2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aman tercih etsin de yeter ki. Ben artık iyice yediremez oldum ya. Tabi ben mutfakta mama sandalyesinde yedirme girişimindeyim hep.
Anneme gidince koca bi tabak çorba filan içiyor mesela, onların mutfakta tv var tabi 😬

Bu da benim sorum, sizler nasıl yediriyorsunuz ya tv telefon oluyor mu işin içinde? Ben çok istikrarlıydım bu konuda, mama sandalyesinde belki 3-5 oyuncakla yedirdim hep. aslında sabah ve akşam bizle sofrada olmayı seviyor, yiyesi varsa kendi yiyor ama öğlen tam bir azap.
Bizimle yediği öğünlerde TV yi açmıyorum, biz konuşurken falan o da oyalaniyor. Ama denk gelmediği, sadece o yemek yediği zamanlarda TV yi açıyorum malesef. Yiyeceği yoksa öyle de yemiyor gerçi. Biz uzun süreli iştahsızlık yaşadık, illa kendi yiyecekti, kaşık uzatmami falan istemezdi. Birkaç gündür daha iyi gibi. Donem dönem bunu yaşıyacaklar galiba. Biz de o dönemler çok uzun sürüyor. Gerçi bizim dişlerimiz de çok uzun sürede çıkıyor. Etkisi olabilir.

Okudum okudum burada yorum yapamadan edemedim😅 sizin bebeğin iştahı da sizin eğitim iştahınıza benziyor demek😅üç lisans 💪🏼
🤣🤣🤣 kahkaha attım resmen 😂 sizde hep gülün emi 😃aynen öyle ya, yeni şeyler ogrenmeyi okumayı araştırmayı çok seviyorum sebebi de küçük yaşta evde hep kitap arastirirdim, yaşı 30 lu olanlar bilir o zamanlar gazeteler kuponla ansiklopedi verirdi büyük larousse 20 kusur ciltli. Onlardan vardı hep karıştırır birseyler okurdum , sonra ordan oraya taşınırken hepsi kayboldu gitti. İlerde büyük bir eve geçersem bir odasını komple kitaplık yapıp kitap odası yapmak o ansikopedilerden bulup cocugumunda benim gibi onlarla hasır neşir olmasını istiyorum 😃 gerçekten kitap okuma alışkanlığı küçük yaşta verilen birsey. O zamanki araştırma ruhu halen var o yüzden hep farklı bölümler, Lisans hevesimi aldım yuksegide başka bölümde yapayım da orda neler varmış öğreneyim istiyorum hep 🤭

🤣🤣🤣 kahkaha attım resmen 😂 sizde hep gülün emi 😃aynen öyle ya, yeni şeyler ogrenmeyi okumayı araştırmayı çok seviyorum sebebi de küçük yaşta evde hep kitap arastirirdim, yaşı 30 lu olanlar bilir o zamanlar gazeteler kuponla ansiklopedi verirdi büyük larousse 20 kusur ciltli. Onlardan vardı hep karıştırır birseyler okurdum , sonra ordan oraya taşınırken hepsi kayboldu gitti. İlerde büyük bir eve geçersem bir odasını komple kitaplık yapıp kitap odası yapmak o ansikopedilerden bulup cocugumunda benim gibi onlarla hasır neşir olmasını istiyorum 😃 gerçekten kitap okuma alışkanlığı küçük yaşta verilen birsey. O zamanki araştırma ruhu halen var o yüzden hep farklı bölümler, Lisans hevesimi aldım yuksegide başka bölümde yapayım da orda neler varmış öğreneyim istiyorum hep 🤭
Haha😅 sizi ancak mültidisipliner bir bölüm paklar 🤣🤣şöyle her şeyden biraz olan bölümler 😁

Ayy ne güzel motivasyonlar, kararlarr 😊 o zaman benden de gelsin, ben de 10 yıldır bir türlü alıp başımı gideyim modunda araba kullanmayı bir türlü beceremedim. Hep bahane hep korkular derken bugün direksiyon dersi almaya başladım acayip mutluyum 🤩 ertelememek, bahaneleri kenara atmak ve fırsat yaratmak gerçekten çok önemli, her konuda.

Rheaa Rheaa yüksek lisansı düşünüyorsan çalışma hayatında en çok işine yarayacak branş en mantıklısı olur, naçizane 😌. Öteki türlü hobi amaçlı gibi kalır, hele bi de tezli olursa hiç kolay olmuyor
Ben de ben de 💜 Panik bir insan olduğum için kesin kaza yaparım diye direksiyon koltuğuna hiç oturmamistim. Çocuklarımı kreşe arabayla götürüp getirmek istiyorum. Yağmur sezonu çok zor oluyor. 7-8 saat ders aldım. Önemli olan ilk adımı atmış olmam.

Öncelikle daha genciz, lütfen 😎 benim hiç fikrim olmayan bölümler, eminim en içine sineni bulup devam edeceksindir 🤛🏽

O zaman yıl sonuna doğru şöyle bi hedeflerin ne kadarını tutturduk konusunu konuşalım ☺️
Ahahaha umarım konuşabiliriz 😅
Aman tercih etsin de yeter ki. Ben artık iyice yediremez oldum ya. Tabi ben mutfakta mama sandalyesinde yedirme girişimindeyim hep.
Anneme gidince koca bi tabak çorba filan içiyor mesela, onların mutfakta tv var tabi 😬

Bu da benim sorum, sizler nasıl yediriyorsunuz ya tv telefon oluyor mu işin içinde? Ben çok istikrarlıydım bu konuda, mama sandalyesinde belki 3-5 oyuncakla yedirdim hep. aslında sabah ve akşam bizle sofrada olmayı seviyor, yiyesi varsa kendi yiyor ama öğlen tam bir azap.
Mama sandalyesini seviyor aslında küçükken yemek dışında da otururdu ama bu aralar kendisi de kalkıyor korkuyorum fazla oturmak istemiyor tv telefon yok bizde de yemediği zamanlar kitaplardan faydalanıyoruz aaaa araba uçak abi abla derken ham yapıyoruz 😄.

Aslında lisansı tamamladığın bir bölümden yl yaparsan alanın detayına iniyorsun tercih senin tabi. Lisans panorama iken yl makro çekim gibi oluyor

aling aling ne kadar da benzettim kendime her sabah yumurta yesin diye neler deniyorum 🙄 bugün haşlanmış yumurtayı robottan geçirip muhallebiye karıştırdım asla karışım vermem derken 🙈 ay yiyince içim rahatladı resmen

Öncelikle geçmiş olsun, doktor ne diyorsa onu dinlemeniz önemli tabi. Ama benzer durum bizde de var bu ara. Kaka ishal değil ama pürüzsüz bir krema kıvamında 🤭 katı olmadigi için gün içinde birkaç kez ve fazla yapıyor. Ayrıca hafif jelimsi de oluyor bazen, diş döneminde jelimsi yapış yapış olması normal ben kıvamlı olmasın havanın soğuklarina bağlıyorum. Çünkü her yerde oturuyor ev ne kadar sıcak olsana yer biraz daha soğuk be çoraplarını çıkartıp geziyor bu da haliyle üşütüyor. Üşüttüğü icin bazen halsiz durağan oluyor. Su ve yemek yemesi normal ise kakada başka kan vs yoksa bence normaldir. Hava değişimi de çarpmış olabilir tabi. Umarım önemli bir durum yoktur.
Teşekkür ederim bugün toparladı gibi sanki enerjisi yerine geldi kakası da katılaştı

KPSS hariç sayfaya ağırlık vereceğim bir yandan. Ufak tefek gelir kapısı olur 😇 Hem seviyorum zaten paylaşımları. Bir yandan da Eski işyerim çağırıyor hem de aylardır, ferah bir çalışma ortamı vardı ama yektaya bakacak kimse yok. Kreşler şuan tam gün kabul etmiyor hoş etseydi de bırakamazdım zaten şuan bir ayrılık yaşıyor, iyice terkedilmiş gibi hissetmesi bana çok dokunur. Şuan bile bana öyle bir yapıştı ki Yenidoğandan beter, öyle diyeyim 😌
En son cümlene çok güldüm, aynı bizim durum, ben artık bizimkine bitişikkkk diye sesleniyorum :)

Aslında lisansı tamamladığın bir bölümden yl yaparsan alanın detayına iniyorsun tercih senin tabi. Lisans panorama iken yl makro çekim gibi oluyor
Lisans bolumlerim burdaki unide hicbiri yok. İstanbula git gel yapmam lazım ama cocukla vs hiç olcak iş değil. Diğer bölümler de cazip geliyor tabi. Bakalım yeniden bir alese gireyim de , puanımı yükseltirim belki.

ben sabah kahvaltisini mama sandalyesinde yediriyorum. zaten kendisi yiyor. catali veriyorum eline. doke saca yiyor. bayagi aslinda ogrendi catal tutmayi falan. zaten yumurta peynir yediremedigim icin genelde bseyler yapmaya calisiyorum pankek krep gbi. oglen genelde corba iciyor. yapmak dedigim ne varsa yapmis durumdayim. benim elimde tabak ve kasik. dolasarak yiyoruz genelde. mama sandalyesine nadiren oturuyor oglen ve aksamlari. kendisi yerse o da. aksam da ogle gbi ayni sekilde evde kosturmaca. ben de hic tv karsisinda yedirmedim. yemedigi zaman denedim tv acip. o sekilde de yemiyor zaten. ondan hic acmiyorum.
Yapmam dediğimizi yapma sanatı hepimiz için geçerli galiba :)
Kahvaltılar bizim de öyle, yine yemiyor diyemem hakkını yemiş olurum ama sonrası fena.: peşinde gezsem de yemeyecek onu iyi biliyorum.
Bizimle yediği öğünlerde TV yi açmıyorum, biz konuşurken falan o da oyalaniyor. Ama denk gelmediği, sadece o yemek yediği zamanlarda TV yi açıyorum malesef. Yiyeceği yoksa öyle de yemiyor gerçi. Biz uzun süreli iştahsızlık yaşadık, illa kendi yiyecekti, kaşık uzatmami falan istemezdi. Birkaç gündür daha iyi gibi. Donem dönem bunu yaşıyacaklar galiba. Biz de o dönemler çok uzun sürüyor. Gerçi bizim dişlerimiz de çok uzun sürede çıkıyor. Etkisi olabilir.
Yaa benzer durumlardayız demek aşağı yukarı, yalnız değilmişiz iyi ki sormuşum 😊 tabi isterdim ki hepsi güzel güzel yesin :)
Bizim de tepkisi bana, ben kaşık uzatınca yemiyor ama babası anneannesi uzatınca yiyesi tutuyor bazen, ki ben hiç zorlamadım yemek konusunda.
Hastalık sonrası iştahsızlık oldu kızımda da, ama ne uzun sürdü ya. Hani bi laf varmış, çingene çocuğunun hastalığına değil huyunun değiştiğine yanarmış diye, benimki o hesap 😁
Ahahaha umarım konuşabiliriz 😅

Mama sandalyesini seviyor aslında küçükken yemek dışında da otururdu ama bu aralar kendisi de kalkıyor korkuyorum fazla oturmak istemiyor tv telefon yok bizde de yemediği zamanlar kitaplardan faydalanıyoruz aaaa araba uçak abi abla derken ham yapıyoruz 😄.
Ah maşallah diyeyim, bizimki artık o numaraları hiiç yutmuyor, yemek konu olunca bu ne bilinç ya sen bebeksin kendine gel diyorum😀
Ben de ben de 💜 Panik bir insan olduğum için kesin kaza yaparım diye direksiyon koltuğuna hiç oturmamistim. Çocuklarımı kreşe arabayla götürüp getirmek istiyorum. Yağmur sezonu çok zor oluyor. 7-8 saat ders aldım. Önemli olan ilk adımı atmış olmam.
Ah ne güzel olmuş yaa, işe yaradı dersler değil mi? Ben başladım ertesi gün kar buz oldu her yer. Şimdi mecbur erteliyorum ama o ilk adımı atmış olmak bile müthiş hissettiriyor.

Oğlum da konuşmuyor pek hatta birkaç gün evel burada da konuşuldu, başka bebislerde de böyle bir durum var. Ben de üzülüyorum ama dönemsel olduğuna şuan başka becerilere ağırlık verdiğini düşüyorum. Aynı zamanda son atak donemindeler. İstediği zaman ama özellikle de ihtiyacı oldugunda anne, meme, mama, baba, gel diyebiliyor. Komutlari kolay aliyor. Mesela parmağıyla gösterip anlatmaya çalıştığı şeyleri hemen anlamamak gerekiyormuş. Birde çok beklentide olduğumuzu hissediyorlarsa inat da olabilir.
Gün içinde sürekli konuşuyorum, her yaptığımı anlatarak yapıyorum, onun yaptıklarını da. Bazen şarkıya döndürüyorum. Bizimki kitap okumami sever ama özellikle kendi seçtiği kitaplari. Tabi uzun uzun yazıları okutmaz. Kendi parmağıyla gosterir yada sayfa çevirir, ona göre ben de bir seyler uydururum. Geçen gün bi baktım meto uyurken bile kendi kendime mirildaniyorum artık 😄 uzuldugum şey bu salgın sebebiyle başkalarıyla sosyallesmeleri az. Bize gelen giden olmaz. Belki bu da etkiliyordur. Biraz daha zaman sonra konusacaklarina inanıyorum 🙂
Bizede gelen giden çok olmaz. 2- 3 haftada bir annemlerle yada kayınvalidemlerle bir araya gelirsek o zaman anne ve babanın dışında başkalarıyla bir araya gelmiş oluyor.
Onun dışında havalar güzel olduğunda parka çıkarıyordum. Orada çocukları görüyordu. Bu kadar. Bu da yeterli olmuyor tabiii.

Son bir aydır da Pazar günleri oyun evine götürüyorum. Top havuzunda oynuyor. Trambolinde zıplıyor. Parkurlara beraber giriyoruz. İçinde oyun kurguluyoruz. Emekleyerek kovalamaca oynuyoruz. Minik kulübe evlerin içine giriyoruz. Çeşitli hayvan figürleri var onlarla canlandırma yapıyoruz. Her yaş grubundan çocuklar var durup onları izliyor. Kimisinin yanına gidiyor iletişime geçmeye çalışıyor. Basketbol potasına top atmaya çalışıyoruz. Futbol oynuyoruz. Tüm alanları kullanıyoruz.

Gelişim; tek başına oyun, izleyici oyun, paralel oyun dönemleri olarak devam eder.
Şuan benimle oynasada genelde yanlız oynuyor. Ama ben de yanında olacam. Uzaklaştirsam koşarak arkamdan geliyor.
Oyun evinde İlerleyen zamanlarda oyun grupları oluşturacağız annelerle. Yaşıtlarıyla bir araya getireceğim.

Çok faydasını gördüm oyun evinin. Evde önceleri oyun kurmaya çalıştığımda ne yapıyor bu der gibi yüzüme bakıyordu. Ne yapacağını bilemiyordu. Sadece beni izliyordu. Şimdi doğaçlama kendisi oyunun devamını getirmeye ve de beni oyun sırasında yönlendirmeye çalışıyor.
Anne yanı beşiğinin içini küçük toplarla doldurduk, top havuzuna çevirdik. Oyun evindeki çocuklardan gördüğünü yapıyor. Dalıp dalıp çıkıyor. Bazen elimden tutup oyuna dahil olmamı istiyor.

Bizede gelen giden çok olmaz. 2- 3 haftada bir annemlerle yada kayınvalidemlerle bir araya gelirsek o zaman anne ve babanın dışında başkalarıyla bir araya gelmiş oluyor.
Onun dışında havalar güzel olduğunda parka çıkarıyordum. Orada çocukları görüyordu. Bu kadar. Bu da yeterli olmuyor tabiii.

Son bir aydır da Pazar günleri oyun evine götürüyorum. Top havuzunda oynuyor. Trambolinde zıplıyor. Parkurlara beraber giriyoruz. İçinde oyun kurguluyoruz. Emekleyerek kovalamaca oynuyoruz. Minik kulübe evlerin içine giriyoruz. Çeşitli hayvan figürleri var onlarla canlandırma yapıyoruz. Her yaş grubundan çocuklar var durup onları izliyor. Kimisinin yanına gidiyor iletişime geçmeye çalışıyor. Basketbol potasına top atmaya çalışıyoruz. Futbol oynuyoruz. Tüm alanları kullanıyoruz.

Gelişim; tek başına oyun, izleyici oyun, paralel oyun dönemleri olarak devam eder.
Şuan benimle oynasada genelde yanlız oynuyor. Ama ben de yanında olacam. Uzaklaştirsam koşarak arkamdan geliyor.
Oyun evinde İlerleyen zamanlarda oyun grupları oluşturacağız annelerle. Yaşıtlarıyla bir araya getireceğim.

Çok faydasını gördüm oyun evinin. Evde önceleri oyun kurmaya çalıştığımda ne yapıyor bu der gibi yüzüme bakıyordu. Ne yapacağını bilemiyordu. Sadece beni izliyordu. Şimdi doğaçlama kendisi oyunun devamını getirmeye ve de beni oyun sırasında yönlendirmeye çalışıyor.
Anne yanı beşiğinin içini küçük toplarla doldurduk, top havuzuna çevirdik. Oyun evindeki çocuklardan gördüğünü yapıyor. Dalıp dalıp çıkıyor. Bazen elimden tutup oyuna dahil olmamı istiyor.
Çok güzel bir aktivite olmuş, özellikle enerjisini atması ve sosyalleşmesi açısından. Bizimki de başka cocuklari sever, dokunur, oyun oynamak ister. Havalar guzelken her gün dışarı çıkardık, parka giderdik. Şimdi soğuk, yağmurlu, evde çok kaldık malesef. Evde oyunlar buluyoruz, oynuyor da güzelce ama tabiki yanında olmalıyım hep. Kendi kendine de oynasa dahil etmek istiyor hep.

Şöyle bir şey farkettim uyku konusunda. Eğer çok geç uyursa gece daha az uyanıyor, daha az emiyor. Erken uyursa daha sık uyanıyor. Çok erken yatarsa da gece 2-3 saat oturduğu oluyor, bu çok yorucu oluyor. Geç yatması daha iyi gibi sanki ama bana hiç vakit kalamiyor, onun arkasindan ben de yatıyorum hemen. Bu uyku saatini tam ayarlayamadik gibi, gerçi her şekilde onun istedigi gibi oluyor.

Şöyle bir şey farkettim uyku konusunda. Eğer çok geç uyursa gece daha az uyanıyor, daha az emiyor. Erken uyursa daha sık uyanıyor. Çok erken yatarsa da gece 2-3 saat oturduğu oluyor, bu çok yorucu oluyor. Geç yatması daha iyi gibi sanki ama bana hiç vakit kalamiyor, onun arkasindan ben de yatıyorum hemen. Bu uyku saatini tam ayarlayamadik gibi, gerçi her şekilde onun istedigi gibi oluyor.
Benzer durumu bende yaşıyorum 10 11 gibi uyursa daha uzun uyuyor erken yatarsa 8 9 gibi zırt pırt uyanıyor sanırım gündüz tek uykuya pek alışamadı gece ilk yattığında çabuk uyanıyor. Aksam üzeri de uykusu gelip sersemliyor oyalamaya çalışıyorum bir anda uyku açılıyor aynı döngüye giriyorum uyusa da bende azıcık dinlensem diye ama bende peşinden yatıyorum

Bizimkide yumurta yemeyenlerden. Ama pankekde yiyor, bende her gün pankek yapıyorum
Bende penkek krep yapıyorum yumurta yesin diye ama bizimki her gün aynı şeylerden sıkılıyor yüzünü buruşturup yemeyeceğini belirtiyor.
Yapmam dediğimizi yapma sanatı hepimiz için geçerli galiba :)
Kahvaltılar bizim de öyle, yine yemiyor diyemem hakkını yemiş olurum ama sonrası fena.: peşinde gezsem de yemeyecek onu iyi biliyorum.

Yaa benzer durumlardayız demek aşağı yukarı, yalnız değilmişiz iyi ki sormuşum 😊 tabi isterdim ki hepsi güzel güzel yesin :)
Bizim de tepkisi bana, ben kaşık uzatınca yemiyor ama babası anneannesi uzatınca yiyesi tutuyor bazen, ki ben hiç zorlamadım yemek konusunda.
Hastalık sonrası iştahsızlık oldu kızımda da, ama ne uzun sürdü ya. Hani bi laf varmış, çingene çocuğunun hastalığına değil huyunun değiştiğine yanarmış diye, benimki o hesap 😁

Ah maşallah diyeyim, bizimki artık o numaraları hiiç yutmuyor, yemek konu olunca bu ne bilinç ya sen bebeksin kendine gel diyorum😀

Ah ne güzel olmuş yaa, işe yaradı dersler değil mi? Ben başladım ertesi gün kar buz oldu her yer. Şimdi mecbur erteliyorum ama o ilk adımı atmış olmak bile müthiş hissettiriyor.
Ben uzatınca yemiyor demişsin ya acaba yüz ifadeni mi okuyor beden dilini de anlıyor ya bu arkadaşlar 😉. Bende kendimi sıktığım zaman ay acaba yiyecek mi diye düşünürsem reddediyor aman ister ye ister yeme dersem mama diye ağzını açıyor her zaman da aynı genişlikte olamıyorum otur ye kalk işte diyorum

Çok güzel bir aktivite olmuş, özellikle enerjisini atması ve sosyalleşmesi açısından. Bizimki de başka cocuklari sever, dokunur, oyun oynamak ister. Havalar guzelken her gün dışarı çıkardık, parka giderdik. Şimdi soğuk, yağmurlu, evde çok kaldık malesef. Evde oyunlar buluyoruz, oynuyor da güzelce ama tabiki yanında olmalıyım hep. Kendi kendine de oynasa dahil etmek istiyor hep.
Anne olarak tek başına yetemiyoruz maalesef. 🤷 Size tavsiyem böyle oyun evleri varsa araştırın. Sizlerde götürün. Yoksa da bazı cafe ya da restoranların aile kısmında minik oyun alanları oluyor. Belki sizin çevrede de vardır. Çok faydası oluyor gerçekten. Hem Benim için de çok iyi geldi. Uzun zamandır sitenin içi, park, market ev ortamı derken bu döngüde sıkılıyor insan.

X