- 11 Aralık 2012
- 1.658
- 3.444
- 333
Kizlar bisey sorcam benim bebegim ultrasonda 6 hafta 1 gunluktu ozele gidoyorum bi hafta sonra devlet hastanesine gittim 6 hafta 2 gunluk dedi doktor acaba gelismiyomu niye bi haftada sadece 1 gun cok korkuyorum bundan oncekini dusurdum gene ayni seyleri yasamak istemiyorum bilgisi olan yardimci olabilirmi lutveeeen
Farkli cihaz ve farkli doktor oldugu icin olcumleri tutmayabilir. En basindan geriden geldigi için gec dollenmedir ileriki donemde farki kapatabilir ama surekli geriden gelsede sorun yok geç döllenme oldugu icin.
Mumkun oldugunca ayni doktora git ki olcum farklılıklari kafani karistirmasin canim
Allah korktugunu yasatmasin
Günaydın kızlar. Dün akşam acile gittim, migrenim var ne yapılabilir diye sormak için.
Bi de açıkçası dünkü arkadaşın durumundan çok etkilendiğim için korktum, Allah isteyen herkese sağlıklı evlat versin inşallah. 2li tarama için randevuma da 1 hafta vardı dayanamadım.
Bi sorun yokmuş çok şükür sadece aklımı karıştıran şey şu, benim kesem geç oluşmuştu, 5+6da 4mmlik bi kesem vardı.
Sonra USG ölçümü SAT'a göre 5 gün geri çıkmıştı, (USG 7+0, SAT 7+5)
sonra bebeğim arayı kapatmış 2 gün geri çıkmıştı. (USG 8+6, SAT 9+1)
Bu sefer de 3 gün geri çıktı. USG 10+1, SAT 10+4
Bu normal bir durum mu, gebelik geriliği diye bi şeyler okudum öyle bi durum olabilir mi? Riskli mi değil mi, beslenmemle alakalı mı, su içemiyorum 3 gündür 3 bardak ancak içtim, bunlarla alakalı mı? Tedirgin oluyorum zaten çok evhamlı bi tipim.
Beslenmenle ilgisi yok icin rahat olsun hicbir sey yiyemesende o besleniyor depolarindan
Gec dollenme oldugu cin sorun yok bu sekilde cikmasinda. Farki kapatabilir ya da surekli geriden devam edebilir. Sorun gorseler zaten soylerlerdi.
Gebelik geriligi daha ileriki haftalarda goruluyor. Bebege giden damarlarda bir sikinti olunca ortaya cikiyor. Bebegin gelisimi yavasliyor. Senin ki bastan geriden geldigi icin boyle birsey soz konusu degil. Icini ferah tut
Kızimda nerdeyse 4 ay her sabah çıkardım söylemesi ayıptır mide asidi çıkmıştı hep öguruyordum oğlumda sadece 8 hafta ile 12 hafta arası olmuştu kusma hiç olmamıştı kızimda dediğim gibi iştahim pek yoktu kilo vermiştim birde eksi ye ve meyveye çok meyilliydim .oğlumda hamur işi ne olursa yiyordum iştahim çok açıktı birde yani demem o ki oğlumda hafif atlatmistim tabi bunlarla ne kadar ilgili bilemiyorum çünkü yaya hormonlara bakıyor deniyor hepsi bir olmuyormuş suanki ise belirti olarak oğlana daha yakın hiç kusmadim mesela ve arada bulandim sadece iştahim ilk zamanlar çok açıktı ama neden se kız gibi geliyor bana. Allah bilir hayırlı sağlıklı olsun fark etmiyor sürpriz bı bebek oldu bize doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım ama çok sevin dik meğer istiyormusuz ama cesaret edemiyormusuzkızıma veya oğluma .eş olacak inşallah
![]()
Yakin arkadasimin 3 oglu var ve 3 hamileligi de farkli gecti. Bence hamilelikteki farkliliklarin cinsiyetle ilgisi yok. Her seferinde artan hormonlara farkli tepki veriyor vucudumuz
Masallah ya ne guzel 3. Cocuk. Bende istiyorum insallah 3 tane. Hele bi 2. Olsun da bakalim