- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 38
Eşimle en büyük sorunumuz kesinlikle kültür çatışması. Bizim yapımızda kadın değerlidir. Onların yapısı çok ataerkil. Ailesinde eşlere birşey sorulmaz edilmez. 19 yıldır evli olan eltim geçenlerde 19 senedir bir yemeğe bile çocuksuz gitmediklerini söyledi. Benden aynısını beklemiyor. Biz muhakkak dışarı çıkar yemeğe gideriz bunları zaten bensiz yaptığı nadirdir. Ama yaptığım herşeyde ben ona tabi olacağım. O kafasına buyruk hareket edebilir. Hesap vermeyi sevmez ama en sevdiği şey hesap sormak. Eleştirme beni der ama eleştirmeye bayılır. Zaten kendi ve ailesi en mükemmel. Abisinin evinde yada çocuklarında sorun varsa anaları yüzünden lafı, ablasının evinde sorun varsa babaları yüzünden lafı eksik olmaz. Aile maşallah 8 kardeş mükemmeller! Dışarıdan giren gelin damat ve aileleri sorunludur.! Öyle ki bir kaynım iki kere evlenip boşandı üçüncü kez bizden hemen önce evlendi. Ve karısını o bayan ile aldatmıştı 10küsür senede beraber yaşadılar. Kötü olan şimdi ki eşi. Hayasız bir tek odur bu aileye göre. E arkadaşım abin yada kardeşiniz kendi evlatları varken eşinden başka bir kadına bakıp yuvasını bozacak kadar adi! Tencere kapak onlar! Bu kadar basit anlaşılabilecek bir olayda Bile koca aile kardeşlerini çekip sıyırabilirler aradan! Eşimde onlar gibi bay mükemmel sanıyor kendini. Bana karşı çocuklara karşı kendi ailesine karşı ticaretinde vs herşeyde! Gelip aynı efeliği evde de yapmaya kalkıyor! Biz aile yapısı olarak kadını esas alırız. Kardeşim erkek eşi vardır kıymetlidir baş tacıdır çünkü ailesi güvenip bize emanet etti. Yani bu kafa yapısında bir adam üstüne üstlük narsist kendinden başkasının bir tık yukarıda olmasını kabul edemeyen adamla hatasını konuşamıyorum.Ayni durumdayiz, bizimki de cok uzun yillardir devam eden bir iliski idi, ayrilirken gercekten taniyorsun maalesef. Bencillik, kendi hayatina duskunluk idi bizim sorunumuz da. Ben de kendime kiziyorum nasil goremedim de bir de cocuk yaptim diye ama kizima sevgimle teselli bulmaya calisiyorum. İkna olursa cift terapisi deneyin bence, daha adik bir ortamda degerlendirmis olursunuz en azindan
Ya bizim topluca bir psikolog seansına gitmemiz lazım ne bu böyle hepimiz eşlerden dertliyiz 3 günlük hayatta olur mu böyleEşimle en büyük sorunumuz kesinlikle kültür çatışması. Bizim yapımızda kadın değerlidir. Onların yapısı çok ataerkil. Ailesinde eşlere birşey sorulmaz edilmez. 19 yıldır evli olan eltim geçenlerde 19 senedir bir yemeğe bile çocuksuz gitmediklerini söyledi. Benden aynısını beklemiyor. Biz muhakkak dışarı çıkar yemeğe gideriz bunları zaten bensiz yaptığı nadirdir. Ama yaptığım herşeyde ben ona tabi olacağım. O kafasına buyruk hareket edebilir. Hesap vermeyi sevmez ama en sevdiği şey hesap sormak. Eleştirme beni der ama eleştirmeye bayılır. Zaten kendi ve ailesi en mükemmel. Abisinin evinde yada çocuklarında sorun varsa anaları yüzünden lafı, ablasının evinde sorun varsa babaları yüzünden lafı eksik olmaz. Aile maşallah 8 kardeş mükemmeller! Dışarıdan giren gelin damat ve aileleri sorunludur.! Öyle ki bir kaynım iki kere evlenip boşandı üçüncü kez bizden hemen önce evlendi. Ve karısını o bayan ile aldatmıştı 10küsür senede beraber yaşadılar. Kötü olan şimdi ki eşi. Hayasız bir tek odur bu aileye göre. E arkadaşım abin yada kardeşiniz kendi evlatları varken eşinden başka bir kadına bakıp yuvasını bozacak kadar adi! Tencere kapak onlar! Bu kadar basit anlaşılabilecek bir olayda Bile koca aile kardeşlerini çekip sıyırabilirler aradan! Eşimde onlar gibi bay mükemmel sanıyor kendini. Bana karşı çocuklara karşı kendi ailesine karşı ticaretinde vs herşeyde! Gelip aynı efeliği evde de yapmaya kalkıyor! Biz aile yapısı olarak kadını esas alırız. Kardeşim erkek eşi vardır kıymetlidir baş tacıdır çünkü ailesi güvenip bize emanet etti. Yani bu kafa yapısında bir adam üstüne üstlük narsist kendinden başkasının bir tık yukarıda olmasını kabul edemeyen adamla hatasını konuşamıyorum.
Canım bildirimi görmemişim, şimdi gördüm yazdığınıValla ne oldu bilmiyorum ama canım şu an hala uyumadı
Bu arada azılar diyordu doktor sıkıntı bir ateşlendi gece burun akmaya başladı serumlar kan tahlilleri hastalanmış ondanmış kuzumun durumu. Antibiyotik başladık. Belkide sıkıntıları bu uyku durumundaki değişiklik ondandır.
Ama umarım tek uykuya düşmüyordur çünkü çok erken bunun için. Bu hızla 18-24 ay arası gündüz uykusunu bırakırallah kreşte öğretmenlerine sabır versin ileride o halde
Sevgiliplath ne kadar sürermiş bu uyku gerilemesi peki
Ahaahahhha haklısın bizimki bitti gibi. 2 gündür 2 uyku uyuyor. Gece uykusuna geç geçiyor tabi 9-9.30 arası. Bu geç bir saat mi arkadaşlar 1 yaş için. Oğlum şubatta 3 olacak oda aynı saatte uyuyordaCanım bildirimi görmemişim, şimdi gördüm yazdığını
Çok geçmiş olsun, daha iyidir umarımHepsi aynı zamana denk gelince çok zorluyor ya.
Bu gerileme 1 hafta falan sürüyormuş ama bizimkiler bizi bu durumdan mahrum bırakmak istemeyip biraz daha uzatabilirler
Bizim son uykuya bağlı ya 2. Uykusunu az uyur ya da erken kalkarsa mesela 16:00’da o zaman 20:00/20:30 arası ama 17:00’de uyanırsa 21:30’u buluyorAhaahahhha haklısın bizimki bitti gibi. 2 gündür 2 uyku uyuyor. Gece uykusuna geç geçiyor tabi 9-9.30 arası. Bu geç bir saat mi arkadaşlar 1 yaş için. Oğlum şubatta 3 olacak oda aynı saatte uyuyorda
Uzuldum canim duruma, konusamamak, cozum bulamamak maalesef zor. Aile yapisi kesinlikle onemli iliskide. Umarim duzelir her sey, konusmak duzeltmek icin niyeti olur esininEşimle en büyük sorunumuz kesinlikle kültür çatışması. Bizim yapımızda kadın değerlidir. Onların yapısı çok ataerkil. Ailesinde eşlere birşey sorulmaz edilmez. 19 yıldır evli olan eltim geçenlerde 19 senedir bir yemeğe bile çocuksuz gitmediklerini söyledi. Benden aynısını beklemiyor. Biz muhakkak dışarı çıkar yemeğe gideriz bunları zaten bensiz yaptığı nadirdir. Ama yaptığım herşeyde ben ona tabi olacağım. O kafasına buyruk hareket edebilir. Hesap vermeyi sevmez ama en sevdiği şey hesap sormak. Eleştirme beni der ama eleştirmeye bayılır. Zaten kendi ve ailesi en mükemmel. Abisinin evinde yada çocuklarında sorun varsa anaları yüzünden lafı, ablasının evinde sorun varsa babaları yüzünden lafı eksik olmaz. Aile maşallah 8 kardeş mükemmeller! Dışarıdan giren gelin damat ve aileleri sorunludur.! Öyle ki bir kaynım iki kere evlenip boşandı üçüncü kez bizden hemen önce evlendi. Ve karısını o bayan ile aldatmıştı 10küsür senede beraber yaşadılar. Kötü olan şimdi ki eşi. Hayasız bir tek odur bu aileye göre. E arkadaşım abin yada kardeşiniz kendi evlatları varken eşinden başka bir kadına bakıp yuvasını bozacak kadar adi! Tencere kapak onlar! Bu kadar basit anlaşılabilecek bir olayda Bile koca aile kardeşlerini çekip sıyırabilirler aradan! Eşimde onlar gibi bay mükemmel sanıyor kendini. Bana karşı çocuklara karşı kendi ailesine karşı ticaretinde vs herşeyde! Gelip aynı efeliği evde de yapmaya kalkıyor! Biz aile yapısı olarak kadını esas alırız. Kardeşim erkek eşi vardır kıymetlidir baş tacıdır çünkü ailesi güvenip bize emanet etti. Yani bu kafa yapısında bir adam üstüne üstlük narsist kendinden başkasının bir tık yukarıda olmasını kabul edemeyen adamla hatasını konuşamıyorum.
Çay bardağıyla içemez mi acaba? Benim kız bizi içerken gördüğü için içecekleri biberonla istemiyor bardakla içiyor, belki içer o şekildeKızlar oğlum öksürüyor biraz da burun akıntısı var. Elma çayı vereceğim de oğlum biberon almıyor, pipette öğretmedim daha. Ben bu çayı nasıl içireceğim yaVar mı bildiğiniz bir yöntem? Kaşıkla deneyeceğim ama yarısını çıkarıcak biliyorum
Biraz kaşıkla biraz bardakla verdim az önce, zamanla öğrenir artıkÇay bardağıyla içemez mi acaba? Benim kız bizi içerken gördüğü için içecekleri biberonla istemiyor bardakla içiyor, belki içer o şekilde
Camım çok geçmiş olsun.Kızlar oğlum öksürüyor biraz da burun akıntısı var. Elma çayı vereceğim de oğlum biberon almıyor, pipette öğretmedim daha. Ben bu çayı nasıl içireceğim yaVar mı bildiğiniz bir yöntem? Kaşıkla deneyeceğim ama yarısını çıkarıcak biliyorum
Teşekkür ederim canımCamım çok geçmiş olsun.
Enjektörle az az verebilir misin
Benimki ilaç içmediğinde yavaş yavaş enjektör ile vermeye çalışıyorum.
Elma çayının tarifini istesem senden bu sıkışıklıktaKızlar oğlum öksürüyor biraz da burun akıntısı var. Elma çayı vereceğim de oğlum biberon almıyor, pipette öğretmedim daha. Ben bu çayı nasıl içireceğim yaVar mı bildiğiniz bir yöntem? Kaşıkla deneyeceğim ama yarısını çıkarıcak biliyorum
Canım bi çok tarif var da ben en içilebilinir olanı yaptımElma çayının tarifini istesem senden bu sıkışıklıkta
Canım benım oglumda pipetliyi kabul etmemıstı basta eline oynasın dıye verdım oynarken bi baktım çekmeye basladı .1 aydır falan pipetliden su içiyo ve cok rahatladım . Ben ona su vermeden o istediğinde alıyo içiyo . Beceremesede eline ver bi süre sonra ogrenır ben beceremıyo nasılsa diyip rafa kaldırmıstımCanım bi çok tarif var da ben en içilebilinir olanı yaptımBir elmanın kabuklarını kalın kalın doğradım bir de bir tutam ıhlamur çiçeği attım içine 1 bardak suda bir taşım kaynattım. Ilıyınca içirdim. İstersen içine kabuk tarçın, karanfil, bal ve bi iki damla limon sıkabilirsin. Ben tatlandırıcı olarak daha önceden hurma suyu almıştım onu kullandım. Benim yaptığım tarifi her gün kahvaltıda içirebilirsin sadece öksürdüğünde değil, bebişler için faydalı Bende alıştırıp her gün vereceğim artık
Benimki içeçek olarak ayran ve kefir dışımda birsey içmiyor bende alıştırmak istiyorum sağol tatlım bu arada geçmiş olsun biZde hastayız kaç gündür sürekli çıkan ateşimi vardı 3 gün iğne yapıldı bacaktan yarın ağızdan antibiyotik başlıyoruzCanım bi çok tarif var da ben en içilebilinir olanı yaptımBir elmanın kabuklarını kalın kalın doğradım bir de bir tutam ıhlamur çiçeği attım içine 1 bardak suda bir taşım kaynattım. Ilıyınca içirdim. İstersen içine kabuk tarçın, karanfil, bal ve bi iki damla limon sıkabilirsin. Ben tatlandırıcı olarak daha önceden hurma suyu almıştım onu kullandım. Benim yaptığım tarifi her gün kahvaltıda içirebilirsin sadece öksürdüğünde değil, bebişler için faydalı Bende alıştırıp her gün vereceğim artık
Bende içer mi diye bilmediğimden daha uygun olan pipetli bardaklardan almıştım, eline verdim ama kesinlikle ağzına götürmedi. Ben nuk’un suluğunu kullanıyorum ama onu da ısırmaktan genişletti sanırım, su boğazına takılıyor sürekli. Dediğin gibi suluk alayım zamanla öğrenir.Canım benım oglumda pipetliyi kabul etmemıstı basta eline oynasın dıye verdım oynarken bi baktım çekmeye basladı .1 aydır falan pipetliden su içiyo ve cok rahatladım . Ben ona su vermeden o istediğinde alıyo içiyo . Beceremesede eline ver bi süre sonra ogrenır ben beceremıyo nasılsa diyip rafa kaldırmıstım
Ya ne güzel maşallah, bizimki su dışında bir şey içmiyor henüz. Yoğurtu bile sade yemeye yeni başladı. Şu pipeti öğrenirse bende ayran, kefir vermeyi istiyorum.Benimki içeçek olarak ayran ve kefir dışımda birsey içmiyor bende alıştırmak istiyorum sağol tatlım bu arada geçmiş olsun biZde hastayız kaç gündür sürekli çıkan ateşimi vardı 3 gün iğne yapıldı bacaktan yarın ağızdan antibiyotik başlıyoruz
Evet bizim 39 u yakın ateşimiz oldu calpol veriyorum max 1 saat düşüyor aralarında en az 3 saat olması lazım o 2 saat oerişan haldeyiz kulaklarda kızarıklık vardı dr 3 gün bacaktan iğne verdi 24 saatde bir dün ateşsiz bir gece geçirdik bugün ağızdan antibiyotik başlandı tam oğlanı topladım dün kızım kulağım ağrıyor dedi heralde kardeşini kıskandı dedim iğneye onu da yanımda götürmüştüm dr araca ettim bi kuşağına bakarmışsınız diye meğerse Naz yapmıyormuş kıpkırmızı kulaklar ona sa başlandı antibiyotik şimdiYa ne güzel maşallah, bizimki su dışında bir şey içmiyor henüz. Yoğurtu bile sade yemeye yeni başladı. Şu pipeti öğrenirse bende ayran, kefir vermeyi istiyorum.
Size de çok geçmiş olsun canımantibiyotik niye başlanıyor enfeksiyon mu var? Şifa olsun inşallah
Demir’in de hafif ateşi vardı, sabaha karşı 37,5 oldu bende hala başında bekliyorum yükselir mi diye. Sizin çok mu yüksekti ateşi?
Philips avent pipetli suluk canım yeşil olanındanBende içer mi diye bilmediğimden daha uygun olan pipetli bardaklardan almıştım, eline verdim ama kesinlikle ağzına götürmedi. Ben nuk’un suluğunu kullanıyorum ama onu da ısırmaktan genişletti sanırım, su boğazına takılıyor sürekli. Dediğin gibi suluk alayım zamanla öğrenir.
Sen hangi suluğu kullanıyorsun canım?