2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Emzirme sonrası sağman lazım mastit olursun yoksa

Sağman lazım canım göğüslerini yoksa ateşin de çıkar. Sağ iyice boşalt göğüsünü zaten rahatladığını hissedersin. Sarılık geçer korkma yaa maalesef oluyo işte.
Canım bebeğim çok güzel emiyor ama sütüm yeterli gelmiyor bebeğe
sağma işi tam bir işkence bir iki kere tuttum makinaya uçları kopacak gibi oldu adeta

Benimki kendiliğinden tam 38+0 da geldi. Büyümüştür merak etme.
İlkini kaç haftada almıştı?

Sen korse aldın mı canım. Benim göbek de fena ya. Hiç bakamıyorum desem. Çatlak da cokmus meğer. Hamileyken hiç fark edilmiyordu.

Ya kızlar lohusa korsesi diye bir şey var mı?
Benim evde normal vardı bi tane. Dün hastaneden geldik. Duş aldım. Armut gibi karnım diye korseyi de giydim. İşe yarar inşallah..

Sağol canım dün bütün gün emzirmeme rağmen böyle oldu zaten süt bebeğe yetmiyor sağmam bişey değiştirecek mi ki yani sağdığı da zaten birşey çıkmıyor

Canım süt kanalları tıkanınca mastit olursun.Sağman lazim.İcerdeki sütü bi şekilde bosaltmalisin.Dusta sıcak suyun altında masaj yap.Sıcak havlu koy göğüslerine.Daha da sertleşip süt sıkışırsa ateşin çıkar kötü olursun Allah korusun

Canım süt yetmiyor ve meme şiş demişsin. Acaba tam boşaltamıyor mu memeyi. Niye şişsin ki değilse. Bi şekilde bebeğe emzirterek tam boşaltmaya çalışsan hem sen rahatlarsın hem yetmiyor mu fikrini uzaklaştırırsın. Yetmediğini nasıl anladın?

Son düzenleme:
Canım dün bütün gün memelerimde olmasına rağmen bırakıp ıyumadı her dk meme istedi verdim ve akşama doğru sarılıktan şüphe edince hastaneye gittik ve sonuç sarılık sınırda üstelik

Şuanda gaz sancısı gibi karnın üst bölgesinde artan bi ağrı var sırtıma da vuruyor ama suyum filan gelmedi lekelenme de yok sadece gaz sancısı da olabilir dimi bu
gaz sancısı olabilir evet. Ama aralıklarla gelen bir ağrı ise doğum sancısı da olabilir bunun için suyun gelmesi şart değil lekelenme de şart değil, benim doğumlarda mesela su taaa bebeğin çıkmasından 1-2dk önce geldi. Nişan ilkinde doğumdan 12 saat fln önce geldi, ikincide de doğumdan 5 dk önce geldi, üçüncüde hiç nişan görmedim artık çocukla beraber mi çıktı ne

Sağol canım sıcak su torbası ve sıkılmış havlu koyuyorum anlık rahatlama oluyor şimdi birde sağacağım bakalım

Canım dün bütün gün memelerimde olmasına rağmen bırakıp ıyumadı her dk meme istedi verdim ve akşama doğru sarılıktan şüphe edince hastaneye gittik ve sonuç sarılık sınırda üstelik
Hımm anladım canım. Tamam o zaman. İnşallah sarılık olmasın. Sen de duş masaj vs. destekle mastit olma.

Artık doğum sonrası problemleri ve soruları başladı..
Benim emzirme sırası karnım çok ağrıyor. Rahim ne kadar gerildiyse artık resmen doğum sancısı gibi tam bilmiyorum tabii de 40-50 şiddetinde gibi yeniden kasılıyor. Doğum yapanlar sizde de başlarda böyle belirgin miydi?

Sen korse aldın mı canım. Benim göbek de fena ya. Hiç bakamıyorum desem. Çatlak da cokmus meğer. Hamileyken hiç fark edilmiyordu.
hiç çatlamadım canım karnım bembeyaz çok şükür
cuma günü hastaneye kontrole gidicez canım hastanenin ordaki eczaneden alıcam
18 günlük oluyoz o zaman
doktorum bana 15 günden önce kullanma dedi diye bekliyorum
sen başladın mı kullanmaya ?

[/QUOTE]
Bizimki daha 3. günde. Gece zor uyandırdık. 3 saati buldu yani. Yoruluyor da emerken her birinde 15-20 dk. tutuyorum ben de.
Bizim ebe ve cocuk doktoru
Sirayla emzirme dedi
Ilk once bi memeden sürekli verip o bitince digerine geçilmeliymiş

Nedeni ise
Bi memeden gelen ilk sutle arkadan gelen sut kalitesi farkliymiş
en son yağli kisım emdikçe geliyomuş

Bide
Bi ondan bi ondan sirayla emerse hep ustten emdiği için
Kanallara ulaşamaz bi zaman sonra süt kesilir dedi

Bende ebenin dedegi gibi yapiyorum canım

Kesinlikle kuzu en azından Bitiyo biliyosun ki Bi sonra ki gün daha iyi olacaksın

Evet şimdiden oynuyorlar bizimle bakalım daha ne kadar bekletecek beni hayırla sağlıkla gelsinler inşaallah katlanıcaz ne yapalım

@gulayav canim dun hastanedeydim gunüm belli 18 i anesteziyle görüsün islemleri halletsinler dediler kan falan verdim form doldurdum daha once gecirmis oldugum hastaligim vs var mi diye ... cok ilgili geldiler sen anestezi de sorun yaşadın mi ? Süsleme ve fotoğrafçıyı da ayarlik hastanenin 1200 dediler soyledigin gibi umarim güzel olur ... benim minnos 3491 gram 50 cm olmus abisini 2720 dogurunca garip geldi doktora tekrar sordum bu niye iri diye seker vs mi var hayir dedo zate yukleme yapılmıştı ve seker olanlarda su orani farkli oluyormus sanirim o da normal dedi..
Hakikkatten her gebelik farkliymis oglumda tansiyonum 17 lere cikmisti bunda 10 11 civari ne kadar garip di mi ikisi de ayni ben ... saglikla dogsunlar heycan basti beni valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…