Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Her şeyi göze aldım dediğim gibi kendimi hazır hissettim çünkü sırt ve bel ağrısı cok rahatsız ediyordu beni. Aşırı emmeye başlamıştı demek ki ihtiyacı var diyerek idare ettim. Ama artık bırakmamız lazım dediğim gün başladık kendi kendine uyuyordu gece emip yatağına yatıyordu gece uyandığında meme meme diyerek ağlıyordu ve ben haliyle yine iyi uyuyamiyordum. Ilk gece zor oldu hatta sabaha kadar da uyumasak yine de emzirmeyeceğim dedim. Uyudu 2 saat sonra uyanıp meme istedi yanımıza pipetli suluğunu koymuştum meme uyumuş istersen su içebilirsin dedim sen misin bunu diyen katıla katıla ağladı. Kucağımda gezdirdim 2 defa uyudu diye yatırdım uyandı 3.kez yatırdım uyudu tabi 1 buçuk saat geçti. Eşim kucağına almak isteyince daha çok ağlıyor anneden ayrılmak istemiyor. Sonra 2 kez daha kalktı daha kısa sürede uykuya geçti. Ilk gece benim hatam fazla açıklama yapmak oldu sanırım bence işin aslı az konuş öz konuş olmalı. Ertesi günlerde her emdiginde gece memelerinde uyuyacagini söyledim hatta göğüs pedi kapattık üzerini örttük uyusun artık dedik birde bebeklerin dişleri olmadığı için daha çok emiyorlar senin dişlerin var istediğin her şeyi yiyebilirsin diyorum.Aa çok güzel, böyle devam eder inşallah gece emmesi biter peki gece uyanıp meme istediğinde nasıl sakinleştirdiniz? Bizimki çook huysuzlaniyor o an. Ben de geceyi bıraktırmak istiyorum, sayısı azaldı birde bir süredir gece kendi kendine dalmaya çalışıyor. Ama uyanıp memeyi almazsa kıyamet
SelamSelam canlar hepinizi okuyorum. Ne güzel hala devam ediyorsunuz buraya. Cem yaklaşık 2 ay erken doğmuştu. 6 temmuzda doğum günümüz tuvalet eğitimine başladık.
Sizler bu konuda ne durumdasıniz?
Yere yatıyor.a da kızınca nasıl tepki veriyorlar
Oğlum bana el sallıyor gözlerini doldurup başka odaya gidiyor tripli küçük adam. Bazen ben gidiyorum biraz zaman geçince gülerek gelip sarılıyor ben gitmezsem o geliyor annem diyerek sarılıyor
Bu konularda annenin kararlılığı çok önemli. Dün uyku tutmadı beni 2 buçuk civarı uyumuşum bir saat sonra uyandi elim hemen memeye gitti vereyimde uyusun bende uyuyayım derken içimden mantıklı bir ses "Kendine gel emeklerin boşa gidecek" dedi. Bende yattığım yerde sarıldım oğlum ben yanındayım şu an yorgunum hadi uyuyalım dedim biraz söylendi uyudu.Emzirmekten yoruldum. Meme istemekten yorulmadı kararlıyım sadece uyku öncrsi günde iki kez meme veriyorum
Bırakmak için bir şey kalmamış desenize bayağı azaltmış. Güzel gelişme.Selam
Bende 5 gecedir gece emzirmeyi bıraktım yatarken de emmiyor yan yana yatıyoruz kendi uyuyor. İlk gece kötü geçti şimdilik iyi gidiyor birçok defa deneyip dayanamadım ve vazgeçmiştim. Vicdanen kötü hissediyordum artık kesin karar verdim ve hazırım dedim başladık .
Sabah 6 ya doğru uyanıyor emziriyorum 1 1 buçuk saat daha yatıyor güne başlıyoruz. Diğer türlü yatağa bağlıyordu beni de çok uyanıyordu.
Gündüz emerek uyuyor gün içinde de sınırladık en son 7 8 gibi kapanış yapıyoruz .
Küsünce ya da kızınca nasıl tepki veriyorlar
Oğlum bana el sallıyor gözlerini doldurup başka odaya gidiyor tripli küçük adam. Bazen ben gidiyorum biraz zaman geçince gülerek gelip sarılıyor ben gitmezsem o geliyor annem diyerek sarılıyor
Gündüz emmeye şimdilik devam etsin genelde yemek üstüne istiyor. Gün içinde aç olduğu zaman önce yemek yedirmeye çalışıyorum. Zamanı gelince onu da bırakırız umarım kolaylıklaBırakmak için bir şey kalmamış desenize bayağı azaltmış. Güzel gelişme.
Umarım meme krizlerini halledersiniz ihtiyaç duyuyor demek ki. Ben artık geceleri dinlenemez hale gelmiştim bırakmaya karar verdim.Selam kızlar
Bizde de meme krizleri yaşanıyor. Sürekli meme meme memiş diye dolaşıyor evde. Nasıl bıraktıracağım bilmiyorum. İyice düşkün oldu. Zaten bütün gün koşturmayla geçiyor. Ne zaman otursam tepemde. Bir de meme mii diyor. Onunmuş memeler. Gece yanımızda yattığı için uyanıp emiyor asla uyanmıyorum. Nasıl uyuyorsam Memeler uyudu dediğimde bunalıma giriyor sakinlestiremiyoruz.
Tek başına oyun oynama bizde de yok. Ben yanında da olsam oyuna dahil olmam gerekiyor. Yoksa ben oturayım kenarda o oynasın olmuyor maalesef.
Oyun grubuna devam ediyoruz. 1 aylık yazdırmıştım. 2 dersimiz kaldı. Yaz olduğu için bitince devam etmeyeceğim. Ama kızım orada bulunmayı seviyor. Gitmek istiyor. Havalar çok sıcak olduğundan parka da pek çıkamaz olduk. Akşam saatlerinde de çok kalabalık olduğu için götürmüyorum. Bazen sabah 9 gibi gevrek/açma alıp direkt parka gidiyoruz.
Tuvalet eğitimiyle ilgili henüz bir adım atmadım. Bazen sabahları onu da lazımlığa oturtuyorum ama 3-4 sn sonra sıkılıp kalkıyor. Hazır olduğunu da düşünmüyorum. O yüzden pek üzerine gitmiyorum şimdilik. Sabahları ve gün içinde bezi çok doluyor. Kaka yaptığında inkar etme bizde de var. Bezini değiştirmemi istemiyor.
Konuşma konusuna gelince çok gelişme yok. Kendi dili var benden başka kimse anlamıyor zaten. Ben de anlamıyormuşum gibi yapıyorum kendini geliştirmesi için ama. Çok ilerlemedik. Çok takılmıyorum zamanla artacaktır diye düşünüyorum.
Destan yazmışım. Çok sık giremeyince böyle oluyor. Herkes iyidir umarım. Bizde durumlar böyle
Kahvaltı konusunda biz de 5 aydır iştahsızız.Diğer öğünleri iyi yiyor.Dönemseldir belki de.Anne sütü dışında miniklerinizin beslenmesi nasıl?
Kahvaltıda iştahsız oluyor ya da emerek kalktığı için yemek istemiyor bizimle birlikte oturup her şeyi denemek istiyor ama fazla yemiyor. Öğle akşam ve ara öğünlerde daha iyi yiyor. Uykuya yatmadan önce yemek istiyor. Buna mi bağlı bilemedim de öğle uykusu artık daha uzun. 30 veya 40 dk uyuyan minik kuşum diş vs rahatsızlığı olmazsa 2 2 buçuk saat uyuyor. Uyandığında ya çorba ya da meyve veriyorum. Bu aralar meyve tüketimi arttı üst sınırı ne olmalı özellikle karpuz armut fazla yemek istiyor. Favorileri arasında ayran ve cacık da var .
MerhabaKahvaltı konusunda biz de 5 aydır iştahsızız.Diğer öğünleri iyi yiyor.Dönemseldir belki de.
İyi olmaya çalışıyorum uykusuzluk kötü:) Teşekkür ederim siz nasılsınız?İki bebekle şu an zor ve yorucu.Kardeş kıslançlığı had safhada sürekli küçük kardeşine zarar vermeye çalışıyor 2. çocuk düşünmeyen ben 2 bebekle yaşamaya çalışıyorumMerhaba
Nasılsınız iki çocuklu hayat nasıl gidiyor?
Zamanla daha iyi olursunuz biraz daha büyüsünler oyun arkadaşı olurlar. Tek çocukla bile dağıldık zamanında . Küçükken zor gelebilir de birlikte büyümüş olacaklar Allah sizlere güç kuvvet versin. Umarım yardımcı olabilecek birileri vardır yakınlarınızda.İyi olmaya çalışıyorum uykusuzluk kötü:) Teşekkür ederim siz nasılsınız?İki bebekle şu an zor ve yorucu.Kardeş kıslançlığı had safhada sürekli küçük kardeşine zarar vermeye çalışıyor 2. çocuk düşünmeyen ben 2 bebekle yaşamaya çalışıyorum
Geçmiş olsun. Yediği bir şey falan dokunmuş olsa testlerde çıkardı. Sanırım geçen seneydi, bizimde ishal sorunu olmuştu. Yaklaşık 5 gun kadar. Sayısı 3u geçmemişti ama cıvık, suluydu. Başka belirti olmadi. Mevsimsel yada dış sıkıntısı olabilir. Bol su içerek hızlıca geçser inşallah.Selam sevgili anneler
Pazartesi gününden beri ishalle uğraşıyoruz üç gün diyet besinler hazırladım mevsimsel diş vs dir diyerek. Sıklığı ve durumu değişmediği için endişelendim ve akşam acile gittik. Ateşi huzursuzluğu yoktu tek sıkıntı sulu ve sık dışkılama. Kan ve gaita tahlilleri yapıldı. Serum verildi. Bir problem çıkmadı çok şükür. Doktor probiyotik verdi. Bugünde aynı şekilde devam ediyor. Ateş kusma gibi başka belirtiler olmadan sadece ishal şikayeti ile karşılaştınız mı? Geçen yıl yaz aylarında da yaşamıştık fakat bu kadar uzun sürmemişti.
Teşekkür ederim. Testlerde bakteriyel birşey yok bizde endişelenmiştik. Diş zamanı ya da yaz dönemi oluyordu bizde de ama bu kadar uzun sürmemişti bakalım yarına daha iyi olur umarım henüz düzelme yok. Bol su emzirme yoğurt ayran takviyesi ile devam ediyoruz.Geçmiş olsun. Yediği bir şey falan dokunmuş olsa testlerde çıkardı. Sanırım geçen seneydi, bizimde ishal sorunu olmuştu. Yaklaşık 5 gun kadar. Sayısı 3u geçmemişti ama cıvık, suluydu. Başka belirti olmadi. Mevsimsel yada dış sıkıntısı olabilir. Bol su içerek hızlıca geçser inşallah.