2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Ama emiyor hala biberkn veriyorum almiyor meme veriyorum aliyor tok olsa memeyi de bırakmaz mi
Yok canim bu sipalar fena benimki tok olur biberon uzatirim ac gibi icer icer icmez kusar meme veririm tok emer emer agzindaki sutu disari çıkarır yutmaz bi emer geri ceker artik tok olup olmadigini anliyorum😂 doymadigini sanip biberon verirdim alirdi ama sonralari artik kendide midesi bulanarak yuzunu ekşiterek belli ediyor

Kızlar resmen ağlayarak yazıyorum o kadar çöktüm ki psikolojim berbat artık🥺
Bebeğim o kadar çok kusuyo ki anlatamam. Oyunlar oynatırım diye daha doğmadan ay aya oyuncaklar aldım hiç biriyle oynatamıyorum azcık hareketlense heyecanlansa kusuyor bebeğimi sevip güldürüyorum hareketleniyor yine kusuyo. Ya her beslenme sonrası kusabilir normal diyolar ama emiyor gazını almak için omzuma alıyorum gazıyla birlikte çıkarıyor sonra hadi üstü ıslandı değiştireyim derken tekrar kusuyor bi anda 3 kıyafet değiştiriyorum. Her beslenme sonrası en az 3 kere kusuyır kıyafet yetiştiremiyorum. Koltuklar halılar yatağım her yere kusuyo bunları temizlemeye yetişemiyorum eşim çok yardım ediyor ama oda bunalmış durumda.
ya resmen bebeğim 3. Haftadan sonra bebek kokmadı hiç her yerimiz kusmuk sürekli silip yıkamaktan çocugu hasta etcem diye korkuyorum.
Geceleri uyku diye bişi hiç yok kusupta duymazsam diye. bi kaç kere nefesi kesiliyor gibi uyku arasında tıkandı. Kendi de uyuyamıyor kusmuk yüzünden
Doktora defalarca söyledim yazdım kilo alıyorsa sıkıntı yok diyor anlamıyorum nasıl sıkıntı yok.
bu mesajı bile 1 saattir yazamıyorum sabah ondan bu yana toplam 4 saat uyumadı
Artık ne yapacağımı şaşırdım 😔
Canim öncelikle sakın ol, doktor değiştirme imkanın varsa bi değiştir bence. Benim yeğenim de çok kusardı. Günde 3 5 kez üst degistirirdi kardeşim. Reflu olma ihtimali yüksek canim

yaş geçiyor diye hemen acele ediliyor bebek için ama anneler olarak kendimizi hiç düşünmüyoruz. toparlanmadan 2.bir çocuk sorumluluğu alıyoruz çoğumuz. benim kızım 4.5yaşında.tüp bebek diye acele ettim eğer oğlum zor bir bebek olsaydı kesün pişman olurdum şimdi bilw sıkılıyorum bazen.
İşte benimkide tup bebek canim o surecte cok yiprandik simdi bi prensesimiz var bin sukur tabiki kardesi olsun isterim ben tasinma isini halledince seneye kismetse tekrar tedaviye baslamak isterim yada embriyo biriktirio dondururum cunku benim yumurtalarim azaliyor o yuzden fazla vaktim yok ve tuplerimde benim kapali tek carem tup bebek dondurup kizim 2 yaşına geldiginde koydururum diyorum cunku dondurulmusum malesef yok embriyo havuzu yapmamiza ramen

Eşin hoplatıp zıplatıyor mu benimki bi ara havalara atacaktı çocuğu kaç kere uyardım sanki 6 aylık bebe gibi davranıyordu 🙈 ondan sonra foş foş kusmalara başladı artık akıllandı sakin sakin davranıyor kusmalarda çok azaldı hemen alt açardım ben onu da yapmıyorum bekliyoruz azcık üst değiştirirken falan da kusuyor 15 dk beklemede fayda var herşey için gaz çıkarmada da bekliyorum 15 dk kural oldu bizde
Yok canım hiç hoplatmıyıruz hatta mümkün olduğunca hareket ettirmiyoruz. Güldüğünde bile heyecanlanıp hareket etse kusuyo. Miniğim oyun oynamayı da çok seviyor ama kusunca hemen ağlamaya başlıyor. Reflüsü ciddi boyutta dedi doktor

Kizlar ben burnunu hemen hemen her sabah tonimer okyanus suyu sıkıp nemlendiriyorum az sonra çekiyorum bugun eczacı 2 aylik bebeğe o kullanılmaz demis eşime dr a sordum gormedi daha yanlış mi yaptim acaba

Allah gönlüne göre versin canım inşallah 2.bebeğine zahmetsiz kavuşursun 🤲Bunara kendiliğinden ilki tüp şimdi normal hamile kalan var cevremde .Bakarsın mucizeler bizi de bulur 😊
Canim rabbim ol dedikten sonra olmayacak yok emin ol, benim tüp bebek tedavisinde ikizlerim oldu, hamilelikte 2. Ay maalesef kaybettim:KK43: onların kayıplarının ardından 5. Ay büyük kızıma kendiliğinden hamile kaldım. Biz şok tabi , elhamdülillah sağ salim kucagimiza aldik. Şimdi 5.5 sene sonra bu minnoş yine kendiliğinden oldu. Tedavi düşünmüyordum açıkçası rabbim verdi çok şükür 🤲🤲🤲🤲

3 ay dolmadan rotanın 1. Dozunu yapalım dedi. Menenjit aşısınada 4. Ayda başlayalım dedi

Kızlar benim ilk çocugum tüp bebek ama ne uğraşlar sonucu oldu anlatsam kitap olur.Arada hiç korunmadım 4 yıl sonra hamilr kaldım kalbi durdu. Artık bebek istemediğim bir zamanda yani 9 yıl sonra bu tontiş geldi. Herşey kısmet işte

Canım benimkide birgün aniden biberonu reddetti ugraştık ugraştık almadı meger benim sütüm yetiyormuş bebişim doğru kararı vermiş
Gerçekten mi bilmiyordum çok sevindim ne güzel 9 yıl sonra mucizen seni bulmuş 😍

yaş geçiyor diye hemen acele ediliyor bebek için ama anneler olarak kendimizi hiç düşünmüyoruz. toparlanmadan 2.bir çocuk sorumluluğu alıyoruz çoğumuz. benim kızım 4.5yaşında.tüp bebek diye acele ettim eğer oğlum zor bir bebek olsaydı kesün pişman olurdum şimdi bilw sıkılıyorum bazen.
2.si tüp mu normal mi oldu canım.

Ben de 2. Çocuk isterim ama bu bebegim en az tuvaletini söyleyecek yasa gelmeli. En az 2 yaşından sonra. Iki tane bebek ususte bakamayiz çok zor. En azından oglum kreşe gidip çişini kakasını yapar duruma gelsin. 2-3 yıl diyorum o yüzden tekrar hamileliği düşünmek için.. Nasipse olur. Normal yollardan oldu bizim o açıdan zorlanmadım ama sezaryen bitirdi beni çok gözüm korkuyor.

Canim rabbim ol dedikten sonra olmayacak yok emin ol, benim tüp bebek tedavisinde ikizlerim oldu, hamilelikte 2. Ay maalesef kaybettim:KK43: onların kayıplarının ardından 5. Ay büyük kızıma kendiliğinden hamile kaldım. Biz şok tabi , elhamdülillah sağ salim kucagimiza aldik. Şimdi 5.5 sene sonra bu minnoş yine kendiliğinden oldu. Tedavi düşünmüyordum açıkçası rabbim verdi çok şükür 🤲🤲🤲🤲
Maşallah ne güzel olmuş Tabi Allah istedikten sonra gerisi boş benim 1 embriyom bile oluşmuyordu rezerv tükenmiş artık 2.tedavimde 6 yumurta toplanip 4 u doldurulmuştu şok olmuştuk. O dilerse Her şeyi yaradır 🤲Benim Eltim hamile yaşi var 43 yaşında yaklaşık bi 4 5 senedir olmuyormuş ama benim haberim yok abisi eşime anlatmış bizim bu tedavi süreçlerini duyunca başka kimsenin haberi yok Şimdi onda hamile çok sevindim adına .1 tabe çocukları old için kimseye bisey dekiyirlardi istemiyoruz falan esim varikosal ameliyatı old abisini çağırdı o zaman anlatmış. Yoksa sır küpü herkes 😁

Canim uyandıktan 1 saat sonra ilk esnemeyi takip et o zaman basla rutinlerine gunduz uykusu ise ben sadece kucağıma aliyorum pispisliyorum ve beyaz gürültüyü aciyorum. Iyice sakinleşince yatağına koyuyorum hafif hafif sallıyorum. Bu sekilde 10 denemenin 7 sinde uyuyor . Ama o esnemek yorgunluk belirtisidir kaçırma bazen 2. Saatte bazen 2.5 saatte ama asla 3 _4 saatte degil bazen biriliwri severken saati kaçırınca hicbir sekilde uyumuyor . Emzik alıyorsa süper eskiden emzik de aliyorsu beyaz gürültüyü sesli.acip ağzına emzigi verince 2 dkda uyuyordu. Gece uykusundan önce de altını aliyorum ışığı los yapıp masaj yapiyorum böylece uyuyacağım anliyor yine kucagimda gaz cikarma pozisyonunda pispislayip iyice sakinleşince yatağa.. yine beyaz gürültüyü acik tabii. Boyle boyle 12 den önce uykuya gelebiliyorum. Ama bixim bebeklerimiz daha çok küçük her seferinde ayni başarı olmaz pes etme.. çoğunlukla düzelecek bak göreceksin. Asiri gazi olduğunda falan biraz huysuzlaniyor. Sabah da 6 dan sonra ne zaman uyanirsq artik onun için gunaydin vakti bir daha hızlıca uyutmaya çalışma. En geç 9 onun artik gunaydin vakti olsun perdeleri ac coşkulu günaydınlar de bilsin yani sabah oldu. Ama gece uyanirsa konuşma hızlıca emzir mümkünse altını acma kaka yapmadiysa emzirirken gaz alıp hemen tekrar uyutmaya calis. Gunduz uykusu yarim saat olursa tekrar salla uyursa 1 saate tamamlamaya calis. Gunduz uykusu 2 saati gecerse yanında nazikçe gurultu yapıp uyandırmaya calis ki gece sanmasın.. bir haftada yuzde yetmiş düzelecek inan.. ama daha çok minikler cok inatlqsmamak lqzim illa kucak diyorsa kucak olacak bazi uykular kaçacak olsa bile rutinlere alısirsa 4. Aydan sonra uyku eğitimi daha kolay olur. Bu arada bu
Tun Uyku eğitmenleri eğitime 4 aydan sonra başlıyor. Bizim yaptığımız geceyi gunduzu öğretmek ve cok yorulmasın engellemek..
Peki ne kadar ne kadar uyuyor bu sekılde? Ve uyutma k için ne yapıyorsun canım?

Ac tok farketmıyor csnım,😂

Benimki De hep 3luk.

Cok hossun😂ben kızımda yazardım. Tecrube ettim artık delirmeyecegım. Sadece mamaları not tutuyorum o a cok surum olmadıgından asama kaydediyor muyuz diye😂

Aynı sekılde gece ac uyumak istemiyorlar sanırım 😂Depo dolduruyorlar korkma canım.

Benimki her sekılde kusuyor 😕Memede de birden kusabılıyor. Dert etmekle etmemek arasındayım😊

Bence normal. Benimki de oyle.

Asıyı nasıl yaptınız canım? Dozu nasıl ayarladınız? Saglık personeli mısın?

Senin yazılar benı öldürüyor 😂
İlk es

Canım evet belliki sizin cok daha yogun umarım ilaclar işe yarar ve cabucak gecer reflüsü
İnş canım çok sağol🙏
Canim öncelikle sakın ol, doktor değiştirme imkanın varsa bi değiştir bence. Benim yeğenim de çok kusardı. Günde 3 5 kez üst degistirirdi kardeşim. Reflu olma ihtimali yüksek canim
Bugün devletteki doktora götürdüm güzel ilgilendi sağolsun. İlaç da verdi ama ilacı 6 aydan küçüklere vermek istemiyoruz dedi bende kullanmaya çekindim

İnş canım çok sağol🙏

Bugün devletteki doktora götürdüm güzel ilgilendi sağolsun. İlaç da verdi ama ilacı 6 aydan küçüklere vermek istemiyoruz dedi bende kullanmaya çekindim
Gaviscon mu verdi ne verdi acaba bizim de c ok kusuyo ya ama ilaçsız gidebildiğim kadar gitmek istiyorum ama senin daha fazla.bizden bizimki benim ustumu arada batırır bazen.carsaf yatak batıyor.cok fiskirirsa genelde kendi ustu batiyor

Ben çok plan yaptım anne olmak için. Yaptığım tüm planlar ayağıma dolandı. Öğrendim ki ben istediğim zaman değil asıl büyük planlayıcı istediği zaman olurmuş. Çok ağladım cok göz yaşı döktüm çıtı biti bi kadındım vücuduma hormon yüklemekten şiştim gözlerimin o ışıl ışıl canlılığı gitti saçlarımın kalitesi bozuldu eşimin kafasında saç kalmadı neredeyse .Şimdi çok şükür Rabbim nasip etti ama yüzüne bakarken bile gözlerim doluyor yaşadıklarım hala hafızamda. Evlat sahibi problemi olmayan için çok basit şu ilk ilişkide hamile kalanlar gibi Ama bizim gibi süreçten geçenler 2.'yi istiyorsa şartlar uygunsa hiç düşünmesin ben ağzımın payını sağlam aldim 😁isteyene istediği zamanda nasip etsin 🤲💞💕

Kizlar ben burnunu hemen hemen her sabah tonimer okyanus suyu sıkıp nemlendiriyorum az sonra çekiyorum bugun eczacı 2 aylik bebeğe o kullanılmaz demis eşime dr a sordum gormedi daha yanlış mi yaptim acaba
Bende yapıyorum canım bebek anca rahatlıyor . Serumdan sıkıyorum burnuna aspiratörle çektiriyorum birazcık ağlıyo ama olsun onun iyiliği için ☺️

Bende yapıyorum canım bebek anca rahatlıyor . Serumdan sıkıyorum burnuna aspiratörle çektiriyorum birazcık ağlıyo ama olsun onun iyiliği için ☺️
Benimki ağlaniyor rahatlatici bir sey olduğunu anlayıp susuyor yoksa ememiyor ay ne biliyim bir wy once serum fizyolojik al diye yollamıştım bunu almis cok kullanisli geldi ben de devam ettim azcik basıyorum sonra ya beb çekiyorum bazen kendi ben çekemeyen çekip yutuyo bugn yenisini almayanidince eczacı o 2 aylik bebeklere kullanılmaz demis de ustunde baby yaziyo ben de korktum

Gaviscon mu verdi ne verdi acaba bizim de c ok kusuyo ya ama ilaçsız gidebildiğim kadar gitmek istiyorum ama senin daha fazla.bizden bizimki benim ustumu arada batırır bazen.carsaf yatak batıyor.cok fiskirirsa genelde kendi ustu batiyor
Evet gaviscon verdi kullanmazsam ilacı ben kafayı yicem artık öğütmekten uyku bile uyuyamıyor. Eğer çok zorlanmıyorsan götürme canım. Bizimki ağlarken ve gülerken de öksürüyor ben bununda reflüden olduğunu bilmiyordum

Ben çok plan yaptım anne olmak için. Yaptığım tüm planlar ayağıma dolandı. Öğrendim ki ben istediğim zaman değil asıl büyük planlayıcı istediği zaman olurmuş. Çok ağladım cok göz yaşı döktüm çıtı biti bi kadındım vücuduma hormon yüklemekten şiştim gözlerimin o ışıl ışıl canlılığı gitti saçlarımın kalitesi bozuldu eşimin kafasında saç kalmadı neredeyse .Şimdi çok şükür Rabbim nasip etti ama yüzüne bakarken bile gözlerim doluyor yaşadıklarım hala hafızamda. Evlat sahibi problemi olmayan için çok basit şu ilk ilişkide hamile kalanlar gibi Ama bizim gibi süreçten geçenler 2.'yi istiyorsa şartlar uygunsa hiç düşünmesin ben ağzımın payını sağlam aldim 😁isteyene istediği zamanda nasip etsin 🤲💞💕
Benimde 2. Tüp bebek tedavisinde oldu bebeğim. Benimde aklıma gelince yaşadıklarım ağlıyorum hala ama Gülüşünü görünce çektiğim onca sıkıntıları dertleri unutuyorum çok şükür.
2 yaşından sonra bi tane daha olsun istiyordum ama benim bebeğim çok zor ve yoran bir bebek. Ben istesem eşim bundan sonra istemez galiba 😅

X