2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Arkadaşlar 1 yaş kontrolü ne gittiniz mi Artık bal yiyebiliyoruz...
gelsin ballı tarifler
Tahin
Sut
Ciğer
... yumurta beyazi... vs.
Biz biraz geç olda da gittik dün kanları da çıktı her değeri çok güzel çok şükür Demir ve b12 yi bıraktırdı sadece yaZa kadar d vitamini devam edecek
Tiroit fonksiyonları da iyi
Dr um yavaş yavaş dene dedi bal özellikle eğer alerji yaparsa dudak çevresinde yapar dedi
İnek sütüne de başlıcam ufaktan

Bu arada 1 yaşta göz kontrolü var mı bebeklerin ben 3 aylıkken götürmüştüm şimdi yine gerek var mı
Birde bizim son menenjit alımız kaldı aybaşını bekliyorum en son sorduğumda 530 TL idi

Sütü bende tariflerin içine ekleyerek basladim birkaç gün kaldı yaşımıza ama Demir eksikliği yapiyomus hiç onermiyolar sütü versem mi vermesem mi kararsız kaldım bende de var demir eksikligi

Nasılsınız kizlar her şey yolundadır inşallah 1 yaş aşısı için gittiniz mi ateş filan yaptımi merak ettim .
Biz yaklaşık 10 gün önce gittik hem kan hem idrar tahlili verdik. Bir de aşı oldu kuzum ama çok ağladı. Bilinçlendikleri için sanırım. Daha zor geçti. Bizim hemşire hepsini bacaktan yaptı ama koldan da yapılıyormuş. Ateş olmadı Demir’de ama ben aşı yeri ağrır diye yatırırken calpol verdim. Uykularını da pek etkilemedi
Bu arada 1 yaşta göz kontrolü var mı bebeklerin ben 3 aylıkken götürmüştüm şimdi yine gerek var mı
Birde bizim son menenjit alımız kaldı aybaşını bekliyorum en son sorduğumda 530 TL idi
Aynen bizde 3 aylıkken gözünü çizme vesileysiyle kontrole gitmiştik. 1 yaş kontrolünde sordu doktor, tekrar bir kontrole gitseniz iyi olur dedi. Götüreceğim bakalım iyice bi iyileşsin, genel hali iyi ama daha burun akıntısı geçmedi.
Bizim de bexseronun rapel dozu ve nimenrix kaldı tek olarak. Bexseroyu 532 TL’ye almıştık 1,5 ay önce ama nimenrix’i bilmiyorum o da o civardadır

Sütü bende tariflerin içine ekleyerek basladim birkaç gün kaldı yaşımıza ama Demir eksikliği yapiyomus hiç onermiyolar sütü versem mi vermesem mi kararsız kaldım bende de var demir eksikligi
Evet canım demir eksikliği yapabiliyor bir de inek sütü yapı olarak bebeklere ağır geliyormuş çoğu doktor 2 yaşta verilebilir diyor. Onun yerine ayran, kefir ve yoğurt daha faydalı ama sütlü tariflerde miktar az olduğu için kullanılabilir. Ben henüz vermeyi düşünmüyorum

Ay o kadar değilizdir yaao kadar mıyız acaba
Bize az bile kalır
Bende inek sütü vermeyi düşünmüyorum canım araştırmalarım sonucunda 2 yaş sonrası belki az az içiririm kızıma oda damak tadı oluşsun diye. Mayalanmış ürünler sütten daha faydalı oluyormuş yoğurt, kefir. Sütün özellikle uzun raf ömürlü olanların çok faydalı olmadığı hatta zararlı olabileceği yazıyor çoğunlukla, imkan varsa ve gerekiyorsa en azından günlük sütler verilmeliymiş.

Sütü yetişkinlere bile önermiyolar canım .fermente hali daha faydalıymıs

Canım benim oğlumun hemoglobin 12,5, ferritin 19,5 çıktı. B12 176 çıktı ama bize hiç b12 vermemişti, sen bıraktırdı diyince sormak istedim. Siz kullanıyor muydunuz? Doktor bize de çok ciddi bir eksikliği yok ama 1000’lik alırsan haftada 1 fıs, 500’lük alırsan haftada 2 fıs kullanabilirsin dedi. D vitamin bizimde devam. Zaten kışın güneş görmedikleri için kullanılmasını öneriyorlarmış.

Sizin ferritin yüksek çıktı o zaman, bıraktırmış bizim şişe bitene kadar devam et dedi doktor. Ferritin alt sınır 20 ama biz yine devam ediyoruz

Bi doktoruna danış istersen bizim kan değerlerinde Demir iyiydi birşey demedi süt verme diye

Ben 9. Ayda baktırdım ilk kan değerlerine b12 düşük çıkmıştı o yüzden ocean marka b12 verdi 2 hafta bir fıs 2 haftadan sonra haftada 1 fıs verdi 3 ay sonra tekrar geçen gün kan verdik değerleri iyi dedi bizim 658 çıkmış üst sınır 771

Ben ocaktan önce mutlaka yaptırıcam ocakta zam gelecek diyorlar

Peki şu Pınar un özel bebek sütleri oluyor onlarda mı aynı
Ben kızımda bu yaşlardayken mamayı o sütle hazırlıyordum

Peki şu Pınar un özel bebek sütleri oluyor onlarda mı aynı
Ben kızımda bu yaşlardayken mamayı o sütle hazırlıyordum
Evet doktorumda onu onerdi aptamilin varmis hem içeriğinde demir kalsiyum vb. Minerallar olduğundan daha faydalıymış..
Henüz almadim ama süt ile muhallebi sütlaç yapmak için sabırsızlanıyorum. Çünkü bebeğim yoğurt tüketmiyor

Merhaba kızlar nasılsınız? Gene yazamadım bu aralar. Bebisler de sizler de iyisinizdir inşallah. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Ben bu aralar Elayla uğraşmaktan perişan haldeyim kızlar. Geçtiğimiz haftalarda ishaldi karın ağrısından geceleri uyuyamamistik.. bu sefer de tam tersi kabız gibi yine geceleri uyuyamıyoruz. Gaz sancısına uyanıyoruz. Yaşını geçtik ben anlamadım bu gaz neyin nesi. Bünyem artık ben dayanamıyorum diye sinyal veriyor sürekli bir yerlerim ağrımaya başladı benim de. 10. Aydan beri doktorumuza kontrole de gidemedik. 1 yaş kontrolü falan da yaptırmadım ama bu uykusuzluk beni öldürecek. En kısa zamanda götürmek istiyorum fiyatlar da aldı başını gitti nasıl olacak bilmiyorum. Hala emeklemiyor bu arada benim kız.. sizde ne var ne yok durumlar nasıl. Özledim sizleri. Kendi perisanligimdan buralara giremedim hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…