2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Hayır maalesef canım
Hala kuvezde bebeğim ama çok şükür iyiye gidiyor her gün gidiyorum bir kez görüyorum

Henüz iki kez kucağıma alabildim ve hiç emziremedim
Kıymetini bilsin burda ki herkes yavrusuyla geçirdiği her saniyenin

Ahhh canım gözlerim doldu.Tahmin edebiliyorum kolay degildir ama sen güçlü olmaya çalış ki yavrunda sağlıkla gelsin hemen yanina.🙏 Çok dua ediyor olacağım size...

Meme arıyor canım sağa sola 🤦🏻‍♀️ Bide sızlanıyor aglamakli oluyor,tam doyduğundan emin olduğum zamanlarda hemen direkt geri uyuyor

Aç bebek uyuyamaz.Surekli meme aranır.Kiyafetlerini ellerini ağzına sokar.Huysuzlanir.Emerken yutkunma sesi gelmesi lazım.Memeyi çekince ağzının kenarlarında süt kalması lazım.Emerken uykuya dalması yerine koyunca gazı vs yoksa altı temiz ise en az 1-2 saat derin uyuması lazım.

Deneyimli anneler doğum sonrası adet ne zaman oluyor? Emzirmeme rağmen bugün lekelenmem başladı inş daha 1. Aydan adet görmem

İlk doğumdan sonraki 5.ayda regl oldum canım.40 çıkınca hemen olan da var 1 yıl sonra olan da.Tamamen senin fizyolojinle hormonlarınla alakalı.

Hayır maalesef canım
Hala kuvezde bebeğim ama çok şükür iyiye gidiyor her gün gidiyorum bir kez görüyorum

Henüz iki kez kucağıma alabildim ve hiç emziremedim
Kıymetini bilsin burda ki herkes yavrusuyla geçirdiği her saniyenin

Bu aralar çok nadir giriyorum foruma canım, neden hastanede bilmiyorum o yüzden:KK43: ama bu geçici bir süre içindir muhakkak, sonunda kavusacaksiniz inşallah yüreğini ferah tut yavrun sağlıkla gelsin kollarına güzel anne

Canım bu biraz genetik sanırım. 40 bitince regl olanlardanım ben. Şöyle 1 yıl falan olmasa derim ama deneyimlerim bu yönde.
Bende endometriyozis var feci ağrılı adet olurum o yüzden nasıl sevinmiştim 6 ay adet görmem diye.

İlk doğumdan sonraki 5.ayda regl oldum canım.40 çıkınca hemen olan da var 1 yıl sonra olan da.Tamamen senin fizyolojinle hormonlarınla alakalı.
Sanırım evet ikizlerde de hemen 42. Gün adet olmuştum. Bundada 36. Gün adet oluyorum. Keşke bi 6 ay bekleseydi 😁

Mesajların bi kısmını okuyabiliyorum ara ara.Nasilsiniz güzel anneler?Biz 4 günlük olduk.Sarilik değerimiz 9.9 sıkıntı yok emiyorsa bol bol emzir dediler dün doğum yaptığım hastanede.Yarin tekrar sarılık kontrolü ve topuk kanı aldiracagiz sağlık ocağında.Insallah düşer değerimiz.

10gün kadar ped koyacak kadar vardı sonra bi 10günde günlük ped koyacak gibiydi sonra kesildi. Şimdi 37. Gün lekelenmem başladı hafif hafifte kasık ağrısı. Bu kadar erken beklemiyordum
Canım peki kanaman nasıldı kokulumuydu benim ki siyaha yakın ve pıhtı gibi sümük gibi uzuyor enfeksiyondan korkuyorum

Kızlar spinal sezeryana ac mı gitmek gerekiyor. Yarın olacak sezeryan kısmetse ilkinde sabah birden su bosalmasıyla zorunlu sezeryan oldugu için actım sımdı planlı olunca bilemiyorum ac mı tok mu gitmem gerektiğini.Doktoru da tatil gününde rahatsız etmek istemıyorum bu basit soru için acıkcası size sorayım dedim

Cok iyi biliyorum canim ama sende sunu bil hepsi geçip gidiyor eve ciktigi anda geride kaliyor inşallah seninde fittanne fittanne inde guzel haberlerinizi okuruz.
İnşallah canım emzirme sürecindeyiz bebeğimi iyi görünce sütte yavaş yavaş gelmeye başladı :) yarın ya da çarşamba günü taburcu olacağız insallah..

Kızlar spinal sezeryana ac mı gitmek gerekiyor. Yarın olacak sezeryan kısmetse ilkinde sabah birden su bosalmasıyla zorunlu sezeryan oldugu için actım sımdı planlı olunca bilemiyorum ac mı tok mu gitmem gerektiğini.Doktoru da tatil gününde rahatsız etmek istemıyorum bu basit soru için acıkcası size sorayım dedim

Canım hayırlı güzel sağlıklı bir Doğum dilerim Allahtan.. aç gitmen gerekiyor mümkünse su bile içme..

Sezaryen olan kızlar, size bir sorum var:
Hastanede bana bişey demediler dikiş yeriyle ilgili ama eve gelen ebe, bebe yağıyla masaj yap dedi. Bugün gösterdi, biraz sert bi masaj. 7 gün oldu sezaryen olalı. Üst katman yapıştırma zaten, açılcak gibi geliyo korkuyorum. Size söylendi mi böyle bişey? Masaj filan?

Ben de anlamadım iki meme veriyorum. Hala deli gibi aranıyor. Mama verdim 50 ml içti ve fişkırırcasina kustu. Bu çocuk aç mi tok mu bilemiyorum ya. Memede kalıyor bazen 2 saat. Annem olmasa aç kalicaz valla. Hiçbir şey yapamıyorum

Bizde de aynı durum sabah 10 dan beri em 10 dkka uyu aglayarak uyan geri em geri uyu uyan agla modundayiz 2 yudum birsey zor yedim simdi annem geldi Allahtan yani boyle hayat gecer mi diyorum artik gece oturup bende agladim onunla birlikte 😭

Ac canım gece 12 den sonra bir şey yeyip içme

Bizde de aynı durum sabah 10 dan beri em 10 dkka uyu aglayarak uyan geri em geri uyu uyan agla modundayiz 2 yudum birsey zor yedim simdi annem geldi Allahtan yani boyle hayat gecer mi diyorum artik gece oturup bende agladim onunla birlikte 😭
Acaba açlık değil mi? Gaz problemi varsa da sürekli aranma durumundadır. Ve meme verip durunca zırt pırt yine meme ister ve uyuyamaz. Biz gazlıyız ama düzenli emzirince 2 saate yakın derin uyuduğu bile olabiliyor.

Aç gitmen gerekiyor canım.Sabah 9-10 arası diye kararlastirmistik sezeryani benim doktor cok acikirsan 5.30 gibi hafif kahvaltı edebilirsin sonrasında su da içme dedi.Ama ben gece 2 den sonra hiçbisey yiyip icmedim.

Yok beni de rahatsız etmiyor çok şükür de etrafımda dikişleri çok gec iyileşen var bende de öyle bir endişe oluştu işte, yoksa ağrısı baya azaldı yok sayılır
10. Gün ilk dikiş bu sabah düştü. Doktor kontrolü de bugündü. Usg baktı. Kan değerleri tahlil istedi. Batikon kullanımına devam. Yolunda gibi bakalım.

Back