malesef kullanmıyorum canım vegaferon var bizde kan damlası 4. aydan sonra sağlık ocağı vermişti onu damlatıyoruz günlük üç damla. bende evde yoğurt mayalamaya başladım kızıma veriyorum yavaş yavaş benimki 5 ay 7 günlük.kızlar biz bugün 4.ay kontrolüne gittik, kızım 7700 gram 67cm olmuş. çocuk doktorumuz sidefer damla verdi sütle denk gelmeyecek şekilde 8 damla verecekmişim ve bu ayın sonlarında 5.ay için kontrole gitmeden 4-5 gün önce de evde mayalanmış yoğurttan 1-2 kaşık vermeye başlayabilirmişim. doktorumuz artık anne sütü koruması altındayken ek gıdaya başlatıyoruz gelecek ay kontrolünde daha detaylı konuşuruz dedi. kafama takılan şey sideferin prospektüsünde 4-10 yaş arası çocuklar için diyor, internetten baktığımda hep bebeklere de verildiğini okudum. umarım kabızlık yapmaz. aranızda bu damlayı kullanan var mı?
malesef kullanmıyorum canım vegaferon var bizde kan damlası 4. aydan sonra sağlık ocağı vermişti onu damlatıyoruz günlük üç damla. bende evde yoğurt mayalamaya başladım kızıma veriyorum yavaş yavaş benimki 5 ay 7 günlük.
Canım eğer doktorun endişe edecek durum yok diyorsa boşu boşuna kafana takıp üzülme bence. ben bol bol kvnin yaptığı kompostoları içiyorum başka takviye vs kullanmıyorum. benim bebeğim de çok iştahlı memeden ayıramıyorum, artık memelerim acıyor. bazen saat başı meme diye ağlıyor başka hiç bişi susturamıyor. ben yemek yerken ağlayınca kucağıma alıyorum yemeğime bile göz koyuyor, dün pilavımın içine elini soktu hayır annecim dedim elini aldım sanki canını almışım gibi ağlıyor. bıraksak pilav yicek. benimki de böyle bi cins. valla bugün bebek emzirmekten yemek yiyemedim. senin bebeğin de sağlıklıdır bence takma kafana.Kızlar birde siz emzirirken kendiniz takviye bişeyler kullanıyomusunuz vitamin vb
4.ay kontrolunde 6900dü ama ben gunde 2 defa mama veriyorum bence önemli olan sağlıklı olması bir şekilde büyüyolar :)Merhaba kızlar aklıma takılan birşey var bebeğim çok iştahlı çok güzel anne sütü alıyor ama kg olarak hep alt sınırda gidiyor 4.ay kontrolünde 6.400 g dı gezerken filan gördüğüm bebeklerle istemsiz karşılaştırıyorum( ki bu kesinlikle yapmayacağım birşeydi kıyas yapan annelere gıcık olurdum ama galiba ana yüreği işte )zayıf görünüyor sizlerde durumlar nedir
Bende olmadım doktor emzirdigin sürece olmayabilirsin normal dedio değil de kızlar ben doğum yapalı 4 ayı geçti ve hala regl olmadım, olacak gibi de durmuyorum akıntı bile yok. ailedeki tüm kadınlar doğumdan 8-10 ay sonra falan regl olmuşlar o yüzden bana bu durum normal geldi. aranızda benim gibi olan var mı?
Merhaba kızlar aklıma takılan birşey var bebeğim çok iştahlı çok güzel anne sütü alıyor ama kg olarak hep alt sınırda gidiyor 4.ay kontrolünde 6.400 g dı gezerken filan gördüğüm bebeklerle istemsiz karşılaştırıyorum( ki bu kesinlikle yapmayacağım birşeydi kıyas yapan annelere gıcık olurdum ama galiba ana yüreği işte )zayıf görünüyor sizlerde durumlar nedir
[/QUOTE
Merhaba alt sınırda olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Bizim de 6.600 çıktı biz gayet memnunuz kilosundanMerhaba kızlar aklıma takılan birşey var bebeğim çok iştahlı çok güzel anne sütü alıyor ama kg olarak hep alt sınırda gidiyor 4.ay kontrolünde 6.400 g dı gezerken filan gördüğüm bebeklerle istemsiz karşılaştırıyorum( ki bu kesinlikle yapmayacağım birşeydi kıyas yapan annelere gıcık olurdum ama galiba ana yüreği işte )zayıf görünüyor sizlerde durumlar nedir
Canım slm, bi sorum olacaktı sana.muz kabız yapmıyordu?Nasılsınız analar? Biz 5 ay olduk zilli pek iştahlı çıktı bir oturuşta bir muzu indiriyor. Iyi ki denemişim, resmen ben bir sonraki kaşığı verene kadar zırlamaya başlıyor o derece sevdi. Gece de hiç uyanmıyor bu aralar. Yani bize yaradı diyebilirm çok şükür.
Ek gıda bence bebekten bebeğe değişiyor 4.5 aydan itibaren minik minik deneyip tepkisine göre ilerleyebilirsiniz. Bende her üç bebekte de farklıydı. O yüzden kitaplara fln değil de bebeğinize bakın derim.
Bir de Rapley metodu diye birşey var uygulayan var mı? kaşık kullanılmıyor sadece herşeyi yumuşacık haşlayıp eline veriyorlar bebeğin o da kendi kendine yemeyi öğreniyor. Ben de bir süre sonra eline vermeyi düşünüyorum. Bkz youtube'ta videosu
4.aydan beri bende muz veriyorum hiç kabız yapmadı 5 buçuk aylık oğlumCanım slm, bi sorum olacaktı sana.muz kabız yapmıyordu?
Bende ek gıdaya başladık perşembe günü 5 aylık olacak oğlum ama kabızlık sorunu var.yan8 düzenli yapmıyor kksini.muz vermekten korkuyorum.kabız olur diye. Muz kabız yapar diye biliyordum yaniliyyanılıyor muyum irmuyum
Hay allah ,ben çokmu dikkatli davranıyorum yavrumun yediklerine karşı .6.aya kadar süt verilmesi yasak diye yoğurtta vermiyorum.sut bağırsakta gizli kanamaya sebep oluyormuş.havuc maması çok aşırı kabız yapınca ben baya bi korkar oldum. Az miktarla bir deneyelim bakalim4.aydan beri bende muz veriyorum hiç kabız yapmadı 5 buçuk aylık oğlum
Bazen yatırmadan 1 yemek kaşıgı ev yogurduna 1 muzu ezip karıştırıp veriyorum
Uzun uzun güzelce uyuyor
Inek sütü Yasak evet ama yogurtta probiyotik olduğu için zararı yokmuş çocuk doktorumuz bi sakinca görmediHay allah ,ben çokmu dikkatli davranıyorum yavrumun yediklerine karşı .6.aya kadar süt verilmesi yasak diye yoğurtta vermiyorum.sut bağırsakta gizli kanamaya sebep oluyormuş.havuc maması çok aşırı kabız yapınca ben baya bi korkar oldum. Az miktarla bir deneyelim bakalim
valla sorma bebek ürünlerinde herşey pahalı, yani tamam en iyisi olsun en doğalı olsun da zaten içimizde el vermez başkasına, bu kadar pahalı olması beni de sinirlendirmiyor değilben de açıkçası sağlık ocağının verdiği vegaferonu mu kullansak bilemiyorum. bugün ilk defa verdim sideferi, bazıları alerji yaptı falan yazmıştı olur diye çok korktum ama bişi olmadı çok şükür.bu renksiz olduğu için daha çok içime sindi, şu an için kabızlık da yok. vegaferon için en çok ilk dişleri siyahlaştırdığından şikayet edilmiş ben ondan korktuğum için sidefer aldım, bu da 15gün ancak gidiyormuş ve 80 lira. Bu bebek/çocuk ürünlerine baktıkça devlet bey ne yapıyorsunuz diye isyan edesim geliyor.
bacım sen ne yaptın, gayet iyi kilosu 4 aya göre benimki 5 aylık anca 7 kilodur kilo alımları yavaşlayacak zaten kuzu, boyu mu uzun acaba? hem sağlıklı olsun önemli olan bu canım doktorlar çok kilolu bebek istemiyorMerhaba kızlar aklıma takılan birşey var bebeğim çok iştahlı çok güzel anne sütü alıyor ama kg olarak hep alt sınırda gidiyor 4.ay kontrolünde 6.400 g dı gezerken filan gördüğüm bebeklerle istemsiz karşılaştırıyorum( ki bu kesinlikle yapmayacağım birşeydi kıyas yapan annelere gıcık olurdum ama galiba ana yüreği işte )zayıf görünüyor sizlerde durumlar nedir
başlarda sütüm artsın diye humana süt çayı kullanıyordum canım sonrasında birşey kullanmadımKızlar birde siz emzirirken kendiniz takviye bişeyler kullanıyomusunuz vitamin vb
benimkide yumurta tavasının sapından bi tuttu koktu mu ne olduCanım eğer doktorun endişe edecek durum yok diyorsa boşu boşuna kafana takıp üzülme bence. ben bol bol kvnin yaptığı kompostoları içiyorum başka takviye vs kullanmıyorum. benim bebeğim de çok iştahlı memeden ayıramıyorum, artık memelerim acıyor. bazen saat başı meme diye ağlıyor başka hiç bişi susturamıyor. ben yemek yerken ağlayınca kucağıma alıyorum yemeğime bile göz koyuyor, dün pilavımın içine elini soktu hayır annecim dedim elini aldım sanki canını almışım gibi ağlıyor. bıraksak pilav yicek. benimki de böyle bi cins. valla bugün bebek emzirmekten yemek yiyemedim. senin bebeğin de sağlıklıdır bence takma kafana.
bende artık yavaş yavaş başladım kuzu, anlatman iyi olmuş bunları bu sebzelerden başlayayım bende, tattırmaya başladım 5 buçuk aylık kızımInek sütü Yasak evet ama yogurtta probiyotik olduğu için zararı yokmuş çocuk doktorumuz bi sakinca görmedi
Ben biraz erken geçtim ek gıdaya
Patates havuç,pırasa,yeşilkabak,balkabağı bunları teker teker 3 gün boyunca az miktarda verdim
Ajerji yapmadılar
Simdi bi kaçini karıştırıp püre olarak veriyorum icine 1 cay kaşiği zeytinyağı koyuyorum
Yaz meyvelerinden pureler,meyve suları yapmiştım
Onları tattıriyorum
Mesela yedigimiz yemekleri tuzsuz yapıyorm
Onların sularindanda 2,3 çay kaşığı tattırıyorum
Bamya,karnıbahar,pırasa yemeklerinin sularindan verdim yedi hiç hayır demedi
Tavuk suyu veriyorum arada
Doktorlar 6.aya kadar sadece anne sutü diyor ama
Bebekler 6.aydan sonra ek gidaya gecince agzına o sebzeleri sürmuyor kabul etmiyor
Gorduklerim boyle oldu genelde
Bu yüzden erken başladim ben
Şimdi masallahı var ne versem tukurmeden öģürmeden hepsini yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?