2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizimde azılar geldi, bir haftadır meme ağızda uyuyor. Çıkarırsam uyaniyor. Ne güzel sizdirmiyor dediğim sleepy 3-4 gundur arka arkaya sızdırıyor. Değiştirirken uyanıyor tabii 😔 bu ara çok emdiği için oluyor herhalde, birde sabaha doğru sanırım pipi hareket ediyor, o sıra mi oluyor acaba. 6 numara kullanıyoruz, daha büyütmek olur mu ki bilemedim. Siz kaç kullanıyorsunuz?

Bu arada güzel güzel anne diyen yavrum babaci oldu bir anda. Bi daha de -baaa baaaa, baaaa baaaa. Aa anneyi bıraktı. Hala konuşma yok, bildiği kelimelerin hepsini aynı gün içinde söylemiyor. Kafaya takmaya çalışacaktım, bu ara takıyorum çok 😔

Karalamayla çok vakit geçiriyoruz. Koltuklar, çarşaflar çizildi hep, amaaan bıraktım. Kalem saklıyor birde, ummadığım anda elinde buluyorum 🙂 istediği şey olmazsa çok asabiyeti var. Zaten normalde de alt giydirme, üst değiştirmede zorlanirdim, şimdi daha inat yapıyor. Coraplari gözlerime baka baka çıkarıyor, saliyip kaçıyor . Bu ara bizdeki durumlar böyle 🙂

Bizimde azılar geldi, bir haftadır meme ağızda uyuyor. Çıkarırsam uyaniyor. Ne güzel sizdirmiyor dediğim sleepy 3-4 gundur arka arkaya sızdırıyor. Değiştirirken uyanıyor tabii 😔 bu ara çok emdiği için oluyor herhalde, birde sabaha doğru sanırım pipi hareket ediyor, o sıra mi oluyor acaba. 6 numara kullanıyoruz, daha büyütmek olur mu ki bilemedim. Siz kaç kullanıyorsunuz?

Bu arada güzel güzel anne diyen yavrum babaci oldu bir anda. Bi daha de -baaa baaaa, baaaa baaaa. Aa anneyi bıraktı. Hala konuşma yok, bildiği kelimelerin hepsini aynı gün içinde söylemiyor. Kafaya takmaya çalışacaktım, bu ara takıyorum çok 😔

Karalamayla çok vakit geçiriyoruz. Koltuklar, çarşaflar çizildi hep, amaaan bıraktım. Kalem saklıyor birde, ummadığım anda elinde buluyorum 🙂 istediği şey olmazsa çok asabiyeti var. Zaten normalde de alt giydirme, üst değiştirmede zorlanirdim, şimdi daha inat yapıyor. Coraplari gözlerime baka baka çıkarıyor, saliyip kaçıyor . Bu ara bizdeki durumlar böyle 🙂
Gündüz 5 gece 6 numara bez takıyorum külot bez denedin mi belki daha rahat olur. Ya da badinin çıt çıtları sıkıyorsa da sizdirabiliyor.
Yere büyük kağıt seriyorum beraber karalama yapalım diyorum çabuk sıkılıyor pek hevesli değil kaleme. Süpürme silme işleri ile meşgul bu aralar tencere tavayı bıraktı.
Bende kıyafet değiştirirken çok zorlanıyorum dışarı çıkacağımız zaman gına geliyor artık 🥵. Sabahları da bez değiştir pijama çıkar zor oluyor. Çekmeceden istediği çorabı getiriyor onu giydiriyorum bazen sag sol farklı renklerde geziyor 😄

Gündüz 5 gece 6 numara bez takıyorum külot bez denedin mi belki daha rahat olur. Ya da badinin çıt çıtları sıkıyorsa da sizdirabiliyor.
Yere büyük kağıt seriyorum beraber karalama yapalım diyorum çabuk sıkılıyor pek hevesli değil kaleme. Süpürme silme işleri ile meşgul bu aralar tencere tavayı bıraktı.
Bende kıyafet değiştirirken çok zorlanıyorum dışarı çıkacağımız zaman gına geliyor artık 🥵. Sabahları da bez değiştir pijama çıkar zor oluyor. Çekmeceden istediği çorabı getiriyor onu giydiriyorum bazen sag sol farklı renklerde geziyor 😄
Evet külot bez deneyim birde. Kaçarken giydirmesi de kolay olur hem. Bu sızdırma nereden patlak verdi anlamadım. Bodylerini de buyuteyim demişken sanki bi anda küçülmeye başladılar, yıkanırken mi çekti acaba.

Silme süpürme işini her gün bir yapar ama bizimki de yemek yapmaya ara verdi, arada yöneliyor tencerelere. Karalama hevesine ben test çözerken başladı. Eski kitaplarımı veriyordum, sonra ben bir şeyler çizerken inceliyordu hep. Şimdi en büyük hevesi kalp çizmek, güzel olursa da hemen bana gösterip alkışlıyor kendini 😄😄 hala kendi zevkleri huyları oluşana alışamadım, ısıra ısıra yiyesim geliyor yaa.

Ay çorap giysin de yeter ki farklı renk olsun.
😄Bazen giydiremiyorum, ben de evi sıcak tutuyordum amaaa son faturadan sonra yoook, gerekirse bantlicam. giymesi lazim 😬😬

Sağ üst bizde de çıktı onun rahatlağı var bu aralar uykusu iştahı normal 🧿 elbet bozulacak yeniden.
Sağ yanak kızarık oğlumda da kuruluktan oluyor sanırım özellikle dışarı çıkarken nemlendiriyorum. Dişlerle ilgisi olur mu bilemedim. Pişik konusunda da bepanthol Pişik merhemi iyi geliyor oğluma
Kuzum dışarı pek çıkmıyoruz çıkarken de nemlendirici sürüyorum pek onunla alakalı değil gibi 2 oldu geçti zaten tam dişi çıkarken oldu ama. 🤷‍♂️
Canım geçmiş olsun pişik gercektenn zor, her bez değişiminde su altında mutlaka yıka , yıkadıktan sonra güzelce kurulayıp bi 10 dakika açık bırak havalansın sonra kantaron sürüp bezle. Ben hep o şekilde geçirdim. Genelde 1 günde geçiyor ama bizde de bu ara var. 2. Gün bugün çok az eser miktarda kaldı. Ben uzun zamandır hep bez değişimlerinde hep su altında yıkıyorum 😊 dün sabah uyuyor diye bezini hemen değiştiremedim diye pişik oldu. Diş dönemlerinde idrarın asitlik özelliği artiyormus bu da pişik oluşumunu daha bi tetikliyormus öyle demisti doktorumuz.
Azı dişleri bizimde şiş ama daha çıkmadı hatta bir ara o kadar şişmiş ki yüzüne bakınca o kisim toparlak gibi görünüyordu yanakları da kırmızı kırmızı oluyordu neyse de bir hafta sonra geçti herhalde damak içinde intihap felan topladı diye düşündüm şişlik çok olunca.
Bir iki gün al al oldu geçti sebebi anlamadım heralde diştendi diyorum. Şişlik vs yoktu bizde. Size de geçmiş olsun ♥️
Gecmis olsun. Arkadaşların söylediklerinden farklı bir şey söyleyemem, ben kendi kreş faciamı anlatayım.

Ek gidaya gectiginizden beri her kakasinda yikiyorum totisini. Bence yıkayınca pisik olmuyor, nacizane görüşüm. Ama kreste islak mendille siliyorlar ve pisik oluyor. Güzelce bile temizlemiyorlar zaten, hala kaka kalmış olduğu oluyordu totişinde. bir de silip direkt bağlıyorlar muhtemelen kurumadan. 3 ay onlarla pisik konusunda kavga ettikten sonra kresi degistirdim. Çocuğumda travma oluştu, bezin değişeceğini fark ettiği gibi ağlamaya başlıyor. Nasıl canı acıdıysa. Umarım yeni kreş beni hayal kırıklığına uğratmaz.. Türkiye'deyken bir kere daha kızardı ama fark etim k,, Sleepy bez ve hametan pisik kremi birer mucizeymis. Yikayip kuruladiktan sonra hametan surup sleepy bez kullandim. Saatler sonra gecti. Reklam gibi oldu. Sleepy gerçek mücizeee :KK70: burda da Sleepy buldum geldikten sonra, ağlayacaktım gördüğümde. ne güzel bir bezmiş o ya.
Ben de önce beze yordum gündüz farklı bez takmıştım ama anladım ki diştenmiş 😂
Çünkü kaka değil çişten dolayı oluyor gkçeelif te yazmış diş çıkarırken çiş yapısı daha asidik oluyor sanırım sebebi bu. Ama paylaştığın iyi olmuş fikir olur😍🍒
Luna yünlü şeyleri ısırıyor, sürekli sümek gibi yün toplarını koparıp ağzına atıyor. 2 yaş altının pika hastalığı tanısı için çok erken olduğunu okumuştum ama yavaş yavaş endişelenmeye başladım. yünlü bir şey bulduğu an saldırıyor. Sizler böyle bir şeyle karşılaştınız mı?
Evet biz biz 1 aydır Yekta da aynı. Yiyor resmen. Kağıt tüy vs

Yeni ayakkabıya karşı çok direniyor hala eskisini giymek istiyor. Senin yeni ayakkabın nerde diyince dolabı açıp kutuyu çıkarıyor ayakkabıyı gösterip dolaba koyuyor. Başka bir bere takacağım zaman da benzer davranışı gösteriyor ya da evde giydiği artık alt kısmı paramparça olmak üzere olan pandufları çıkarmak istemiyor. Anlata anlata alıştırmaya çalışıyoruz bak bizim de başka ayakkabılarımız var diye gösteriyoruz zaman alıyor yeniyi kabullenmesi. Evde farklı terlik giysem ayağımdan alıp götürüyor anne abbabı diyerek sık giydiğimi getiriyor.
Sizin yavrularda da var mı bu tarz durumlar?

Yeni ayakkabıya karşı çok direniyor hala eskisini giymek istiyor. Senin yeni ayakkabın nerde diyince dolabı açıp kutuyu çıkarıyor ayakkabıyı gösterip dolaba koyuyor. Başka bir bere takacağım zaman da benzer davranışı gösteriyor ya da evde giydiği artık alt kısmı paramparça olmak üzere olan pandufları çıkarmak istemiyor. Anlata anlata alıştırmaya çalışıyoruz bak bizim de başka ayakkabılarımız var diye gösteriyoruz zaman alıyor yeniyi kabullenmesi. Evde farklı terlik giysem ayağımdan alıp götürüyor anne abbabı diyerek sık giydiğimi getiriyor.
Sizin yavrularda da var mı bu tarz durumlar?
Ara katta oturduğumuz için hiç panduf vs kullanmadım hep iki çorap giydiriyorum. Giysileri giydirip çıkarırken hareketli olduğu için sorun yaşıyorum ama onun dışında sorun yok. Bizimki her şeye alışıyor.

Herkese merhaba🖐
Bizim kız bu aralar uyku düzenlemesi yapmaya başladı. Sabah 7 de kalkıyoruz saat 12-12.30 a kadar oynuyoruz 12.30 da uykuya yatıyoruz saat 15-15.30 gibi uyanıyor akşam uykusuna da 21-21.30 arası yatmaya başladı. Bende ana yemek ve ara öğünlerini ona göre ayarlamaya çalışıyorum.
Bu aralar bir asabiyet bir asabiyet. İstediği olmayınca kendini yerden yere atıyor, kafasını heryere vuruyor. Dün yine kendini yerden yere atarken ayağı kaydı ve kafasını sandalye ayağına vurdu 🤦‍♀️ hirudoid kremle şişme ve morarma yaşamadık, sonra yine yaramazlık peşine düştü mini fırını balkona koymuştum ben kasla göz arasi balkona kaçıp fırının üstüne oturmaya çalışırken kapağına oturmak istemiş oturduğu gibi kapak açıldı ve yere yuvarlandı parmağı kapakla fayans arasına sıkışıp derisi kalkıp kanadı ilk yaramızı da yaşamış olduk dünden beri elini öptürüp duruyor 🤭🤭🤭
Konuşmamız halen yok ama her şeyi anlıyor, büyük sorular kitabında ne sorsam gösteriyor tüm hayvan ve nesneleri öğrendi artık. Renklerden de ana renkleri öğrendik, siyah kedi, sarı kuş pembe çiçek mavi top kırmızı logo nerde deyince bulup getiriyor. Ev içinde saklambaç oynuyoruz sessizce kaybolup onu bulmamı bekliyor sandalye altı koltuk arkası favori yerlerimiz oldu birde oyuncaklarını koltuk altına saklamaya başladı 🤭🤭 tamamen düzen karşıtı, oyuncakları toplu olunca hepsini itinayla alıp Eğin her yerine dağıtıyor. Dağınık seviyor çocuk tüm oyuncak ve eşyaları ayak hizasında olacak 🤭🤭🤣
Bu aralar bizde de var tırmanma sonrasu düşme çarpma vs.Kızım yürümüyor zaten hızla koşuyor. Önüne bakmadan kafası arkada ya da havada koşuyor çarpmalar şişmeler morarmalar eksik olmuyor o yüzden:KK43:
Hirudoid krem bebekler için yan etkisi olmayan bir ürün değil mi?Rahatlıkla kullanabilirim.

Selam kızlar 18 ay aşısı sonrası çok kötü oldu Umut bacakları ağrıyor muhtemelen yürümüyor kucakta bacaklarını kasıyor birazda ateş oldu bacak ağrısı geçer mi ilk defa böyle bacağını çektiğini gördüm dışarıda kucaktan inip koşan çocuk yere bırakınca kucağıma geliyor

Herkese merhaba🖐
Bizim kız bu aralar uyku düzenlemesi yapmaya başladı. Sabah 7 de kalkıyoruz saat 12-12.30 a kadar oynuyoruz 12.30 da uykuya yatıyoruz saat 15-15.30 gibi uyanıyor akşam uykusuna da 21-21.30 arası yatmaya başladı. Bende ana yemek ve ara öğünlerini ona göre ayarlamaya çalışıyorum.
Bu aralar bir asabiyet bir asabiyet. İstediği olmayınca kendini yerden yere atıyor, kafasını heryere vuruyor. Dün yine kendini yerden yere atarken ayağı kaydı ve kafasını sandalye ayağına vurdu 🤦‍♀️ hirudoid kremle şişme ve morarma yaşamadık, sonra yine yaramazlık peşine düştü mini fırını balkona koymuştum ben kasla göz arasi balkona kaçıp fırının üstüne oturmaya çalışırken kapağına oturmak istemiş oturduğu gibi kapak açıldı ve yere yuvarlandı parmağı kapakla fayans arasına sıkışıp derisi kalkıp kanadı ilk yaramızı da yaşamış olduk dünden beri elini öptürüp duruyor 🤭🤭🤭
Konuşmamız halen yok ama her şeyi anlıyor, büyük sorular kitabında ne sorsam gösteriyor tüm hayvan ve nesneleri öğrendi artık. Renklerden de ana renkleri öğrendik, siyah kedi, sarı kuş pembe çiçek mavi top kırmızı logo nerde deyince bulup getiriyor. Ev içinde saklambaç oynuyoruz sessizce kaybolup onu bulmamı bekliyor sandalye altı koltuk arkası favori yerlerimiz oldu birde oyuncaklarını koltuk altına saklamaya başladı 🤭🤭 tamamen düzen karşıtı, oyuncakları toplu olunca hepsini itinayla alıp Eğin her yerine dağıtıyor. Dağınık seviyor çocuk tüm oyuncak ve eşyaları ayak hizasında olacak 🤭🤭🤣
Bizim de konuşmamiz yok sağlık ocağındaki hemsiremize sordum istediklerini hemen anlamamak lazımmış konuşmaya ihtiyaç duyması gerekiyor dedi ben birde bunu deneyeceğim biraz ağlayacak anlamamazliktan geleceğim için ama belki konuşmaya teşvik eder

Selam kızlar 18 ay aşısı sonrası çok kötü oldu Umut bacakları ağrıyor muhtemelen yürümüyor kucakta bacaklarını kasıyor birazda ateş oldu bacak ağrısı geçer mi ilk defa böyle bacağını çektiğini gördüm dışarıda kucaktan inip koşan çocuk yere bırakınca kucağıma geliyor
Biz 18. Ay aşılarını olmadık ama menenjit aşısının son dozunda oldu bacak ağrısı. Normalde yerinde durmayan oğlum o akşam hep oturdu. Bacağını gösteriyordu hep. Sabaha geçti. İnşallah daha çabuk geçer sizinki de. Demek bazi aşılar da oluyor malesef.

B
Bende de reaktif hipoglisemi var. Hastanede şekerim yüksek çıkınca bir şeker ölçüm cihazı aldırıp günde 10 kez ölçüm yapıp not alıyorum. Siz evde şekerli bişiler yeyip mi ölçüm yapıyorsunuz.
merhaba reaktif hipoglisemi hamileyken mi vardı ?sonra geçti mi acaba ?ve bir sıkıntı oldu mu 😟bebek açısından

Bu aralar bizde de var tırmanma sonrasu düşme çarpma vs.Kızım yürümüyor zaten hızla koşuyor. Önüne bakmadan kafası arkada ya da havada koşuyor çarpmalar şişmeler morarmalar eksik olmuyor o yüzden:KK43:
Hirudoid krem bebekler için yan etkisi olmayan bir ürün değil mi?Rahatlıkla kullanabilirim.
Evet, ben anlık kan akışını hızlandırır morarma ve şişme olmaması için kullanılıyor. Ben çok uzun zaman önceden de kullanıyordum zaten spor yaralanması burkulmasinda hemen sürüyorduk. Bebekte kullanmaya yürümeye başladığında doktorumuz dedi düşmelerde sür diye, hatta dolapta tutuyorum soğuk olsun diye. Düştüğünde 15 dakika arayla 4-5 kere sürüyorum. Ben uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir yan etkisini görmedim.

Bizim de konuşmamiz yok sağlık ocağındaki hemsiremize sordum istediklerini hemen anlamamak lazımmış konuşmaya ihtiyaç duyması gerekiyor dedi ben birde bunu deneyeceğim biraz ağlayacak anlamamazliktan geleceğim için ama belki konuşmaya teşvik eder
Evet aynen öyle, anlamamak gerekiyor ama şöyle ki tamamen anlamadığın zaman sinir krizine giriyor benim ki, atıyor kendini yerden yere o raddeye getirmiyorum. Biberonunu istediğinde biberonunu mu istiyorsun diyorum, ses yok susadın galiba su mu içeceksin diye birkaç kez belirtiyorum ağzından su yu işaret edecek buuuu puuuu gibi kelime çıktığında veriyorum, daha fazla uzatinca anlamamayi sinirlenip kendini yere atıp kafasını vuruyor veya bana saldırgan davranış sergiliyor. Bir şey öğreteceğim diye de davranış değişikliğine saldirganlasmasina gerek yok bence.

Dilko Dilko geçmiş olsun kuzuya. Hemşireler doktorlar çocuk gelişimi üzerine eğitim almadıkları için çocuk sağlığı dışında herhangi bir soru sormuyorum ben. Sağlık konusunda bile doktorlar arasında da farklı görüşler mevcut. Eğer gelişiminde sorun olduğunu düşünüyorsanız çocuk gelişimi uzmanı veya pedagog desteğine başvurabilirsiniz.
Oğlumun doktoru 6.ayda uyku eğitimini önermişti ben bağ odaklı ebeveynlik yaklaşımına göre hareket ettiğimi söyleyip reddetmiştim mesela

B

merhaba reaktif hipoglisemi hamileyken mi vardı ?sonra geçti mi acaba ?ve bir sıkıntı oldu mu 😟bebek açısından
Merhaba, bende reaktif hipoglisemi teşhisi 18 yaşında kondu hep diyet yaptım fakat hamilelikte şeker yüklemesinde diyabetik dendi. Endokrin, perinatalog ve diyetisyen kontrollerindeydim hep. Gebelikte seker bebeğin amniyon kese çapını değiştirip, şu artışı sağladığı için erken doğuma ve bebekte kalp omurga gibi sorunlara yol açıyormuş. Aynı zamanda annede ani kilo artisi bu da bebegi etkiliyormus. Bahsettiğim bölümler kontrollerinde gebeliğin devam etti surekli, hep diyet yaptım ve insülin kullanımına gerek kalmadı. 38+5 Te dogumum oldu. Doğumdan sonra 3 ayda bebeğe kalp ultrasonu, omurga, tüm batın ve yumuşak doku ultrasonu yaptırdık herhangi bir sorun oluştu mu diye ama hepsi temiz çıktı. Doğumdan sonra gebelik şekeri gitti. Gebelik şekeriyle, reaktif hipoglisemi hiç birbirine benzemiyor gerçekten. Ama hamilelik oncesi şekerle ilgili bir sorununuz varsa ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.

Merhaba, bende reaktif hipoglisemi teşhisi 18 yaşında kondu hep diyet yaptım fakat hamilelikte şeker yüklemesinde diyabetik dendi. Endokrin, perinatalog ve diyetisyen kontrollerindeydim hep. Gebelikte seker bebeğin amniyon kese çapını değiştirip, şu artışı sağladığı için erken doğuma ve bebekte kalp omurga gibi sorunlara yol açıyormuş. Aynı zamanda annede ani kilo artisi bu da bebegi etkiliyormus. Bahsettiğim bölümler kontrollerinde gebeliğin devam etti surekli, hep diyet yaptım ve insülin kullanımına gerek kalmadı. 38+5 Te dogumum oldu. Doğumdan sonra 3 ayda bebeğe kalp ultrasonu, omurga, tüm batın ve yumuşak doku ultrasonu yaptırdık herhangi bir sorun oluştu mu diye ama hepsi temiz çıktı. Doğumdan sonra gebelik şekeri gitti. Gebelik şekeriyle, reaktif hipoglisemi hiç birbirine benzemiyor gerçekten. Ama hamilelik oncesi şekerle ilgili bir sorununuz varsa ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.
Anladım bende daha önce hiç sorun yoktu hamilelikle birlikte reaktif hipoglisemi çıktı ,diyabetik değilmiş benim şeker yüklemesi yapmadım ama diyet uygulamaya çalışıyorum 😞bu da beni baya zorluyor hamilelikte

Anladım bende daha önce hiç sorun yoktu hamilelikle birlikte reaktif hipoglisemi çıktı ,diyabetik değilmiş benim şeker yüklemesi yapmadım ama diyet uygulamaya çalışıyorum 😞bu da beni baya zorluyor hamilelikte
Doktorumuz şeker yüklemesi yapın derse bence yaptırın çünkü riskli bir durum. Hatta ben soyle bir durum yaşamıştım şeker yüklemesi değerim sinirdaydi kendi k.dogum doktorum sorun yok dedi, detaylı ultrasondaki doktor herseyi farketti hem kese çapı orantısız artmış hem su oranı yükselmiş ve endokrine o yönlendirdi, endokrin kesin taniyi koydu. Bence ihmal etmeyin geçmiş olsun tekrardan.

Selam kızlar, mama sandalyesinden kafa üstü düşmedigimiz kalmıştı bu akşam onu da yaşadık. Baş vurmalarindan sonra kaç saat uyutmuyorduk? Benim aklımda 5 saat diye kalmış ama emin olamadım.
Geçmiş olsun canım ya bir sıkıntısı yoktur inşallah

Selam kızlar, mama sandalyesinden kafa üstü düşmedigimiz kalmıştı bu akşam onu da yaşadık. Baş vurmalarindan sonra kaç saat uyutmuyorduk? Benim aklımda 5 saat diye kalmış ama emin olamadım.
Gecmis olsun,benim kizimda bazadan dusmustu ama su kadar saat uyutmayin demediler bize,sadece ilk sekiz saat gozetim altinda tutun,asiri halsizlik,kusma,gozlerde kayma olursa getirin demislerdi.

X