- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #35.041
Çok teşekkür ederim canim deniyim bakalım bizimki sevecek mi. Olur galiba burda köylüler satıyor onlardan temin ediyorum ama köy tavuğu da yemiyoruz aslında heder oluyorBir bardak suda pirinçleri haşlıyorum canım, seninki tavuk suyu seviyorsa ondada haşlayabilirsin, pirinçler haşlandıktan sonra başka bir kapta un, yumurta sarısı ve kendi mayaladığım yoğurtu çırpıyorum. Ben göz kararı koyuyorum ama tahminimce bir tatlı kaşığı unla, 2 yemek kaşığı yoğurt diyebilirim. Yumurta sarısınırda yarısını koyuyorum, Önce yoğurt kesilmesin diye Haşlanmış pirinç suyundan azar azar yaptığım terbiyeye ekliyorum. Sonra terbiyeyi tencereye alıyorum. Pirinçlerle beraber bir takla kaynatıyorum. O kadar kuzum...Alya çok sulu içmiyor, muhallebi kıvamında olunca yiyor. Sen Eylüle göre kıvamını ayarlarsın canımben bir daha ki sefere tavuk suyuyla deniyim bakıyım. BİM’e bütün piliç getiriyorlar, ondan alıp kaynatsam olur di mi?
Hiç abartmadan hazırlanmak gerek. Annem gereksiz dese de bir sürü hazırlıkla gitmiştim doğuma yazılanlara bakarak. Zaten virüs yüzünden yatırmıyorlar tek gecelik yetmiştiİşte ben de bundan korkuyorum daha hiç bir şey al adım. Kışlık kızımdan da var en kötü hava soğusa ondan giydiririm de lohusa lohusa alışverişe çıkmak zor olur diye ben ilk aya yazlık alayım en iyisi. Çok teşekkür ederim buarada cevabınız için
Onla ilgisi olduğunu sanmıyorum bas terlemesi çocuklarda olur özellikle sinirlenince inatlasinca bizimkinde oluyorKızlar baş terlemesi d vitamini eksikliğinden demişdiniz ama benim kızım d vitamini alıyor günlük ve şu an saçı sırılsıklam.emerken efor sarfediyor ondan sanırım bence ya da dişten.çünkü önceleri olmıyordu baş terlemesi.Bu yeni çıktı.d vitamini attırsam mı yoksa?
Ben de anlamadım son birkaç gündür terliyor öncesinde yoktu.Ben bunu da dişe yoruyorum.Onla ilgisi olduğunu sanmıyorum bas terlemesi çocuklarda olur özellikle sinirlenince inatlasinca bizimkinde oluyor
Canım benle yatıp benle kalkıyor.sabah en geç 8:30 akşam 9-10 en erken.Gün içinde bir saat anca uyuyor,gün boyu koala şeklinde.Sabah kaçta uyanıyor ve gündüz kaç saat uyuyor peki belki yeterli geliyordur kendisine
Bende Bodrumda yaşıyorum, doğumda yeni doğan için hastaneye 4 adet Uzun kollu pamuklu yeni doğan tulum takım götürmüştüm. Hastanede 2 gece kalmıştık, 3’ünü kullandım.Odada klima açık oluyordu . Doğrudan bebeğe yada bana üflemiyordu ama odanın 24 derece sabit kalmasına ayarlamıştı hemşireler. Evde de aynı şekilde devam ettik. Hep uzun kollu tulum ve içine çıtçıtlı atlet giyindi. Evdeki klimayı da sabitledik. Aralık ayının ilk haftası da polar kumaş tulumlara geçtik. Ben tek parça olduğu için hep çıtçıtlı yada fermuarlı tulum tercih ettim. Özellikle ilk aylar, emzirmek yada gaz çıkarmak için çok fazla kucağımıza alıp indiriyoruz. İki parça kıyafetleri kucağıma alıp indirirken sırtının açıldığını, rahat edemediğimi hatırlıyorum. Hala da evin içinde tulum tercih ederim.Merhabalar Ben 2021 Eylül annesi olacağım. İlk zamanlar beler giydirdiniz. Sıcak bir şehirde yaşıyorum kısa kol mu daha çok alayım uzun kol mu kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim
Bizimki çok uzun süredir terler kafasibunla ilgili olumsuz hiç yazı okumadım ama sıcak giydiriyor olabilir misiniz?Ben de anlamadım son birkaç gündür terliyor öncesinde yoktu.Ben bunu da dişe yoruyorum.
Çok teşekkür ederim canımCanım eczanelerde bir bez varmış. İdrar yolu enfeksiyonunu tespit eden, geçtiğimiz günlerde arkadaşlarda yazmıştı hatta ismini. Bulunması kolay birşey mi acaba , o da aklında olsun
Yedi ama öyle 1 çay bardağı oldu mu bilmiyorum :) az yiyor kendi yiyor.Oy maşallah ya.... bunların hepsini yedi mi ya maşallah valla kocaman alkış
Ben bunu bilmiyorum, bir öğünde mi bir çay bardağı yemeli? Yoksa gün boyunca en az bir çay bardağımı? Allahım nolur gün içinde olsunYedi ama öyle 1 çay bardağı oldu mu bilmiyorum :) az yiyor kendi yiyor.
Alışıyorsun canım. Akşam brokoli verdim. Hiç ağzını dahi silemedim. En son kulaklarına kadar brokoliydi.. geçenlerde az salçalı bezelye yemeği denedim allerji olmadı. Yemekleri tuzsuz , baharatsız yapıyorum.çünkü bizim tabaklara atlıyor. Zaten ilk önce kendim yiyorum beni izliyor ondan sonra önüne koyduğumu yiyor. Ek gıdamız öyle çok fazla olmuyor. Diş sekteye uğrattı. Bir tatlı kaşığı yese tamam diyorum. Bir de sabah ve öğlen iştahlı olmuyor. Akşam daha iyi yiyorÇok teşekkür ederim her yemekten sonra duş aldirmak gerek resmensabrına bı maşallah derim ben kirkerince sinirlenirim kesin
Drla telefonda görüştük. Tahlil istedi. Evde idrar torbasını var. İlk takmada alamadım. Yarın tekrar deneyeceğim. Çünkü akşama doğru şükür yaptı çişiniEstağfurullah ne kusuru. Suyu her daim.vermeye çalışıyorum çok beceremiyor içmeyi ama zorluyorum. Siz gittiniz mi doktora ?
Ne kadar canim asi? Çok yüksek demişlerdi . Bi de tek doz değil ki, 4 doz önerdi bizim doktorParam yoktu altın bozdurdum da yaptırdım Allah evlatlarımızı birbirinden uzak tutsun
Ya genel kural gibi söyleniyor ya. 6 aydan sonra öğün öğün olacak işte şu kadar yiyecek diye. Drlarda 2 ye ayrılıyor. Birinci grup adı üzerinde ek gıda hele hele Anne sütü alıyorsa, ana öğün anne sütü diyor. İkinci grup anne sütü ara öğün ve geceleri verilecek o da gece 2 kere :) , ek gıda ana öğün olacak diyor. Bana göre 1. Grup mantıklı. Bebeği takip edeceksin. O nasıl isterse. Her bebek kendine özgü sonuçta. Geçen ay yoğurt yemeye bayılan kızım şimdi yoğurt istemiyor. Günden güne değişiyor.Ben bunu bilmiyorum, bir öğünde mi bir çay bardağı yemeli? Yoksa gün boyunca en az bir çay bardağımı? Allahım nolur gün içinde olsun
Canım ben onu demir eksikliğinde diye hatırlıyorum,Kızlar baş terlemesi d vitamini eksikliğinden demişdiniz ama benim kızım d vitamini alıyor günlük ve şu an saçı sırılsıklam.emerken efor sarfediyor ondan sanırım bence ya da dişten.çünkü önceleri olmıyordu baş terlemesi.Bu yeni çıktı.d vitamini attırsam mı yoksa?
Bizim doktor da 1. GruptanYa genel kural gibi söyleniyor ya. 6 aydan sonra öğün öğün olacak işte şu kadar yiyecek diye. Drlarda 2 ye ayrılıyor. Birinci grup adı üzerinde ek gıda hele hele Anne sütü alıyorsa, ana öğün anne sütü diyor. İkinci grup anne sütü ara öğün ve geceleri verilecek o da gece 2 kere :) , ek gıda ana öğün olacak diyor. Bana göre 1. Grup mantıklı. Bebeği takip edeceksin. O nasıl isterse. Her bebek kendine özgü sonuçta. Geçen ay yoğurt yemeye bayılan kızım şimdi yoğurt istemiyor. Günden güne değişiyor.
Şimdiden iştahlı ya da iştahsız demek için erken bence. Günden güne 1 çay kaşığı artıyorsa başardık demek :)
Menenjit aşını yaptıramadım malesef rota iki doz 600tlydiNe kadar canim asi? Çok yüksek demişlerdi . Bi de tek doz değil ki, 4 doz önerdi bizim doktor
Stres olma bacım. Ben de senin gibiyim. Kahvaltı yaparsa diğer öğünleri yemiyor . Bir de benim yedirmek için maalesef vaktim olmuyor. Bakıcı yarım zamanlı çalışıyor faydası olmuyor. Bayramdan sonra tam zamanlı birini bulacağım. Alakasız konuya girdim bugün 2 kişiyle görüştüm sigorta ile beraber 4000 TL oluyor. Hele biri bizim ofiste çalışıyordu çıkışını verdiler. İhtiyacı var, çocukları var dedim benden ticketimi bile istedi. E o zaman ben evde oturayımBizim doktor da 1. Gruptanek gıda’yı bir yaşına kadar sadece yutmayı öğrenmesi için ver, anne sütüyle doyuma ulaşsın kafasında...iyi ki bu kafada yoksa ben acayip stres olurdum.
Ne kadar pahalıymış ya. Bizim şansımız eşimin iş yeri full sigorta yaptı kızıma. Rota aşısının ilk dozu ücretsiz, 2. Dozun da sigorta şirketi değişti 50 TL ödedik. Hayat her geçen gün zorlaşıyorMenenjit aşını yaptıramadım malesef rota iki doz 600tlydi
Emerken bazı bebekler çok efor sarf ediyor. Benim kız muhakkak terler mesela. Dr normal dedi. Bizim de her şeye normal diyor zatenCanım ben onu demir eksikliğinde diye hatırlıyorum,birde sadece emerken terliyorsa senin vücut sıcaklığından da terleyebilir. BEnim ilk aylar çok terlerdi, emzirirken vücut sıcaklığımız yükseliyor ya bebeği de terletirdim. Saçlarıda uzamıştır, belki ensesine değiyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?