2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok teşekkür ediyorum. 🤗
Bugün doktora gittik yeniden. Tüm işlemleri yeniden yaptırdık kan alındı değerlerine bakıldı.
Anestezi doktoru kilosu çok düşük yemesi nasıl diye sordu. Kan değerleri de düşük çıktı. Ameliyat için sorun teşkil etmez ancak siz iştah açıcı takviye ürünler kullanın isterseniz dedi.
Bizde özel doktoruna gidelim dedik. Randevusu dolu olduğu için görünemedik.
Aile hekimine gidelim dedik. Aynı zamanda aile dostumuz. Kan değerlerini gösterelim önerisini alalım dedik. Balık yağına başlayabilirsiniz aynı zamanda Demir vitamini ve d vitaminini almaya devam edin dedi. Pekmezi her sabah vermeye çalışın kaşık ile yemiyorsa damlalık ile verin dedi. Öyle deneyeceğim bakalım.

Balık yağı nutrigen aldık ancak günlük ne kadar kullanacağımızı sormayı unuttum. Kullanan varmı balık yağı yada farklı takviye vitaminleri.
Üzerinde 3 4 yaş diyor ama sidefer ve Acd3 vitamininde de aynı yazıyor. Onları kilo başına 1 damla veriyordum.

Bu arada yeniden gün aldık Haziranın 22sinde sünnet olacağız yine bir aksilik çıkmazsa.
Balık yağını kışın kullanıyorduk ama düzenli sayılamaz, balık yemedigimiz günler vermeye çalışıyordum. Doktorumuz beyin gelişimi için çok onemsiyordu ama bazen icmeyince icmiyor. Şişenin yarışı duruyor. Bizimkinde de iştahsızlık var ama kilosu boyu yerinde. 12.ay kontrolünde demir düşük çıktığı için bir süre düzenli kullandı demiri. Bende de hep düşük çıkar.

D vitaminini de Mayıs ortası gibi bıraktık, hem tatilde bolca güneşlendi, depo biraz dolmuştur diye hem de öğlen 20dk çıkarmaya çalışıyorum. Tam güneşlenme zamanları ama eksiklik varsa önce yükseltmek gerekiyordur. Dvitamini fis fiş şeklinde kolaydı, keşke demiri falan da öyle yapsalarmis yaa 🙂

e sütü dışında miniklerinizin beslenmesi nasıl?
Kahvaltıda iştahsız oluyor ya da emerek kalktığı için yemek istemiyor bizimle birlikte oturup her şeyi denemek istiyor ama fazla yemiyor. Öğle akşam ve ara öğünlerde daha iyi yiyor. Uykuya yatmadan önce yemek istiyor. Buna mi bağlı bilemedim de öğle uykusu artık daha uzun. 30 veya 40 dk uyuyan minik kuşum diş vs rahatsızlığı olmazsa 2 2 buçuk saat uyuyor. Uyandığında ya çorba ya da meyve veriyorum. Bu aralar meyve tüketimi arttı üst sınırı ne olmalı özellikle karpuz armut fazla yemek istiyor. Favorileri arasında ayran ve cacık da var 😊.
Sabah emzirmeyi bıraktım emince kahvaltıda nazlanıyordu. Şimdi kahvaltıda iyi gibi peynir yemiyor ne beyaz ne kaşar. Bir de bal, reçel vs. Varsa kahvaltıya sonra getiriyorum. Yoksa sadece tatlı yiyor onun dışında yemek seçmiyor. Emzirmeyi uyumadan önce yapmaya çalışıyorum. Bir öğlen bir de gece. Gün içinde meme diye gelirse akşama diyorum. Bazen kabul ediyor bazen zorl emiyor. Zamanla önce öğleni sonra akşamı bıraktırmak istiyorum

Biz d vitamini kullandık haziran ayına kadar. Kışın yine başlamayı düşünüyorum. Bende tahlil yaptırıp takviye gerekirse vermek istiyorum. Balık yağını bende soracaktım düzenli kullanan var mı diye. Haftada bir tüketiyorduk mevsiminde de yazın pek hoşlanmıyorum ben. Önceden doktora danıştığımda tavsiye etmedi. Normal beslensin yeterli olur demişti. Ama haftada 2 veya 3 gün yaşına uygun bir ürün ile başlayabilirim. İştah sorunu yok ama yaşıtlarına göre kilosu daha az.
Evet aynı bize de kendi doktoru önermemişti doğal beslensin diye. Ama yerlerse tabi doğal beslenmiş oluyorlar yemeyince değerleri düşük çıkıyor.
Sizde değerlerine baktırın bence. Ne olur ne olmaz içiniz rahat etsin.
Kilosu düşük ama kolay kolay hastalanmıyor demiştim. Demek ki değerleri iyi diye geçiriyorum içimden taaa ki sünnet için tahlil verene kadar.
Neden haftada 2 ya da 3 gün vermeyi düşündünüz. Ben her gün verip kutu bitince 1 2 hafta ara verip yeniden başlamayı düşündüm.

Balık yağını kışın kullanıyorduk ama düzenli sayılamaz, balık yemedigimiz günler vermeye çalışıyordum. Doktorumuz beyin gelişimi için çok onemsiyordu ama bazen icmeyince icmiyor. Şişenin yarışı duruyor. Bizimkinde de iştahsızlık var ama kilosu boyu yerinde. 12.ay kontrolünde demir düşük çıktığı için bir süre düzenli kullandı demiri. Bende de hep düşük çıkar.

D vitaminini de Mayıs ortası gibi bıraktık, hem tatilde bolca güneşlendi, depo biraz dolmuştur diye hem de öğlen 20dk çıkarmaya çalışıyorum. Tam güneşlenme zamanları ama eksiklik varsa önce yükseltmek gerekiyordur. Dvitamini fis fiş şeklinde kolaydı, keşke demiri falan da öyle yapsalarmis yaa 🙂
Sidefer kullanıyoruz biz. İçinde damlalık da çıkıyor. Elimde bir sürü damlalık oldu sürekli kullandığımız için.
Damlalık çok işime yaradı. Her şeyde onu kullanıyorum. Yıka yıka kullan.

Ateş düşürücü vs gibi ilaçlarında kaşık yerine onu kullanıyorum. Kaşıkla içmeyi hiç sevmedi. Sevmediği gibi şurupların yarısı dökülüyordu araya gidiyordu. Damlalıkla 3 seferde veriyorum ama olsun içiyor ya en azından.

Çok sevmese ve de yemese de pekmez ve balı da onunla veriyorum. Kolaylık oluyor.

Bunların dışında Sanatsal etkinlikler için de kullanıyoruz.

merhaba kızlar uzun zamann girmeyince sayfalar sayfalar olmuş hepsini okudum geldim :)

adeno virüs var malesef Ada da geçirmişti ishal ve ateşle beraber herkeste farklı olabiliyormuş başlangıç.

1. konu memeyi bırakma, nasıl olcak bilmiyorum ama çok zor olacak diye hissedip hayır ya büyüttüğün kadar zor olmayacak diye kendimi rahatlatıyorum.. çok emen bir bebek değil ama öğle uykusundan önce, gece uykusundan önce ve gece 2-3 kere. bilmiyorum. örneğin öğlen dışarıda isek, meme emmeden arabada uyuyor ve akşama kadar aramıyor.

2. konu çiş kaka :) Ada sadece kaka yaptığında kimi zaman Ada kaka yaptı diyor. Benle beraber wc girdiğinde lazımlığa oturuyor ama pantolonu çıkarmıyor :) bir kaç kez soğuk geldi bacaklarına 🤣

3. konu ise konuşma konusu, canınızı hiç sıkmayın derim, Ada konuşuyor evet ama mesela geç yürümüştü geç emeklemişti ben çok oluruna bırakıyorum heralde. Şu an biz cümle kuruyoruz, sorularıma cevap veriyor vs.
mesela geçen altını değiştirirken istemedi, babaanne değiştirdi aşağıda dedi şaşırdım.. zaten bir anda cümlelere geçti, başlayınca devamı hızlıca geliyor.

4. konu ise, kan değerleri vs. Ada da pek eti seven bir çocuk değil ve tavuk vs hiç sevmiyor yerse 1 köfte yer genelde sebzeci ve hamurcu 🤣🤣
Balık vs. küçükken daha çok yerdi şimdi onu da çok yemiyor..
Doktora sorduğumuzda balık yağ kullanmanıza gerek yok demişti. gerçi bizim doktor çok rahatta.

ben de çok takviye kullanmayı doğru bulmuyorum da beyin gelişimi vs açısından nasıl olur bilemiyorum..

inşallah yanlış yapmıyorumdur, bu konunun üstüne düşüp araştırmam lazım aslında....

e sütü dışında miniklerinizin beslenmesi nasıl?

Sabah emzirmeyi bıraktım emince kahvaltıda nazlanıyordu. Şimdi kahvaltıda iyi gibi peynir yemiyor ne beyaz ne kaşar. Bir de bal, reçel vs. Varsa kahvaltıya sonra getiriyorum. Yoksa sadece tatlı yiyor onun dışında yemek seçmiyor. Emzirmeyi uyumadan önce yapmaya çalışıyorum. Bir öğlen bir de gece. Gün içinde meme diye gelirse akşama diyorum. Bazen kabul ediyor bazen zorl emiyor. Zamanla önce öğleni sonra akşamı bıraktırmak istiyorum
Sabahları 6 da uyanıyor 🤦‍♀️ babasıyla yürüyüşe çıkıyorlar bende hem emzirmemiş oluyorum hem de biraz daha uyuyorum 🙈. Kahvaltının ortasında tutturuyor illa memeye gelecek. Gündüzleri azaltmayı düşünüyorum. Bende uyumadan önce emeceksin diyorum. Meme dışında beslenmesi fena değil yumurta yemiyor sadece. Öglen ve akşam yemeklerini seviyor etli yemek olursa hiç artırmadan bitirir. Aralarda da meyve kuruyemiş yiyor.

Evet aynı bize de kendi doktoru önermemişti doğal beslensin diye. Ama yerlerse tabi doğal beslenmiş oluyorlar yemeyince değerleri düşük çıkıyor.
Sizde değerlerine baktırın bence. Ne olur ne olmaz içiniz rahat etsin.
Kilosu düşük ama kolay kolay hastalanmıyor demiştim. Demek ki değerleri iyi diye geçiriyorum içimden taaa ki sünnet için tahlil verene kadar.
Neden haftada 2 ya da 3 gün vermeyi düşündünüz. Ben her gün verip kutu bitince 1 2 hafta ara verip yeniden başlamayı düşündüm.
Bazı uzmanlar propolis balık yağı gibi takviyeler erken ergenliğe sebep olabilir diyorlar. O yüzden gunaşırı veririm tabi tekrar doktora danışacağım.
Bende sizin gibi düşündüm kilosu az, bu zamana kadar ilaç kullanmadan geldik 🧿 çok şükür. Bağışıklığı iyi olsun da kiloya takılmıyorum. Bakalım umarım tahlil sonuçları da üzmez bizi.

merhaba kızlar uzun zamann girmeyince sayfalar sayfalar olmuş hepsini okudum geldim :)

adeno virüs var malesef Ada da geçirmişti ishal ve ateşle beraber herkeste farklı olabiliyormuş başlangıç.

1. konu memeyi bırakma, nasıl olcak bilmiyorum ama çok zor olacak diye hissedip hayır ya büyüttüğün kadar zor olmayacak diye kendimi rahatlatıyorum.. çok emen bir bebek değil ama öğle uykusundan önce, gece uykusundan önce ve gece 2-3 kere. bilmiyorum. örneğin öğlen dışarıda isek, meme emmeden arabada uyuyor ve akşama kadar aramıyor.

2. konu çiş kaka :) Ada sadece kaka yaptığında kimi zaman Ada kaka yaptı diyor. Benle beraber wc girdiğinde lazımlığa oturuyor ama pantolonu çıkarmıyor :) bir kaç kez soğuk geldi bacaklarına 🤣

3. konu ise konuşma konusu, canınızı hiç sıkmayın derim, Ada konuşuyor evet ama mesela geç yürümüştü geç emeklemişti ben çok oluruna bırakıyorum heralde. Şu an biz cümle kuruyoruz, sorularıma cevap veriyor vs.
mesela geçen altını değiştirirken istemedi, babaanne değiştirdi aşağıda dedi şaşırdım.. zaten bir anda cümlelere geçti, başlayınca devamı hızlıca geliyor.

4. konu ise, kan değerleri vs. Ada da pek eti seven bir çocuk değil ve tavuk vs hiç sevmiyor yerse 1 köfte yer genelde sebzeci ve hamurcu 🤣🤣
Balık vs. küçükken daha çok yerdi şimdi onu da çok yemiyor..
Doktora sorduğumuzda balık yağ kullanmanıza gerek yok demişti. gerçi bizim doktor çok rahatta.

ben de çok takviye kullanmayı doğru bulmuyorum da beyin gelişimi vs açısından nasıl olur bilemiyorum..

inşallah yanlış yapmıyorumdur, bu konunun üstüne düşüp araştırmam lazım aslında....
Merhaba iyi olmanıza sevindim 🤗
Meme konusu beni de düşündürüyor. Memesiz uyusa da uyanınca asla es geçmiyor.
Bu aralar çiş kaka söylemiyor hatta reddediyor. Galiba birisi kaka yapmış diyorum bir anda kızıyor bana 😄 bende buraz zaman geçince ya bacaklarını popişi yikayalim diyip banyoya götürüyorum ya da popişe krem sürelim diyorum. Kreme hiç dayanamaz süslü şirin 😃. Oğlumun dil gelişimi de fena değil bu aralar epey ilerleme kaydetti üç kelimelik cümleler kurabiliyor. En hoşuma giden de artık anne baba demiyor anemm babamm hatta mememmm diye sesleniyor 😄.
Balık yağı konusunu yeniden burda da konuşalım bende beyin gelişimine katkı sağladığı için istiyorum

Bu aralar çiş kaka söylemiyor hatta reddediyor. Galiba birisi kaka yapmış diyorum bir anda kızıyor bana 😄 bende buraz zaman geçince ya bacaklarını popişi yikayalim diyip banyoya götürüyorum ya da popişe krem sürelim diyorum. Kreme hiç dayanamaz süslü şirin 😃. Oğlumun dil gelişimi de fena değil bu aralar epey ilerleme kaydetti üç kelimelik cümleler kurabiliyor. En hoşuma giden de artık anne baba demiyor anemm babamm hatta mememmm diye sesleniyor 😄.
Balık yağı konusunu yeniden burda da konuşalım bende beyin gelişimine katkı sağladığı için istiyorum
özellikle gece sanırsın ki kimbilir naptık asla susmak bilmiyorum. ama artık bunaldım biraz

Sidefer kullanıyoruz biz. İçinde damlalık da çıkıyor. Elimde bir sürü damlalık oldu sürekli kullandığımız için.
Damlalık çok işime yaradı. Her şeyde onu kullanıyorum. Yıka yıka kullan.

Ateş düşürücü vs gibi ilaçlarında kaşık yerine onu kullanıyorum. Kaşıkla içmeyi hiç sevmedi. Sevmediği gibi şurupların yarısı dökülüyordu araya gidiyordu. Damlalıkla 3 seferde veriyorum ama olsun içiyor ya en azından.

Çok sevmese ve de yemese de pekmez ve balı da onunla veriyorum. Kolaylık oluyor.

Bunların dışında Sanatsal etkinlikler için de kullanıyoruz.
Ben de bir damlalık edineyim o zaman, bazen ilaç içirmek savaşa dönüyor 🙂

Benimki de memeye isim takmış, memikoom diyor 😂 böyle sonunu uzatarak, sonra kikirdiyor. Dun gündüz sayamadim kaç kez emdi, yarım saate bir yokluyor mutlaka. En son ağzında memeyle oyuncaklarıyla oynamaya çalıştı ki oturup ağlayacaktim.

Sizde de hala devam mı kendi başına oynamama durumu? Ben muhakkak yanında oturmaliyim, mesela yan odaya da bir iş için tek gidersen ya gelir peşimden yada beni çağırır.

Balık yağı konusuna gelince, ben kışın verdim ama düzenli olamadi. Sık balık yemeye çalıştık, arayı açınca veriyordum. Doktorumuz öneriyordu, ben de istedim beyin gelisiminin tamamlanmasında ilk 3 yil kritik diye. Ama gene de araştırmak, içimize sineni yapmak lazım. Anne gönlü en iyisini bilir diyim 🙂

Benimki de memeye isim takmış, memikoom diyor 😂 böyle sonunu uzatarak, sonra kikirdiyor. Dun gündüz sayamadim kaç kez emdi, yarım saate bir yokluyor mutlaka. En son ağzında memeyle oyuncaklarıyla oynamaya çalıştı ki oturup ağlayacaktim.

Sizde de hala devam mı kendi başına oynamama durumu? Ben muhakkak yanında oturmaliyim, mesela yan odaya da bir iş için tek gidersen ya gelir peşimden yada beni çağırır.

Balık yağı konusuna gelince, ben kışın verdim ama düzenli olamadi. Sık balık yemeye çalıştık, arayı açınca veriyordum. Doktorumuz öneriyordu, ben de istedim beyin gelisiminin tamamlanmasında ilk 3 yil kritik diye. Ama gene de araştırmak, içimize sineni yapmak lazım. Anne gönlü en iyisini bilir diyim 🙂
Meme düşkünlüğü beni de bunaltıyor. Dışarıda pek istemiyor ama bir yerlerde oturup yemek yiyorsak üzerine muhakkak emecek koca çocuk müslin örtüp emziriyorum yenidoğan gibi 🙄 birde öteki öteki demez mi hiç hak geçirmez yani. Son azılar yolda galiba iki iyi bir kötü gidiyor günler yine.
Oğlumda hep beni istiyor yanında her işin içinde bulaşık yemek çamaşır... yemek hazırlarken sandalye çekip yanıma koyuyorum lavaboda suyla fln oynuyor. Arabalara düşkün her şeyden araba yapıyor seslerini taklit edip sürüyor sembolik oyun hayli fazla tepsiden otobüs yapmıştı dün sabah 🙂 . Ben biraz uzaklaşsam anneeee gel otur diye sesleniyor tamam oglum anne burda sen oyna desem de otur diyor eliyle yanını gösteriyor. Biraz daha büyüyene kadar normal sanırım.

Daha öncelerde de yazmıştım yabancı kaygısından yana dertliydik. Zamanla hafifledi hatta gözüne kestirdiği birileri olursa elini uzatıp merhaba gibi şeyler söylüyor eşim öğretmiş 🤭 sabahları önce sarılıyorum sonra bana elini uzatıyor hemen bir resmiyet 😄
Birde parka gidince herkes yanıma gelsin istiyor abla gel abi gel arkadaş gel diyor istersen biz gidelim diyorum istemiyor.

Herkese selamlaar 😊 2 yaşa doğru geliyoruz demek, vay be 😊 umarım herkes iyidir, bebişler iyidir 🙏🏼
Ben yavaş yavaş meme bırakma konuşmaları yapmaya başladım da anca yaz sonu olur herhalde. Eğer evdeysem emerek uyuyor, annem bakıyorsa o uyutuyor güzelce. Akşamları uyumadan emiyor bir de ama artık emerken uyumuyor. Son günlerde yatağında uyumaya başladı 🧿 yemek konusunda da fena değil bu aralar ama sürekli laf söz konuşma dikkat dağıtarak yediriyoruz, iyi bi şey değildir eminim ama “yesin de” modundayım.

Herkese selamlaar 😊 2 yaşa doğru geliyoruz demek, vay be 😊 umarım herkes iyidir, bebişler iyidir 🙏🏼
Ben yavaş yavaş meme bırakma konuşmaları yapmaya başladım da anca yaz sonu olur herhalde. Eğer evdeysem emerek uyuyor, annem bakıyorsa o uyutuyor güzelce. Akşamları uyumadan emiyor bir de ama artık emerken uyumuyor. Son günlerde yatağında uyumaya başladı 🧿 yemek konusunda da fena değil bu aralar ama sürekli laf söz konuşma dikkat dağıtarak yediriyoruz, iyi bi şey değildir eminim ama “yesin de” modundayım.
Selam 🙋‍♀️
Bende 5 gecedir gece emzirmeyi bıraktım yatarken de emmiyor yan yana yatıyoruz kendi uyuyor. İlk gece kötü geçti şimdilik iyi gidiyor birçok defa deneyip dayanamadım ve vazgeçmiştim. Vicdanen kötü hissediyordum artık kesin karar verdim ve hazırım dedim başladık 💪.
Sabah 6 ya doğru uyanıyor emziriyorum 1 1 buçuk saat daha yatıyor güne başlıyoruz. Diğer türlü yatağa bağlıyordu beni de çok uyanıyordu.
Gündüz emerek uyuyor gün içinde de sınırladık en son 7 8 gibi kapanış yapıyoruz 😊.

Biz de 1haftadir gece memesiz uyuyor, yani emiyor sonra kendini yatağa atiyor. Ama kendi kendine dalması 1saati buluyor. Kipirdanip konuşuyor falan. Birde yatma saatimiz iyice kaydı, normalde erken uyurken artık oturmak istiyor. Geçiş dönemidir inşallah pilim baya bitiyor çünkü. Yemek yeme de sıkıntımız var, emerse yemek istemiyor ama ben evde yoksam ya da beni görmezse güzel yiyormuş. Kahvaltimiz biraz sıkıntı, uyanınca emiyor, tok oluyor sanırım.

Selam 🙋‍♀️
Bende 5 gecedir gece emzirmeyi bıraktım yatarken de emmiyor yan yana yatıyoruz kendi uyuyor. İlk gece kötü geçti şimdilik iyi gidiyor birçok defa deneyip dayanamadım ve vazgeçmiştim. Vicdanen kötü hissediyordum artık kesin karar verdim ve hazırım dedim başladık 💪.
Sabah 6 ya doğru uyanıyor emziriyorum 1 1 buçuk saat daha yatıyor güne başlıyoruz. Diğer türlü yatağa bağlıyordu beni de çok uyanıyordu.
Gündüz emerek uyuyor gün içinde de sınırladık en son 7 8 gibi kapanış yapıyoruz 😊.
Aa çok güzel, böyle devam eder inşallah gece emmesi biter 🧿 peki gece uyanıp meme istediğinde nasıl sakinleştirdiniz? Bizimki çook huysuzlaniyor o an. Ben de geceyi bıraktırmak istiyorum, sayısı azaldı birde bir süredir gece kendi kendine dalmaya çalışıyor. Ama uyanıp memeyi almazsa kıyamet 😬

Küsünce ya da kızınca nasıl tepki veriyorlar
Oğlum bana el sallıyor gözlerini doldurup başka odaya gidiyor 😄 tripli küçük adam. Bazen ben gidiyorum biraz zaman geçince gülerek gelip sarılıyor ben gitmezsem o geliyor annem diyerek sarılıyor
Bizimki henüz kusmedi ama kizmasi oluyor tabii. Bugün parkta yaşıt bir kız bebiş oglumun yüzüne vurdu. Böyle bir durgunlasti, üzüldü, dudak büzdü resmen. Küstü galiba. Normalde başka bebeklere dayanamaz ama bir daha yanaşmadı ona. Kizlardan ilk darbesini almis oldu sanirim 🙂

X