Canım ben kızımda değil ama büyük oğlumla sıkça uçak seyahati yapmak durumunda kalmıştım. ( annem rahatsızdı, 6 ayından itibaren sık sık ziyaretine gidiyordum)
Aklımda kalan birkaç şey var, sen kendi bebeğinin huyuna göre ayarlarsın canım.
.
Bebekler genellikle Uçak iniş-kalkışlarda basınç kulaklarını ağrıtıyor ve ağlamaya başlıyorlar. O yüzden kullanıyorsa emzik, yoksa biberonun muhakkak kolay ulaşabileceğin bir yerde olsun. Yutkunma durumu, kulaklarındaki basıncı dengeliyormuş.
.
Bildiğim kadarıyla sen sıkça oyuncak alışverişi yapardın, bazı küçük oyuncaklarını şimdiden sakla. Onları unutsun. Uçakta çıkardığında yeniden keşfetsin. Ben kendi bebeğime yolculuktan bir kaç gün önce marketlerde satılan küçük , ucuz oyuncaklardan bile alıp çantama atıyordum. Her oyuncak bana uçakta zaman kazandırıyordu.
.
Ben ilk yolculuklarımda koltuğumu pencere kenarı almıştım. Bebeği arabada olduğu gibi pencereden baktırarak oyalayabileceğimi düşündüm sanırım.Fakat sonra farkettim ki hareket kabiliyetimi çok daraltıyor. Zaten koltuklar dar, birde pencere kenarında iyice sıkışıyorsun. Tavsiyem koltuğunu koridor kenarı alman. Uçak kalkışa geçtikten sonra emniyet kemerleri açılmasına izin verildiğinde 1-2 sefer tuvalete götürmüştüm. Koridor kenarında oturduğum için kimseyi rahatsız etmekten çekinmemiştim. Tuvalete gidip gelmek bile bir kaç dakika oyalamamı sağlamıştı. Uçak vakitlice inip kalkarsa sıkıntı değil ama rötar yaparsa yada hava şartlarından dolayı iniş yapamzsa böyle küçük kurnazlıklar bebekleri oyalamak için çok işe yarıyor.
.
Ben ilk yolculuklarımda uçuş saatine kadar uyutmuyım, uçakta uyuturum gibi bir hataya düşmüştüm. Aman arkadaşım, ben ettim sen etme, uyumayan bebek huysuzlandı, uçağıda yabancıladı basınçta kulaklarını ağrıttı hiç uyumayıp çok ağladı. Sen bebeğinin düzenini hiç bozma.
.
Uçağa binerken kimliğin, biletini cebine koymayı unutma arkadaşım. Her güvenlik kapısından geçişte çantadan bunları çıkarmak bebekle zor. O yüzden kolay cebinde olması bence daha kolay.
.
Yıllardır bu sorunun sorulmasını bekliyormuşum gibi..
Çok yazmışım canım, kusura bakma, bebekli uçak yolculuğu benim ihtisas alanım
benim büyüğümün ilk yılı annemin rahatsızlığından dolayı istanbula gidip gelmekle geçti