2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
ek gıdada ilerleyen kızlar size bir sorum var. kahvaltıyı sadece öğün olarak veriyor musunuz? ya da gün içindeki sisteminizi yazar mısınız?

Kotonu korona diye okumam bide aratmam

Yaaaa maşallah yaaa negüzel bizimki hala dille itiyor kaşık daha hiç vermedim eline gerçi
Benim t9 ilk korona yazmış düzelttim çiğnemeye başladı az çok pütürlü gide vermekten galiba eline bugün patates verdim ısırıp yedi ben şok tabi bu arada mama sandalyesi battı yerde hep patatesler aslında blw yöntemi yapmalıyız daha iyi yerlermis alisirlarmis

Soracağım unutuyorum hep ilk koldan oldukları aşı sizlerinde öyle mi? Belli belirsizdi ilk başta. Şimdi kabarmış ve kırmızı. Soyuluyor üstü biraz
Bizimkide döküldü soyuluyor simdi
Batıyor battida sonrası banyo her yeri peynir yumurta kokuyor saçına kadar banyo yaptıracağım için verdim kaşığı daha doğrusu zorla aldı
Oyy maşallah açken ben ,ben değilim gibi olmuşafiyetler olsun minnoşa , sanada zahmeti yok annesi ne güzel kendi yiyor maşallah
Buraya videoyu atmak mümkün olsa keşke ilk ham yapıyor sonraartik kavga başlıyor
Maşallah bende bugünlerei görebilcek miyim acaba kilit ağız bizimki
Sevdiği şeyleri bı iki kaşık daha çok yiyor diğerlerinde kitliyor ağzını dün pirinc ununu bir yedi diğer herşey çöp oldu onuda 5 kaşık yedi lokmasını saydım resmen umarım yer yemeye başlar kendini hazır hissetsin yer diye duusnuyorum

ek gıdada ilerleyen kızlar size bir sorum var. kahvaltıyı sadece öğün olarak veriyor musunuz? ya da gün içindeki sisteminizi yazar mısınız?
Okuduğum kadarıyla süt emen çocuklarda günde 3 öğün yemeliymis mama yiyende 6. Sabah erken uyanıyor bizle birlikte çok az lor yada labne veriyorum ama bir iki kaşık tekrar uyuyup uyanınca yumurta ve peynir veriyorum sonra ki uyuyup uyanınca meyve veriyorum yanına ek bişey verebiliyorum dünden kalan akşamda 7 ,8 gibi Allah ne verdiyse bugün balkabağı çorbası var aklımda yoğurt sevemedim nefret ettik hatta tiksindim yoksa onuda vericektim bu arada dün tarhana yapmıştım bize ona sadece bir cey kaşığı verdim sapirdatti ağzını yine istedi bı kaşık daha verdim yine istedi ama vermedim bidaha keşke yediklerimizi versek zararlı olmasa çok uzun yazdım ksuira bakma

Ben sabah yumurta sarısı+labne karıştırıp veriyorum.uyuyor uyanıyor öğlen gibi cicibebe+yoğurt+muz karıştırıp veriyorum.16:30-17:30 gibi çorba veriyorum(tarhana ya da sebze çorbası içine de ekmek içi de koyuyorum.) yatmadan yaklaşık 1 saat ya da yarım saat önce de muhallabesini yedirip günü kapatıyorum.

Bizim doktor 3 ara, 3 ana öğün olarak ayarlarsın alıştırmalardan sonra dedi. Tabi anne sütü hep verilecek.Sabah uyandığında yumurta+labne bazen yoğurt karıştırıp veriyorum.
Arada hangisi olursa bir meyve püresi
Öğlen çorba tarzı karışık sebze
Arada yoğurt
Akşam bizimle birlikte yemekte yoğurtlu bir sebze. Bizim yemekten yiyebilecekse ondan veriyorum
Yatmasına yakın bazen muhallebi bazen normal mama veriyorum

Bugün eline muz verdim sıktı vıcık vıcık etti dişlerini kaşıdı emdi arada yutunca öğk diyo Muz ya muz onuda sevmiyor gıcık su bile içmiyor

yazdıklarınıza göre benimki az yiyo sanki. bunları yedirdikten sonra mamayı ne zaman versiyonsunuz ya da emziriyosunuz?

yazdıklarınıza göre benimki az yiyo sanki. bunları yedirdikten sonra mamayı ne zaman versiyonsunuz ya da emziriyosunuz?
Bende onu sorucam benimki verdiklerinin yarısını bile yemiyor genelde bı kaç kaşık sadece ben uyanınca yemek uyuyacagi zaman sur veriyorum yani bir saat sonra yada 2 yi buluyor bazen

Tadım aşamasındayken ben bu kadar vermiyordum.ben ek gıdaya geçeli iki ay olacak nerdeyse.zamanla verilen miktarlar ve öğünler çoğalıyor.bu kadar şeyin üstüne oğlum halaa deli gibi memeye saldırıyor.muhallebisini yiyeli yaklaşık 20 dk oldu ve şu anda mememi sömürüyor

Bende onu sorucam benimki verdiklerinin yarısını bile yemiyor genelde bı kaç kaşık sadece ben uyanınca yemek uyuyacagi zaman sur veriyorum yani bir saat sonra yada 2 yi buluyor bazen

ben de anlatayım o zaman belki tavsiye verirsiniz. sabah kalkınca mamasını yiyor uyuyup uyanınca kahvaltı veriyorum. tam yumurta sarısı veriyorum artık. ufak boy bir meyvenin çeyreğini ya da yarısını veriyorum. peynir deniyorum mesela 2 gündür. 1 çay kaşığı da pekmez. kahvaltısı bu. hepsini yemese de az kalkıyor tabağında. öğlen yine mama ikindide yeni bir sebze/meyve deniyoruz. akşam mama. yatmadan önceki yemesinde de güvenli sebze/meyve maması yapıyorum onu yiyor. üstüne mama da içmek istiyor veriyorum yine. sizce iyi mi az mı ya da çok mu? şu an yetersiz hissettim kendimi ☹

bir de muhallebi konusunda lafam çok karışık. sizce vermeli miyim? bebeğimin kilosu iyi hatta iri bebek biliyorsunuz ama boşuna kilo da alsın istemiyorum. ☹

Bence gayet iyi.mama ya da memeyi hemen hemen iki yaşlarına kadar hep isteyeceklermiş.üstüne keyf kahvesi gibi Yatmadan önce muhallebi olayını da benim doktorum üstüne basa basa önerdi.yatmadan önce yedirirsen çok çok iyi olur dedi ki benim oğlum da zayıf sayılmaz pek ama yine de istersen doktoruna sor canım.ben olsam gece sık sık uyanıp huzursuzlanmasındansa yiyebileceği kadar verirdim.Muhallebiden sonraki mama keyfine gelince benimki de öyle canım.söylemesi ayıp az önce koca bir kase muzlu,medine hurmalı muhallebi yedi ama sonrasında deli gibi memeye saldırdı.sanırım uykudan önce ne yesek kar diye düşünüyorlar.ama ek gıda ilerleyişin bana göre gayet iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…