Bizim yapmadı ama ebem olursa calpol ver demiştiNasılsınız kizlar her şey yolundadır inşallah1 yaş aşısı için gittiniz mi ateş filan yaptımi merak ettim .
Biz biraz geç olda da gittik dün kanları da çıktı her değeri çok güzel çok şükür Demir ve b12 yi bıraktırdı sadece yaZa kadar d vitamini devam edecekArkadaşlar 1 yaş kontrolü ne gittiniz mi Artık bal yiyebiliyoruz...
gelsin ballı tarifler
Tahin
Sut
Ciğer
... yumurta beyazi... vs.
Bizi kirmizi oda paklar:)))))Ya bizim topluca bir psikolog seansına gitmemiz lazım ne bu böyle hepimiz eşlerden dertliyiz 3 günlük hayatta olur mu böyle
Sütü bende tariflerin içine ekleyerek basladim birkaç gün kaldı yaşımıza ama Demir eksikliği yapiyomus hiç onermiyolar sütü versem mi vermesem mi kararsız kaldım bende de var demir eksikligiBiz biraz geç olda da gittik dün kanları da çıktı her değeri çok güzel çok şükür Demir ve b12 yi bıraktırdı sadece yaZa kadar d vitamini devam edecek
Tiroit fonksiyonları da iyi
Dr um yavaş yavaş dene dedi bal özellikle eğer alerji yaparsa dudak çevresinde yapar dedi
İnek sütüne de başlıcam ufaktan
Bugün mü vuruldunuz benide aradılar cumaya kadar getirin diye diğerlerinde ateş filan çıkmamıştı bakalım inşallah çıkmaz miniklerinAşımızı olduk çok ağladı çok 2 koldan 1 bacaktan ateş ve huzursuzluk yapabilirmiş 3 gün takip edeceğiz bakalim.
Önceleri bana da öyle dediler evde bulunduruyoruz daha öncekilerde hiç yükselmedi insallah bu seferde yükselmez birazda bağışıklığıyla alakaliymisBizim yapmadı ama ebem olursa calpol ver demişti
Biz yaklaşık 10 gün önce gittik hem kan hem idrar tahlili verdik. Bir de aşı oldu kuzum ama çok ağladı. Bilinçlendikleri için sanırım. Daha zor geçti. Bizim hemşire hepsini bacaktan yaptı ama koldan da yapılıyormuş. Ateş olmadı Demir’de ama ben aşı yeri ağrır diye yatırırken calpol verdim. Uykularını da pek etkilemediNasılsınız kizlar her şey yolundadır inşallah1 yaş aşısı için gittiniz mi ateş filan yaptımi merak ettim .
Aynen bizde 3 aylıkken gözünü çizme vesileysiyle kontrole gitmiştik. 1 yaş kontrolünde sordu doktor, tekrar bir kontrole gitseniz iyi olur dedi. Götüreceğim bakalım iyice bi iyileşsin, genel hali iyi ama daha burun akıntısı geçmedi.Bu arada 1 yaşta göz kontrolü var mı bebeklerin ben 3 aylıkken götürmüştüm şimdi yine gerek var mı
Birde bizim son menenjit alımız kaldı aybaşını bekliyorum en son sorduğumda 530 TL idi
Evet canım demir eksikliği yapabiliyor bir de inek sütü yapı olarak bebeklere ağır geliyormuş çoğu doktor 2 yaşta verilebilir diyor. Onun yerine ayran, kefir ve yoğurt daha faydalı ama sütlü tariflerde miktar az olduğu için kullanılabilir. Ben henüz vermeyi düşünmüyorumSütü bende tariflerin içine ekleyerek basladim birkaç gün kaldı yaşımıza ama Demir eksikliği yapiyomus hiç onermiyolar sütü versem mi vermesem mi kararsız kaldım bende de var demir eksikligi
Ay o kadar değilizdir yaaBizi kirmizi oda paklar:)))))
Bize az bile kalırAy o kadar değilizdir yaao kadar mıyız acaba
Sütü yetişkinlere bile önermiyolar canım .fermente hali daha faydalıymısSütü bende tariflerin içine ekleyerek basladim birkaç gün kaldı yaşımıza ama Demir eksikliği yapiyomus hiç onermiyolar sütü versem mi vermesem mi kararsız kaldım bende de var demir eksikligi
Canım benim oğlumun hemoglobin 12,5, ferritin 19,5 çıktı. B12 176 çıktı ama bize hiç b12 vermemişti, sen bıraktırdı diyince sormak istedim. Siz kullanıyor muydunuz? Doktor bize de çok ciddi bir eksikliği yok ama 1000’lik alırsan haftada 1 fıs, 500’lük alırsan haftada 2 fıs kullanabilirsin dedi. D vitamin bizimde devam. Zaten kışın güneş görmedikleri için kullanılmasını öneriyorlarmış.Biz biraz geç olda da gittik dün kanları da çıktı her değeri çok güzel çok şükür Demir ve b12 yi bıraktırdı sadece yaZa kadar d vitamini devam edecek
Tiroit fonksiyonları da iyi
Dr um yavaş yavaş dene dedi bal özellikle eğer alerji yaparsa dudak çevresinde yapar dedi
İnek sütüne de başlıcam ufaktan
Bi doktoruna danış istersen bizim kan değerlerinde Demir iyiydi birşey demedi süt verme diyeSütü bende tariflerin içine ekleyerek basladim birkaç gün kaldı yaşımıza ama Demir eksikliği yapiyomus hiç onermiyolar sütü versem mi vermesem mi kararsız kaldım bende de var demir eksikligi
Ben 9. Ayda baktırdım ilk kan değerlerine b12 düşük çıkmıştı o yüzden ocean marka b12 verdi 2 hafta bir fıs 2 haftadan sonra haftada 1 fıs verdi 3 ay sonra tekrar geçen gün kan verdik değerleri iyi dedi bizim 658 çıkmış üst sınır 771Canım benim oğlumun hemoglobin 12,5, ferritin 19,5 çıktı. B12 176 çıktı ama bize hiç b12 vermemişti, sen bıraktırdı diyince sormak istedim. Siz kullanıyor muydunuz? Doktor bize de çok ciddi bir eksikliği yok ama 1000’lik alırsan haftada 1 fıs, 500’lük alırsan haftada 2 fıs kullanabilirsin dedi. D vitamin bizimde devam. Zaten kışın güneş görmedikleri için kullanılmasını öneriyorlarmış.
Sizin ferritin yüksek çıktı o zaman, bıraktırmış bizim şişe bitene kadar devam et dedi doktor. Ferritin alt sınır 20 ama biz yine devam ediyoruz
Ben ocaktan önce mutlaka yaptırıcam ocakta zam gelecek diyorlarBiz yaklaşık 10 gün önce gittik hem kan hem idrar tahlili verdik. Bir de aşı oldu kuzum ama çok ağladı. Bilinçlendikleri için sanırım. Daha zor geçti. Bizim hemşire hepsini bacaktan yaptı ama koldan da yapılıyormuş. Ateş olmadı Demir’de ama ben aşı yeri ağrır diye yatırırken calpol verdim. Uykularını da pek etkilemedi
Aynen bizde 3 aylıkken gözünü çizme vesileysiyle kontrole gitmiştik. 1 yaş kontrolünde sordu doktor, tekrar bir kontrole gitseniz iyi olur dedi. Götüreceğim bakalım iyice bi iyileşsin, genel hali iyi ama daha burun akıntısı geçmedi.
Bizim de bexseronun rapel dozu ve nimenrix kaldı tek olarak. Bexseroyu 532 TL’ye almıştık 1,5 ay önce ama nimenrix’i bilmiyorum o da o civardadır
Peki şu Pınar un özel bebek sütleri oluyor onlarda mı aynıBize az bile kalır
Bende inek sütü vermeyi düşünmüyorum canım araştırmalarım sonucunda 2 yaş sonrası belki az az içiririm kızıma oda damak tadı oluşsun diye. Mayalanmış ürünler sütten daha faydalı oluyormuş yoğurt, kefir. Sütün özellikle uzun raf ömürlü olanların çok faydalı olmadığı hatta zararlı olabileceği yazıyor çoğunlukla, imkan varsa ve gerekiyorsa en azından günlük sütler verilmeliymiş.
Evet doktorumda onu onerdi aptamilin varmis hem içeriğinde demir kalsiyum vb. Minerallar olduğundan daha faydalıymış..Peki şu Pınar un özel bebek sütleri oluyor onlarda mı aynı
Ben kızımda bu yaşlardayken mamayı o sütle hazırlıyordum
Dün gece 3. Gün ateşlendiği calpol verdim ara ara hissediyorum bakalimAşımızı olduk çok ağladı çok 2 koldan 1 bacaktan ateş ve huzursuzluk yapabilirmiş 3 gün takip edeceğiz bakalim.