• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Günaydın kızlar bu gece bebeğimi gerçekten hissettigime emin oldum çok huzur verdi bana
Dün bende bacaklarımı toplamıştım karnıma doğru oturuyodum böyle iğne ucu değermiş gibi pıt pıt Bi kaç kez bişey oldu acaba mı dedim sonra çok küçük yok ya dedim :KK70:

Günaydın hanımlar ❤️
Cinsiyetler ne kadar erken öğrenilmiş, hatta bazi dr lar kesin konuşmuş, eskiden 12.hafta erken derdik emin olmak icin 20.haftalari bekleyenler olurdu acaba hep erken belli oluyor da drlar olası kurtaj talebi icin ilk 12 hafta soylemiyorlar mı diye düşünüyorum, herkesin bebeginin cinsiyeti hayırlı uğurlu olsun darısı biz geriden gelenlerin başına ;)

Dün bende bacaklarımı toplamıştım karnıma doğru oturuyodum böyle iğne ucu değermiş gibi pıt pıt Bi kaç kez bişey oldu acaba mı dedim sonra çok küçük yok ya dedim :KK70:
Bağırsak hareketleri de olabiliyor sanırım gaz fln , drum bebiş hareketi için erken demişti bana geçen hafta

Arkadaşlar doktorların bu ilaç yazma takıntısını anlamıyorum. Doktorlara hiç güvenmiyorum ilaç sektörünün gerçek yüzünü öğrendikten sonra hele hamilelikle ilaç kullanılması o kadar sakıncalı ki bunu mesela Avrupa’da çok tartıştıkları için vitamin bile doğal yoldan aldırıyorlar. Türkiye resmen ilaç cenneti olmuş. Lütfen özellikle gebeliğinizde ilaç kullanımı yapmamaya çalışın kullananların ve istatistiksel verilere bakın. Doktorlara sağlıklı yaşamı sorup ilaç yerine vitamini nereden alırım dediğinizde bile bön bön suratınıza bakıyor çümkü bağısıklıgı sadece ilaçla koruyorlar . Benim kuzenim yıllarla ilaç üretimde çalıstı anlattıklarını size anlatsam elinizde birtek ilaç bulundurmazsınız. Burda hiçbir çıkarım yok iyiliğiniz için söylüyorum. Tabiki acil durumlarda alınacak sorulacak ama keyfi yazanlara hiç güvenmiyorum.
Ben sürünerek hastaneye gittim grip öksürük belki Bi ilaç verir diye gerçekten çok kötüydüm kusura bakma hiç bişey veremem Bi hafta sıvı alarak bol c vitamini bol su katlanacaksın he çok kusarsan susuz vitaminsiz kalırsan anca vitamin ve sıvı takarım o kadar dedi
Katılıyorum söylediklerine

Günaydın kızlar. Kasıgımın sag tarafında sızlama gibi bir agrı var. ara ara giriyor.
Eşim tutturdu doktoru ara doktoru ara diye. Zaten yarına kontrol randevum var gideceğim.
aramalımıyım acaba..bu agrılar normal gibi geliyor :olamaz:

Ben sürünerek hastaneye gittim grip öksürük belki Bi ilaç verir diye gerçekten çok kötüydüm kusura bakma hiç bişey veremem Bi hafta sıvı alarak bol c vitamini bol su katlanacaksın he çok kusarsan susuz vitaminsiz kalırsan anca vitamin ve sıvı takarım o kadar dedi
Katılıyorum söylediklerine
Aynen arkadaşım dikkat etmek önemli

Arkadaşlar doktorların bu ilaç yazma takıntısını anlamıyorum. Doktorlara hiç güvenmiyorum ilaç sektörünün gerçek yüzünü öğrendikten sonra hele hamilelikle ilaç kullanılması o kadar sakıncalı ki bunu mesela Avrupa’da çok tartıştıkları için vitamin bile doğal yoldan aldırıyorlar. Türkiye resmen ilaç cenneti olmuş. Lütfen özellikle gebeliğinizde ilaç kullanımı yapmamaya çalışın kullananların ve istatistiksel verilere bakın. Doktorlara sağlıklı yaşamı sorup ilaç yerine vitamini nereden alırım dediğinizde bile bön bön suratınıza bakıyor çümkü bağısıklıgı sadece ilaçla koruyorlar . Benim kuzenim yıllarla ilaç üretimde çalıstı anlattıklarını size anlatsam elinizde birtek ilaç bulundurmazsınız. Burda hiçbir çıkarım yok iyiliğiniz için söylüyorum. Tabiki acil durumlarda alınacak sorulacak ama keyfi yazanlara hiç güvenmiyorum.
Hay ağzına sağlık. Ben hiçbir ilaç kullanmadım. Dr ilk bebekte düşük riski diye progestan yazdı araştırıp onu da kullanmadım çünkü etkisi kanıtlanmamış zaten. İnsanların düşüncelerini değiştirmek çok zor bu konuda çünkü doktordur biliyordur zararı olsa niye yazsın algısı var. Halbuki zararı olmayan ilaç yok dünyada. Bilmiyorlar ki doktorlar yazdıkları ilaç için para alıyor, mesela bir ilaç firması bizim markamızı hastalarına yaz diye öneride bulunuyor ücret karşılığı bunlar hep. Neyse çok detaya girip hamilelerin içini karartmayım :) Kimseye güvenmeyin ilaç hiç almayın demiyorum ama sadece gerçekten güvendiğiniz bir doktora gidin hanımlar.

Mesela şuan bağırsak hareketleri var belli yani ama o farklı biseydi döndü belki de bı hareket etti elimle yerini hissettim en güzel haftalara yaklaşıyoruz Allah'ın izniyle hareketler tekmeler artıkça bize huzur vericek kiximda çok geç hissetmiştim

Günaydın hanımlar ❤️
Cinsiyetler ne kadar erken öğrenilmiş, hatta bazi dr lar kesin konuşmuş, eskiden 12.hafta erken derdik emin olmak icin 20.haftalari bekleyenler olurdu acaba hep erken belli oluyor da drlar olası kurtaj talebi icin ilk 12 hafta soylemiyorlar mı diye düşünüyorum, herkesin bebeginin cinsiyeti hayırlı uğurlu olsun darısı biz geriden gelenlerin başına :KK66:
Bana kizimda 11. Haftada erkek gibi dedi 16. Da kız olduğunu öğrenince havalara ucmustum

ben d vitamini kullanıyordum hem de çok güvenilir bir markadan içinde zararlı hiçbişey bulunmayan bir vitamndi. doktrum onu bile kullanmamı istemedi. Hiçbir şey yoksa içinde vitamin boyası var dedi. Vitaminin boyasını dahi istemiyorum dedi.

Kızlar benim gozlerim çok ağrıyor ya.sanki hiç uyumamışım gibi içleri yanıyor.goz kapaklarında bi ağırlık var.telefonun ekranina zor bakiyorum. başımda çok ağrıyor.ne yapacağım bilmiyorum.neden olur ki acaba?
merhaba canım 3 gündür aynı sıkıntıdayım gözlerim çok agrıyo dolayısıyla basıma vuruyo.normal zamanda da agrır gecerdi bu gecmedi 3 gündür uyuyayım gecsın dıyorum yıne gecmıyor

ilaç konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. en az seviyede kullanmaya çalışıyorum herşeyi. progestan da vermişti doktorum 1 kez kullandım kullanmamaya karar verdim. kullanmak zorunda olduğum 2 ilaç varken daha fazla ilaç almaya bebeği de bu konuda yormayı düşünmüyorum. yemek konusunda da o kadar okudum araştırdım ama şu dönemde yiyebildiğim şeyler yararı olmayan şeyler, yararlı şeyleri midem kabul etmiyor :) ilerleyen dönemlerde vitamin eksikliği çıkar mı çıkarsa ne yaparım bilmiyorum:( hakkımızda hayırlısı artık

Fazla ilaç tabi ki iyi değil. Ama eger bir hamile hamileliği boyunca paketli gıdalardan uzak durmamıs konserve yıyecekler tuketmiş turlu turlu kozmetık urunle hasır neşir olmussa gerekli durumlarda vitamin ve doktorun uygun gordugu ilacları kullanmaktan cekinmemeli..

merhaba bayadir yazmadim sikintili gunler gecirdim..9 haftayi bitirdik bizde gebeligin basindan beri dis agrim vardi hatta burada bir arkadas sagolsun yazmisti gebelikte heran dis tedavisi olur diye ama dayanmaya calistim 5 hafta ancak dayandim hergece agladim sabahladim ..doktor degisikligi yaptim baska sebeple o doktora soyledigimde dis sorunu dusuk sebebi herzaman tedavi olabilirsinki sen artik iyice kotu olmussun dedi rapor verdi tedavi oldum...tabi aglaya aglaya simdi p.tesi kontrolum var bebegim insallahh iyidir ..ne kadar birsey olmaz densede yuregim agzimda

Back