Karaman'dayım. Evet crazy06 (etiketleyemedim sanırım
nasıl yapıldığını da bulamadım
) arkadaşımıza da yazdım cevaben.
Tanıdığım bir arkadaşım. Akşamları herkes gittikten sonra WC, parkur, masalar, tüm alanlar tamamen temizlenir, gerekli hijyenler sağlanır. Çok büyük bir alanı var. Yüksek tavan, yerden ısıtma sistemi vs. Bir tarafı da cafe olduğu için gelenler ailece yemek de yiyebiliyor. Böyle olunca sadece maske sıkıntısı var. İnsanlar yemek yerken mecbur çıkarıyor. Çalışanların hepsi maskeli ama yinede çekinmiyor değilim tabiii.
Haftada 1 gün giriyoruz 1 aydır. Daha önce başlayacaktım ama dediğiniz gibi ne kadar temizlik yapılsa da bir anlık bir şey pandemiyi ya kaparsak diye düşünüyordum. Bunu düşündüğüm için de bu zamanda kadar geldik. Sonra baktım gerçekten çocuğumun aile ve ev dışında buna ihtiyacı var.
İlk götürdüğümde önce ne yapacağını bilemedi. Etraftaki çocukları izledi. Sonra çığlık ve kahkaha karışımı sesler havada uçuştu. Çok ama çok eğlendi.
Eve gelince de oyun evinde neler yaptık, orada neler vardı, evet arkadaşlar vardı peki onlarla ne yaptın.... vs diye sohbetler ettik. Anlatamasa da heyecanla kafasını sallayarak ııııgh ııııgh diye anlatmaya çalıştı. Beden dili ile eğlendiğini gösterdi zaten. Bende sonraki haftalarda da götürmeye devam ettim.
Metropol şehirlerde hijyen durumu biraz daha zor tabi ama pandemi bu her yerde var bu da bir gerçek. Çok large değilim ama bulaşacak oldumu her yerde bulaşır. Bizim apartman 12 katlı 2 asansör var evimiz 7. Kat . Asansörden, apartman girişinden, parktan, marketten ( ki bir ara markette bile maske takmayanlar oluyordu, uyariyordum insanları.) ...
Burada 2 yer daha var böyle ama ben hiç gitmedim görmedim. Tanıdığım birinin yeri olması biraz daha güvenmemi sağladı.