• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kolestaz için karaciğer değerlerine kandan mı bakıyorlar bilen var mı? Yoksa idrar da mı istiyorlar. Benim de kaşıntı var da. İkinci bebekte başlamıştı sonlara doğru (ama yani bacaklar savaştan cıkmış gibiydi deli gibi kaşımaktan) ama gideyim edeyim derken bebek doğmuştu zaten. Şimdi kışın ben zaten kaşınırım kuru oluyor ya cilt, fakat hamile kalalı arttı sanki ben de sorsam mı ki diye düşünüyorum. Sadece kan tahlili mi gerekiyor? İdrar bende biraz sıkıntı da, dışarda tuvaletlere mecbur gireceksem hani önden önlemimi alayım diye (pet şişe, ıslak mendil, ekstra peçete vs vs benim öyle yerlerde tuvalete girmem olay :KK70: tam bir operasyon hijyen takıntısı işte) ondan sordum :)
Karaciğer fonksiyon testleri kansan bakılır canım. Sma tam idrar da istiyorlar gebelikte enfeksiyon vs açısından
Kimler kaç kilo aldı şimdiye kadar :)
Eksi 6 kiloyla devam ediyorum bakalım alacak mıyım bulantılar bitince
Benim yavaştan iştahım açılmaya başladı kilo vermiştim biraz şimdi alıyorum bence :KK66: Bu arada benim çok gazim oluyor ya sizde de var mı?
Gaz problemi bende de var :bicak: ne zaman geçer acaba

Cinsiyet öğrenenlere hayırlı olsun.Darisi başımıza.Kilo almadım 3 kilo verdim.Kusma azaldı bulantılar tüm hızıyla devam.Mide bulantısı,mide gazı,mide yanması hepsi var.Midem davul gibi.O nedenle azcik yediğim ictiğimden hicbirsey anlamıyorum.Agzimin tadı yerinde değil.Bebegim sağlıklı diye şükredip sabrediyorum.Bugunlerin geçmesini bekliyorum.

Cinsiyet öğrenenlere hayırlı olsun.Darisi başımıza.Kilo almadım 3 kilo verdim.Kusma azaldı bulantılar tüm hızıyla devam.Mide bulantısı,mide gazı,mide yanması hepsi var.Midem davul gibi.O nedenle azcik yediğim ictiğimden hicbirsey anlamıyorum.Agzimin tadı yerinde değil.Bebegim sağlıklı diye şükredip sabrediyorum.Bugunlerin geçmesini bekliyorum.
Aynı durum bende de var heeşeyden midem bulanıyor kusma ara ara bar, ağzımın tadı hiç yok artık yediğimden bir şey anlamıyorum. Bende sağlıklı olsunlarda ne yapalım katlanırız diyorum

Ben de detaylı bi öğrenemedim gitti şu olayları. Haftaya öğrenicem artık ama dediğin gibi sanırım ankaraya gönderilen bir testten de bahsediyolardı. Burda nifty ve tourch test isimlerini okudum

Nifty test genel adı

12.haftada alınacak kanım muayene günü kliniğe gelecekler kanımı alıp gönderecekler
yarın size broşürünü çeker atarım dr.um vermişti. İçinde bakılan tüm şeyler yazıyor.

Evet pahalı bencede keşke daha yaygın ve ucuz olsa herkes yaptırabilse :KK43:

Ben çok ısrarcı değilim ama eşim yapılmasını istiyor. Dr um aynı zamanda çok eski tanıdığımız olduğundan aşırı güveniyoruz.
Aynen ya :( benım çalıştığım dönem 1500₺ idi.
Şimdi çok artmış , bende yaptırmakla yaptırmamak arasında kararsızım

Kızlar bugün kar nedeniyle idari izin verilmis ben isyerime henüz söylemeyi düşünmüyordum kararsız kaldım şimdi gitsem mi gitmesem mi

Bence değil özel bir test bu
Testi biliyorum tepecik egıtım arastırmada kandan bu testin yapıldığını da defalarca yine bu forumda okudum:) biraz eski konuları okursanız gorebilirsiniz:)

Eklentiler

• Screenshot_20181214-044208.jpg
    Screenshot_20181214-044208.jpg
    147,1 KB · Görüntüleme: 32
Günaydınlar ben de bu haftayı raporlu geçirdim gripten. Bakalım inşallah Pazartesi’ye kadar toparlarım. Normalde hiç grip olmam ama bu sefer uzunca geçirdim. Ateşim çıkacak gibi olduğunda parol önerdi eşim ( aile hekimim ). Cinsiyet belli olmadan bir şey almayacağım dedim ama annenesi yeşil renkte bir kazak ördü bile :anneadayı::KK15:

Arkadaşlar doktorların bu ilaç yazma takıntısını anlamıyorum. Doktorlara hiç güvenmiyorum ilaç sektörünün gerçek yüzünü öğrendikten sonra hele hamilelikle ilaç kullanılması o kadar sakıncalı ki bunu mesela Avrupa’da çok tartıştıkları için vitamin bile doğal yoldan aldırıyorlar. Türkiye resmen ilaç cenneti olmuş. Lütfen özellikle gebeliğinizde ilaç kullanımı yapmamaya çalışın kullananların ve istatistiksel verilere bakın. Doktorlara sağlıklı yaşamı sorup ilaç yerine vitamini nereden alırım dediğinizde bile bön bön suratınıza bakıyor çümkü bağısıklıgı sadece ilaçla koruyorlar . Benim kuzenim yıllarla ilaç üretimde çalıstı anlattıklarını size anlatsam elinizde birtek ilaç bulundurmazsınız. Burda hiçbir çıkarım yok iyiliğiniz için söylüyorum. Tabiki acil durumlarda alınacak sorulacak ama keyfi yazanlara hiç güvenmiyorum.

Back