How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Betmam Betmam

Gecmis olsun. Arkadaslar zencefili bi evrese dikkatli kullanmaliyiz. Allah korusun dusuge sebep oluyor diye doktorumun yasakladiklarindan o da. Maydonoz, zencefil yasak.
Bana da mide yanman olursa günde iki bardak zencefil çayı içebilirsin demişti

Bende de hamilelik başından beri iki kere oldu canım, biri ilk haftalarda biri de daha bu hafta. Ama doktor bana idrarda yanma ya da kaşıntın yoksa problem yok dediği için takılmadım hiç🤔 enfeksiyon mu var acaba yoksa hamilelikte arada oluyor mu böyle şeyler?
Yanma kaşıntı yoksa gebeliktendir diye cümle kurdu doktor birebir :)

Yasak falan değil ölçülü kullanıldığı taktirde düşüğe vs sebep olmaz. Doktorumun bana söylediği cümle bu.
Maydonozu da bağ bağ yemedikçe bir etkisi olmaz. Dünyaya gelecek olan Bebek maydonoz yediniz diye düşmez
Zencefilde hamilelerde mide bulantısı için her zaman önerilen birşey. Zencefilli multivitamin dahi var gebelerin kullandığı.
en basitinden Google a bile sadece zencefil ve hamilelik yazmak bile bilgiye kısa yoldan ulaşmanın ufak bir adımı.

Doktorumun bana soyledigi de maydonoz kesinlikle yasak. Bilemiyorum, belki bir onceki dusugumden kaynakli bana ozel bir durum da olabilir. Mantikli da geliyor bana. Reglimi sokturmek icin ceyrek demeti yerdim 1 saate kalmaz sokulurdu.

Zencefil konusunda; ayni soruyu doktoruma yoneltmistim. Bana Premesis kullandiriyordu gebelik oncesi. Fakat taze zencefili kesinlikle kullandirmiyor. Formlarinin baska oldugunu belirtti.

Dedigim gibi, belki bana ozel bir bilgidir bu. Bu sebeple googlamak yerine doktorumun tavsiyesine uymayi daha mantikli buluyorum.

Canım sakinleş biraz hatta imkanın varsa temiz havaya çık derin nefes al sonra yat dinlen ama birşey olur mu diye daha fazla strese sokma kendini. Birşeylerle meşgul ol kafanı dağıt canım💞

sağol canım biraz dağıttım kafamı geçti şimdi, hemen etkiliyor ya hemen bir sızı giriyor

Dediğini yaptım çare olmadı, öksürmekten kaburgalarım ağrıyor artık, karabiber bal deneyelim bi de

öksürük bende de geçmiyor canım valla, çay içtim çook açık limonla yatmadan önce. bir de gece naneli şeker yiyordum olips o işte bir nebze yatıştırıyordu. biraz yüksek yatmaya çalış

öksürük bende de geçmiyor canım valla, çay içtim çook açık limonla yatmadan önce. bir de gece naneli şeker yiyordum olips o işte bir nebze yatıştırıyordu. biraz yüksek yatmaya çalış
Gribi atlattım öksürük geçmek bilmiyor bıktım ya :-/

Doktorumun bana soyledigi de maydonoz kesinlikle yasak. Bilemiyorum, belki bir onceki dusugumden kaynakli bana ozel bir durum da olabilir. Mantikli da geliyor bana. Reglimi sokturmek icin ceyrek demeti yerdim 1 saate kalmaz sokulurdu.

Zencefil konusunda; ayni soruyu doktoruma yoneltmistim. Bana Premesis kullandiriyordu gebelik oncesi. Fakat taze zencefili kesinlikle kullandirmiyor. Formlarinin baska oldugunu belirtti.

Dedigim gibi, belki bana ozel bir bilgidir bu. Bu sebeple googlamak yerine doktorumun tavsiyesine uymayi daha mantikli buluyorum.
Canım o zaman buraya kesin bir dille yalanlar gibi maydonoz, zencefil yasak yazmak yerine benim doktorum bana önermemişti demen daha iyi olurdu.

Googlemakta kötü birşey değil. Sende vakti zamanında bilgiye ulaşmak amacıyla bak Araştırma yapıp denk gelip foruma kayıt olmuşsun. Fikir alışverişi yapabiliyorsun ne güzel değil mi?

Canım o zaman buraya kesin bir dille yalanlar gibi maydonoz, zencefil yasak yazmak yerine benim doktorum bana önermemişti demen daha iyi olurdu.

Googlemakta kötü birşey değil. Sende vakti zamanında bilgiye ulaşmak amacıyla bak Araştırma yapıp denk gelip foruma kayıt olmuşsun. Fikir alışverişi yapabiliyorsun ne güzel değil mi?

“Doktorumun yasakladiklarindan” diye belirtmisim zaten. Siz de o bilginin dogru olmadigini soylemissiniz, ben de yazima demek ki bana ozel bir durum olabilir demisim. Bunun kesin dille yalanlamasi nerede goremedim. Ki bunu bana diyen Perinatoloji Profesoru. 4 ay once de, bu gebeligimde de ayni uyariyi yapti.

Googlamayi tercih etmiyorum, sanirim mesleki bir deformasyon bu. Bu sitedeki 6 yillik Pro uyeligimi kapattim da geldim. Yeni bildigim bir yer degil burasi. Benim zamanimda dutluktu derler ya o misal.

Bundan sonra dilerseniz yazilarimi size gondereyim, tashih edip yayinlarsiniz. Akademik makale/bildiri veriyoruz hepimiz cunku.

Bende taramaları yaptırtmadım gene yaptırtmayacağım . Genetik sorun düzeltilmez nasıl gelirse kabulum eli kolu oynayan , kalbi atan yavruma kıyamam . Zaten doğruluk payı yüzde 60. 22. Haftada detaylı ultrasona girerim iç organlarına sağlığına baktırırım kafi. O önemli çünkü.
Aynen canım ben ilkinde öyle yaptım bunu da öyle yapacağım inşallah

“Doktorumun yasakladiklarindan” diye belirtmisim zaten. Siz de o bilginin dogru olmadigini soylemissiniz, ben de yazima demek ki bana ozel bir durum olabilir demisim. Bunun kesin dille yalanlamasi nerede goremedim. Ki bunu bana diyen Perinatoloji Profesoru. 4 ay once de, bu gebeligimde de ayni uyariyi yapti.

Googlamayi tercih etmiyorum, sanirim mesleki bir deformasyon bu. Bu sitedeki 6 yillik Pro uyeligimi kapattim da geldim. Yeni bildigim bir yer degil burasi. Benim zamanimda dutluktu derler ya o misal.

Bundan sonra dilerseniz yazilarimi size gondereyim, tashih edip yayinlarsiniz. Akademik makale/bildiri veriyoruz hepimiz cunku.
Yalnız ilk başta benim yazdığıma kesin bir dille “yasak” diyen sizdiniz. Siz kendi görüşünüzü yazabiliyorsunuz da ben neden üstelik kaynak göstererek karşı görüşümü yazmayacağım?

Anlaşılan benim size yazılarımı/görüşlerimi gönderip sizinde gözden geçirmeniz lazım.
Bunun özel durumla da alakası yok kusura bakmayın Düşük oldu diye sebebini araştırmadan bilinegelmiş maydonozu vurgulayayıp yasaklayan profesörde ne bileyim.
Bu arada bende 39 haftalık doğum yaptım 8 ay önce ve kaybettim ÖZEL DURUMUMDAN ötürü bana yasaklanan bir şey olmadı. Doktorum prof değil heralde o yüzden :)

Tartışmak, Bilgi alışverişi yapmak, aynı sorunlardan kendimize pay çıkartmak, doktor tavsiyelerini paylaşmak için buradayız zaten:) bence kesin dille yazmak biraz sorun oldu , ama özel sebeplerden kaynaklıdır tabiki.. bi de ne soracam:) aşerenler be zaman başlarmış kızlar

Yalnız ilk başta benim yazdığıma kesin bir dille “yasak” diyen sizdiniz. Siz kendi görüşünüzü yazabiliyorsunuz da ben neden üstelik kaynak göstererek karşı görüşümü yazmayacağım?

Anlaşılan benim size yazılarımı/görüşlerimi gönderip sizinde gözden geçirmeniz lazım.
Bunun özel durumla da alakası yok kusura bakmayın Düşük oldu diye sebebini araştırmadan bilinegelmiş maydonozu vurgulayayıp yasaklayan profesörde ne bileyim.
Bu arada bende 39 haftalık doğum yaptım 8 ay önce ve kaybettim ÖZEL DURUMUMDAN ötürü bana yasaklanan bir şey olmadı. Doktorum prof değil heralde o yüzden :)
Başın sağolsun canım üzüldüm :-/ zor günler geçirmişsin

Enfeksiyonla aylarca uğraştım ben şu anda da çok az varmış kültürde bir şey çıkmadı bol AÜ iç dedi iyim şükür ama bana çok iyi gelen sebamed in vajina için şampuanı .. kullanalı yaşamıyorum enfeksiyon şükür, ayrıca kızlar belimin üstü sırtım o kadar ağrıyor ki grip oldum bugün 7. Günüm öksürükten mahvoldum var mı öneriniz öksürdükçe de başım ağrıyor :-/ çok halsizim
öncelikle çok geçmiş olsun canım tavsiye edeceğim şeyleri arkadaşlar yazmış zaten ama muhakkak başın yüksekte yat,hamilelikte içilir mi bilmem ama 2ay önce şiddetli öksürüyordum soğanın içine bal karabiber koyup 12saat beklettim çok şükür şifa buldum ancak muhakkak araştırmak lazım,ılık su iç bol bol malesef öksürük yavaş yavaş geçiyor😕
Arkadaslar bıraz once ıc camasırımda peynırımsı cok hafıf bı akıntı gordum beyaz mantar oldugunu dusunmuyorum cunku tum tahlıllerım yapıldı salı gunu bısey cıkmadı.sızce normal mı ?
canım gerekli her şey yapılmışsa korkma bir defaya mahsussa hiç korkma normalde daha sıvı beyaz oluyor akıntı ama belki az daha koyusudur bu,takipte ol bakalım😊
Sizde sk sk ruya goruyormusunuz :) cok tuhaf ruyalar gormeye basladim. Ruyamda Esra erol gordmki hic alakam Yoktur kendiisyle. Programlarina bile bakmam. Oda benimle ayni haftada hamileydi sonra birden dogum yapmisim erkek bebek dunyaya gelmis esimin kucaginda ve (pipisi)gozukuyordu. Sonra bir ses duyuyorum diyorki diyer bebekte erkek... yani esra erolun bebegindenmi bahsediyor anlamadim 😂😂
bende yazacsktım bugün😂rüyalarla başım belada o kadar abuk sabuk ki ünlüler konuşmadığım insanlar bazende ürpertici oluyor,hep hormonlar var ya😋
Kızlar bu gebelik işleri ne zormuş. Geçen perşembe doktora gittik. Doktor vajinal ultrasonla keseyi ve bebeği gördü. Hatta kalp atışlarını da görüyorum, dedi. Fakat öncesinde kanamam olduğu için bir de çok tecrübeli bi doktora gidelim, dedik. İki defa üstten iki defa alttan baktı keseye benzer bir şey görüyorum ama bozulmuş, dedi. Bu arada bebeği gören doktor keseyi solda, bugünkü doktor sağda gördü. Ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bir şey olabilir mi? 5 hafta 6 günlük gebeyim bu arada.
çok zor canım haklısın hemen hemen aynıyız seninle henüz çok erken benim yalnızca keseme baktı doktor,ilerleyen haftalarda ya da günlerde netleşirkötü düşünme hayır olsun canım🤲🏻🤲🏻
kızlar demin biraz üzüldüm ve ağladım, hala daha sinirim geçmiş değil ve karnımda kramplar oluyor. çok korkuyorum şu an ya
bugün bende üzüldüm hatta ağladım normalde ağlamayacağım bir durumdu🙈eşime kızdım ama onun haberi bile yok🤦🏻‍♀️Oğlumda hasta diye kafama taktım akşamüstünden beri karnım tuhaf oldu hatta sırtım bile ağrıyor yani kendimi huzursuz ettim boş yere

Kaybınız için üzgünüm.

Benim doktorum bana, sizin doktorunuz size. Hayirli dogumlar.

Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda ikili test var. Burada birkaç arkadaş yaptırmama kararı almış. Aslında bana da mantıklı geldi. Allah korusun olumsuz bir durumda aldırma gibi bir düşüncem yok.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Hemen düzenleme ihtiyacı hissettim. Sorum yanlış anlaşılmasın. Merak ettiğim aldırırım/aldırmam cevabı değil, bu testi yaptırmanın faydalı olabileceği başka durumlar var mı? gibi soruların cevabı😊

Son düzenleme:
Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda ikili test var. Burada birkaç arkadaş yaptırmama kararı almış. Aslında bana da mantıklı geldi. Allah korusun olumsuz bir durumda aldırma gibi bir düşüncem yok.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Ben de cok kararsizim yaptirmak konusunda. Tedavi edemeyecegimiz bir sey varsa ogrenip ne yapabilirim ki. Simdi bile binlerce seyi kafama takiyorum. Hic de pimpirikli biri degildim oysa.

Back