- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #35.581
Çok geçmiş olsun umarım şimdi iyidir annenCanım ben kızımda değil ama büyük oğlumla sıkça uçak seyahati yapmak durumunda kalmıştım. ( annem rahatsızdı, 6 ayından itibaren sık sık ziyaretine gidiyordum)
Aklımda kalan birkaç şey var, sen kendi bebeğinin huyuna göre ayarlarsın canım.
.
Bebekler genellikle Uçak iniş-kalkışlarda basınç kulaklarını ağrıtıyor ve ağlamaya başlıyorlar. O yüzden kullanıyorsa emzik, yoksa biberonun muhakkak kolay ulaşabileceğin bir yerde olsun. Yutkunma durumu, kulaklarındaki basıncı dengeliyormuş.
.
Bildiğim kadarıyla sen sıkça oyuncak alışverişi yapardın, bazı küçük oyuncaklarını şimdiden sakla. Onları unutsun. Uçakta çıkardığında yeniden keşfetsin. Ben kendi bebeğime yolculuktan bir kaç gün önce marketlerde satılan küçük , ucuz oyuncaklardan bile alıp çantama atıyordum. Her oyuncak bana uçakta zaman kazandırıyordu.
.
Ben ilk yolculuklarımda koltuğumu pencere kenarı almıştım. Bebeği arabada olduğu gibi pencereden baktırarak oyalayabileceğimi düşündüm sanırım.Fakat sonra farkettim ki hareket kabiliyetimi çok daraltıyor. Zaten koltuklar dar, birde pencere kenarında iyice sıkışıyorsun. Tavsiyem koltuğunu koridor kenarı alman. Uçak kalkışa geçtikten sonra emniyet kemerleri açılmasına izin verildiğinde 1-2 sefer tuvalete götürmüştüm. Koridor kenarında oturduğum için kimseyi rahatsız etmekten çekinmemiştim. Tuvalete gidip gelmek bile bir kaç dakika oyalamamı sağlamıştı. Uçak vakitlice inip kalkarsa sıkıntı değil ama rötar yaparsa yada hava şartlarından dolayı iniş yapamzsa böyle küçük kurnazlıklar bebekleri oyalamak için çok işe yarıyor.
.
Ben ilk yolculuklarımda uçuş saatine kadar uyutmuyım, uçakta uyuturum gibi bir hataya düşmüştüm. Aman arkadaşım, ben ettim sen etme, uyumayan bebek huysuzlandı, uçağıda yabancıladı basınçta kulaklarını ağrıttı hiç uyumayıp çok ağladı. Sen bebeğinin düzenini hiç bozma.
.
Uçağa binerken kimliğin, biletini cebine koymayı unutma arkadaşım. Her güvenlik kapısından geçişte çantadan bunları çıkarmak bebekle zor. O yüzden kolay cebinde olması bence daha kolay.
.
Yıllardır bu sorunun sorulmasını bekliyormuşum gibi..Çok yazmışım canım, kusura bakma, bebekli uçak yolculuğu benim ihtisas alanım benim büyüğümün ilk yılı annemin rahatsızlığından dolayı istanbula gidip gelmekle geçti
İyi canım çok şükür, o dönem kalp krizi geçirmişti. yoğun Bakım süreci olmuştu..çok şükür Allah bugününü aratmasın.Çok geçmiş olsun umarım şimdi iyidir annenbende beklesin bu bilgiler bakalım ben nasıl gidip gelicem uçak daha sıkıntılı bende yeni havaalanı İstanbul'da çok uzak ilçede Aydın'da havaalani yok ya Bodrum'a yada İzmir'e gidilmeli sonra bavulmus falan derken otubus yada kişisel aracla gitsen aynı zamana denk gelicek aile ziyaretini çocukla gitmek çok zor olucak cok
Ailem gelip alicak ama nasip işte hayal kuruyorum son dakkaya kadar fakat çok özledim ailemi düşündükçe kalbim sıkışıyorİyi canım çok şükür, o dönem kalp krizi geçirmişti. yoğun Bakım süreci olmuştu..çok şükür Allah bugününü aratmasın.
haklısın canım sanki uçakla olunca çok indi-bindi yapacakmışsın yorucu olacakmış gibi geldi bana da...gerçi düşününce her yolculuk yorucu oluyor .inşallah eşinin bırakma şansı olur, sana da kolaylık olur
Bizimkide dün yaptı onu sarılıp iç çekti malesef ağrıdan yada Rüya görüp korkudan yapıyorlar Umarım çok uzun sürmez bu ağrısı annesi baya zorluyor diş bebeğiniOğlum 10 gibi uyudu ve o saatten beri tam 3 kez uyandı.en sonuncusunda (yaklaşık 15 dk önce) inleye inleye ağlaya ağlaya uyandı ve yaklaşık 5 dk kucağımda iç çekti yavrum10 gibi ıyıduğunda yaklaşık 1 e kadar hiç uyanmazdı,1 gibi emip tekrar uyurdu ama bugün bir anormallik var.ben de ağrısı vardır diye ağrı kesici verdim çünkü iç çekmesi,inlemesi,3 kez uyanması ..bunlar normal değil
Yaa rüya olduğunu pek sanmıyorum çünkü 3. Uyanışı bir de yaklaşık 2 haftadır sürekli huysuz.dünden beri de salyalarında artış varBizimkide dün yaptı onu sarılıp iç çekti malesef ağrıdan yada Rüya görüp korkudan yapıyorlar Umarım çok uzun sürmez bu ağrısı annesi baya zorluyor diş bebeğini
Aynen dış ozamanYaa rüya olduğunu pek sanmıyorum çünkü 3. Uyanışı bir de yaklaşık 2 haftadır sürekli huysuz.dünden beri de salyalarında artış var
evet basınç durumunu okumuştum mutlaka emzik kullanacağım o yüzden inşallah. kulaklarını çok çekiştiriyor zaten diş yüzünden bi de ağrırsa fena olur.Canım ben kızımda değil ama büyük oğlumla sıkça uçak seyahati yapmak durumunda kalmıştım. ( annem rahatsızdı, 6 ayından itibaren sık sık ziyaretine gidiyordum)
Aklımda kalan birkaç şey var, sen kendi bebeğinin huyuna göre ayarlarsın canım.
.
Bebekler genellikle Uçak iniş-kalkışlarda basınç kulaklarını ağrıtıyor ve ağlamaya başlıyorlar. O yüzden kullanıyorsa emzik, yoksa biberonun muhakkak kolay ulaşabileceğin bir yerde olsun. Yutkunma durumu, kulaklarındaki basıncı dengeliyormuş.
.
Bildiğim kadarıyla sen sıkça oyuncak alışverişi yapardın, bazı küçük oyuncaklarını şimdiden sakla. Onları unutsun. Uçakta çıkardığında yeniden keşfetsin. Ben kendi bebeğime yolculuktan bir kaç gün önce marketlerde satılan küçük , ucuz oyuncaklardan bile alıp çantama atıyordum. Her oyuncak bana uçakta zaman kazandırıyordu.
.
Ben ilk yolculuklarımda koltuğumu pencere kenarı almıştım. Bebeği arabada olduğu gibi pencereden baktırarak oyalayabileceğimi düşündüm sanırım.Fakat sonra farkettim ki hareket kabiliyetimi çok daraltıyor. Zaten koltuklar dar, birde pencere kenarında iyice sıkışıyorsun. Tavsiyem koltuğunu koridor kenarı alman. Uçak kalkışa geçtikten sonra emniyet kemerleri açılmasına izin verildiğinde 1-2 sefer tuvalete götürmüştüm. Koridor kenarında oturduğum için kimseyi rahatsız etmekten çekinmemiştim. Tuvalete gidip gelmek bile bir kaç dakika oyalamamı sağlamıştı. Uçak vakitlice inip kalkarsa sıkıntı değil ama rötar yaparsa yada hava şartlarından dolayı iniş yapamzsa böyle küçük kurnazlıklar bebekleri oyalamak için çok işe yarıyor.
.
Ben ilk yolculuklarımda uçuş saatine kadar uyutmuyım, uçakta uyuturum gibi bir hataya düşmüştüm. Aman arkadaşım, ben ettim sen etme, uyumayan bebek huysuzlandı, uçağıda yabancıladı basınçta kulaklarını ağrıttı hiç uyumayıp çok ağladı. Sen bebeğinin düzenini hiç bozma.
.
Uçağa binerken kimliğin, biletini cebine koymayı unutma arkadaşım. Her güvenlik kapısından geçişte çantadan bunları çıkarmak bebekle zor. O yüzden kolay cebinde olması bence daha kolay.
.
Yıllardır bu sorunun sorulmasını bekliyormuşum gibi..Çok yazmışım canım, kusura bakma, bebekli uçak yolculuğu benim ihtisas alanım benim büyüğümün ilk yılı annemin rahatsızlığından dolayı istanbula gidip gelmekle geçti
Bizimki ağrısını çekiyor salya arttı ishal oldu ama diş halen yok sadece eti zorlamış bı onu görüyoruz4. dişi de çıkarmış olduğumuzdan aradaki farktan bahsedeyim. Gece o aşırı huysuz acılı ağlamaları yok artık. Gözleri kapalı beni bile görmeden ağlıyordu. Çok sık ağlayarak uyanıp geri uyuyamıyordu.
Şimdi daha aralıklı uyanıyor sadece mızlıyor. Bazen sallıyorum devam ederse emziriyorum. Yanımdaysa memeyi bırakıp arkasını dönüp uyumaya başladı.
Diş dönemi bıraksam memede sabahlayacaktı asla bırakmıyordu. İştahı daha iyi gibi. Önceden yemek istese bile bir sey damağına değdiği an çığlık atıyordu. Silikon kaşıkta bile.
Bunları üst dişler için söylüyorum. Alttan çok daha zor geçti. Şimdi tatlı bir tavşanım var
Hayırlı olsun canım, bizde bir kavuşsak üst dişlerimize de rahatlasak. Üst dişler ateş yapmış mıydı canım? Alt diş huysuzluk, üst diş ateş yapar derler ya. İki gündür bizde de hafif ateş durumu var. Takipteyim. Dişe mi bağlı anlamaya çalışıyorum. Bugünde devam ederse yarın doktora gideceğiz. Salya artışı da var tabi ki. Bizim alt dişlerde sizinkinden 1 hafta-10 gün sonra çıkmıştı diye hatırlıyorum. O yüzden sormak istedim, diş konusunda sizi takip ediyor olabiliriz4. dişi de çıkarmış olduğumuzdan aradaki farktan bahsedeyim. Gece o aşırı huysuz acılı ağlamaları yok artık. Gözleri kapalı beni bile görmeden ağlıyordu. Çok sık ağlayarak uyanıp geri uyuyamıyordu.
Şimdi daha aralıklı uyanıyor sadece mızlıyor. Bazen sallıyorum devam ederse emziriyorum. Yanımdaysa memeyi bırakıp arkasını dönüp uyumaya başladı.
Diş dönemi bıraksam memede sabahlayacaktı asla bırakmıyordu. İştahı daha iyi gibi. Önceden yemek istese bile bir sey damağına değdiği an çığlık atıyordu. Silikon kaşıkta bile.
Bunları üst dişler için söylüyorum. Alttan çok daha zor geçti. Şimdi tatlı bir tavşanım var
Sağ ol canım darısı başınızaHayırlı olsun canım, bizde bir kavuşsak üst dişlerimize de rahatlasak. Üst dişler ateş yapmış mıydı canım? Alt diş huysuzluk, üst diş ateş yapar derler ya. İki gündür bizde de hafif ateş durumu var. Takipteyim. Dişe mi bağlı anlamaya çalışıyorum. Bugünde devam ederse yarın doktora gideceğiz. Salya artışı da var tabi ki. Bizim alt dişlerde sizinkinden 1 hafta-10 gün sonra çıkmıştı diye hatırlıyorum. O yüzden sormak istedim, diş konusunda sizi takip ediyor olabiliriz
Darısı bize. Tüm gün uykusuz geziyorum sinirli lanet bi kadın oldum gelsin bu dişler. Bizimki iki dişiyle fena ısırıyo korkuyorum da of off4. dişi de çıkarmış olduğumuzdan aradaki farktan bahsedeyim. Gece o aşırı huysuz acılı ağlamaları yok artık. Gözleri kapalı beni bile görmeden ağlıyordu. Çok sık ağlayarak uyanıp geri uyuyamıyordu.
Arada yapıyor annemm ne yapıyorsun diyorum biraz yüksek sesle. Bir bakıyor yüzüme sonra normale dönüyor. Sonra neler olacak bilmiyorum pek laf dinlerler gibime gelmiyorDarısı bize. Tüm gün uykusuz geziyorum sinirli lanet bi kadın oldum gelsin bu dişler. Bizimki iki dişiyle fena ısırıyo korkuyorum da of off
Al benden de okadar.benim orjinalim de sinirliydi zaten.gazı bitmeden diş olayına girmiştik.keşke arada bir es olsaymış diyorum.tam 8 aydır uykusuz,yorgun,bitkin bir kadınım.kesintisiz 7/8 saat uyuduğum günleri okadar özledimki..hele o üniversitede evde tek kaldığım günleriDarısı bize. Tüm gün uykusuz geziyorum sinirli lanet bi kadın oldum gelsin bu dişler. Bizimki iki dişiyle fena ısırıyo korkuyorum da of off
Bende dersten çıkıp çılgınlar gibi uyurdum ahh ah. Bugün yat kalk hacı yatmaz gibi oldum tam dalıcam uyanıyor aptal gibiyim. Uyanıkkende mıyk mıyk. Bi emerken rahatım kafam rahat bide bi kaç dk kendi kendine oynarkenAl benden de okadar.benim orjinalim de sinirliydi zaten.gazı bitmeden diş olayına girmiştik.keşke arada bir es olsaymış diyorum.tam 8 aydır uykusuz,yorgun,bitkin bir kadınım.kesintisiz 7/8 saat uyuduğum günleri okadar özledimki..hele o üniversitede evde tek kaldığım günleriDersin bitmesine yakın eve gidip yatağa yatay geçiş yapıp uyuma planları yaptığım günleri.uyandıktan sonra da sadece kendime göre yemek yapıp ya da sipariş verip onları sakin kafayla yemeyi sonrasında da yine keyfime göre takılmayı gece 2de emzirdim ki o saate kadar daha uyumamıştım sonrasında uyudum ama 40 kez oğluma gidip bakmışımdır çünkü inliyordu.5te emzirmeye kaltım sonrasjnda da saat 7de oğlum uyandı.saat 9da tekrar yyudu ama sadece 50 dakika kadar.şu anda dua ediyorum 13:00-14:00 gibi derin bir şekilde uyuması için.ben de uyumak istiyorum zaten sonrasında iftar hazırlığı için koşturacam
Ben de aynı durumdayım
Es mi? o ne ola kiB Bebekannesiii ben de kızımla salonda yaşıyordum. Dedim bir çocuk doğurdum düzen gitti. 2 gündür yatak odasına geldik. İlk gün uyudu. Dün 20 dk da bir kalktı
Eşimden ayrı yaşama olayında tek olmadığım için sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?