- 9 Ocak 2015
- 12.717
- 28.995
Gecmis olsun,şu an durumu nasil? Ates nedense hep korkutuyor beniKızlar selam
Bu ara çok fena salgın var aman dikkat bugün tüm günümüz hastanelerde geçti. 2 gün önce ben terleyip soğukta kaldım sanırım çarptırdım kendimi şimdi de çocuk gece 2 de anı bir ateş başladı... aman allahim birde yazliktaydik ateş düşürücü suruplarla sabahı zor ettik. Sabah yazliktaki saglik kurulusuna gidip gosterdik ilaclar verdi kullandik ama ateş bir türlü düşmedi uzerine ilactan sonra kusma da başlayınca biz apar topar şehire geri dönmeye koyulduk. Ates derken 40.5 lardan bahsediyorum bu arada. Döner dönmezde fakülte acilinde soluğu aldık. Üst solunum yolu enfeksiyonu dediler ama atesi dusuremediler bir türlü. Bu arada 39.8 le acilden giriş yaptık. Neyseki çok ilgili bir doktora denk geldik Allah razı olsun ondan, o kadar ilgilendi ki, soğuk uygulama yaptırdılar o zaman surekli gelip vücut tepkilerini vs ölçtü. Ateşini 10 dakikada bir ölçmeye geldi ki çok inatçı bir ateşle uğraşıyoruz şuan. Mesela 5 dakika içinde 38.5 tan 39.7 ye birkaç defa yükselince müşahede ye gözleme aldı bizi. Ve inatçı bir şekilde 38.5 altına bir türlü indiremedik saatlerce.
Ve biz oradayken o kadar cok çocuk gelip gitti ki sayamadım, belirli derecenin altındakiler eve gönderdiler çünkü yer yoktu o derece. İnatçı ateş 3-5 gün sonra kendiliğinden geçecek, 40.5 a kadar çıkması gayet normal dediler hepsine calpol dolven dönüşümlü 40 a varan ateşte fitil şurup dönüşümü ve antibiyotik verildi hepsine. Kızlar dikkatt resmen. Ben böyle ateş görmedim ya. Bu arada bu akşam eşime de bulaştı, onunda ateşi yükselmeye başladı çok çabuk yayılıyor ve bulaşıyor.