- 30 Nisan 2011
- 1.665
- 3.544
- 133
- 39
40 sonrası da çok erken yavBen deneyimlemedim ve dediğin gibi güvenilir olduğunu da sanmıyorum canım ama arkadaşlarımdan hiç adet görmeyenler oldu emzirme boyunca, ben normal adet düzenine dönüyorum hep 40 sonrası
Evet cnm 1 gün var aramızda belki gittiğim gün almaz hemen ama haftaya hafta içi Bi güne gün verir diye tahmin ediyorum bende o zaman da 37+3 37+4 falan olurum sıkıntı olmaz. Cuma belli olacak benim de herşey ilk gebeliğin benim nor al çok istedim ama kısmet olmayacak sanırım. Hayırlısı diyorum artık cnmBenden bir gün küçüksün ☺ eğer bize de cuma gel alalım derse 37+0 olucak geç değil inşallah ciğer ve göz gelişimi yerindedir en son onlar gelisiyormus ya..sezaryenliyim ben zaten bu da sezaryen olucak nasipse
Aa harikasın sağ ol canım bı de o var dimiBirefebirece 40 sonunda adet görürsen normal adet düzeninde devam edersin ve hamilelik ihtimalinde çok yüksek olur 40 sonu adet olmazsa emzirme devam ettiği süre boyunca adet olunmuyor ve eskiler buna süt koruması diyor hamilelik riski olmuyormuş..
Bilmiyorum herkeste oluyor mu ama adet dönemi bende süt azalıyor o yüzden çokta memnun olmuyorum en azından ilk 6 ay olmasam hiçte fena olmaz40 sonrası da çok erken yav
Oğlumda 10 ay falan sürmüştü benim. Sonra geldi vs diyince “vah vah süt anca o kadar korudu demek ki” die yas tutan teyzeler olmuştu
Hayat beni neden yoruyossuuaann??
Çok korkunçlu olsa ikinciyi yapmazdımGüzel hanımlar biraz desteğe ihtiyacım var
Hayatım da hiç dikisim bile yok. Hastanede hiç yatmadım ve sürekli sezeryan çok korkunç deyip duruyordum.
Sezeryan olan canimsu arkadaşlarım, birazcık süreçle ilgili bilgi verirmisiniz? Mesela o spinal için iğne acıtıyor mu? Sütünüz hemen geliyor mu? Emzirebiliyor musun? Ortalama kaç dikiş atılıyor? Korse kaç aydan sonra kullanılabiliyor? Sezeryandan önce yapmam gerekenler neler? Falan filan....
Biz hastaneden çıkarken reçeteyi elimize tutuşturuyorlar doğumdan iki hafta sonra kontrol hapına başlatıyorlar yoksa dediğin gibi aklıma gelmez benimdeAa harikasın sağ ol canım bı de o var dimibiz aylardır o işleri unuttugumuzdan hamile kalma riski aklımda bile değildi
Bende ilk iğne ilk serum ilk dikişi oğlumla yaşadım bebe'y'imsin korkmaGüzel hanımlar biraz desteğe ihtiyacım var
Hayatım da hiç dikisim bile yok. Hastanede hiç yatmadım ve sürekli sezeryan çok korkunç deyip duruyordum.
Sezeryan olan canimsu arkadaşlarım, birazcık süreçle ilgili bilgi verirmisiniz? Mesela o spinal için iğne acıtıyor mu? Sütünüz hemen geliyor mu? Emzirebiliyor musun? Ortalama kaç dikiş atılıyor? Korse kaç aydan sonra kullanılabiliyor? Sezeryandan önce yapmam gerekenler neler? Falan filan....
Çok yerinde sorularGüzel hanımlar biraz desteğe ihtiyacım var
Güzel hanımlar biraz desteğe ihtiyacım var
Birde sezeryan sonrası ağrı kesici bağımlısı olmamanizi öneririm. O yoğun ağrılar bir hafta falan sürüyor . Sonrasında o agriyla yüzleşmek benim daha çabuk toparlanmami sağladı. Cesaretim geldi hareket ederken yani.
Kesinlikle öyle. Bende kullanmadım. Vajinismus tedavisi gördükten sonra bebe yağına bağlandığım için normal şekilde ilişkiye girmekten epey korkmuştum çünkü. Yine aynısı olsun istemedim. Agrirsa agrisin ölecek değilim ya dedim hep. Bı gün ağrı kesici almadan geçirince diğer gün çok daha iyiydim.Hastaneden çıktıktan sonra bir hafta kullandım ağrı kesicileri.Sonra içmedim bende.Sık sık kalkıp yürümek iyileşmeyi hızlandırıyor diye düşünüyorum.
Keşke benimki de planlı olsaydı mental olarak hazırlanmış olurdum biraz hiç değilse. En son hastaneye yattığımda doğumu durdurmuslardi ve ben nasılsa durdu diye rahattim. Sabah bı baktım su gelmiş. Ramazan günü herkes oruç esimdeki paniği görünce su bile icemedim. Ve ben ellerimle Allah'ım napicam derken saçlarımı yolmusum elimde saçlarım vardı düşün öyle bir panik. Sürekli üst değiştir bir türlü kesilmeyen bı su. Giyecek pantolonum kalmamıştı artık son çare bacak arama havlu koydumahh hala düşününce aglayasim geliyor
Çok şükür doğru soyluyosun 34 hafta doğmasına rağmen Allah'ın rahmetiyle kuveze bile girmeden geldik ya daha ne isterim. Ki doğuma iki doktor girdi ikisi de beni ameliyata alirlarken kuveze girer üzülme ama yaşar dediler. Sonra tüm hastanede olay oldu. Diyetisyen eğitim vermek için girdiğinde kucağımda görünce dedi ki kapının önünde sana söyleyeceklerim düşünüp hazırlandım. Bebeğin kuvezde diye düşünüyordum 34 haftalık olduğunu duyunca. Şimdi görüyorum kucağında çok duygulandım.Canım sağlıkla kavuştun ya önemli olan o.Bende kontrol diye gidip doğurup gelmiştim.Kafa büyük çatı müsait değil zaten 39+2 sin plasenta yaşlanmış suyun azalmış dedi Dr lar paşa paşa yattım ameliyat masasına.Kendi Dr um hariç 2 Dr daha göründüm aynı gün hepsi hem fikir olunca gidip sezeryan olmuştum doktoruma
Canım suni sancı aman aman abartılacak bisey değil adet sancisinin biraz daha kuvvetlisi,benimki sabah 8 de baslatildi akşam 5te epidural oldum ve sadece göbeğimdeki kasilmalari hissediyordum çok rahatlamıştım ama 12 saatte rağmen maalesef rahmim 4 cmden fazla açılmadı,ateşim çıkınca da mecburi sezaryen oldum. Bana göre hangisinin olduğu,nasıl olduğu önemli değil,önemli olan iki tarafından saglikla işi bitirmesi,benim ateşim yüzünden oğlum kuveze girdi o beni çok üzdü keske daha erken sezaryen olsaydim dedim.Ah kuzum yaaabende panik atak geçiren birisi olduğum İçin kesilecek denince aklım çıkıyor. Peki suni sancı çok mu kötüydü nasıl bişey tarif etmek gerekirse
İnşallah sağ Salim sağlıkla gelsinler de bişey istemiyor insan ama ilk gebelik olunca cahillikten ölüyorum diyorumkendime bir türlü Doğum konusunda güvenmeyi öğrenemedim
Çok şükür doğru soyluyosun 34 hafta doğmasına rağmen Allah'ın rahmetiyle kuveze bile girmeden geldik ya daha ne isterim. Ki doğuma iki doktor girdi ikisi de beni ameliyata alirlarken kuveze girer üzülme ama yaşar dediler. Sonra tüm hastanede olay oldu. Diyetisyen eğitim vermek için girdiğinde kucağımda görünce dedi ki kapının önünde sana söyleyeceklerim düşünüp hazırlandım. Bebeğin kuvezde diye düşünüyordum 34 haftalık olduğunu duyunca. Şimdi görüyorum kucağında çok duygulandım.
Kuzum sen beni ekledin mi instadan? Yaklaşık 10 kişi ekledi bazıları kendini tanitti ama bazilari kim bilmiyorumCanım sağlıkla kavuştun ya önemli olan o.Bende kontrol diye gidip doğurup gelmiştim.Kafa büyük çatı müsait değil zaten 39+2 sin plasenta yaşlanmış suyun azalmış dedi Dr lar paşa paşa yattım ameliyat masasına.Kendi Dr um hariç 2 Dr daha göründüm aynı gün hepsi hem fikir olunca gidip sezeryan olmuştum doktoruma
Canım burdayım
Canım suni sancı aman aman abartılacak bisey değil adet sancisinin biraz daha kuvvetlisi,benimki sabah 8 de baslatildi akşam 5te epidural oldum ve sadece göbeğimdeki kasilmalari hissediyordum çok rahatlamıştım ama 12 saatte rağmen maalesef rahmim 4 cmden fazla açılmadı,ateşim çıkınca da mecburi sezaryen oldum. Bana göre hangisinin olduğu,nasıl olduğu önemli değil,önemli olan iki tarafından saglikla işi bitirmesi,benim ateşim yüzünden oğlum kuveze girdi o beni çok üzdü keske daha erken sezaryen olsaydim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?