydan sonra anne sütü özelliğini falan kaybetmez. bebeklerimizin mideleri büyüdükçe sadece sıvı ile beslenmeleri sık acıkmalarına sebep olmakta. ek gıda ile acıkma süresi arttırılıp hem de farklı tatlarla tanışmalarını sağlıyoruz. geç başlamayı da doğru bulmuyorum. anne sütünü ihmal etmeden başlanmalı
Köfteyi nasıl yaptın verdin canım peki yutması fln nasıl içinr baharat koydunmu

1 ögunde degil 1 gunde toplam verdigim 1 -1,5 cay bardagi falandir.gunde kac kez emziriyorsun peki gunduz.gecede emiyormu.ilk oglumu 22 ay emzirdim memeyi cokzor birakti o da kreste zorlanmasin diye biraktirmistim.insallah buda bi okadar emer
Valla canım istedikçe emiyor kimi 2 dk kimi 5 dk kimi 10 dk sürüyor benim sütüm hızlı akıyor birden iniyor 10 kere felan emiyor yani 10 kere degilsede saymadigim için bilemiyorum istedikçe veriyorum yani gece de 3 4 kere emiyor gece daha bi uyku arası güzel emiyor

Yani yoğun olarak emmeli canım beslenmesinin büyük yüzdesini anne sütü yada devam sütü oluşturmalı ek gıda ufak ufak verilmeli belki 9 aydan sonra artık memeden ayrılmak zaten istemeyecegi icin öğünleri arttırıp büyütebilirsin
Bana sorarsan sütüne güven derim yoğun olarak emzir küçük ölçülerde ek gıdaya da devam et
Mesela bende bugün kahvaltıda yarim pankek verdim eline alıp bir pankeki yarısı kadarını yedi kendi
Akşam yemeğini erken yedik o zaman da bir tatlı kaşığı kadar pilav yedirdim yemek istediği için uzandığı için ve bol bol emziriyorum

7 ay kontrolüne gittiniz mi canim boyu kaç ve kilosu bizim 2 gün kaldi ebe kontrol edecek doktora da gitmek istiyorum da birşey soracağım oğlumun şimdiye kadar testisleri her muayenede yerinde idi doktor iyi derdi bu aralar altını açınca üşüyor büzülüyor islak mendille silince silmesem bile nemiyle altını açınca büzülüyor testis torbası bakmaya korkuyorum 3. Oğlum olmasına rağmen bu ara vesvese hastası olduğumdan aklım heryerde herşeyi inceleme morundayım siz bakabiliyor musunuz sizinde üşüyünce küçülüyor mu testislerinin orası ve elinle muayene edebiliyor musun

7 ay kontrolüne gittiniz mi canim boyu kaç ve kilosu bizim 2 gün kaldi ebe kontrol edecek doktora da gitmek istiyorum da birşey soracağım oğlumun şimdiye kadar testisleri her muayenede yerinde idi doktor iyi derdi bu aralar altını açınca üşüyor büzülüyor islak mendille silince silmesem bile nemiyle altını açınca büzülüyor testis torbası bakmaya korkuyorum 3. Oğlum olmasına rağmen bu ara vesvese hastası olduğumdan aklım heryerde herşeyi inceleme morundayım siz bakabiliyor musunuz sizinde üşüyünce küçülüyor mu testislerinin orası ve elinle muayene edebiliyor musun
canım tek dikkatimi çeken bazen yumurtalıklaeın küçüldüğü😁içeri kaçıyor sanki içindekiler iniyor baya😁
kontole gitmeyeceğim temmuzda götürcem. biz evde bakıyoruz boya kiloya. bugün ölçtük 71boy kilo da kıyafetle 10.1 çıktı. 9700-9800aralığında yani

Emzik sanıldığı gibi kötü birşey değil bende istedim ama almadi geç kaldım emzik emme dürtüsünün gelecek nesillere aktarılması için faydalı imiş bile canım bnmki de alsa veririm yatırırken uyuyana kadar
Canim bizimki de hic almazdı cok uğraştık annem ugrasti daha doğrusu.. ama 6 aydan sonra yatağında uyutmaya çalışırken eşim tutturdu.. simdi uykuya geçirmeden veriyoruz biraz faydası oldu.. ben de dişlerinde çarpıklik yapar mi diye korkuyorum.. bi de biraktirmasi var, qma qcikcasi iyi oldu çok huysuzdu simdi daha sakin

Köfteyi nasıl yaptın verdin canım peki yutması fln nasıl içinr baharat koydunmu
canım ben püre vermiyorum çorba harici hep parçalı besleniyoruz. 1ceviz büyüklüğündeki kıymaya az soğan rendeledim, ekmek için ıslatıp ufaladım, azcık maydonoz attım. baharat olarak çok minik kimyon koydum. tuz da çok çok minik koyuyorum ben tercihinize bağlı. 3tane 1tl büyüklüğünde köfte çıktı. 2damla sıvıyağ damlattım tavaya ve peçeteyle yaydım kızarttım arkalı önlü. koparıp koparıp verdim. çiğnemeyi öğrendi benim oğlum damaklarıyla. dişimiz yok henüz. yanında ayran da verdim hepsini yedi.

canım ben püre vermiyorum çorba harici hep parçalı besleniyoruz. 1ceviz büyüklüğündeki kıymaya az soğan rendeledim, ekmek için ıslatıp ufaladım, azcık maydonoz attım. baharat olarak çok minik kimyon koydum. tuz da çok çok minik koyuyorum ben tercihinize bağlı. 3tane 1tl büyüklüğünde köfte çıktı. 2damla sıvıyağ damlattım tavaya ve peçeteyle yaydım kızarttım arkalı önlü. koparıp koparıp verdim. çiğnemeyi öğrendi benim oğlum damaklarıyla. dişimiz yok henüz. yanında ayran da verdim hepsini yedi.
Maşallah kuzucugaa afiyet olsun şifa olsun inşallah 😘

Normal bizimki buzulme olmuyor yani hic dikkatimi cekmedi.üsüyünce normaldir heralde büzülmesi.ben oynamam öyle elimle temizleyip kapatiyorum
Evet bende dokunmam hassas bölge zaten😁sabah yeni altını açtığımda rahat normaldi soğuk ıslak mendil değdiği için evet normal küçülmesi de önemli olduğu için yumurtalıklar dikkat ediyorum

ben küçük kaselerde hafta da biriki kez kendim yaptığım yoğurtla bebe bisküvisi veya meyveli kavanoz ve bebe bisküvisi, sütle bebe bisküvisi veriyorum dönüşümlü. Şimdi 10 aylık yoğurtla bisküviyi çok seviyor, sürekli istiyor. Başka bir marka kullanıyordum şeker oranı çok ve organik değil diye Hero Babynin organik bebek bisküvisine geçtim. Hala bazen süt emiyor ama normal yani bu durum, sütü daha da azaltıp kaseleri büyütmeyi düşünüyorum

ben küçük kaselerde hafta da biriki kez kendim yaptığım yoğurtla bebe bisküvisi veya meyveli kavanoz ve bebe bisküvisi, sütle bebe bisküvisi veriyorum dönüşümlü. Şimdi 10 aylık yoğurtla bisküviyi çok seviyor, sürekli istiyor. Başka bir marka kullanıyordum şeker oranı çok ve organik değil diye Hero Babynin organik bebek bisküvisine geçtim. Hala bazen süt emiyor ama normal yani bu durum, sütü daha da azaltıp kaseleri büyütmeyi düşünüyorum
sütü azaltma derken emmeyi mi kastettiniz? ben bu konuda size katılmıyorum. ömrünün geri kalanını zaten yemekle geçirecekler. anne sütünü 2 sene alabilecekler. tercihim kesinlikle anne sütü olur benim. elbette yemek yiyecek o düzene de alışacak ama daha çok yemek yesin diye anne sütünü azaltmak bana mantıklı gelmiyor.

Kızlar babalar günü yaklaşıyor
Eşimin ilk babalar günü olacak ona hediye almak istiyorum
Baba oğul kombinlerine baktım ama bir türlü bedenlerini tutturamadım
Sizin bir öneriniz var mı babalar günü için ne yapılabilir başka

Kızlar babalar günü yaklaşıyor
Eşimin ilk babalar günü olacak ona hediye almak istiyorum
Baba oğul kombinlerine baktım ama bir türlü bedenlerini tutturamadım
Sizin bir öneriniz var mı babalar günü için ne yapılabilir başka
iyi hatirlattiniz valla 😂 ben resimlerini bastirip cerceveletmeyi dusunuyorum

X