2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar göğüslerim süt dolmaya basladı bebek her seferinde 15 20 dk emiyor yeterli mi ? Bir de mastit ve göğüs yarası olmamak için ne önlem almalı?
15-30 dakika normal canım bi göğsün boşalsın öyle diğerine geç her emzirmede farklı göğüs emzirdiğin göğüs çok doluysa ya elinle yada sağarak boşaltman lazımmış makas şeklinde tutmak süt kanallarını tıkıyomuş C şeklinde tutmak gerekiyormuş baş parmak üstte 4 parmak altta çok şükür o konuda Bi sıkıntı yaşamadım göğüslerim boşalıyor 🙏 birde sütyensiz gezmek işkence rahat penye sütyenler aldım
Meme yarasına gelince olacağı varsa oluyo 11. Gün hala ilk meme ucunu kaptığında zıplıyorum kremler nemli tutuyo sadece inşallah kimse yaşamasın canım 🙏

Evet genelde emdikden sonra oluyor aspiratörle temizliyorum ama iyi mi ediyorum kötü mü bilemedim

Doktor bize aspiratör kullanmamaya özen gösterin dedi kendi kızıda onun yüzündem alerji olmuş serum fizyolojik damlatıp ufak el pompasi gibi birşey var pislik varsa görebildiğim onunla çekiyorum

Kızlar şiddetli ağrı ve kasılmalarım vardı, sabah namazını kılarken kedim gelip oynadı benimle kendi çapında. Namazımı bitirdim gayet mutlu oynamaya devam ediyordu. Sonra yatağa girdim oda evin içinde gezindi mutfağa gitti eşimle beraber. acı çığlıklar attı eşim yanıma koştu bişeyler oluyo diye korkarak ve endişeli. Ben kalkıp yataktan gidene kadar can verdi neye uğradığımızı şaşırdık, ne oldu anlamadık kendini öylece yere atmıştı. Ikimizde ağır panik atak geçirdik sancı ve kasılmalarım bu raddede sona erdi. Dışarı götürdü eşim kızım sabah uyanır uyanmaz kediciiiiikkk diye seslendi kedimize :KK43:. Kapıya arkadaşları geldi onu çağırdılar bende izin verdim gitti dedim biraz ağladı sonra anneşide var mıydı diye sordu bana, bende vardı dedim. Peki babaşıda var mıydı dedi evet dedim sevindi. Anladım ki her ne kadar kedimizi sevsede annesi ve babasının olmasını daha çok istiyormuş. Terk edilmiş bir kediydi sokaktan bulmuş aşılarinı falan yaptırmış besliyorduk :KK43: Halen dumurum neye uğradığımı şaşırdım çok üzülüp çok ağladım. Eşim bugün veteriner arkadaşiyla konuşup bu tür vakalar var mı, acaba ne olmuştur diye anlamaya çalışacak. çünkü o son anlarinı bizzat gördü ve oda çok üzülüp ağladı... Şoktayız....... :KK43:
Ahhhh içim acıdı canım yaa 😔😔😔
Belki kronik ilerlemiş Bi hastalığı vardı doğuştan belirti vermedi birden vurmuştur kıyamam çok zordur eminim 😔 ne diceğimi bilemedim

Kızlar şiddetli ağrı ve kasılmalarım vardı, sabah namazını kılarken kedim gelip oynadı benimle kendi çapında. Namazımı bitirdim gayet mutlu oynamaya devam ediyordu. Sonra yatağa girdim oda evin içinde gezindi mutfağa gitti eşimle beraber. acı çığlıklar attı eşim yanıma koştu bişeyler oluyo diye korkarak ve endişeli. Ben kalkıp yataktan gidene kadar can verdi neye uğradığımızı şaşırdık, ne oldu anlamadık kendini öylece yere atmıştı. Ikimizde ağır panik atak geçirdik sancı ve kasılmalarım bu raddede sona erdi. Dışarı götürdü eşim kızım sabah uyanır uyanmaz kediciiiiikkk diye seslendi kedimize :KK43:. Kapıya arkadaşları geldi onu çağırdılar bende izin verdim gitti dedim biraz ağladı sonra anneşide var mıydı diye sordu bana, bende vardı dedim. Peki babaşıda var mıydı dedi evet dedim sevindi. Anladım ki her ne kadar kedimizi sevsede annesi ve babasının olmasını daha çok istiyormuş. Terk edilmiş bir kediydi sokaktan bulmuş aşılarinı falan yaptırmış besliyorduk :KK43: Halen dumurum neye uğradığımı şaşırdım çok üzülüp çok ağladım. Eşim bugün veteriner arkadaşiyla konuşup bu tür vakalar var mı, acaba ne olmuştur diye anlamaya çalışacak. çünkü o son anlarinı bizzat gördü ve oda çok üzülüp ağladı... Şoktayız....... :KK43:
Çok üzüldüm önce iyiydi birden acı çığlıklar attı diyorsun bulunduğu yeri iyi kontrol edin akrep vs bişey mi soktu hayvancağızı :( Allah korusun size de zarar vermesin

Ayyy çok üzüldüm yaa içim yandı 😔 Kalbinde bir rahatsızlığı vardı belki de. İyi ki kızın görmemiş o halini 😕
İyiki görmedi canım gerçekten. Biz koca insanlar olarak kendimize gelemedik daha..
Ahhhh içim acıdı canım yaa 😔😔😔
Belki kronik ilerlemiş Bi hastalığı vardı doğuştan belirti vermedi birden vurmuştur kıyamam çok zordur eminim 😔 ne diceğimi bilemedim
Bende bilmiyorum kuzum ne diyip ne düşüneceğimi inan..

Kızlar günaydın ❤❤ Yazamadım hiç. şu an Aren uyuyor. Herkese çok teşekkür ederim. Henüz doğurmayan arkadaşlara hayırlı doğumlar diliyorum. Yoğun günler yaşıyorum cevap veremedim affedin. Biliyorsunuz genel anestezi ile sezeryan oldum. Ebe ve doktor kontrollerinde anatomik yapımın basık olduğunu gördüler bebeğin omuz takılabilir dedi dr böylece ogün yapalım hemen dedi beklemenin anlamı yok dedi artık zamanı gelmiş. Şekerden dolayı da risk dedi. Neyse biz şok tabi. Resmen hastaneden kaçtık :))) eve gittik aileleri aradık maşalım ne edelim. Benim ailem burada değil ve yetişemezlerdi çünkü. Herkes aynı şeyi dedi.riske atmayın. Bizde atmadık. Eşimin ailesi burada zaten. Neyse eve geçtik toparlandık hastaneye gittik. İki gün önce düğüne bir gün önce pikniğine gittim insanlar gülüyorlar geze geze Doğuma gidiyorsun diye ama ben hala farkında değilim. Bu Arada ağrılarım var. Doğum sancılarım başladı. Neyse akşam 17:30 gibi girdik ameliyata sonda taktılar önce narkozsuz :/ neyse atlattık onu yani ben atlattıysam herkes atlatır. Sonra maske taktılar ve gittim......
Uyandığımda sedyedeydim eşim kapıdaydı. ‘Seni çok özledim ‘ diyorum durmadan. Meğer eşim bebeğe bile bakmadan bana gelmiş.❤ Neyse odaya gittik üşüme hissi yok ama acayip titriyorum demeli aslında üşüyorum. Bebeğimi gördüm o an anlatılmaz bende anlatamam şu an uzun olur ❤❤❤🌺Titreme dikiş yerimi daha da ağrıtıyor. İki saat falan Ağrı yaşadım ama dayanılmayacak değil iğne serum vuruyorlar.sonra geçti. 6 saat sonra yürüdüm. Çok korkuyordum ama hiç korkulacak gibi değilmiş fellik fellik gezdim hiç durmadım. Süt sağma mak ile sütümü sapmayı denedik. Geldi ama çok az tabi. Sonra eve geldik diğer gün. Bebek ağlıyor durmadan allahım neyi var diyoruz sancı var falan diyoruz hatta acile götürdük gece ateşi var diye yok dediler geri geldik. Diğer gün anneannem geldi. Bu çocuk aç dedi. Yani süt veriyorum ama Şenel’i yetmiyor.aç kalmasındansa mama verelim dedik. 30cc kadar dün verdik öyle güzel uyudu öyle rahatladı ki anlatamam. Tabi ben bu arada göğsümü sağıyorum açmak için emzirmeyi deniyorum yine makınadalini kaşıkla falan veriyorum. Bu sabah göğsüm aşırı dolgunda tek göğüs emdi tekrar yattı inşallah düzeliyordur. Kusura bakmayın uzun oldu ❤❤❤ Hepinizi çok seviyorum. Daha zorlu ve uzun bir yol var 40 gün :)) inşallah 9 ayı bitirdiysek bunu da bitiririz. Allah evlatlarımıza sağlık versin.
Ay Areni gördüm içim eridi 😍😍😍
Oğluşun sağlıkla büyüsün ❤️❤️

Sağolun kızlar hepinizden tek tek Allah razı olsun bebekleriniz huzurlu annelerinin yanında olsun daima
Giremiyorum buraya
Sakın yanlış anlamayın ama bebeklerle yaşadıklarınızı okurken çok üzülüyorum istemeden çünkü
Allahın gücüne gitmesin çok şükür halimize yinede neler var

@Eyslg bi kez yaptık bunu
Sonraki gün uyuduğu için vermediler nasıl üzüldüm
O koku içime doldu 10 dk minik elini koydu göğsüme
Yaşamışsın ya anlarsın sen beni zaten çok çok özeldi
Hem bitmesin o an isteyip hem de zarar görmesin diye hemşirenin gözünün içine bakmak :(
Canım benimm gecip biticek sende kavuscaksın yavruna benim birgün hastanede kaldı ogün ağlamakdan içim dışıma cıktı çok zor biliyorum.ama yakında sende anlatıcaksın burada bebişinle yaptıklarını az sabret kuzum

Çok üzüldüm önce iyiydi birden acı çığlıklar attı diyorsun bulunduğu yeri iyi kontrol edin akrep vs bişey mi soktu hayvancağızı :KK43: Allah korusun size de zarar vermesin
Baktık canım hiçbirşey yoktu piyasada böcek vs. :(

Bu emme kabiliyeti dedikleri şeyi tam olarak idrak edemiyorum ya. Ben emmeyi bilmeden doğan bebek görmedim . 34 haftalık doğduğumuz halde emme yönüyle sıkıntı çekmedim yani. Yorulmak ayrı onu anlıyorum ama emme işi kafamı karıştırıyor. Doğaya aykırı gibi biraz. Tüm türler doğduklarında ne yapmaları gerektiğini bilerek doguyorlar. Penguenler de yarasalar da kaplumbağalar da kuzular da. Pek tabi insan yavruları da. Kabiliyeti olmayan bebek ememiyor mu yoksa çabuk yorulana mi kabiliyetsiz diyoruz yani tüm bebekler aynı çekiş gücüyle doğmuyor mu acaba ne bileyim merakimdan soruyorum.
Valla uzmanlık alanım değil ama ememeyen bebek oluyor, genelde prematüre bebeklerde olabiliyor ama o tabi güç kuvvet eksikliğindendir herhalde, ama benim 40 haftalık doğan yeğenim de ilk zamanlar ememedi, yani memeyi almadı ağzına, artık içgüdüsü mü bozuktu ne :D (biberon emzik vermedikleri halde) onu da ilk günler şırınga ile beslediler sonradan tuttu memeyi. Ve sürekli sürekli emmek istedi demek ki iyi çekemedi başlarda.

15-30 dakika normal canım bi göğsün boşalsın öyle diğerine geç her emzirmede farklı göğüs emzirdiğin göğüs çok doluysa ya elinle yada sağarak boşaltman lazımmış makas şeklinde tutmak süt kanallarını tıkıyomuş C şeklinde tutmak gerekiyormuş baş parmak üstte 4 parmak altta çok şükür o konuda Bi sıkıntı yaşamadım göğüslerim boşalıyor 🙏 birde sütyensiz gezmek işkence rahat penye sütyenler aldım
Meme yarasına gelince olacağı varsa oluyo 11. Gün hala ilk meme ucunu kaptığında zıplıyorum kremler nemli tutuyo sadece inşallah kimse yaşamasın canım 🙏
Cok sağol canım benim de ucu şimdiden ilk tutusunda agrımaya basladı nemli tutayım napayım?

Cok sağol canım benim de ucu şimdiden ilk tutusunda agrımaya basladı nemli tutayım napayım?
Silinmesin istiyosan lansinoh canım küçük tüpü baya işini görür hala bitmedi garmastan da kullandım oda güzel ama 100 TL gibi bi fiyatı var hemde suyla temizlemen lazım her emzirme öncesi hepsinin mantığı aynı kalkan kullan ama mutlaka ben geç başladım meme ucu sürekli nemli kalıyo sütyene değmiyo falan daha az acı verici oluyo
Benim göğüs uçlarım parçalandı kanadı kabuk tuttu ağlayarak emzrdim pes etmemek önemli emzirdikçe bebiş alışıyor meme alışıyor ağızları biraz küçük meme ucunu eziyo sıpalar geçicek inşallah hepsi 🙏

Kızlar ben bu gece zombi oldum

Canım senin doğum sonrası kanamaların nekadar sürdüki
10gün kadar ped koyacak kadar vardı sonra bi 10günde günlük ped koyacak gibiydi sonra kesildi. Şimdi 37. Gün lekelenmem başladı hafif hafifte kasık ağrısı. Bu kadar erken beklemiyordum

Sağolun kızlar hepinizden tek tek Allah razı olsun bebekleriniz huzurlu annelerinin yanında olsun daima
Giremiyorum buraya
Sakın yanlış anlamayın ama bebeklerle yaşadıklarınızı okurken çok üzülüyorum istemeden çünkü
Allahın gücüne gitmesin çok şükür halimize yinede neler var

@Eyslg bi kez yaptık bunu
Sonraki gün uyuduğu için vermediler nasıl üzüldüm
O koku içime doldu 10 dk minik elini koydu göğsüme
Yaşamışsın ya anlarsın sen beni zaten çok çok özeldi
Hem bitmesin o an isteyip hem de zarar görmesin diye hemşirenin gözünün içine bakmak :KK43:
Sarılık için mi hastanesiniz kuzum okuyamadım
İnş sağlıcakla çıkarsınız hastaneden duam sizinle💕

Bazen benimki de sürekli aranıyor hem meme veriyorum doymuyor diyip mama veriyorum bu sefer de kusuyor boşa gidiyor. Az önce bez yerlerini kasiyinca rahatladı. Anlamıyorum ki derdi ne. Gaz değil gazını çok rahat çıkarıyor.
Ben de anlamadım iki meme veriyorum. Hala deli gibi aranıyor. Mama verdim 50 ml içti ve fişkırırcasina kustu. Bu çocuk aç mi tok mu bilemiyorum ya. Memede kalıyor bazen 2 saat. Annem olmasa aç kalicaz valla. Hiçbir şey yapamıyorum

Silinmesin istiyosan lansinoh canım küçük tüpü baya işini görür hala bitmedi garmastan da kullandım oda güzel ama 100 TL gibi bi fiyatı var hemde suyla temizlemen lazım her emzirme öncesi hepsinin mantığı aynı kalkan kullan ama mutlaka ben geç başladım meme ucu sürekli nemli kalıyo sütyene değmiyo falan daha az acı verici oluyo
Benim göğüs uçlarım parçalandı kanadı kabuk tuttu ağlayarak emzrdim pes etmemek önemli emzirdikçe bebiş alışıyor meme alışıyor ağızları biraz küçük meme ucunu eziyo sıpalar geçicek inşallah hepsi 🙏
Lansinoh 40 mllik almıştım onu sürüp göğüs pedi koyuyorum ben bir de emzirme atleti giyiyorum penye. Tek kuzucuklar emsin de razıyız kuzum ❤️

Hem emziriyorum çok şükür. Ama saat gece 3-4 gibi tembellik edip kendi sağdım sütü biraz formula ile beraber karıştırıp veriyorum,oğlumu yatırıp sütümü sagiyorum ertesi gece için
Ayırabilirsen biraz da buzluğa atsaydın, o da kolaylık oluyor aniden lazım olabilir hemen çözüp ısıtılabilir.
Mamayı ek olarak verenler genelde gecenin başında vermeyi tavsiye ediyorlar, mesela bebeği akşam 9da yatırdıktan sonra 12 gibi mama veriyorlar hani mama daha tok tutar bebek uzun uyusun diye, sonra bebek 5-6 ya kadar uyuyormuş. Ama tabi sen kendin nasıl rahat ediyorsan öyle yap istersen

Back