• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Arkadaşlar bizim sahiplendigimiz bir kedimiz var 1.5 yıldır bizimle ..

Anne babası ev kedisi ,evde doğmuş bizim kuzu Aşıları tam ve bütün bakımıyla hamileliğimin başından beri Eşim ilgileniyor.

Yalnız bu Toksoplazma beni korkutuyor.
Doktorumun haberi yok ve test yaptırmadım:(
Bu konuda ki fikrinizi öğrenmek istiyorum.

Anne babası ev kedisi ,evde doğmuş bizim kuzu Aşıları tam ve bütün bakımıyla hamileliğimin başından beri Eşim ilgileniyor.

Böyle durumlarda kedi kumunu sizin temizlememeniz gerekli diye biliyorum pisliginden bulaşma ihtimali oluyormus

Doktorumun haberi yok ve test yaptırmadım:KK43:

yaptır testi kurtul bence, bende çok düşündüm daha bu cumartesi yaptırdım

Doktorumun haberi yok ve test yaptırmadım:KK43:
Temmuzda bizimde kızımla 2 senemiz bitecek. Şuan 1,5 yaşında 😌 Gerçi 2 sayılır nisan doğumlu 😅
İlk gebeliğimde de bunda da kum işini eşime devretmekten başka birşey yapmadım.
Ki biz gerçekten ciddi ciddi her 2 ayda bir iç-dış parazitini dahi aksatmadan yaptırıyoruz. Aşıları zaten tam. Her zaman kedilerle köpeklerle çok içli dışlı olmama rağmen de toksoplazma hiç geçirmemişim. Bu gebeliğimde de tekrar yaptırdım hala toksoplazma negatif.
Kolay kolay bulaşan birşey olduğunu düşünmüyorum zaten toksoplazmanın.
Dışarıdan yeşillik yemiyorum. Aldığımız yeşillikleri ise sirkeli sudan geçiriyorum.
Benim tüm tedbirim bundan ibaret😊

Bende evimde çok kedi baktım şuanda da evimin bahçesinde onlarca kedim var😻alerji sebebiyle toksoplazma yaptırdım şükür ki bir şey çıkmamıştı ama kedi tüyüne alerjim ileri boyutta,eşiniz ilgileniyormuş zaten kumuna ellemezsiniz siz değişmezseniz bir şey olmaz😊tabi bu testide yaptırmanızda fayda var bende haftaya tekrar yaptırıcam

Böyle durumlarda kedi kumunu sizin temizlememeniz gerekli diye biliyorum pisliginden bulaşma ihtimali oluyormus
Evet o konuda dikkat ediyorum .Eşim sağolsun yapıyor. Beslenme şekli zaten kuru mama arada yaş mama..Çiğ hiçbir şey vermiyoruz ,arada pişmiş balık, kıyma, tavuk veriyoruz.
yaptır testi kurtul bence, bende çok düşündüm daha bu cumartesi yaptırdım
Yarın gidip yaptıracağım. Sağlık ocağında yaptırabiliyor muyuz acaba?
Temmuzda bizimde kızımla 2 senemiz bitecek. Şuan 1,5 yaşında 😌 Gerçi 2 sayılır nisan doğumlu 😅
İlk gebeliğimde de bunda da kum işini eşime devretmekten başka birşey yapmadım.
Ki biz gerçekten ciddi ciddi her 2 ayda bir iç-dış parazitini dahi aksatmadan yaptırıyoruz. Aşıları zaten tam. Her zaman kedilerle köpeklerle çok içli dışlı olmama rağmen de toksoplazma hiç geçirmemişim. Bu gebeliğimde de tekrar yaptırdım hala toksoplazma negatif.
Kolay kolay bulaşan birşey olduğunu düşünmüyorum zaten toksoplazmanın.
Dışarıdan yeşillik yemiyorum. Aldığımız yeşillikleri ise sirkeli sudan geçiriyorum.
Benim tüm tedbirim bundan ibaret😊
Ne güzel..Bizim ki de tam bir prenses çok seviyoruz onu:)
Aynen veterinerimiz 2 ay da bir yaptırın dedi ..3 ay da bir yaptiriyorduk 2 ay'a düştü..Hem onun sağlığı için hem bizim için.

Bende evimde çok kedi baktım şuanda da evimin bahçesinde onlarca kedim var😻alerji sebebiyle toksoplazma yaptırdım şükür ki bir şey çıkmamıştı ama kedi tüyüne alerjim ileri boyutta,eşiniz ilgileniyormuş zaten kumuna ellemezsiniz siz değişmezseniz bir şey olmaz😊tabi bu testide yaptırmanızda fayda var bende haftaya tekrar yaptırıcam
Çok güzel ya ..Biz de oğlumla bahçemizde ki 2 kediye mama veriyoruz.Bizi gördükleri an yanımıza koşuyorlar..Eşim izin verse bizimkinin yanına bir kedi daha alacağım ama olmuyor maalesef..

Evet gebeliği öğrendiğimden beri kuma ellemiyorum mamasını suyunu oğlum hallediyor.
Benim de ilk sene alerjim var gibiydi 1 sene boyunca öksürdüm, cildim falan kabardı ama bu sene şükür iyiyim sanki bize iyi geldi gibi:)

Evet o konuda dikkat ediyorum .Eşim sağolsun yapıyor. Beslenme şekli zaten kuru mama arada yaş mama..Çiğ hiçbir şey vermiyoruz ,arada pişmiş balık, kıyma, tavuk veriyoruz.

Ne güzel..Bizim ki de tam bir prenses çok seviyoruz onu:)
Aynen veterinerimiz 2 ay da bir yaptırın dedi ..3 ay da bir yaptiriyorduk 2 ay'a düştü..Hem onun sağlığı için hem bizim için.
Hamilelikte ayrı bir düşkün oluyorlar daha şimdiden göbeğimden inmiyor bizim kız. İlkinde de öyleydi hatta son aylarda bacağıma sığmıyordu sinirleniyordu oturamayınca😅
Ama gerçi şuan kilo aldı 6 kilo 😱 Diyetteyiz 😂
Korkmuyorda değilim göbeğime çıkıp durmasından 😂

Hamilelikte ayrı bir düşkün oluyorlar daha şimdiden göbeğimden inmiyor bizim kız. İlkinde de öyleydi hatta son aylarda bacağıma sığmıyordu sinirleniyordu oturamayınca😅
Evet sanki bizimki de Hissetti hem karnımdan inmiyor hem sürekli gözlerime bakıyor, göz teması kuruyor resmen ..Bazen bacaklarım uyuşuyor hayır deyince hemen iniyor kuzum.
Çok tatlı şimdi yine dibimde, bana yapışık uyuyor 🥰

yok canım maalesef sağlık ocağı yapmıyor diye biliyorum, diğer tüm testleri sağlık ocağında yaptırdım çünkü. bana rubella uçuk falan hepsine baktı ayy 550 tl tuttu😒😒. istersen uçuklara baktırma rubella ile toksoya baktır. bu arada bu testleri hiç yaptırmamış arkadaşlarım da var

ahahha çok güldüm yaaaaaaa
tombik kedi yerimmm 😍

yok canım maalesef sağlık ocağı yapmıyor diye biliyorum, diğer tüm testleri sağlık ocağında yaptırdım çünkü. bana rubella uçuk falan hepsine baktı ayy 550 tl tuttu😒😒. istersen uçuklara baktırma rubella ile toksoya baktır. bu arada bu testleri hiç yaptırmamış arkadaşlarım da var
Ben de diğer tüm testleri yaptirmiştım..Dediğin gibi Rubella ve toksoplazmaya baktiririm olmadı özele gider yaptırırım..Sağlık ocağı bize çok yakın diye sormuştum😁

Maşallah sizinki de bayağı tombişmiş..Diyete de girermiş yavrum ya😁
Kısırlaştırdıktan sonra çok duruldu acayip aktif bir kediydi. Durulunca kilo aldı garibim😅
Veterinerden fırça yedik bu ay başı gittiğimizde 🙈 Acil diyet daha fazla almasın 5 kilo civarı ideal dedi. O da boylu olduğu içinmiş 😅

ahahha çok güldüm yaaaaaaa
tombik kedi yerimmm 😍
Tombiko evet maşallah bastığı yeri çürütüyor 🤩😂😂

Ben de diğer tüm testleri yaptirmiştım..Dediğin gibi Rubella ve toksoplazmaya baktiririm olmadı özele gider yaptırırım..Sağlık ocağı bize çok yakın diye sormuştum😁

evet bize de çok yakın, çok iyi oluyor sağlık ocağı.
bir de biz bir daha genel şeker-vitamin-tiroid testi yaptıracak mıyız?

evet bize de çok yakın, çok iyi oluyor sağlık ocağı.
bir de biz bir daha genel şeker-vitamin-tiroid testi yaptıracak mıyız?
En son sağlık ocağında yaptırdığım testlerde vitamin,demir, şeker, troid, kollestrol..hepsine bakıp kayıt altına aldılar.
Yaptirmadiysan sağlık ocağında hepsini yapıyorlar.
Doktorum yönlendirmişti gidince sağolsunlar hepsini yaptılar.

Kısırlaştırdıktan sonra çok duruldu acayip aktif bir kediydi. Durulunca kilo aldı garibim😅
Veterinerden fırça yedik bu ay başı gittiğimizde 🙈 Acil diyet daha fazla almasın 5 kilo civarı ideal dedi. O da boylu olduğu içinmiş 😅

Tombiko evet maşallah bastığı yeri çürütüyor 🤩😂😂
Bizimki de kısırlaşınca kilo aldı 4.5 kilo oldu Temmuzda 2 yaşında olacak tosbağa:)

Bizimkiler yaz bebeği olacağı için büyüyene kdar böyle rahat takılır diye düşündüm.
İlk aylar için bu zıbınlardan kaç tane almak yeterli olur?
valla canım 0-3 aylık çok alma elinde kalır çabucak büyüyorlar,zaten yaz hava sıcak hemen kurur.

Back