2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Evet ama her yerde 4 cm olması gerekiyor yazıyor, 10. hafta aralığı 21-35 mm yazıyor. Doğru olan ne acaba :110:

Hadi hayırlısı şöyle tatlış bir bebek resmi at bize :)

Devlet hastanesinde sabit bir doktor olamıyor, poliklinik takipli olunca hangi doktordan randevu bulabiliyorsam ona gidiyorum. O özellerde oluyor, her zaman özele gidecek durumum da olamayabiliyor, istisnai durumlar da yine giderim tabii ama sürekli sürekli gidemem burda fiyatlar uçmuş durumda.
Siz Hatay'daydınız sanırım ailem bi dönem orda yaşadı, ben de 6-7 ay kadar yaşamıştım. Defne Hastanesi vardı, 4-5 sene önce bir ameliyat için oranın verdiği fiyatla burda bir hastanenin ameliyat için verdiği fiyat arasında uçurum vardı resmen. Rakamları hatırlamıyorum ama örnek olarak Defne 300 lira demişse burdaki hem de çok meşhur olmayan özel hastane 5000 demişti gibi. Ankara'da sağlık her şey gibi çok pahalı ne yazık ki ve biz maddi olarak hazırlıksız yakalandık, krediyle araba aldık ve 3 ay sonra hamile kaldım :) Sağlıklı sıhhatli gelsin bebeğim geri kalan hiçbi şeyin önemi yok tabii ki :KK200:
Canım sordum önde çıkması geriden gelmesi şu aylarda problem değil 3-5 gün oynar ultrason ölçümlerinde korkulcak bişey yok onda dedi

Screenshot_20181212-125530.jpg

Bebişim iyi çok şükür herşey yolunda büyümüş fare ben 1,5 kilo vermişim grip için bişey yapamam daha kötü olursan serum takarız dedi

doğru haklısın ama birazda alıştırmayla alakalı olduğunu düşünüyorum ben çünkü kendimden 17 yaş küçük bi kardeşim ve alt katımda oturan biri 2,5 biri 1,5 yaşında olan 2 çocuklu bi anne var yakın arkadaşım yanımda. Saat 9-10 dedim mi o çocukları yatırır asla sallamaz ve hasta değillerse odalarından kalkıp gelmezler. Çünkü o şekilde alıştırmış . Keza kardeşimde öyleydi ateşlenmesi diş çıkarması vs onlar ap ayrı şeyler.
Bende hiç sallamadım 10. Ayından beri kendi kendine uyuyor. Ama emzirme süreci çok yorucu hele geceleri hani her cocuk farkli belli olmuyor ondan bahsetmeye calisiyorum. Sizin çocuğunuz ona alışır belki alışmaz belli olmaz. Annelik dediğini yutma sanatı bir yandan ondan bahsediyorum:)

Eki Görüntüle 2214673
Bebişim iyi çok şükür herşey yolunda büyümüş fare ben 1,5 kilo vermişim grip için bişey yapamam daha kötü olursan serum takarız dedi
Ayy masallah bende yarin doktoruma ulaşabilirsem gidecegim kontrole 4 hafta oldu görmeyeli birde ikili test icin randevu alacagim.

Çok sağ ol, fırsatın olursa çok sevinirim :KK200: Her doktorun düşüncesi farklı sonuçta bir fikir verebilir.

O şimdiden belli olmaz o zaman ama belirtileri ya da yapabilecek bi şeyler olur mu acaba? Ben 11. haftada olmama rağmen bebeğim 31 mm, 10 hafta aralığında boyu.

Hemşire bi arkadaşım da arada fark var der demez evet ultrason 1 hafta 10 gün önden gider normal demişti, ben geriden geldiğini söylediğimde kem küm etmişti. Sizin de ultrason mu geriden geliyordu? Turgut Özal hastanesi vardı ya Bahçelievler'de, biliyor musunuz orayı? Devlete bağlanmış bu sene öğrendim, oraya gidiyorum.
İlk dogumumu Turgut Özal’da ikinciyi çukurambar koruda yaptım. Şimdi de 30 haftadan sonra kendi doktoruma başlıycam çünkü özel poliklinik ve 300 lira, o yüzden rutin kontrollere Dikmen’de 19 Mayıs hastanesi var özel oraya gidiyorum. Ankara’da Doğum fiyatları uçuyor. 2016 da sadece doğuma 4.500 verdim, düşün artık bakalım biz doğurana kadar fiyat ne olur

Kızlar bende bugün kontrole gidicem umarım herşey yolundadır.kalp atışını gördük ama sesini duyamadım henüz bu sefer duyarız inşallah..birde bende devlette göründüğümde özele göre 1 hafta geri söyledi onuda sorucam bakalım.devlet hastanelerinde ultrason cihazları daha düşük oluyor bundan mı kaynaklanıyor fark acaba?

Bende hiç sallamadım 10. Ayından beri kendi kendine uyuyor. Ama emzirme süreci çok yorucu hele geceleri hani her cocuk farkli belli olmuyor ondan bahsetmeye calisiyorum. Sizin çocuğunuz ona alışır belki alışmaz belli olmaz. Annelik dediğini yutma sanatı bir yandan ondan bahsediyorum:)
tabiki dedim ya o konuda haklısın her bebek farklı bi karakter ama inşallah kardeşime çeker uyku uysallık her konuda çok sorunsuz bi bebekti

Bu arada limon yiyen kizlar ablamda dayanamaz limon yerdi hatta hergun gunde bir tame yermis cok cani cekiyormus gecen gun cinsiyeti belli oldu kiz ben limon cok aserip yiyenlerin kizlari olir die biliyorim daha dogrusu yuzdelik cok fazla
Ye ekşiyi çıkar ayşeyi :)

Kızımda bende ekşi yemiştim hep

He kızlar limonu sordum günde 2 tane yiyebilirsin içebilirsin faydası olur zararı olmaz ama dişlerine dikkat et asit çürütmesin dedi bilginize

canım devlet hastanesinde ciddi anlamda ilgilenip ölçtüler mi çünkü aciline gittim baştan savma bişey yaptı gönderdi kendi doktoruna tekrar git istersen
Aslinda cok ilgilenmedi kalp atisini bile gormedim kendi doktorumda gormustum hareket eden bisey vardi bunda gormedim aynen cumartesiye randevu aldim gitcem bakalim cok saol

Uykusuzluk başına vurduğunda dış çıkarma döneminde gece en az 5 6 kez uyanıp emmek isteyince göreceğim bu dediklerini yapabilecek misin :) uzmanlar çok şey söylüyorda inan her çocuğun gelişimi farkli akışına bırakmak lazım bebek seni yönlendiriyor zaten doğduğu günden beri çoğu şeyde kitaplarda yazıldığı gibi değil inanın :)
Kızım doğdupunda odası a dan z ye hazırdı 11 yıl önce ilk çocuk hazıyla oda takımına 2500 verdiğime şu an inanamıyorum:)

4 ay yanımda sepet beşikte yattı sonra odasının odama çok yakın olmasının rahatlığı ile kendi beşiğinde kendi odasında tek uyudu
Ta kii 1,5 yaşına kadar
Sonra bir geldi 4 yaşında zor gönderdik geri :))

Söyleyeceğim şu ki çocuklar kendileri belirliyor gerçekten ne kadar zorlarsan geri tepiyor

İkinci için odamda bi alan oluşturucam ve iki yıl yanımızda olacak gibi gözüküyor. Çünkü çocuk odasında yer yok ve ablasıyla yaş farkı çok olunca e onun okulu vs var düzenini bozmak istemiyorum.

Back