• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar biz 4.5 aylık olduk acaba ufaktan ek gida başlasam mı. Doktor mama dedi ama hiç bir türlü yemiyo çocuk 3 tane mama denedim. Yine az kilo alacak diye korkuyorum 😔

Kizlar oruc tutabilecek misiniz evde herkes baski yapiyor kayinvalidem esim benim babam hepsi sut veriyosun tutma diyor 3 bucuk aylik olduk etkiler mi ki sizce
Ben tutmayacağım. Kızımda da tutmamıştım hatta 20 aylıkken tekrar denk gelmişti o zaman tutmuştum ama çok zorlanmıştım

Kızlar selam.
ya kızım uykusunda burnunu çok derin çizmiş. İz kalmaması için ne yapabilirim?

Kızlar bugünkü sünnet tecrübemizi anlatayım
Sabah geleneksel yöntem ve lokal anestezi ile olduk oğlum tam 5 ay 2 günlük çıktığında ilk çişini yaparken çok ağladı her çiş yapınca ağladı ama gidecek volümü düştü 6 saatse bir calpol veriyorum yaranın etrafına bactopan diye bir krem verdi 4 gün bunu kullanıcam sonra iz kalmasın diye fito krem kuşlanucam ilk 2 günü atlatsak kurtulıcaz dr Çarşamba’da yıkayın dedi
Şimdilik bu kadar
Başka tavsiyesi olan var mı ben pipisine bakmaya bile çekiniyorum içim bir hoş oluyor

Hanımlar bugün kızımın aşısı vardı.
Doktor kontrol ettı. Herşeyi iyi dedi.
Kızım 5 gun sonra 5 ayına girecek.
Doktora sordum yiyecek verebilir miyim diye.
Bana sizde ne veriliyorsa bebeklere verebilirsin dedi. Bu arada bizde derken Türk olduğum için bunu dedi. Almanlar hazır şeyler alıyorlar ya ondan oyle dedi.
Siz neler tavsiye edersiniz. Ben kızıma yoğurt veriyorum. Az az. Başka aklıma gelen birşey yok

Alti ayi dolmadiği ve sadece emzirdiğim için oruç tutmamayı düşünüyordum ama günü gelince de vicdan yapmaya başladım, en azından başta ortada Kadir gecesinde birkaç gün tutayım diyorum eşim sütün azalir tutma diyor. Bir hafta sonra 4 aylık olacak bebeğim. Çok sık acıkıyorum ama birkaç gün tutsam en azından Ramazan ruhunu hissederim biraz

30 dakika fln sürdü benimkinde yapışıklık vardı Ondan biraz uzun sürdü. Eşim ayaklarını tuttu basta ayakları tutulduğu için mızmızlandı ama sonra öyle baktı etrafa 😁 Bende girdim ayrıca oynatip oyalamak için 😊
Sargı bezini çıkardıktan sonra tekrar sargı bezi koymadık çişi daha çabuk iyileştirir diye sadece bardak koyduk iyle bezledim
Canım sünnet sonrası kaç günde iyileşti neler yaptın

Hanımlar bugün kızımın aşısı vardı.
Doktor kontrol ettı. Herşeyi iyi dedi.
Kızım 5 gun sonra 5 ayına girecek.
Doktora sordum yiyecek verebilir miyim diye.
Bana sizde ne veriliyorsa bebeklere verebilirsin dedi. Bu arada bizde derken Türk olduğum için bunu dedi. Almanlar hazır şeyler alıyorlar ya ondan oyle dedi.
Siz neler tavsiye edersiniz. Ben kızıma yoğurt veriyorum. Az az. Başka aklıma gelen birşey yok
Bende tadımlara başladım havuç patetes elma ve armut denedim şimdiye kadar doktor meyve suyu ile başla bir çay kaşığı dedi ama ben havuç ve patates ile başladım yoğurdu beşinci ayı doldurunca vereceğim

Bende tadımlara başladım havuç patetes elma ve armut denedim şimdiye kadar doktor meyve suyu ile başla bir çay kaşığı dedi ama ben havuç ve patates ile başladım yoğurdu beşinci ayı doldurunca vereceğim
Hangi meyve suyu peki. Bazı meyve suları kabızlık yapabilir.

Canım sünnet sonrası kaç günde iyileşti neler yaptın
10 gün boyunca krem sürdüm 4. Günden itibaren 10 gün banyo ettirdik su iyileştirecek dedi doktor.
Şükür bizde kızarma şişme gibi durumlar olmadı çok çabuk iyileşti. 1 haftada sanırım düzeldi 15-20 güne de dikişleri eridi kayboldu

10 gün boyunca krem sürdüm 4. Günden itibaren 10 gün banyo ettirdik su iyileştirecek dedi doktor.
Şükür bizde kızarma şişme gibi durumlar olmadı çok çabuk iyileşti. 1 haftada sanırım düzeldi 15-20 güne de dikişleri eridi kayboldu
Bizim dr çarsaöba banyo yaptır dedi 2 güne iyileşir dedi ama Çoçuk her çiş yapınca etinden et koparır gibi ağlıyor bu kadar çabuk iyileşmez benzese bi 10 gün sürer

Back