2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar selam, bugün 18. Ay aşılarını olduk. Sabahtan beri üstümde surekli kucak meme ikilemindeyiz bugün. Yarın kendi doktorumuzda kontrollerimiz var. Gelişimini yarın konuşacağım detaylı. Sağlık ocağı pek birsey demiyor zaten.
Bu aralar en sevdiğimiz aktivite sulu boya. Kendinden geçiyor. Bir suya bir boyaya batırıp tüm kağıdı boyuyor 🤣 birde ben normal kalem vermiyorum eline, eskilerden manyetik tahtalar vardı hatırlarsınız alttan çekince silinirdi. Birkaç ay önce kırtasiyenin birinde buldum aldım. Bu ay onla çok oynuyor birseyler çizip sesler çıkartıyor. Kendince hayvan figürleri çizip sesleriyle bana anlatıyor😂😂 hafta sonu at çiftliğine götürdüm ufakligi çok eğlendi o günden beri evde zıplayıp dudaklarıyla at sesi çıkartıyor 🤣 ata bindirmek istedim ama temas etmekten korktu sanırım alışması için birkaç kez daha götürmem gerekiyor. Birde bir cocuklar için jimnastik salonunda görüştüm 18-24 ay çocuklara anne eşliğinde etkinlik yapıyorlar. Deneme dersi için boş yer olduğunda ariycaklar eğer güzel vakit geçirirse oraya yazdırmayı düşünüyorum. Birde halay çekmeyi ogrettim ona 💃 müziği duydu mu eline mendili alıp sallamaya başlıyor tüm gün halay çekip göbek atıyoruz 🤣🤣😂

Selam kızlarr 👋🏽 Yaklaşık 1 aydır ofise gitmeye başladım, Umay ananesiyle takılıyor ve emmeden asla uyumuyan çocuk mışıl mışıl uyuyormuş öğlen. Hatta dün oyun oynarken yerde uyuyakalmış hala şoktayım 😁 tabi gece uykusuna yine memede geçiş ama bu bile başarı dedim, çok zorlanmayacağız demek ki. Bir de sabah emziriyorum gebelde akşam yatana kadar aramıyor, bırakma süreci de kolay olacak gibi 🤲🏽

Yemek konusunda, ben yemiyorsa hiç zorlamazdım demek kü tok dersim vs, ama annem ömrünü yemek yedirmeye adayan biri olduğu için asla boş geçmiyor, gerekirse çizgi film izletip kolunun altına sıkıştırarak yediriyor ve sonuç, kilo alımı hızlandı 😊 ne kadar iyi bilmiyorum ama annem yani ne diyeyim, 4 çocuk kaç torun büyütmüş insan.

Bu arada bizim kız kalem kağıtla kafayı bozdu iyiden iyiye, sürekli daire çiziyor, arada işgilleniyorum normal mi bilmiyorum, genelde 3 yaş yazıyor her yerde daire için. Sizde durumlar nasıl?
Bizimki de çizimi çok seviyor. Kalp çizmeyi öğrendi, bazen o kadar güzel yapıyor ki şaşırıyorum. Arada dayanamayıp sanatını koltuklarda, dolaplarda da icra ediyor, olacak o kadar 🙂 Yalnız yıkanan kalem diye aldım, yıkandı çamaşırlar, tam cikmadi . Bosverdim de gene de varsa öneriniz bir deniyim bu konuda 🙂

Meme olayı da güzel olmuş 🧿 biz gene bir atak gibi aşırı memeciyiz bu ara. Yedirirken de takla atıyorum, nasıl yerse artık, çizgi film, oyuncak, hatta bazen dolaşırken bile 😳

Bizimki de çizimi çok seviyor. Kalp çizmeyi öğrendi, bazen o kadar güzel yapıyor ki şaşırıyorum. Arada dayanamayıp sanatını koltuklarda, dolaplarda da icra ediyor, olacak o kadar 🙂 Yalnız yıkanan kalem diye aldım, yıkandı çamaşırlar, tam cikmadi . Bosverdim de gene de varsa öneriniz bir deniyim bu konuda 🙂

Meme olayı da güzel olmuş 🧿 biz gene bir atak gibi aşırı memeciyiz bu ara. Yedirirken de takla atıyorum, nasıl yerse artık, çizgi film, oyuncak, hatta bazen dolaşırken bile 😳
Sanatını bizimki de daha çok duvar ve kapılarda sergiliyor Yapışkanlı kağıt alacağım, umudum sadece ona ayırdığım duvar/kapı üzerinde sanatını icra etmesi olacak 😂 Kendi özgürlüğü içinde sınır belirlemiş olacağım yalnızca. Ama yine de pek engellediğim söylenemez aman çıkar diyorum. Bizimki tehlikeli şeylerle çok uğraşır . Kendine zarar vermesindense bunlar kabulüm 😅

Carioca boyaları diyorsan bizim kıyafetten çıkmayan olmadı, genelde bekletmeden yıkıyorum onunla alakalı olabilir mi bilmiyorum. 🌝

Sanatını bizimki de daha çok duvar ve kapılarda sergiliyor Yapışkanlı kağıt alacağım, umudum sadece ona ayırdığım duvar/kapı üzerinde sanatını icra etmesi olacak 😂 Kendi özgürlüğü içinde sınır belirlemiş olacağım yalnızca. Ama yine de pek engellediğim söylenemez aman çıkar diyorum. Bizimki tehlikeli şeylerle çok uğraşır . Kendine zarar vermesindense bunlar kabulüm 😅

Carioca boyaları diyorsan bizim kıyafetten çıkmayan olmadı, genelde bekletmeden yıkıyorum onunla alakalı olabilir mi bilmiyorum. 🌝
Carioca boyalar ama evet bekletip yikamistim, toplu olarak yıkayım diye. Ondan demek. Tükenmez kalemle de koltukları çizmiş 🙉 Beyaz dolaba da kalp çizmiş ama öyle güzel olmuş ki silmeyi denemedim 😂 Ben de yaramazlıktansa oynasın diyorum napim 🙂 duvarda da bir köşe yaptık dediğiniz gibi, orayı sınırsız boyuyoruz, arada da kendine hakim olamıyor işte 😂

Carioca boyalar ama evet bekletip yikamistim, toplu olarak yıkayım diye. Ondan demek. Tükenmez kalemle de koltukları çizmiş 🙉 Beyaz dolaba da kalp çizmiş ama öyle güzel olmuş ki silmeyi denemedim 😂 Ben de yaramazlıktansa oynasın diyorum napim 🙂 duvarda da bir köşe yaptık dediğiniz gibi, orayı sınırsız boyuyoruz, arada da kendine hakim olamıyor işte 😂
Tükenmez kalemle Yekta da çizmiş. Silince kapıda hafif beyaz iz kalmış. Annemler bu sene evin iç kapılarını yenilemişti daha hayrını görmeden mahvoldu diyor 🤣🤣
Dedim alışırsın 🤪

Bugün aşırı sinirli ve gergin hiç bu halde olmamıştı sabah kalktığından beri küçük ergen gibi 😡. Eline aldığını sıkıp atmak istiyor. Sarılıyorum şarkı açıyorum uyudu uyandı değişen bir şey yok bugün 24 saatten fazla olacak benim için.

Kızlar selam🖐
Bugün 18. Ay kontrolünden geçtik.
18. Ay itibariyle macunla diş fırçalamaya geçiyormusuz. Kullandığınız doğal içerikli zararsız diş macunlari önerileriniz var mı?

Bugün aşırı sinirli ve gergin hiç bu halde olmamıştı sabah kalktığından beri küçük ergen gibi 😡. Eline aldığını sıkıp atmak istiyor. Sarılıyorum şarkı açıyorum uyudu uyandı değişen bir şey yok bugün 24 saatten fazla olacak benim için.
Arada böyle oluyor, benim ufaklıkta bazen erken uyanıyor huysuzluk diz boyu. Güzel uyuduğunda çok mutlu 😀

Kızlar selam🖐
18. Ay itibariyle macunla diş fırçalamaya geçiyormusuz. Kullandığınız doğal içerikli zararsız diş macunlari önerileriniz var mı?
Tukurmeyi bilmiyor emikliyor hep macunu. Once ben fircaliyorum izin veriyor sag olsun, sonra ona birakiyorum. Bir iki dkda agzinda fircayi dolandiriyor. Gecen onunla beraber dislerimi fircaladim ben tukurunce tukurdu, uygulamali gostermek lazimmis demek ki.

Eklentiler

• 16457289380138389668701096545511.jpg
    16457289380138389668701096545511.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 23
Ben boş fırçalamasına izin veriyorum zaten fırçanın kıllarından mı nedir çok ağzına sokmuyor.
Tukurmeyi bilmiyor emikliyor hep macunu. Once ben fircaliyorum izin veriyor sag olsun, sonra ona birakiyorum. Bir iki dkda agzinda fircayi dolandiriyor. Gecen onunla beraber dislerimi fircaladim ben tukurunce tukurdu, uygulamali gostermek lazimmis demek ki.
Bende şimdiye kadar hep sadece firca kullanıyordum amadeusdegilsalieri amadeusdegilsalieri , doktor bugün artık diş macunu kullanmaya gecicez tükürmeyi bilmediği için yutulabilir olanları sadece kullanacağız dedi.
Öneri için teşekkürler M Mirune , bende diş macunu arayisindayizm aklımda birkaç marka var ama deneyip tecrübe edenlerin fikirleri daha önemli geliyor bana 😊 tadini felan yadırgadı mi macunu? Tadı nasıl?

Kızlar burada diş macunu kullanabilir dedi doktorumuz demişsiniz ama bir diş hekimi olarak önerim 3 yaş sonrası macun kullanımı, bize öğretilen ve bizim de hastalarımıza önerdiğimiz bu. Aslında çocuk tükürmeği öğrendikten sonra kullanımı. Şu an amaç çocuğun fırçalama alışkanlığı kazanması, motor becerilerin gelişmesi. O fırçaladıktan sonra sizin a bakalım mikroplar kalmış mı vs diyerek etkili mekanik temizleme yapmanız( macunsuz sadece fırçayla) macun arayışına girip aman yuttu içeriği temiz miydi vs diye boşa strese girmeyin diye yazdım, sadece fırça yeter 😊

Kızlar burada diş macunu kullanabilir dedi doktorumuz demişsiniz ama bir diş hekimi olarak önerim 3 yaş sonrası macun kullanımı, bize öğretilen ve bizim de hastalarımıza önerdiğimiz bu. Aslında çocuk tükürmeği öğrendikten sonra kullanımı. Şu an amaç çocuğun fırçalama alışkanlığı kazanması, motor becerilerin gelişmesi. O fırçaladıktan sonra sizin a bakalım mikroplar kalmış mı vs diyerek etkili mekanik temizleme yapmanız( macunsuz sadece fırçayla) macun arayışına girip aman yuttu içeriği temiz miydi vs diye boşa strese girmeyin diye yazdım, sadece fırça yeter 😊
Benimde aklımda soru işaretleri vardı cevabınız için teşekkür ederim 😊

Bilgi için teşekkürler peki hala silikon fırça kullanmamızın sakıncası var mı? Kıl fırçaya geçiş yapmadık henüz. Önce ben fırçalıyorum dişlerini sonra al bakalım sıra sende diyorum. Böylece diş kontrolü de yapabiliyorum.

Kızlar selam🖐
Ben kontrolde d vitaminini sormuştum mayısa kadar kullanalım dedi. Cilt kuruluğu için mustela önermişti doğduğundan beri nemlendirici olarak kullandıklarımın arasında zaten. Şampuanı da mustela aldım yağ kullanmak istedim aslında badem hindistan cevizi yağı zeytinyağı gibi ama önermedi kararsız kaldım bende 😕.
Sizin doktorunuz kapsamlı muayene ediyor şimdiye kadar bizlerde faydalandık bilgilerden genel olarak dönemleri ile ilgili bilgiler var mı?

bizimkide bazen öyle çıldırıyor. neye sinirleniyor anlayamıyorum ama kafası bişeye atıyor ve kendinden geçiyor. sakinlesin diye eşim dışarı çıkartıyor, bazen öyle kendine geliyor.

Kızlar selam🖐
ben birkaç kere fırçayı verdim göstermeye çalıştım, ama fırçalamaktan ziyade agzına alıp ısırmaya falan çalıştı, tarak zannedip saçlarını tarıyor, kaşık zannedip yemek yiyecegini sanıyor. dolayısıyla ilerleyemedik ve öylece kaldı :) zannederim daha erken bizimki için diyorum :) heleki macun falan versem birde, onu direk yutar diye düşünüyorum :)

Bilgi için teşekkürler peki hala silikon fırça kullanmamızın sakıncası var mı? Kıl fırçaya geçiş yapmadık henüz. Önce ben fırçalıyorum dişlerini sonra al bakalım sıra sende diyorum. Böylece diş kontrolü de yapabiliyorum.
Zaten 3,6 ayda bir fırça yenilemek lazım, yeni fırça alırken kıl fırçaya geçiş yaparsınız. Bizde de önce o fırçalıyor sonra ben kontrol ediyorum, yeni nesil siz bilinçli anneler sayesinde sağlam dişlere, hijyenik ağızlara sahip olacak, çektiğimiz ağız kokuları azalacak 🙏😊😊

Silikon parmak fırça kullanıyordum sonra baktım çıkıntıların bir tanesi kopmuş artık kullanmadım. Yumuşak olduğu için kıtlıyor.

Zaten 3,6 ayda bir fırça yenilemek lazım, yeni fırça alırken kıl fırçaya geçiş yaparsınız. Bizde de önce o fırçalıyor sonra ben kontrol ediyorum, yeni nesil siz bilinçli anneler sayesinde sağlam dişlere, hijyenik ağızlara sahip olacak, çektiğimiz ağız kokuları azalacak 🙏😊😊

Ay hadi inşallah 🙏😅

X