How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda ikili test var. Burada birkaç arkadaş yaptırmama kararı almış. Aslında bana da mantıklı geldi. Allah korusun olumsuz bir durumda aldırma gibi bir düşüncem yok.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Hemen düzenleme ihtiyacı hissettim. Sorum yanlış anlaşılmasın. Merak ettiğim aldırırım/aldırmam cevabı değil, bu testi yaptırmanın faydalı olabileceği başka durumlar var mı? gibi soruların cevabı😊
Ben de o testin ne olduğunu bugün öğrendim:) ben de yaptırmayı düşünmüyorum canım

Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda ikili test var. Burada birkaç arkadaş yaptırmama kararı almış. Aslında bana da mantıklı geldi. Allah korusun olumsuz bir durumda aldırma gibi bir düşüncem yok.

Hemen düzenleme ihtiyacı hissettim. Sorum yanlış anlaşılmasın. Merak ettiğim aldırırım/aldırmam cevabı değil, bu testi yaptırmanın faydalı olabileceği başka durumlar var mı? gibi soruların cevabı😊
Olası bi durum varsa anne buna kendini hazırlayabilir ama kesin sonuç veren bi test olmadığı için ben kararsızım o an gelsin öyle karar veririm🤷🏻‍♀️Diğer çocuklarımda yaptırmadım bu arada muhtemelen bunda da yaptırmam eşimlede konuşup karar veririz☺️

Merhaba kızlar, hamileliğiniz hayırlı olsun. Herkese hayırlı hamilelik ve doğumlar dilerim. Bende gebeliğimi dün öğrendim. 4+6 bugün ama sezeryan olacağım için ağustos bebeği olur dedi doktorum. Bende sizlerle bu süreci takip etmek istiyorum. Hepinize selamlar🤰

Hayır üstten baktı çünkü değerim tahminen 5 binden fazla olduğu için üstten baktı suyl3 dedi ufacık siyahlık var bak belki bu kese olabilir ama sagliksizdir dedi bugün bide p.tesi kan değerlerine bakalım nasıl ona göre belli olur inş dis gebelik değildir dedi hatta benim ilk defa bu sabah hastahanede midem bulandı bende sevmiştim ama bilmiyorum böyle nasıl olacak sonucum
Cnm 9822 iken görünmedi karından 2 gun sonra gittim yine karından görünmedi vajinal keseyi ve bebeği gördük

ultrasonda down sendromu degisik bi ultrason yonteminlemi bakliyo ben orayi anlayamadim.🤔yaptirsam bi dert yaptirmasam ayri dert...ikili taramada ense olcumu disinda bisey yapiliomu ki

Başın sağolsun canım üzüldüm :-/ zor günler geçirmişsin
Teşekkür ederim canım 🙏
Kaybınız için üzgünüm.

Benim doktorum bana, sizin doktorunuz size. Hayirli dogumlar.
Sizede .

Ben yaptıracağım ama meraklı bir kişiliğim olduğundan. Yaptırmasam pişman olma ihtimalim yüksek. İlkindede böylelikle yaptırmıştım.
Her ne kadar anne karnında müdahale şansı olmasa da olası bir probleme karşı hazırlıklı ve bilinçli olmak daha iyi olur diye düşünenlerdenim her ne kadar tam Olarak doğru sonuç vermese bile.

Günü değişen var mı benim 6+3 olmam lazımdı ilk ultrosona göre bugün doktor 7+1 dedi kalbini de duyamadık zaten of stres oldum
canim neye gore 7+1 dedi.benim keseye gore 3 gun onde olmam lazm.ama crl ilk bugun olculdu 3 gun eksik soyledi.son adeti saymiyorum bile ondan 5 gun gerideyim

ultrasonda down sendromu degisik bi ultrason yonteminlemi bakliyo ben orayi anlayamadim.🤔yaptirsam bi dert yaptirmasam ayri dert...ikili taramada ense olcumu disinda bisey yapiliomu ki
Ense kalınlığı ölçümü
Burun kemiği var mı yok mu bunlara bakılıyor canım
Kan vererekte bizimle aynı kan değerlerine sahip kaç kişiden birinin bebeğinin down sendromlu olduğunun oranı çıkıyor.
Tabi bunun dışında bebeğin organlarına sırtının kapanıp kapanmadına plesenta konumuna vs bakılıyor. Minik bir detaylı ultrason niyetine.

Geçen gebeliğimde epey yabancı makaleler okuyarak araştırmıştım.

Okuduğum makalelerde sonuçların doğruluk ihtimalinin 66% olduğunu öğrendim. Yani bize verilecek herhangi bir olumsuz haberin oranı %66 doğruluk payı üzerinden hesaplanıyor. Bu da istatiksel olarak hata payının çok yüksek olacağı anlamına geliyor. Yaşım 38, doğal olarak sonuç riskli çıkacak. Stres yapmaktansa, testleri yaptırmayacağım.

Canım ben yaptırıcam sanırım. Bu konuyla ilgili bir gerginliğim korkum da yok aslında. Tabiki sonuç ne olursa olsun bebeğimi dünyaya getiricem, ama böyle bir durum söz konusuysa bilmek ve ileri tetkikleri yaptırmak isterim. En azından insan kendini hazırlar, hiç bilmeden doğuma girip allah korusun böyle bir şeyle karşılaşmak daha büyük bir şok olur benim için. Kendinizi en iyi siz tanırsınız🙏🏼

canim neye gore 7+1 dedi.benim keseye gore 3 gun onde olmam lazm.ama crl ilk bugun olculdu 3 gun eksik soyledi.son adeti saymiyorum bile ondan 5 gun gerideyim

Canım olabilir 3 gün önde 3 gün geride. Böyle şeyleri kafana takma biraz rahatlat kendini lütfen🙏🏼

Merhaba kızlar, hamileliğiniz hayırlı olsun. Herkese hayırlı hamilelik ve doğumlar dilerim. Bende gebeliğimi dün öğrendim. 4+6 bugün ama sezeryan olacağım için ağustos bebeği olur dedi doktorum. Bende sizlerle bu süreci takip etmek istiyorum. Hepinize selamlar🤰
merhaba canım hayırlı olsun bebeğiniz🌸

Ben yaptıracağım ama ikili testİ değil de NİPT olarak geçen testi yaptırmaya karar verdik. %99.5 doğruluk payı varmış. Biraz pahalı ama doğruluk oranı yüksek ve sadece kan vererek yapılıyormuş. Bu sebeple tercih ettik.

Back