• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar d vit olarak ne kullanıyorsunuz benimki tükürüyor hiç veremedim 1 aylık olucaz. Saydım 0,8ml ama 25 damla oluyor damlası az olursa tükürmez belki
Ben ocean aldım. Bir kere sıkıyorum ağzına sprey şeklinde. Benimki de pek sevmiyor tadını

Biz 0,5 veriyorduk canım. Şırıngayla çekip yanak içine bırakıyoduk böylece tüküremiyordu. 25 damla sanki çok gibi geldi ama ebe öyle dediyse öyledir bilemedim 🤷🏻‍♀️

Ehehhe yapma öyle yaa şimdi sırf senin için normal doğurmaya programlicam kendimi 😂
Gerçi bence de burda başka ihtimal yok 😁🙄

1 hafta veriyorum sana bana bize.. Gelecekler 🙃
Doktorda yanağına koy dedi bu seferde yutmadığı için ciğere kaçıyo öksürüyor

Bir kontrolün daha sonuna geldik, en yüksek sancım 60 çıktı o da düzensiz, bebik kanala girmeye başlamış.
Doğmazsa perşembe gel fitil ve sunni ile başlatalım doğumu dedi 🙄 🙈
değişik hisler içindeyim ya hu.
Ayrıca sanki pırt diye çıkacak kanala girmesi nası ağrı veriyormuş yürürken
Neyse bi kahve yapayım da kutlayayım bunu ☕🍩

Sağlıkla gelsin minik kızın sevindim senin adina canim.Kanala girince adim atarken zorlaniyosun benim sezeryan dogacak beyfendi kanala bi guzel yerlesmis 37.haftada.Normal dogacak olsa bu kadar guzel yerlesmezdi.Ay perşembe günü doğuralım hep beraber sağlıkla inşallah 😂

Nişan geldiyse doğumun yakındır canım ikinci bebek ve sen hareketlisin, ben 8 ay yattığım halde nişan Doğum arası 8 saat 🤪

Yok nişan değildi bence.. öyle açık pembe bi sıvı. Muhtemelen içerde parti var 😂
Ama nişan gibi mukuslu ya da yoğun değildi.
Belimde sancı var hafif hafif ama dikkate değmez miktarda.
Relax ☺️

Doktorda yanağına koy dedi bu seferde yutmadığı için ciğere kaçıyo öksürüyor
Emzirir pozisyonda tutup verebilirsin. Tam sırt üstü değil yani. İster kolunda tut ister yüzü sana dönük karşında enseden tutup.. hafif dik verirsen yalanırken yutar. Az az akıtmayı dene bi de.. ağzına bişi aktığını anlasın.. ☺️

• Beğen
Reactions: LaL
Kızlar normal doğurup epizyotomisi olan var mı. Ebe ufak bir kesik yaptı bana doğururken o kadar canım sıkıldı ki. Üçünü doğum yani yırtılma ihtimali çok küçük ve bebek zaten 5 dakikada doğdu yani acelen ne dimi?? Daha kötü yırtılmayı önlemek için kesiyorlar biliyorum ama kime sorduysam normal yırtılmayı kesiye tercih ediyor bazen 6 ay sürüyormuş iyileşmesi. Bende ilk doğumlarda çok ufak tefek yırtılmalar olmuştu bir hafta içinde hepsi geçti gitti dikişler hemen düştü ama bu epizyotomi yeri 10 gün olcak hala dikişler sapasağlam duruyor sizde kaç günde düştü?? Zor iyileşicek diye korkuyorum yaa offf. Neyse kader kısmet tabi herşey elbet bebek için değer ama işte gereksiz bir müdehale olunca insanın zoruna gidiyor.
İlk doğumumda hem epizyotomi hem de servikse kadar yırtılmam vardı. Epizyotomi en hafifi. Hiç de abartıldığı gibi değil gözünde büyütme derim. Benim 15 güne dikişler düşmüştü. Batikonlu su ile taharet alıp fön makinası ile kurularsan daha çabuk iyileşir..

Anneler sorum var.
Ben kızışımı doğumdan beri 2saate bir sütle .3saate birde mamayla beslıyordum artık 24günlük olduk sukur onun acıkmasını bekleyeyim dıyorum yoksa emmek istemıyor hiç, biberon istiyor tam acıkmıyor sanırım sizcede beklemelimiyim?

İlk doğumumda hem epizyotomi hem de servikse kadar yırtılmam vardı. Epizyotomi en hafifi. Hiç de abartıldığı gibi değil gözünde büyütme derim. Benim 15 güne dikişler düşmüştü. Batikonlu su ile taharet alıp fön makinası ile kurularsan daha çabuk iyileşir..
Ay inşallah ama inan kime sorsam normal yırtılma daha kolay iyileşiyor dedi, lohusa kanaması bittikten sonra hala ağrıdı ilişkiye girebilmek aylar sürdü fln diyorlar benim de tabi canım sıkıldı ama demek ki çabuk toparlayan da oluyormuş.. herhalde doktorun ya da ebenin de tecrübesine bağlı olsa gerek. 15 günde düşmüş sende inşallah benim de çok sürmez artık enfeksyon kapacak diye ödüm kopuyor bir an önce iyileşsin istiyorum. Sağol yorumun için

Kiloyu söylemedi canım, gelişimi haftası ile uyumlu dedi.
Ama eninde sonunda muayene edecek, bence kasma kendini. Ben 28. Haftada kanama olunca yapılmıştı, hiç korkulacak gibi değil. Doğumda nasılsa sürekli parmak atacaklar. 🤭🤭
Bebek kaç kilo civarı peki şu an bana bugün alttan bakacak istemiyorum bende yaptırmasam mı

Kiloyu söylemedi canım, gelişimi haftası ile uyumlu dedi.
Ama eninde sonunda muayene edecek, bence kasma kendini. Ben 28. Haftada kanama olunca yapılmıştı, hiç korkulacak gibi değil. Doğumda nasılsa sürekli parmak atacaklar. 🤭🤭
Yok canım korkmam ben zaten ilk doğumum normal sürekli baktılar alttan ama ilkinde salak doktor 38. Haftada bakıp eliyle iyice bastırmıştı kan gelmişti Doğumu başlatmıştı yni şimdi öyle bir müdahale istemiyorum kendisi doğsun kendisi gelsin istiyorum ondan

Biz 0,5 veriyorduk canım. Şırıngayla çekip yanak içine bırakıyoduk böylece tüküremiyordu. 25 damla sanki çok gibi geldi ama ebe öyle dediyse öyledir bilemedim 🤷🏻‍♀️

Ehehhe yapma öyle yaa şimdi sırf senin için normal doğurmaya programlicam kendimi 😂
Gerçi bence de burda başka ihtimal yok 😁🙄

1 hafta veriyorum sana bana bize.. Gelecekler 🙃
Ben hazır değilim ya 2 hafta versen olmaz mı 😄😄
Şaka bir yana hayırlı vakitte gelsinler ya ama ben seni sıkı takipteyim 👀😀

Bir kontrolün daha sonuna geldik, en yüksek sancım 60 çıktı o da düzensiz, bebik kanala girmeye başlamış.
Doğmazsa perşembe gel fitil ve sunni ile başlatalım doğumu dedi 🙄 🙈
değişik hisler içindeyim ya hu.
Ayrıca sanki pırt diye çıkacak kanala girmesi nası ağrı veriyormuş yürürken
Neyse bi kahve yapayım da kutlayayım bunu ☕🍩
Ay çok heyecanlı ya en geç 3 güne kucağında olacak inşallah. Kanala da girmeye başladıysa suni sancıyla normal olma şansı daha yüksektir heralde güzel bir doğum hikayesi de senden gelir inşallah 😊

Yok canım korkmam ben zaten ilk doğumum normal sürekli baktılar alttan ama ilkinde salak doktor 38. Haftada bakıp eliyle iyice bastırmıştı kan gelmişti Doğumu başlatmıştı yni şimdi öyle bir müdahale istemiyorum kendisi doğsun kendisi gelsin istiyorum ondan
Haa o zaman deneyimlisin daha güzel 😍 ayrıca haftan iyi, ben gelsin diye bekliyorum gelmiyo 😂 😂

Ben hazır değilim ya 2 hafta versen olmaz mı 😄😄
Şaka bir yana hayırlı vakitte gelsinler ya ama ben seni sıkı takipteyim 👀😀

Ay çok heyecanlı ya en geç 3 güne kucağında olacak inşallah. Kanala da girmeye başladıysa suni sancıyla normal olma şansı daha yüksektir heralde güzel bir doğum hikayesi de senden gelir inşallah 😊
İnşallah canımmm 😍 herkesin gönlüne göre versin Allah 😘

Back