Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin. Allah razı olsun. Aslında bende 6 ayını doldursun mu diye düşünüyordumBen 6 ayi doldurmadan ek gıdaya gecmeyi düşünmüyorum. Sende madem başladın çok yavaş ilerle aceleye hiç gerek yok 3 gun kuralına dikkat et canım sifa olsun insallah
Merhaba, yurtdışında ek gidaya erken geciliyormuş ama burada 6 ayı tamamlamak gerekiyor. yoğurt ilk tadimlar icin guzel bir gida ama sizin sütünüzden daha faydalı değil bence. Ben de kizimda ek.gidayı erken tattırmak.istemiştim. sütüm yeterli değildi ve mama da biberon da reddediyordu. Kilo alimi az olunca mecbur kalmıştık. Sebzeleri pure yapıp içine zeytinyağı koyup 1 çay bardağı kadar yediriyordum. Şimdiki aklım olsa hiç püre ile başlamaz blw metodu ile ek gıdaya geçerdim. Buharda haşlanmış kabak patates havuc ile başlanıyor ama 6 ayı biten bebeklerde.Hanımlar bugün kızımın aşısı vardı.
Doktor kontrol ettı. Herşeyi iyi dedi.
Kızım 5 gun sonra 5 ayına girecek.
Doktora sordum yiyecek verebilir miyim diye.
Bana sizde ne veriliyorsa bebeklere verebilirsin dedi. Bu arada bizde derken Türk olduğum için bunu dedi. Almanlar hazır şeyler alıyorlar ya ondan oyle dedi.
Siz neler tavsiye edersiniz. Ben kızıma yoğurt veriyorum. Az az. Başka aklıma gelen birşey yok
Banu çiftçiyi beğenirim.böyle bilimsel yazması iyi olmuş. En korkutan şey süt azalması. Demek ki metabolizma bunu ayarlayabiliyor.
Günaydınlar sağol canım sanırım bebek acı çekince bende hassaslaştım gece iyi uyudu ama sabah kaka yaptı ve yine ağladı böyle böyle geçecek inşallahBugün normalinden daha hassassın bebeğin acı çektiği için. Biraz daha sakin kalmaya çalış geçecek.
İnşallah bu gece güzelce uyur da annesi de dinlenir. Rabbim şifa versin
ben denemeyi dusunuyorum yaza denk geldigi icin daha kolay olur usutmeden hemen yikayabiliriz bebeleri cok kirlenirlersegünaydın blw yapacak anneler var mi aramızda acaba? Ben oğlumda yapamamıştım ama kızımda yapmak istiyorum. Varsa yapacak anneler nasıl başlayacaksınız Bilgi almak isterim
Kızlar ben 36 38 beden iken şimdi 42 beden oldum. Göbeğim gitmedi. Diyet rejim yapamıyorum.kızımı emziriyorum. Bu göbek canımı sıkıyor. Ama göbeğim çok yumuşak içinde sanki sadece şişmiş hava var. Enimi bastırınca içine giriyor göbeğim. Korse takmıyorum. Her korse takmayı denememde sezeryan yerim hem ağrıyor hemde su geliyor. 6 aya kadar göbek gider diyorlardı. Kızım 4 aylık. Ama hala var.
Bana bir umut verin
Eşim baya tepki verdi çocuğu sütünden mahrum etme, gunahi benim boynuma tutma diyor bide ilk gün tutmaya ikna ettim dünden bir biberon sütüm var onu akşam üzeri veririm sütüm azalırsa diye düşünüyorum. Ramazandan sonra da işe başlamam gerekiyor sütümün azalmamasi gerek hatta biraz dondurucuya da atabilsem iyi olur. O yüzden sürekli tutmayacağim arada birkaç gün tutayım diyorum. Tabi bugün nasıl geçecek ona göre de karar veririmKendimden örnek vericem ama sende kendini deneyerek anlayabilirsin. Kizimda tuttum ve sahur kajvalti seklinde yaptim oyle de güzel sutum oldu ki bilemiyorum ama denemek gerekiyor. Hayirli ramazanlar olsun ❤ Oglumda da deneyeceğim malesef ramazana regl olarak girdim. 4 aylık olduk ve ben ilk regl oldum
Ben de bu cocugumda blw yapmayı düşünüyorum. Insallah istahli olur da sıkıntı çekmeyiz.ben denemeyi dusunuyorum yaza denk geldigi icin daha kolay olur usutmeden hemen yikayabiliriz bebeleri cok kirlenirlerse
Kolaylıklar dilerim Allah kabul etsin...Eşim baya tepki verdi çocuğu sütünden mahrum etme, gunahi benim boynuma tutma diyor bide ilk gün tutmaya ikna ettim dünden bir biberon sütüm var onu akşam üzeri veririm sütüm azalırsa diye düşünüyorum. Ramazandan sonra da işe başlamam gerekiyor sütümün azalmamasi gerek hatta biraz dondurucuya da atabilsem iyi olur. O yüzden sürekli tutmayacağim arada birkaç gün tutayım diyorum. Tabi bugün nasıl geçecek ona göre de karar
Evet bizim dr da önce yogurt sonra sebze çorbası en son meyve dediKızlar ek gıdayla ilgili pek çok şey okudum ilk tadımları meyveden yana yapmamalıymışız şekerden dolayı, ilk tercihler sebze sonra yoğurt olmalıymış. Meyveler daha sonra. Tabi doktorunuz ne şekilde yönlendirir bilemem ben okuduklarımı paylaşayım dedim, instagramda da pek çok sayfa var ek gıdayla ilgili bilgilendirici ve bebeklik yayınlarının set olarak üç kitabı var bir de remzi kitabevinden çıkan bebeğimin beslenme günlüğü diye bir kitap var bunları tavsiye ederim
Cok gecmis olsun hemen iyileşir inşallahBiz sünnetimizi olduk birazdan eve geçicez çıktığında ağladı ağlayarak uyudu yavrum
Çok az alıştırmak için versem diyorum. 6 aydan önce bende vermek istemiyorum açıkçasıMerhaba, yurtdışında ek gidaya erken geciliyormuş ama burada 6 ayı tamamlamak gerekiyor. yoğurt ilk tadimlar icin guzel bir gida ama sizin sütünüzden daha faydalı değil bence. Ben de kizimda ek.gidayı erken tattırmak.istemiştim. sütüm yeterli değildi ve mama da biberon da reddediyordu. Kilo alimi az olunca mecbur kalmıştık. Sebzeleri pure yapıp içine zeytinyağı koyup 1 çay bardağı kadar yediriyordum. Şimdiki aklım olsa hiç püre ile başlamaz blw metodu ile ek gıdaya geçerdim. Buharda haşlanmış kabak patates havuc ile başlanıyor ama 6 ayı biten bebeklerde.
Canım ben iyi bir örnek değilim kızım 7 yaşında ona hamileyken gebelik sekeri çıktı ve diyet yaptim. 68 ile hsmile kalmıştım 77 ile doguma girdim. Dogum sonrası 70 kg. dim. Fakat emzirirken 75 lere çıktım. Çok yemekten hep sütüm olsun diye. Bu sefer oğlum oldu ocak ayinda. Bunda şeker çıkmadı ben yine 68 ile hamile kaldım. 88 ile doğuma girdim. Doğumdan beri 80 kiloyum. Diyetisyenime sordum 3 aylık olunca hafif hafif diyete başlayalım dedi. Yoksa benim kilo vermem imkansız. Çok yiyorum çünkü... emzirdikten sonra hele gözüm dönüyor. Bu iş diyette bitiyor. Bebek varken düzenli spor benim için cok zor. Zaten diyet yapmadıktan sonra spor sadece sıkılaşma sağlıyor.Kızlar ben 36 38 beden iken şimdi 42 beden oldum. Göbeğim gitmedi. Diyet rejim yapamıyorum.kızımı emziriyorum. Bu göbek canımı sıkıyor. Ama göbeğim çok yumuşak içinde sanki sadece şişmiş hava var. Enimi bastırınca içine giriyor göbeğim. Korse takmıyorum. Her korse takmayı denememde sezeryan yerim hem ağrıyor hemde su geliyor. 6 aya kadar göbek gider diyorlardı. Kızım 4 aylık. Ama hala var.
Bana bir umut verin.
Alıştırma amaçlı olur tabi canım inşallah istahli olur bebişinÇok az alıştırmak için versem diyorum. 6 aydan önce bende vermek istemiyorum açıkçası
Bizim ki 500 gram almıştı bana da mama dedi doktor ama oğlum hiç birini istemedi sık sık emzirmeye çalışıyorum. Atak ayı bu ay ondan olabilir. Kaç kilo ki bebeginizMerhaba kızlar bizim dün 4.ay aşılarımız ve kontrolumuz vardı bebeğim hiç kilo almamış doktor mama ile devam et dedi emiyor ama eskisi gibi iştahlı değil uykuları bozuldu hep huzursuz böyle bişey yaşayan var mı aranızda
Bizim de bu ayın sonunda 5. Ayımız doluyor ben de ble ile başlamak istiyorum bakalim çok heyecanliyim oğlum tatlı şeylere bayiliği ne yapacam bilmiyorumÇok az alıştırmak için versem diyorum. 6 aydan önce bende vermek istemiyorum açıkçası