Kızlar biz 13.ay kontrolünden geldik. Menenjit abimizin 4.cunu yaptırdık. Ana dozlarimiz bitti şükür. 2. Yaşta tekrar dozumuz kaldı sadece. Yaklaşık 1saat 15 dakika görüşmüşüz doktorla adam en son kovacak sandim
bunalttım sorularla. Neyse. Genel olarak önemli gördüğüm yerleri paylaşıyım sizlerle.
Bu ay 200 grm kilo vermişiz. Önemli değil dedi. Hareket ve dış ağrıları yüzünden normal dedi. Kesinlikle yemeye zorlamıyoruz yoksa sonradan yemek yemekten uzaklaşır, sevdiği yiyecekleri teklif edin dedi. Bizimki sadece meyve yiyor birakin yesin dedi. Boyumuz ve kafa çapımız artmış. Genel fiziksel ve mental gelişimi gayet iyiymiş.
Göbek deliği ve baştaki bıngıldak artık tamamen kapanmış.
Bizimki yürüyor ama bazen emeklemeye geri dönüyor diye burda da sormuştum neden diye. Bununla ilgili kendi yapabildiği becerilerini tekrar edip geliştiriyor dedi.
Konuşmayla ilgili 18.ayda 6 kelime olmasını bekleriz şuan için erken dedi. İşaret ettiği her şeyi anlamayın anlatması için fırsatlar tanıyın siz tanıtın ve bol bol konuşun karşılıklı dedi.
Kafasını duvara ve bazen yere vuruyor bu davranışı diş ağrısı yüzündenmiş. Üst diş ağrısı başa vurur o yüzden kendimizden hatırla dişimiz ağrıdığında bazen çenemize vururuz aynı davranış dedi. Ağrı kesici vermeyi ihmal etmeyin acı çekmesin çocuk dedi.
Bal, domates, kivi, vs. gibi besinleri serbest bıraktı
Süt konusunda süt serbest ama biberona koyup vermeyin alisirsa yemek yemek istemez dedi. Onun yerine kek poğaça krebine katıp verin dedi.
Kuru yemislerden fistik/ yer fistigi vs alerjen onları biraz bekleyelim ama badem/fındık vs ezip verebiliriz artık dedi.
Bakla 2.5 yaşına kadar yasak. Icerisindeki bir madde kansızlık yapabiliyormuş.
Bamya 15.aydan sonra serbest.
Patlıcan 2.yasindan sonra serbest ( icerisindeki maddenin bağımlılık yapmasına karsin) erken yaşta tanisirsa ilerde sigara kullanma ihtimali yüksek o yüzden vermeyelim dedi.
Kışlık bot ve mont önerisinde bulundu dikkat etmemiz gereken yerleri söyledi. Kışın dışarı çıkarken 2 çorap giydiricez biri normal diğeri termal çorap olacak o yüzden ayakkabıyı deneyip almanız gerekiyor , yaklaşık 2 numara büyük. kar /su çekmemeli ve sıcak tutmalı vs. Mont içinde tulum olmasının avantaj olduğunu termal olmalı vs.
Oyunlarda artık daha çok zihinsel becerileri kullanacak etkinlikler bulun dedi.
Bizim ki dışarıda oynarken yerlerde yuvarlaniyor parkta gördüğümüz her ağaca gidip sarılıyor yapraklarına dokunuyor. Bu yüzden de eline surekli birseyler batıyor. Eline birsey battiginda muhakkak çıkartilcak dedi intihar toplama ihtimaline karşı önce zeytinyağı koyup yumuşatın sonra cımbızla çıkartın çıkaramazsınız gelin ben çıkartırım dedi
Önemli olanları yazdım geri kalanı Doğa'nin bireysel gelişimiyle ilgiliydi. Belki fayda gören olur diye paylaşayım dedim.
Yine uzun bir yazı oldu
Ekleme en önemlisi 2.cocuk için muhakkak ve muhakkak 3 yaşını bekleyin dedi. Siz iki çocuğa yetisebilirsiniz belki ama Doga'nın gelişimi için 3 yaşına geldikten sonra ikinci çocuğu düşünün ben sizi değil çocuğu düşünüyorum dedi.