• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ramazanda sahura kadar yatmiyo esim, gece gündüz salonda takiliyo. Sonra düzenli bi hayatimiz olsun istiyorum 😆

Ooooo🤩🤩🤩 kraliçeyim diyosun 🤣
Benimki halinden memnun salonda yatmayı cok seviyo sabaha kadar tv açık 😒
Boyun destekli yastık almıştık horlamasını baya azaltiyo bu arada. Boyun duzlesmesi ve fitiklasma var biraz sebebi öyle bir şeyse sizin kocislerinizde de ise yarayabilir😊
Canım eşim doktora gitti horlama için.burun kemiğinde çökme varmış ve operasyon geçirse bile horlamasının geçeceğine doktor garanti vermemiş.
Bu arada emziren anneler eskisi gibi mi emiyor bebişler? Benimki iyice oyuna döktü artık. Bir çekiyor bırakıp arkasına dönüyor. Olmadı oturuyor uzanarak emmeye çalışıyor. Yan tarafıma geçip memeye uzanıyor falan. Normal kucağımda emdiği yok gündüzleri. Olmadık şekillere giriyor, doyup doymadığı meçhul😕
İki hafta öncesine kadar oğlum memeyi artık ek gıda olarak görüyordu ama iki haftadır iliklerimi kuruttu.ek gıda pek yemediği için beni sömürüyor 😢 diş midir nedir bir çıksa da rahata ersek.dün kaynımlara gittik iki dakika rahat bırakmadı beni.saçlarını yoldu,kulaklarını çekiştirdi,durmadan memeye saldırdı,gögüslerimi ısırdı 😔 gerçekten de artık bir yere gitmek istemiyorum.psikolojimi hepten bozuyor.gece zaten 3:30 gibi bi uyanıyor oyun oynuyor sabah da en geç 7:30da ayaktayız.gün içersindeki uykuları da bölük börçük 😢

Anneler günümüz kutlu olsun💐 Ah yazmak istediğim çok şey var da kelimelerde karşılığı yok. Bu ilk anneler günüm. Bu anı yaşamak için geçtiğim zorlu yolların sonunda her gün bir değil, bin şükür ettiğim yavrum kollarımda😍 İçime evlat ateşi düştüğünden beri ayrı zor gelirdi bugünü geçirmek. Sayısız tedavi, sayısız hayal kırıklığı, tarifi olmayan acıdan sonra geldi minik mucizem. Anlatması uzun ama kendisi tam bir mucize❤

O yüzden şikayet ettiğim her gecenin sabahında o gülümseyen yüzünü gördüğüm an da tek cümle dökülüyor dudaklarımdan. "Canın sağ olsun annem"
Çok şükür benimlesin ya hepsi başım gözüm üstüne. Şu an özlem içinde içi buruk birçok kadın dua etmekte. Ve ben de her gün ediyorum bu duayı. Allahım isteyen herkese bekletmeden nasip et diye. Rabbim bize, annelerimize, evlatlarımıza ve evlatları için dua eden tüm annelere sağlık versin.

ben de 2 ya da 3 kez oldum sanırım ama bu ay hala olmadım bekliyorum. başka bir ihtimali ben de düşünmek istemiyorum hiçbi şekilde.

çok çok geçmiş olsun. sizdeki belirtiler neydi.
Biranda basladi bende bogazimda gicik gibi bi oksuruk. O gece artti ve titremeyle usume ates basladi. Tum vucudumu agri sardi. Gittikce siddetlendi hem agri hemde ates. Sonra gogsum batmaya basladi, nefes almada skinti yasamaya basladim. Sonra hastanede zaturre teshisi kondu. Bugun 10.gunum hala cok halsizim, biraz oksurugum var ama buna bin sukur

Kuzum sen 3 çocukla annelerin Profesörüsün. Ben iki tane çocukla huniyi kafama takmak üzereyim , önünde saygıyla eğiliyorum üstat😁 en çokta senin kutlu olsun
Yaaa teşekkürler canım yaa huni iyi oluyor salıyorsun arada tak benve😂😂
Nedendir bilmem ama bir duygulandım yaa anneler günü beni çok etkiledi çocukluğumdan bu yana hep anne olmak istedim özellikle aşık olduğum adamdan olsun istedim ve duam kabul oldu nekadar zorda olsa anne olmak tahmin ettiğimden hayal ettiğimden de guzelmis❤️ fakat tek tek etiket yapmicam 2 3 ve daha fazla çocuğu olan tüm anneleri gönülden alkışlıyorum taktir ediyorum ben bir çocukta tükendim sürekli onu düşünmekten onun için kosturmaktan ve tüm sevgimi ona vermekten kendimi komple unuttum ve o yüzden ikinciyi yapmaya bı yandan hiç cesaretim yok. ya ona eksik kalırsam diye düşünüyorum. Eylül'de kendimi tukettiysem diyorum fakat sizlerle çok uzun süredir muhabbet ediyoruz ve siz halen ilk cocukmus gibi hep çabalıyorsunuz o yüzden benim için sizler ve sizin gibiler kahramandır :KK68: :KK68:
Uzun oldu kusura bakmayın 🤭
Biraz büyüdüğünde tekrar enerjini gücünü toparlıyacaksın ozmn kardeş yaparsın canım hepsi geçiyor unutuyorsun küçük bebek özlüyorsun evde ☺️
Su sikayetlendigimiz konumda olmak isteyen bı sürü insan var.rabbim can sağlığı versin hepsi gelip geçiyor.ortancam gece gündüz memede idi yapisiktik resmen şimdi 5yasina geldi aksam yatar top patlasa uyanmaz.buyuk hala uykuyu sevmiyor ama o da bambaşka ince kalpli.kotu bı masa vardı onu ciflemis üstüne örtü sermiş babasına pasta aldırmış ışığı kapatmış maytap filan anneler günü hazırlamış.bi kartona kizim "canım annem" yazmış
Oglanda bana ,,"inek"çizmiş (çok ince babası gibi😄😄😄)
uzattım k bakmayın çok zor ama çok güzel annelik🥰🥰🥰
Aynen canım Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin evlad çok farklı kendimizden bile önde tutuyoruz ki kim için yaparız bu fedakarlığı
Yaa kızlar hep Bi daha ince düşünceli oluyor düşüncesini severim ben onun 🥰
Oğlunda benzetme yapmış sanırım bizim evde ecmel emerken inek muamelesi görüyordum ona ıthafen yapmış olabilir 🥴😂

Yo
Yaaa teşekkürler canım yaa huni iyi oluyor salıyorsun arada tak benve😂😂

Biraz büyüdüğünde tekrar enerjini gücünü toparlıyacaksın ozmn kardeş yaparsın canım hepsi geçiyor unutuyorsun küçük bebek özlüyorsun evde ☺️

Aynen canım Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin evlad çok farklı kendimizden bile önde tutuyoruz ki kim için yaparız bu fedakarlığı
Yaa kızlar hep Bi daha ince düşünceli oluyor düşüncesini severim ben onun 🥰
Oğlunda benzetme yapmış sanırım bizim evde ecmel emerken inek muamelesi görüyordum ona ıthafen yapmış olabilir 🥴😂
Babası inek hastası ona yapmalıydı yanlış kişiye yapmis

Su sikayetlendigimiz konumda olmak isteyen bı sürü insan var.rabbim can sağlığı versin hepsi gelip geçiyor.ortancam gece gündüz memede idi yapisiktik resmen şimdi 5yasina geldi aksam yatar top patlasa uyanmaz.buyuk hala uykuyu sevmiyor ama o da bambaşka ince kalpli.kotu bı masa vardı onu ciflemis üstüne örtü sermiş babasına pasta aldırmış ışığı kapatmış maytap filan anneler günü hazırlamış.bi kartona kizim "canım annem" yazmış
Oglanda bana ,,"inek"çizmiş (çok ince babası gibi😄😄😄)
uzattım k bakmayın çok zor ama çok güzel annelik🥰🥰🥰
Ne kadar güzel🥰 Allah isteyen hakeden herkese nasip etsin🙏

kızlar bebeğiyle uçak ya da araba yolculuğu yapanlarınız vardı. nelere ihtiyacınız oldu? neler rahat ettirdi? keşke yapsaydım dediğiniz bişey oldu mu? özellikle uçak için.

kızlar bebeğiyle uçak ya da araba yolculuğu yapanlarınız vardı. nelere ihtiyacınız oldu? neler rahat ettirdi? keşke yapsaydım dediğiniz bişey oldu mu? özellikle uçak için.
Canım uçak değilde arabayla seyahat etmiştim 5.5 aylıkken.6 saatlik yola.kesinlikle yanına yedek kıyafet al bol bol.çünkü arabadaki titreşimden sanırım dışarı çıkacak şekilde kaka yapmıştı iki kere.Ve yedek bez tabiki bol.o zaman ek gıdaya başlamıştık o yüzden ek gıda konusunu deneyimlemedim.Çok rahat geçmişti yolculuk.ve tabiki örtü,müslin vs.

Canım eşim doktora gitti horlama için.burun kemiğinde çökme varmış ve operasyon geçirse bile horlamasının geçeceğine doktor garanti vermemiş.

İki hafta öncesine kadar oğlum memeyi artık ek gıda olarak görüyordu ama iki haftadır iliklerimi kuruttu.ek gıda pek yemediği için beni sömürüyor 😢 diş midir nedir bir çıksa da rahata ersek.dün kaynımlara gittik iki dakika rahat bırakmadı beni.saçlarını yoldu,kulaklarını çekiştirdi,durmadan memeye saldırdı,gögüslerimi ısırdı 😔 gerçekten de artık bir yere gitmek istemiyorum.psikolojimi hepten bozuyor.gece zaten 3:30 gibi bi uyanıyor oyun oynuyor sabah da en geç 7:30da ayaktayız.gün içersindeki uykuları da bölük börçük 😢
Benim kızda öyle ya ağzını kitliyor yemiyor anca meme istiyor 😐 napacagimi şaşırdım daha diş de çıkarmadı zaten, çare bulan var mı ya

Benimki 2 tane çıkardı da sanırım diğer dişler de geliyor 😢
Bizimki kaşınıp duruyor ama babasına çekmiş halada çıkaracak gibi durmuyor , ama uyku düzenimiz felç oldu zaten pek düzeni yoktu iyice saçma sapan birşey oldu . Mesela o gün rüya mı gerçek mi hala ayırt edemiyorum çocuk yerdeydi ama aglamiyordu uyuyup uyumadigini bile hatırlamıyorum geri yanıma alıp emzirmeye başladım sanırsam , uyandığımda hayal gibiydi

Canım uçak değilde arabayla seyahat etmiştim 5.5 aylıkken.6 saatlik yola.kesinlikle yanına yedek kıyafet al bol bol.çünkü arabadaki titreşimden sanırım dışarı çıkacak şekilde kaka yapmıştı iki kere.Ve yedek bez tabiki bol.o zaman ek gıdaya başlamıştık o yüzden ek gıda konusunu deneyimlemedim.Çok rahat geçmişti yolculuk.ve tabiki örtü,müslin vs.
sırt çantası almıştım bebekler için olanlardan onu alacağım yanımıza. 1 buçuk saatlik bir uçuş yapacağız nasipse. biraz da yediği şeylerden alırım hafifçe mamasını alacağım zaten. bol bez ve ıslak mendil kesinlikle. müslini de atayım uçakların içi serin oluyor zaten. kıyafet de çok iyi fikir çok teşekkürler ❤

Bizimki kaşınıp duruyor ama babasına çekmiş halada çıkaracak gibi durmuyor , ama uyku düzenimiz felç oldu zaten pek düzeni yoktu iyice saçma sapan birşey oldu . Mesela o gün rüya mı gerçek mi hala ayırt edemiyorum çocuk yerdeydi ama aglamiyordu uyuyup uyumadigini bile hatırlamıyorum geri yanıma alıp emzirmeye başladım sanırsam , uyandığımda hayal gibiydi
Bizimkinin de uyku düzeni berbat oldu.hatta uykusuzluğun kitabını yazdı galiba.bir günü diğer gününü kesinlikle tutmuyor.bugün mesela sabah 1 saat kadar uyudu diğer uykusu için 17:00ye kadar direndi.bir saat uyuyup uyandı hala uyku yok karşımda oyuncaklarıyla oynuyor

sırt çantası almıştım bebekler için olanlardan onu alacağım yanımıza. 1 buçuk saatlik bir uçuş yapacağız nasipse. biraz da yediği şeylerden alırım hafifçe mamasını alacağım zaten. bol bez ve ıslak mendil kesinlikle. müslini de atayım uçakların içi serin oluyor zaten. kıyafet de çok iyi fikir çok teşekkürler ❤
Rica ederim canım 🥰

Canım ben kızımda değil ama büyük oğlumla sıkça uçak seyahati yapmak durumunda kalmıştım. ( annem rahatsızdı, 6 ayından itibaren sık sık ziyaretine gidiyordum)
Aklımda kalan birkaç şey var, sen kendi bebeğinin huyuna göre ayarlarsın canım.
.
Bebekler genellikle Uçak iniş-kalkışlarda basınç kulaklarını ağrıtıyor ve ağlamaya başlıyorlar. O yüzden kullanıyorsa emzik, yoksa biberonun muhakkak kolay ulaşabileceğin bir yerde olsun. Yutkunma durumu, kulaklarındaki basıncı dengeliyormuş.
.
Bildiğim kadarıyla sen sıkça oyuncak alışverişi yapardın, bazı küçük oyuncaklarını şimdiden sakla. Onları unutsun. Uçakta çıkardığında yeniden keşfetsin. Ben kendi bebeğime yolculuktan bir kaç gün önce marketlerde satılan küçük , ucuz oyuncaklardan bile alıp çantama atıyordum. Her oyuncak bana uçakta zaman kazandırıyordu.
.
Ben ilk yolculuklarımda koltuğumu pencere kenarı almıştım. Bebeği arabada olduğu gibi pencereden baktırarak oyalayabileceğimi düşündüm sanırım.Fakat sonra farkettim ki hareket kabiliyetimi çok daraltıyor. Zaten koltuklar dar, birde pencere kenarında iyice sıkışıyorsun. Tavsiyem koltuğunu koridor kenarı alman. Uçak kalkışa geçtikten sonra emniyet kemerleri açılmasına izin verildiğinde 1-2 sefer tuvalete götürmüştüm. Koridor kenarında oturduğum için kimseyi rahatsız etmekten çekinmemiştim. Tuvalete gidip gelmek bile bir kaç dakika oyalamamı sağlamıştı. Uçak vakitlice inip kalkarsa sıkıntı değil ama rötar yaparsa yada hava şartlarından dolayı iniş yapamzsa böyle küçük kurnazlıklar bebekleri oyalamak için çok işe yarıyor.
.
Ben ilk yolculuklarımda uçuş saatine kadar uyutmuyım, uçakta uyuturum gibi bir hataya düşmüştüm. Aman arkadaşım, ben ettim sen etme, uyumayan bebek huysuzlandı, uçağıda yabancıladı basınçta kulaklarını ağrıttı hiç uyumayıp çok ağladı. Sen bebeğinin düzenini hiç bozma.
.
Uçağa binerken kimliğin, biletini cebine koymayı unutma arkadaşım. Her güvenlik kapısından geçişte çantadan bunları çıkarmak bebekle zor. O yüzden kolay cebinde olması bence daha kolay.
.
Yıllardır bu sorunun sorulmasını bekliyormuşum gibi..😁Çok yazmışım canım, kusura bakma, bebekli uçak yolculuğu benim ihtisas alanım:KK70:benim büyüğümün ilk yılı annemin rahatsızlığından dolayı istanbula gidip gelmekle geçti

Back