• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kızlar ben 40 sonrası kontrole gittim smear almadı gebelik öncesi örnek vermiştim 2 yıl dolmamış şimdilik almayalım dedi herşey yolunda lakin R rnp06 hatırlıyor musun bir parça var demiştim ben iç dikiş patladı ondan sanıyordum maalesef kızlık zarı tam parçalanmıyor ya birliktelikte doğumda da atılmamış kalanı içeride kaynamış hayattaki şansıma gelir misin😓 iki tarafta da vardı ilerde alabiliriz dedi yok dedim ileride bir de onunla uğraşamam şimdi alın uğuşturup kesti ihtiyaç olursa dikiş atarım dedi tabiki de oldu olmazsa olur mu 😭 Nur topu gibi iki dikişim daha oldu en başa geri döndüm vaginam benim çok kaslı e tabi kanama da oluyor şimdi anestezi etkisi geçince ağrı da olacak sanırım 😓 neyse artık öyle kalsa daha kötü görüntü olarak hoş değildi nazar boncuğumuz olsun 🤣iyiki dün 40 gezmesine çıkardım banyosunu yaptırdım da bugün gittim kontrole
Spirali de önümüzdeki ay taktıracağım eskilerden değil de gynefix diye birşey 5 yıl kalıyor bayağı anlattı doktor da ben araştırmıştım bunu istiyordum zaten sadece bin lira😔 yapacak birşey yok hapı unuturum istersen 3 aylık enjeksiyon yaptır o da anne sütüne geçmiyor dedi onu da istemedim 2. Ayda takacak rahim biraz daha toparlasın dedi bunu takmak için kanamam olmasa da adet söktürücü gibi birşey veriyorlarmış takılıyormuş kanama olmasını beklemiyormuşuz
Zaten ben daha bir süre cinsel ilişkiye giremem emzirdiğimiz için isteksizlik ilişki sırasında ağrı ve vaginal kuruluk orgazm olamama ilk aylarda olacakmış sorun bizde mi demeyelim normalmiş

Ya aslında bünye ile alakalı benim oğluşum mama ve anne sütü içti küçükken kilosu iyiydi şimdi zayıf resimlerde gördün zaten.. Sadece dozunu kaçırmadan vermek lazım mamayı..
sen anne sütü de vermişsin ama..bir damlası bile yetiyor çocuga..yeğenim hiç anne sütü almadı o yüzden ondan örnek verdim..dediğin gibi dozu da önemli...çok yediğin de sıkıntı ama Allah eksikliğini göstermesin olmasa da çok sıkıntı 😂 keşke sütler hep yetse dolsa taşsa 🙏

Kızlar ben 40 sonrası kontrole gittim smear almadı gebelik öncesi örnek vermiştim 2 yıl dolmamış şimdilik almayalım dedi herşey yolunda lakin R rnp06 hatırlıyor musun bir parça var demiştim ben iç dikiş patladı ondan sanıyordum maalesef kızlık zarı tam parçalanmıyor ya birliktelikte doğumda da atılmamış kalanı içeride kaynamış hayattaki şansıma gelir misin😓 iki tarafta da vardı ilerde alabiliriz dedi yok dedim ileride bir de onunla uğraşamam şimdi alın uğuşturup kesti ihtiyaç olursa dikiş atarım dedi tabiki de oldu olmazsa olur mu 😭 Nur topu gibi iki dikişim daha oldu en başa geri döndüm vaginam benim çok kaslı e tabi kanama da oluyor şimdi anestezi etkisi geçince ağrı da olacak sanırım 😓 neyse artık öyle kalsa daha kötü görüntü olarak hoş değildi nazar boncuğumuz olsun 🤣iyiki dün 40 gezmesine çıkardım banyosunu yaptırdım da bugün gittim kontrole
Spirali de önümüzdeki ay taktıracağım eskilerden değil de gynefix diye birşey 5 yıl kalıyor bayağı anlattı doktor da ben araştırmıştım bunu istiyordum zaten sadece bin lira😔 yapacak birşey yok hapı unuturum istersen 3 aylık enjeksiyon yaptır o da anne sütüne geçmiyor dedi onu da istemedim 2. Ayda takacak rahim biraz daha toparlasın dedi bunu takmak için kanamam olmasa da adet söktürücü gibi birşey veriyorlarmış takılıyormuş kanama olmasını beklemiyormuşuz
Zaten ben daha bir süre cinsel ilişkiye giremem emzirdiğimiz için isteksizlik ilişki sırasında ağrı ve vaginal kuruluk orgazm olamama ilk aylarda olacakmış sorun bizde mi demeyelim normalmiş
Geçmiş olsun canım yaa şans işte keşke hiç sıkıntı çıkarmasaydı ama olmuş bitmiş artık biran evvel geçsin gitsin inşallah..

Bugün 40 günlük oldu minnağım 🧿doktor kontrolü vardı kalça usgsini 12 ocağa verdi bana bayağı geç bir tarih gibi geldi ama bilemedim.
Memeden inmediği için kilo alımı fazla çok emdiği için gazı fazla gazı fazla olduğu için ağlak ve kucakta böyle böyle gidiyor dedi ilk çocuk sendromu kucağa alıştırmışsınız bir süre böyle gidersiniz işe başlayacağım dedim çok zor dedi :110:
İşitme testinde bir kulak geçti bir kulak sonuç alamadı Aralıkta bir daha gideceğiz teste.
Büyüyor miniklerimiz zaman su misali...
Bizimde olmadı henüz kalça usg si..16 Aralığa gün verdi muayene için o gün yaptırırsın gelmişken dedi..bizim de 2 ayı geçmiş olacak.. yani çokta önemli olacağını düşünmüyorum geç olmasının..hatta ben kalça usg sini pek önemsemiyorum açıkçası 😕

Merhaba ekim anneleri kasımın 9 unda mi doğursam 2 sinde derken 23 ekim de gittiğim haftalık kontrolumde suyumun bittiğini öğrendim ertesi gün sezeryan a alındım 24 ekimde 36+6 da 3 kilo doğdu oğlum çok üzüldüm kendimi çok suçladım o hafta evim de temizlik yapılmıştı ben hep ayaktaydım halbuki 9 ay boyunca gebeliği sıkı takip edilip serklaj atılmasın diye neredeyse hep yattım son haftada gezdim iş yaptım yürüdüm ve kendi hatam yüzünden bence bebeğim vaktinde gelemedi yeni doğum yaptigimda çok kafaya taktım çok şükür Her şeyi yolundaydı emme refleksi yoktu pasifti memeyi tutuyordu çekmiyordu çok uğraştık tabi uğraşırken ac kalmasın sarılık olmasın diye hast mamada verdik öyle böyle mamaya bağımlı olduk .Şuan emiyor sütüm az artmadı eds yöntemiyle mamayi veriyoruz ilk 2 hafta benim anne sütü aldim diye direnmem yüzünden hoc kilo almamıştı 3.hafta düzenli mamaya başladık kilo alımı iyiydi şuan nasıl bilmiyorum 40 çıkıca kontrole gideceğiz. Yarın tam 1 aylık mama veren anneler kaç cc veriyorsunuz ben 80 cc vermeye başladım bugün 60 veriyordum memede emdiği için. 3 saate bir önce 40 dk meme sonra 80 cc mama yeterli mi acaba kızlar.
Birde sezeryan old günün akşamından beri hiç uzanmadım desem yeridir dikisin üstünde sertlik var dokunduğunda sizde de var mi doktor 40 in çıkınca gel dedi ama hast uzak ve vakalar iyice arttı gitmeyi düşünmüyorum bebekle zorlanıyorum gitmek gerekli mi

Merhaba ekim anneleri kasımın 9 unda mi doğursam 2 sinde derken 23 ekim de gittiğim haftalık kontrolumde suyumun bittiğini öğrendim ertesi gün sezeryan a alındım 24 ekimde 36+6 da 3 kilo doğdu oğlum çok üzüldüm kendimi çok suçladım o hafta evim de temizlik yapılmıştı ben hep ayaktaydım halbuki 9 ay boyunca gebeliği sıkı takip edilip serklaj atılmasın diye neredeyse hep yattım son haftada gezdim iş yaptım yürüdüm ve kendi hatam yüzünden bence bebeğim vaktinde gelemedi yeni doğum yaptigimda çok kafaya taktım çok şükür Her şeyi yolundaydı emme refleksi yoktu pasifti memeyi tutuyordu çekmiyordu çok uğraştık tabi uğraşırken ac kalmasın sarılık olmasın diye hast mamada verdik öyle böyle mamaya bağımlı olduk .Şuan emiyor sütüm az artmadı eds yöntemiyle mamayi veriyoruz ilk 2 hafta benim anne sütü aldim diye direnmem yüzünden hoc kilo almamıştı 3.hafta düzenli mamaya başladık kilo alımı iyiydi şuan nasıl bilmiyorum 40 çıkıca kontrole gideceğiz. Yarın tam 1 aylık mama veren anneler kaç cc veriyorsunuz ben 80 cc vermeye başladım bugün 60 veriyordum memede emdiği için. 3 saate bir önce 40 dk meme sonra 80 cc mama yeterli mi acaba kızlar.
Birde sezeryan old günün akşamından beri hiç uzanmadım desem yeridir dikisin üstünde sertlik var dokunduğunda sizde de var mi doktor 40 in çıkınca gel dedi ama hast uzak ve vakalar iyice arttı gitmeyi düşünmüyorum bebekle zorlanıyorum gitmek gerekli mi
Mama miktari senden gelen sut miktarina da bagli. Bende takviye yapiyorum ama kilo alimina gore dr.u belirliyor miktarini. Birer ogun arayla 30 cc veriyordum sonra her ogun vermeye basladik misal. Sezaryen yerine gelince bende de var sertlik ödem sanirim zamanla azalir.

Valla ben baktim yiyorum aynı yemiyorum aynı..Allah ne verdiyse gömüyorum artık kuru, mercimek, turşu.. 😂😂😂
ay durun kuru fasülye sıkıntı gibi. 2 gün önce yemiştim bugün gün boyu sancılıyız. gece de öyleydi. bir de pilavın üstüne 1 kaşık koydum demekki tabak tabak yesem yanmıştık😂
ayllllliiiin35 ayllllliiiin35 kuru yeme😂

Hmm ben emdikten sonra zaten sık sağmıyorum da sağdığımı da dolaba kaldırıyordum 10-15 ml anca çıkıyor onları ben akşam yatmadan önce emzirdikten sonra uzun süre uyusun diye toplu veriyorum 😂 sen her emzirmeden sonra azda çıksa yine de sağıyor musun ? Ben bi sabah bi yatmadan önce bide gece sağıyorum.

Ben genelde geceleri sagiyorum canim uyuyakaliyor bazen tam.gogsu bosaltmadigini dusununce sagiyorum malum gece sut daha fazla oluyor sanki uyudugumuza birde benim gogsumde sertlik oldu bilhassa sagiyorum gecsin diye

Kızlar bebekleriniz hiriltili nefes alıyor mu? Özellikle ağlarken aralarda hırıltılı nefes alıyor, o titreşimi hissediyorum dokunduğum yerinden. Bir süredir filan var kafama çok takıldı. Doktora sordum telefon ile bu aylarda normal burun tıkanıklığı oluyor dedi. Fizyolojik serum onerdi.
Ama emerken burnumdan nefes alabiliyor bebeğim sanki burnu tıkanıp nasıl olabilir ki? Sizde de var mı böyle bir durum normal mi?😔
Benimkinde vardi canim burnunu actigim halde hirliyordu doktora gidince sordum cigerlerdenmi diye dinledi birsey yok dedi olabilir dedi bana

Saydıklarından bitek turşuyu yeme gazdan ziyade ibrahim sarsçoğlu sütü azaltır diyor.
Geçen ben de bir yerde okudum adaçayı ve maydanoz da azaltıyormuş maydanoza şaşırdım yeşillikler genelde arttırıyor ya demekki bir hormon var bazıları kaynatıp adet söktürücü olarak da kullanıyordu aslında doğru demekki

Bizim bugün 34 günlük oldu ama doğum yaptığım hastanedeki doktor 1 aylıkken yaptırabilirsiniz demişti kalçasında sacral gamze olduğu için ben de bugüne randevu aldım lokman hekimden bir doktor deneyeceğim bakalım umarım iyidir
Hangi lokman hekim

Bence doktora git hem aklında kalmaz hem de sadece dikiş yerine bakılmıyor rahim eski haline gelmiş mi enfeksiyon var mı ve yakında alınmadıysa smear örneği alınabiliyor ihmal etme kendini sen iyi olacaksın ki bebeğe iyi bakabilesin 🥰

Kızlar bebeğim beni silikon meme ucuyla emiyor onsuz vermeye çalıştığımda resmen çatlicak gbi ağlıyor ne yapacağım ben uçla çok zor zten akıl verin lütfen
Aynı durumdayız canım, mümkün deil silikonsuz emmiyo, feryat figan ağzını kapatmiyo, öyle ahım şahım sütüm de yok ama dayanamıyorum yine silikonla emziriyorum

Ee artık rahatlarsın doyuyomu diye kendini yedin bitirdin.mamayı azalt dedimi. MermaidNes MermaidNes
Vermene hiç gerek yok dedi ama benimki süt istediği gibi gelmediğinde kıyameti koparıyor 30cc bile mama içse sakinleyip memeyi emmeye devam ediyor. Biraz rüşvet veriyoruz 😁
O zaman bir şey diyemeyeceğim dedi inşallah zamanla bitiririz mama olayını

Mochi alsam mı bende değer mi acaba? Elektrikliyle bile 30 cc çıkıyor mochide hiç süt elde edemem gibi.
Mochi sütü bol olanlar için çok güzel ama benim gibi az geliosa tavsiye etmiyorum, elektriklide daha kısa sürede mochiden çok daha fazla süt aliyorum, moral oluyo en azindan🙈

Back