- 2 Temmuz 2019
- 282
- 331
- 18
- 36
Düzensiz kullandım ama bitirdim canım belkide karaktetistikdirAntibiyotik bitirmişsindir. Belki karakteristik olarak öyle kanama oluyordur.
Oluyor normalde de bugün çiçek gibi oturuyorVallahi annemden Allah razi olsun çok yardımcı oluyor yoksa zor tek başına kadın 2 gün evine gitti orayi derledi topladi geri geldi annemle konuşsan yardımci olması için
Hadi bakalım inşallah hakkınızda en hayırlısı ne ise o şekilde olsun. Son günler hic geçmiyor strese giriyor insan yaBir hafta daha bekleyelim akisina birakalim dedi cunku iceride sorun gormedi.cumartesi gelmezse alicak.o zamana kadar kendiliginden baslar umarim.suni sanci vermeye de karsi
Sezaryen olan kızlar, size bir sorum var:
Hastanede bana bişey demediler dikiş yeriyle ilgili ama eve gelen ebe, bebe yağıyla masaj yap dedi. Bugün gösterdi, biraz sert bi masaj. 7 gün oldu sezaryen olalı. Üst katman yapıştırma zaten, açılcak gibi geliyo korkuyorum. Size söylendi mi böyle bişey? Masaj filan?
O sana öğretecek annesi korkacak endişelecek bişey yok ilk anneliginse öyle düşünmen çok normalSevgili anneler
Galiba psikolojim alt üst oldu
Cuma günü sezaryen olucam ama düşündükçe bı tuhaf oluyorum. İçimden insan çıkacak, kucağıma verip bu senin diyecekler. Daha kendime adamakıllı bakamazken minicik bir cana bakabilir miyim? Benden anne olur mu bilemiyorum...9ay karnımda taşıdım ama şu an çok farklı hissediyorum...ya ona annelik yapamazsam? Ya yetersiz kalırsam? Ya onun dilinden anlamazsam? Cuma günü hayatımda yepyeni bir sayfa açılacak ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...biliyorum inanılmaz bir hediye evlat, bazı sebeplerden dolayı çocuk yapmayı ertelemek zorunda kaldigimizda öyle çok üzülüyordum ki benim neden bebeğim yok diye....çok şükür rabbim aratmadi. Şimdi böyle hissettiğim için de extra vicdan azabı çekiyorum aklım çok karışık...bugün 3.evlilik yıldönümümuz ve birkaç gün sonra gerçek bir aile olucaz ama korkuyorum...ona layık olamazsam diye çok korkuyorum. İçimi dökmek istedim
Ya nasıl duygulandım anlatamamOğluş uyurken doğum hikayemi paylaşayım kızlar sizinle.
11 temmuz sabah erkenden gittik hastaneye.2.sezeryan oldugu icin planliydi.Odalar doluymuş.1 saat falan bekledik maalesef.Bu bekleyiş panik olmama neden oldu.Hastanenin icinde normal dogum bekleyenler gibi dolandim cunku panikle kasilmalar yasadim.Neyse odanıza çıkabilirsiniz hazır dediler.Ciktik hazırlandım sakince.Annem kayinvalidem eşim ve oğlum vardı yanımda.Nst bağladılar odada.Sondayi ameliyathanede takacaksiniz değil mi dedim evet hep orda takıyoruz dediler.Rahatladim.Bilgilerimi alıp dosyama işlediler falan.Sonra tekerlekli sandalye ile görevli geldi hazır mısınız gidiyoruz dedi.Çok dua edin dedim annemle kv ye.Oglumla eşim ameliyathane kapısına kadar geldiler.Oglumu öptüm.Anneye dua et dedim.Esime de dua et çok panik oldum bekle beni burada dedim.Sakin ol oğlumla seni bekliyoruz herşey güzel olacak dedi.Çok caresiz hissederek buz gibi ameliyathaneye girdim.Ameliyat masasını görünce midem bulunmaya gözüm kararmaya başladı.Hemsirem geldi.Cok tatlı bi kızdı.Beni sakinleştirmeye çalıştı.Sorular sordu.Hazirligini falan yaptı.Sakinlestim biraz.Anestezi doktoru geldi.Egil bakalım başını önüne eğ belini arkaya çıkart dedi.Egildim hemşiremin omuzlarından tuttum.Belinde ödem var uygun yeri arıyorum dedi doktor.5 dakika falan uğraştı.Midem bulanmaya gözüm kararmaya başladı iyi değilim dedim.Hemen yatırdılar beni tansiyonun düştü iyi hissedince haber ver dediler.Oksijen verdiler ilaç verdiler.Tumden mi bayıltacaksınız beni istemiyorum dedim.Hayir iyi hissedince belinden spinal anestezi vericez dediler.Iyi hissedince anestezi doktoru bana sorular sorup rahatlatmaya çalışarak iğneyi yaptı.Ayaklarim uyusurken sondayı taktılar hicbisey hissetmedim.Sanki az uyuştu gibi dedim hemşireye.Doktor başlarken kontrol eder dedi.Doktorum geldi hazır mısın büyük buluşmaya dedi.Hazirim dedim.Hemşireye bebeğime ilk ben dokunmak istiyorum dedim.Doktora söyledi.Şimdi karnına bastırıcaz biraz acıyabilir korkma dediler.Hakikaten acidi baya.Hemen sonrasında oğlumun sesini duydum.O aciyi aninda unuttum.Doktor hemen gösterdi dokun oğluna çok tatlı bi bebek dediler.Kafasini okşadım.Allahim bu da çok güzel çok şükür diyerek ağladım.Giydirip yine getiricez bebeğini dediler.Hemsire giydirip getirdi.Dünya tatlisi oglun ben boyle beyaz dogan bi bebek gormedim masallah dedi.Optum kokladım.Usumesin odaya götürelim dediler.Ben oglumu operken annenin nabzina baksana bebek gelince nasil duzene girdi dedigini duydum hemsirenin.Ameliyat bitene kadar benimle konuştu ameliyat ekibi.Surekli beni rahatlatmaya çalıştilar.Çok çok ilgiliydiler Allah razı olsun.Dr çok güzel bi ameliyattı hayırlı olsun çok tatlı bi oğlun daha oldu dedi.Tesekkur ettim.10.48 civarı başladı ameliyat.10.56 da oğlum doğdu.11.15 te ameliyat bitti.Panik olduğum için hırpalandim biraz ama sonuç muhteşemdi.Ameliyathaneden çıkana kadar aklıma gelen herkese dua ettim.Defalarca şükrettim Allaha ikinci kez sağlıklı evlat verdiği için ameliyat başarılı geçtiği için.Kapıda oğlum ve eşim karşıladı beni beraber odaya çıktık.
İnşallah canım evet ilk kez anne olucam Allah izin verirse..korku heyecan stres mutluluk hepsi bi arada ve galiba stresten olsa gerek kasıklarim agriyo adetmisim gibi...elim ayağıma dolaniyoO sana öğretecek annesi korkacak endişelecek bişey yok ilk anneliginse öyle düşünmen çok normal
Kuzum bizimde 3. Evlilik yıldönümünde geldi bebişimiz.aynı şeyleri hamile kalmadan da kaldıkdan sonra da doğurdukdan sonrada düşünüyorum:)) endişeler bitmiyor ki.. İtiraf edeyim ilk 1/hafta ne anneliği anladım ne bebeğime öyle sevebildim hep bu endişeler yüzünden oğlum emmedi ameliyatın kötü geçmişti ağrılar bi yandan bu kadar acı ve psikolojiden anneliği falan anlamadım ama şimdi herşey rayına girdi ilk 1 hafta sende bunları yaşayabilirsiniz hep böyle mi gidicek diye sakın korkma gün geçtikçe daha da güzelleşiyor annelik her türlü endişeye rağmen iyiki diyorsun iyiki..Sevgili anneler
Cuma günü sezaryen olucam ama düşündükçe bı tuhaf oluyorum. İçimden insan çıkacak, kucağıma verip bu senin diyecekler. Daha kendime adamakıllı bakamazken minicik bir cana bakabilir miyim? Benden anne olur mu bilemiyorum...9ay karnımda taşıdım ama şu an çok farklı hissediyorum...ya ona annelik yapamazsam? Ya yetersiz kalırsam? Ya onun dilinden anlamazsam? Cuma günü hayatımda yepyeni bir sayfa açılacak ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...biliyorum inanılmaz bir hediye evlat, bazı sebeplerden dolayı çocuk yapmayı ertelemek zorunda kaldigimizda öyle çok üzülüyordum ki benim neden bebeğim yok diye....çok şükür rabbim aratmadi. Şimdi böyle hissettiğim için de extra vicdan azabı çekiyorum aklım çok karışık...bugün 3.evlilik yıldönümümuz ve birkaç gün sonra gerçek bir aile olucaz ama korkuyorum...ona layık olamazsam diye çok korkuyorum. İçimi dökmek istedim
Canım sağlıkla kavuşun inşallah. Aç gitmelisinKızlar spinal sezeryana ac mı gitmek gerekiyor. Yarın olacak sezeryan kısmetse ilkinde sabah birden su bosalmasıyla zorunlu sezeryan oldugu için actım sımdı planlı olunca bilemiyorum ac mı tok mu gitmem gerektiğini.Doktoru da tatil gününde rahatsız etmek istemıyorum bu basit soru için acıkcası size sorayım dedim
Benim kanamam da bir hafta kadar öyle geldi canım ben pede bağladım bunu. Normal pamuklu bez koydum düzeldi. Pedi sürekli değiştirdim oysa kiCanım ateşim yok hissetmiyorum aşırı bi ağrı durumuda yok ama kanama bi tuhaf
Canım kaygıların çok normal. 7 yıl sonra kavuştum ben bebklerime aynı şeyleri düşündüm korktum. Şimdi birlikte öğreniyoruz hee şeyiİnşallah canım evet ilk kez anne olucam Allah izin verirse..korku heyecan stres mutluluk hepsi bi arada ve galiba stresten olsa gerek kasıklarim agriyo adetmisim gibi...elim ayağıma dolaniyo
Belki hemen hemen hepimiz aynı şeyleri yaşadık düşündük canım ama kucağına alınca diceksin ki ben 50 yıldır bu bebeye bakıyorum sankiSevgili anneler
İz bırakmasın diye Bi krem yazdı onu almadım başka Bi krem kullanıyorum canım o kadar masaj demedi ssdcee terletme korse kullan ama sıkma dikişlerin patlamasın dedi henüz başlamadım gerçiSezaryen olan kızlar, size bir sorum var:
Hastanede bana bişey demediler dikiş yeriyle ilgili ama eve gelen ebe, bebe yağıyla masaj yap dedi. Bugün gösterdi, biraz sert bi masaj. 7 gün oldu sezaryen olalı. Üst katman yapıştırma zaten, açılcak gibi geliyo korkuyorum. Size söylendi mi böyle bişey? Masaj filan?
Aferin iyi bak kızıma mamasını eksik etme:))))Belki hemen hemen hepimiz aynı şeyleri yaşadık düşündük canım ama kucağına alınca diceksin ki ben 50 yıldır bu bebeye bakıyorum sankiöyle güzel programlanmışız ki gece uyuyakalmadım mesela 2 saatte 3 saatte bir emzirdim millet uyurken ben kızımla ilgilendim hiç bişey umrumda değil hiç kimseyi böyle sevmedim hiç kimseye böyle ilgi göstermedim çok şanslıyız Rabbim tattırdı
Anam bileklerimi dikine dikine keserim onu yine ihmal etmem benAferin iyi bak kızıma mamasını eksik etme:))))
Verdiği örneğe bak sadist:))) bileğini kesecekmiş bide dikine dikine:)))Anam bileklerimi dikine dikine keserim onu yine ihmal etmem benmemişlerimin acısı ciğerlerimi sökerken Bile emzirdim kız ne güzel bi aşk
Ah ah kafayı sıyırmadığıma bin şükür bunlar nekiVerdiği örneğe bak sadist:))) bileğini kesecekmiş bide dikine dikine:)))
Valla korkuyorum senden ne işkence senaryoları vardır sende Allahdan uzağız:))) bide kızını alcam diyorum abowww kaynanalıkda yapamıcazAh ah kafayı sıyırmadığıma bin şükür bunlar neki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?