2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kizlar bisey sorcam benim bebegim ultrasonda 6 hafta 1 gunluktu ozele gidoyorum bi hafta sonra devlet hastanesine gittim 6 hafta 2 gunluk dedi doktor acaba gelismiyomu niye bi haftada sadece 1 gun cok korkuyorum bundan oncekini dusurdum gene ayni seyleri yasamak istemiyorum bilgisi olan yardimci olabilirmi lutveeeen

Farkli cihaz ve farkli doktor oldugu icin olcumleri tutmayabilir. En basindan geriden geldigi için gec dollenmedir ileriki donemde farki kapatabilir ama surekli geriden gelsede sorun yok geç döllenme oldugu icin.
Mumkun oldugunca ayni doktora git ki olcum farklılıklari kafani karistirmasin canim
Allah korktugunu yasatmasin

Günaydın kızlar. Dün akşam acile gittim, migrenim var ne yapılabilir diye sormak için.
Bi de açıkçası dünkü arkadaşın durumundan çok etkilendiğim için korktum, Allah isteyen herkese sağlıklı evlat versin inşallah. 2li tarama için randevuma da 1 hafta vardı dayanamadım.
Bi sorun yokmuş çok şükür sadece aklımı karıştıran şey şu, benim kesem geç oluşmuştu, 5+6da 4mmlik bi kesem vardı.
Sonra USG ölçümü SAT'a göre 5 gün geri çıkmıştı, (USG 7+0, SAT 7+5)
sonra bebeğim arayı kapatmış 2 gün geri çıkmıştı. (USG 8+6, SAT 9+1)
Bu sefer de 3 gün geri çıktı. USG 10+1, SAT 10+4
Bu normal bir durum mu, gebelik geriliği diye bi şeyler okudum öyle bi durum olabilir mi? Riskli mi değil mi, beslenmemle alakalı mı, su içemiyorum 3 gündür 3 bardak ancak içtim, bunlarla alakalı mı? Tedirgin oluyorum zaten çok evhamlı bi tipim.

Beslenmenle ilgisi yok icin rahat olsun hicbir sey yiyemesende o besleniyor depolarindan
Gec dollenme oldugu cin sorun yok bu sekilde cikmasinda. Farki kapatabilir ya da surekli geriden devam edebilir. Sorun gorseler zaten soylerlerdi.
Gebelik geriligi daha ileriki haftalarda goruluyor. Bebege giden damarlarda bir sikinti olunca ortaya cikiyor. Bebegin gelisimi yavasliyor. Senin ki bastan geriden geldigi icin boyle birsey soz konusu degil. Icini ferah tut

Kızimda nerdeyse 4 ay her sabah çıkardım söylemesi ayıptır mide asidi çıkmıştı hep öguruyordum oğlumda sadece 8 hafta ile 12 hafta arası olmuştu kusma hiç olmamıştı kızimda dediğim gibi iştahim pek yoktu kilo vermiştim birde eksi ye ve meyveye çok meyilliydim .oğlumda hamur işi ne olursa yiyordum iştahim çok açıktı birde yani demem o ki oğlumda hafif atlatmistim tabi bunlarla ne kadar ilgili bilemiyorum çünkü yaya hormonlara bakıyor deniyor hepsi bir olmuyormuş suanki ise belirti olarak oğlana daha yakın hiç kusmadim mesela ve arada bulandim sadece iştahim ilk zamanlar çok açıktı ama neden se kız gibi geliyor bana. Allah bilir hayırlı sağlıklı olsun fark etmiyor sürpriz bı bebek oldu bize doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım ama çok sevin dik meğer istiyormusuz ama cesaret edemiyormusuz:KK70: kızıma veya oğluma .eş olacak inşallah :anneadayı::KK200::nazar:

Yakin arkadasimin 3 oglu var ve 3 hamileligi de farkli gecti. Bence hamilelikteki farkliliklarin cinsiyetle ilgisi yok. Her seferinde artan hormonlara farkli tepki veriyor vucudumuz
Masallah ya ne guzel 3. Cocuk. Bende istiyorum insallah 3 tane. Hele bi 2. Olsun da bakalim

Fırsatın olursa sorarsan çokkk sevinirim, sorabilsen de soramasan da Allah razı olsun :KK200: Genelde farklı doktorlar denk geliyor devlet hastanesi olduğu için, acilde asistan normal o kadarlık fark diyor, poliklinikte uzman da normal diyor ama içim içimi yiyor.
Belki bi şeyin belirtisidir ve henüz erken olduğu için, ilerde arayı kapatabilir diye risk almamak için söylemiyolardır. Belki de gerçekten normaldir bilmiyorum ama baştan beri hep geri gidiyor olması aklımı karıştırıyor.
Doğuma kadar olacak ölçüm farklılığı, bir hafta ileri bir hafta geri bunlar hiç sıkıntı değil. İki çocuğumda da hep yaşadım, sonuçta orda doktor ölçüyor elini milim kaydırsa 2 gün geri çıkıyor mesela. Takmayın böyle şeyleri. Bir de hangi hastaneye gidiyorsun

Farkli cihaz ve farkli doktor oldugu icin olcumleri tutmayabilir. En basindan geriden geldigi için gec dollenmedir ileriki donemde farki kapatabilir ama surekli geriden gelsede sorun yok geç döllenme oldugu icin.
Mumkun oldugunca ayni doktora git ki olcum farklılıklari kafani karistirmasin canim
Allah korktugunu yasatmasin

Beslenmenle ilgisi yok icin rahat olsun hicbir sey yiyemesende o besleniyor depolarindan
Gec dollenme oldugu cin sorun yok bu sekilde cikmasinda. Farki kapatabilir ya da surekli geriden devam edebilir. Sorun gorseler zaten soylerlerdi.
Gebelik geriligi daha ileriki haftalarda goruluyor. Bebege giden damarlarda bir sikinti olunca ortaya cikiyor. Bebegin gelisimi yavasliyor. Senin ki bastan geriden geldigi icin boyle birsey soz konusu degil. Icini ferah tut

Yakin arkadasimin 3 oglu var ve 3 hamileligi de farkli gecti. Bence hamilelikteki farkliliklarin cinsiyetle ilgisi yok. Her seferinde artan hormonlara farkli tepki veriyor vucudumuz
Masallah ya ne guzel 3. Cocuk. Bende istiyorum insallah 3 tane. Hele bi 2. Olsun da bakalim
Evet canım bende öyle düşünüyorum ama arkadaş fark nedir deyince yazdım inşallah gönlünun muradı olsun ben iki çocuk yeter diyordum hep okula da başladılar rahatladım diyordum ama ne bileyim 3. De heyecanı çok farklı oluyormuş biraz ara verdik belki de bebek özledik bilmiyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin

benimki özelde canım pazartesi tekrar randevum var bi sorarım
Çok sağ ol, fırsatın olursa çok sevinirim :KK200: Her doktorun düşüncesi farklı sonuçta bir fikir verebilir.

O şimdiden belli olmaz o zaman ama belirtileri ya da yapabilecek bi şeyler olur mu acaba? Ben 11. haftada olmama rağmen bebeğim 31 mm, 10 hafta aralığında boyu.

Doğuma kadar olacak ölçüm farklılığı, bir hafta ileri bir hafta geri bunlar hiç sıkıntı değil. İki çocuğumda da hep yaşadım, sonuçta orda doktor ölçüyor elini milim kaydırsa 2 gün geri çıkıyor mesela. Takmayın böyle şeyleri. Bir de hangi hastaneye gidiyorsun
Hemşire bi arkadaşım da arada fark var der demez evet ultrason 1 hafta 10 gün önden gider normal demişti, ben geriden geldiğini söylediğimde kem küm etmişti. Sizin de ultrason mu geriden geliyordu? Turgut Özal hastanesi vardı ya Bahçelievler'de, biliyor musunuz orayı? Devlete bağlanmış bu sene öğrendim, oraya gidiyorum.

28 Eylül canım.

Acilde ultrason resmi vermiyorlar da büyümüş 31 mm dedi, hareket ettiğini de gördüm hatta.

İnşallah öyledir, inşallah sağlıklıdır ve sağlıklı gelir bebeklerimiz.

Acaba başka hastaneye gitsem mi özele falan ya da bi şekilde arayı kapatacak mı, geriden gelme durumu hep olacak mı. Bunlar kafamdaki soru işaretleri işte.
Bence sabit bir doktorun olsun ,niye doktor değiştiriyosun , dedım ya ben kadın doğum bölümünde çalıştım böyle farklılıklar gayet normal

28 Eylül canım.

Acilde ultrason resmi vermiyorlar da büyümüş 31 mm dedi, hareket ettiğini de gördüm hatta.

İnşallah öyledir, inşallah sağlıklıdır ve sağlıklı gelir bebeklerimiz.

Acaba başka hastaneye gitsem mi özele falan ya da bi şekilde arayı kapatacak mı, geriden gelme durumu hep olacak mı. Bunlar kafamdaki soru işaretleri işte.
Benim de 27 eyluldu kuzum. Arkadaşların dediği gibi muhtemelen geç döllenmeden dolayıdır .

Bak takviminde bile 11.hafta 31 mm bebeğin boyu yazıyor
Evet ama her yerde 4 cm olması gerekiyor yazıyor, 10. hafta aralığı 21-35 mm yazıyor. Doğru olan ne acaba :110:

Geldim kızlar hastaneye

Hadi hayırlısı şöyle tatlış bir bebek resmi at bize :)

Bence sabit bir doktorun olsun ,niye doktor değiştiriyosun , dedım ya ben kadın doğum bölümünde çalıştım böyle farklılıklar gayet normal
Devlet hastanesinde sabit bir doktor olamıyor, poliklinik takipli olunca hangi doktordan randevu bulabiliyorsam ona gidiyorum. O özellerde oluyor, her zaman özele gidecek durumum da olamayabiliyor, istisnai durumlar da yine giderim tabii ama sürekli sürekli gidemem burda fiyatlar uçmuş durumda.
Siz Hatay'daydınız sanırım ailem bi dönem orda yaşadı, ben de 6-7 ay kadar yaşamıştım. Defne Hastanesi vardı, 4-5 sene önce bir ameliyat için oranın verdiği fiyatla burda bir hastanenin ameliyat için verdiği fiyat arasında uçurum vardı resmen. Rakamları hatırlamıyorum ama örnek olarak Defne 300 lira demişse burdaki hem de çok meşhur olmayan özel hastane 5000 demişti gibi. Ankara'da sağlık her şey gibi çok pahalı ne yazık ki ve biz maddi olarak hazırlıksız yakalandık, krediyle araba aldık ve 3 ay sonra hamile kaldım :) Sağlıklı sıhhatli gelsin bebeğim geri kalan hiçbi şeyin önemi yok tabii ki :KK200:

Evet ama her yerde 4 cm olması gerekiyor yazıyor, 10. hafta aralığı 21-35 mm yazıyor. Doğru olan ne acaba :110:

Hadi hayırlısı şöyle tatlış bir bebek resmi at bize :)

Devlet hastanesinde sabit bir doktor olamıyor, poliklinik takipli olunca hangi doktordan randevu bulabiliyorsam ona gidiyorum. O özellerde oluyor, her zaman özele gidecek durumum da olamayabiliyor, istisnai durumlar da yine giderim tabii ama sürekli sürekli gidemem burda fiyatlar uçmuş durumda.
Siz Hatay'daydınız sanırım ailem bi dönem orda yaşadı, ben de 6-7 ay kadar yaşamıştım. Defne Hastanesi vardı, 4-5 sene önce bir ameliyat için oranın verdiği fiyatla burda bir hastanenin ameliyat için verdiği fiyat arasında uçurum vardı resmen. Rakamları hatırlamıyorum ama örnek olarak Defne 300 lira demişse burdaki hem de çok meşhur olmayan özel hastane 5000 demişti gibi. Ankara'da sağlık her şey gibi çok pahalı ne yazık ki ve biz maddi olarak hazırlıksız yakalandık, krediyle araba aldık ve 3 ay sonra hamile kaldım :) Sağlıklı sıhhatli gelsin bebeğim geri kalan hiçbi şeyin önemi yok tabii ki :KK200:
Anladım canım.burda fiyatlar uygun ,haklısın sende maddi açıdan zor orda yaşamak

Kızlar daha çok var ama biraz sağlık sorunlarından uzaklaşalım bence :) Bebek odası takımı almayı düşünüyor musunuz? Yoksa direkt çocuk odası almak daha mı mantıklı, fikirleriniz neler?
Ben oğlumda sadece dolap aldim. Once anne yani beşik sonrada park yatakta arada aramizda 21 ay bizim odada yatti. Eğer emziriyorsaniz kendi odanızda olması büyük rahatlık ve bunun icin o süreçte odaya hic ihtiyaçları yok. Sonrada ikeada çadırlı yatakları gorunce çok sevdi ve ondan aldık. Ondan beri kendi odasında yatmaya başladı hemde kendi yatağını kendi seçti. Birde oyuncak dolabı ve hali aldim odası tamamlandı. Kardeşi gelince ranza gibi yatak büyüyünce belki bir süre ayni odada bile uyuyabilirler altlı üstlü suan ona da birsey almayacağım. Ihtiyaç oldukça alınması taraftariyim.

set olarak kuzum aldığın setin içinde şifonyer gardrop ve büyüyen beşik oluyo sallanması sabitleniyo ve ilerde çekmeceli bölmesi çıkarılıp normal yatak gibi kullanabiliyosun baktığım yerlerde 3000-4000 arası fiyat var :) bebek anne yanında en fazla 6-8 ayına kadar kalmalı sonra alışmaması için ayrılmalı diyor uzmanlar
Uykusuzluk başına vurduğunda dış çıkarma döneminde gece en az 5 6 kez uyanıp emmek isteyince göreceğim bu dediklerini yapabilecek misin :) uzmanlar çok şey söylüyorda inan her çocuğun gelişimi farkli akışına bırakmak lazım bebek seni yönlendiriyor zaten doğduğu günden beri çoğu şeyde kitaplarda yazıldığı gibi değil inanın :)

Uykusuzluk başına vurduğunda dış çıkarma döneminde gece en az 5 6 kez uyanıp emmek isteyince göreceğim bu dediklerini yapabilecek misin :) uzmanlar çok şey söylüyorda inan her çocuğun gelişimi farkli akışına bırakmak lazım bebek seni yönlendiriyor zaten doğduğu günden beri çoğu şeyde kitaplarda yazıldığı gibi değil inanın :)
doğru haklısın ama birazda alıştırmayla alakalı olduğunu düşünüyorum ben çünkü kendimden 17 yaş küçük bi kardeşim ve alt katımda oturan biri 2,5 biri 1,5 yaşında olan 2 çocuklu bi anne var yakın arkadaşım yanımda. Saat 9-10 dedim mi o çocukları yatırır asla sallamaz ve hasta değillerse odalarından kalkıp gelmezler. Çünkü o şekilde alıştırmış . Keza kardeşimde öyleydi ateşlenmesi diş çıkarması vs onlar ap ayrı şeyler.

Back