2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Kızlar çok ciddi tavsiyelerinize ihtiyacım var. Eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var, 9 yaşında. Biz 2,5 senedir evliyiz ve çocuğa her zaman kendi çocuğum gibi davrandım. Öyle ki benim babama dede der. Haftada 1 veya 2 gün bizde. Fakat kendi annesi çok pis ve ilgisiz bir insan. Yani öyle ki bir keresinde eşim içeri girdiğinde çöp ev gibi demişti. Çocuk çok bakımsız 5-6 yaş giyiniyor. Çünkü annesi doğru düzgün yemek yapmaz, soğan, kıyma, domates ve birçok şeyi yemez. Doğal olarak çocuk da yemiyor. Yemediği gibi, annesi kuralsız çocuk yetiştirmeyi savunuyormuş "ye "oğlum" demez. Yat oğlum demez. Çatal tutmayı, çişini doğru yapmayı bile bilmiyor çocuk, her yer çiş oluyor. Biz evlendiğimizden beri ben tepki göstermeden, ablacım ablacım diyerek, çok yıldırmadan öğretmeye çalışıyorum, o da evde hiç bir şey görmediği için, yadırgıyor çocuk. Yediği 3-4 çeşit yemek var, beslensin bar haftada 1 gün diye, onun sevdiği şeyleri yapıp, içine kemil suyu falan koyuyorum. Ayrıca iki haftada bir ateşleniyor çocuk, hep hasta.

Benim kızım doğunca tabi ki kardeşi, hiç esirgemedim, ben yönlendiriyorum oturun oynayın falan diye. Ama babası o ayrı evde yaşıyor diye çok üzerine düşüyor. Çocuk içeride bilgisayar oynamak istiyor, yok olmaz gel kardeşinle oyna diye baskı kuruyor çocuğa. Her şeye tamam inanın hiç şikayetim yok. Ama iş, çocuk hastayken, eşim, üst üste öp kardeşini öp kardeşini dedikçe çok sinirleniyorum. Defalarca söyledim, dr a anlattırdım. En son beta vardı çocukta, öp onu sen onu öp oyunu oynuyorlardı. Sadece dedim napıyorsunuz siz, kıyamet koptu. Ben iki kardeşin arasına giriyormuşum, o çocuk eşimin bam teliymiş. Eşimle girdik birbirimize, napıcam ben bana akıl verim Allah aşkına yahu.
 
Bir de ben çocukla kızımı hiç yalnız bırakmıyorum ve gözüm hep üzerlerinde. Çocuk bir ara 2-3 sefer, kardeşim ölse ne olur, kafasına dokunma diyordum mesela küçükken, dokunsam ölürmü falan diyordu. Bu yüzden hiç yalnız bırakmadım, ve arada öyle yapma bak şöyle yap ablacım falan diyorum. Çocuk kardeşine yaklaşırken gözü hep bendeymiş, benden çekiniyormuş. E çekinsin tabi çekinmesin mi? Bunları eşim de biliyor ama hiç kötü bişey kondurmuyor oğluna, boşanmış ya eşinden oğluna vicdan yapıyormuş. Arap saçına döndük, az kaldı kızımı alıp gitmeye...
 
sakin olun öncelikle.
hersey kızınız için. eşiniz olayın ciddiyetini anlamaktan çok uzak.
bence kızınızı abisi yanındayken asla 10 saniye bile yalnız bırakmayın, abisinin yiyeceği yemekleri bir gün önceden hazırlayın ki o geldiğinde mutfakta zaman geçirmek zorunda kalmayın. kızınıza antibakteriyel mendil kullanmayı öğretin, elini yüzünü silsin sürekli, eşinize de kendisi öğrenmiş çok seviyor ağzını ellerini silmeyi dersiniz. özellikle abisi evdeyken birkaç kez ellerini silin, yapabiliyorsanız abisini de sürekli silin diyeceğim ama kesin annesine veya babasına söyler.
aklıma bir çırpıda gelenler, işiniz zor
benzer bir vaka çevremde var Allahtan çocuk üni için gitti
çocuğun sizinle iletişimi iyiyse onunla da konuşabilirsiniz ama bıngıldakla ilgli uyarılarınıza verdiği tepkiler hoşuma gitmedi, ben olsam iletişim kurmaya çalışmaz o çocuk büyüyene kadar tedbirlerimi alırdım
 

Mendille ağzını orayı burayı silmeyi seviyor Deniz, onu ben iyice öğreteyim güzel fikir. Abisine kural koydum, eve gelince eller yıkanır diye, işte parmaklarının ucunu ıslatıyor. Ona da bişey diyemiyorum. ben biraz göstermeye çalıştım, benden uzaklaştı, bana tepki gösteriyor sen göster babası olarak dedim bu sefer çocuk bize gelmek istememeye başladı, eşim üzüldü. Bir ara koyveriyoruz bir ara tekrar başlıyoruz. Annesiyle konuştu eşim, ben çocuğuma bakamıyorum mu diye kavga çıkardı, bize ceza verdi, çocuk 3 hafta bize gelmedi. Eşim kafayı yedi. Aynı masaya oturuyoruz eşim bir Denize bakıyor, bir oğluna bakıyor, Deniz her lokmada ağzını sildiriyor bana, 9 yaşında çocuk lokmasını eliyle ittirip, elini saçına sürüyor. Eski eşine bir şey diyemiyor, adam başka bahane bulup bu sefer bana saldırıyor. Vallahi büyük bela var başımda, çok kötü durumdayız. Allahım diyorum sen nasıl annesin nasıl insansın ya. Bir an önce büyüseler zaten çok farklı insanlar olacaklar.

Çocuk kuzenine de gel boğaz sıkma oyunu oynayalım diyor mesela. Yok asla yalnız bırakmıyorum. Birkaç kere eşim başlarındayken 10 dk banyo yaptım çıktım, baktım, oğluna sorumluluk veriyormuş, kardeşini oyala demiş, çıkmış balkonda sigara içiyor. Bir daha asla bırakmıyorum. Bu son kavgada, kayınvalidelere de yansıttım, çocuk bunlar hasta olacak, biz ailecek öpmeden sevemiyoruz, sen tüp bebek diye fazla sakınıyorsun girme kardeşlerin arasına diyorlar, kafayı yicem. Gelin hep beraber Dr a gidelim bizi eğitsin o ne derse onu yapalım diyorum, Dr lar herşeyi söyler biz inanmıyoruz diyorlar. Corona diyorum Türkiyede yok ki diyorlar. Yarın istanbula annemlere geçicem 2 hafta kalıcam.

Başınızı şişiriyorum nolur kusura bakmayın ama yazdıkça iyi geliyor hiç iyi değilim.
 
Bir ara düşündüm, eşimi yönlendirsem çocuğun velayetini alsın ben büyüteyim, yemin ederim el çocuğu demem, kızımdan iyi bakmaya çalışırım. Elimden ne gelirse yaparım. Ama bu seferde anne ne kadar kötü olursa olsun annedir, çocuk anasından ayrılmak istemez ki, bu sefer daha kötü problemler çıkacak evde... Yazmıcam artık, sayfayı doldurdum tekrar kusura bakmayın.
 
Vallah ısın cok zor ama sabret sakın ol esınde senı anlıcaktır mutlaka
 
Valla çok çok üzüldüm. Çok zor durumlar bunlar, eşin çok makul değil bu konuda. O yüzden sen kendi doğru bildiğinden şaşma. Yani senin evinin kuralı varsa o çocuk da oraya gelince buna uymalı. Babası bile olsa aksine müsade etmemelisin. Bu her çocuk için geçerli. Yani kendi çocuğunda kuralsız büyümeyecek sonuçta. O yüzden bu konuda taviz verme eşine, doğruyu yaptığın için alınırsa da alınsın. Seni tanımıyor mu eşin? Söz konusu iki küçük çocuk, kim ne derse desin.
 
demir düşük bir tek demir düşük çıktı
ama günde 18 damla newit veriyoruz hala iştahsız, tedaviden 2 gün sonra iştahının açılması gerekiyordu
ben tükenmeye başladım artık
Bizim bir ay hatta belki biraz daha uzun sürdü iştahının açılması. Çok düşüktü demir. Ağzına tek lokma koymazdı. Sabret düzenli vermeye devam et düzelecek inanıyorum
 
Canım çok çok üzüldü m.
eşinle bir yemeğe çıkıp güzelce konuşmayı denesen. İkisi de senin evladın bende oğlunu çok seviyorum ama bu evde herşeyden korunmasız bir bebek büyütüyoruz. Babaların ince çizgisidir kız evlat. Özellikle bak kız evlat yetiştiriyoruz Herşeyi ileolabildiğince maksimum ilgilenmemizlazım şeklinde. Bu öpme konusu içinde söylebir arkadaşımın çocuğu hastalandı de. Ve olabildiğince birkaç saniye bile yalnız bırakma.
evde de kurallar belirle şunlar yapılacak bunları yaparsak daha güzel olacak vs gibi mesela eller yıkanacak masayı gel beraber toplayalım gibi.
 

Güzelce konuşmayı defalarca denedim, Dr a da anlattırdım bir işe yaramıyor canım. iki hafta ayrı kalalım biraz nefes alalım dedik. Ben istanbulda ailemle kalıcam, biraz arkadaşlarımı göreyim, azıcık dışarı çıkayım. Eltim yeni duymuş beni aradı. Yemek yediği yağlı çatalla kafasını kaşıyormuş da kızmış onlardayken onu anlatıyor bana. Ne kadar söylesen de evde aynı tas aynı hamam olunca olmuyor diyor o da.

Bir ara gene çocuk ateşlendi, ilaç kar etmiyormuş, düşürememiş annesi, hastaneye götürdü, cumartesiydi, Bir dünya test ne olduğunu bulamadılar, bir virüs ama adlandıramadık dediler. Pazartesi eşim çocuğu görmeye gitti biraz onla vakit geçirdi. Sonra aynı akşam gelince şapır şupur Denizi öptü kokladı. Dedim ki Mesut bari bu akşam mı biraz uzak dursan, bir bakışı var bana. Salı gecesi Deniz ateşlendi, cumaya kadar düşüremedim, cuma hastaneye gittik. 3 gün hastanede yattık. Hem idrar yolu enfeksiyonu ( o da bir var çıktı, bir yok çıktı belli değil), hem de ne tesadüf bir türlü bulamadıkları bir virüs. Bir dünya test yaptılar, öpücük hastalığına karar verdiler. Canı çıktı kızımın gelen kan aldı, giden serum bağladı, travma yaşadı çocuk. Ateş kırk, sonra ilaçlarla bir düştü 35,5 bu sefer sıcak havlularla ısıttık hastanede. 6 gün bir gr uyku uyumadım. Çok korktum. O zamanda sinirle dediydim, bir daha öpülmeyecek bu çocuk diye, çok büyük kavga ettiydik. Bir süre ben kızımı alıp gideyim bakalım...
 
Canım o zaman iyi yapmışsın. Biraz eşin bu konuda gerektiği gibi davranmasını öğrenecek. Sende bebeğini elin evinden getirmedin kaldı ki getirsen bile kendi çocuğu olmasa bile el kadar bebek. Canı yanmadı mı hastanelerde kıvranırken ufacık bedeniyle. Çok üzüldüm çok.
 
ikinci üniversite olarak pedagojik formasyon için ege üniversitesinde bir yıl okudum, o sırada dersler fazla hafif geldiğinden 12-13 tane gelişim kitabı okudum. kuralsız yetiştirmek diye birşey yok, bu çocuğun ve insanın da doğasına aykırı, mağarada ya da dağda yaşamıyoruz, çatalla kafasını kaşıyan çocuk topluma nasıl adapte olacak. Müdahale edilmezse intihara kadar gidebilecek bir yalnızlık çekecek. Eşin ve eski eşi bu durumun ciddiyetinin farkında değil. Kendi kızın güvende, senin gibi annesi var. 2 hafta sana çok iyi gelecek ama gittiğin yerde sorunlar bitmeyecek, sadece nefes alıp geri dönüp yine mücadele edeceksin. Hatırladığım kadarıyla ileri düzey İngilizcen var. Literatürden bebek rutinlerinin yararları, çocuklarda davranış bozuklukları ve bunun sonuçları, intihar eğilimli çocukların genel özelliklerini, tamamen kuralsızlığın çocuk psikoloji üzerindeki etkilerine dair birşeyler bulup print edip eşinin önüne koyabilirsin. Ben ihtilafa düştüğümüz konularda bunu yapıyorum. kv şeker bebekler için yararlıymış, beyni geliştiriyormuş demiş eşime, ben de şekerle ilgili elimde bir çalışma vardı hemen mail attım eşime, ingilizce makale ama eşim ne demek istediğimi anladı çünkü bunu birkaç kez yaptım. bilmiyorum, bir yöntem sadece. cahile laf anlatmak atom parçalamaktan zordur
 
Bizim bir ay hatta belki biraz daha uzun sürdü iştahının açılması. Çok düşüktü demir. Ağzına tek lokma koymazdı. Sabret düzenli vermeye devam et düzelecek inanıyorum
iki haftaya yakındır veriyoruz. inşallah inşallah, akşamları eşimle beraber uğraşıyoruz, çocuğumuz aşırı hareketli, henüz koşmuyor ama yürümeyi keşfetme sürekli tırmanma durumları da yoruyor, 10 saniye yerinde durmuyor, yedirdiğimiz iki lokmayı da yarım saatte tüketiyor. bugün bir diş daha patlamış, karşı simetrileri olmadığından ağzının içi yangın yeri gibi, görüntüsünün sağlıklı olması sürekli konuşması doktorların kafasını karıştırıyor, maşallah mutlu ve hareketli bir çocuk ama yemiyor. bugün çorbayı kaseden direkt içireyim dedim içti. kaşıktan bile korktuğunu fark ettik. yoğurtlarım katı olduğundan içemiyor biraz da ayran yaptım bardaktan içti. tüm gün yediği bunlar. midesi de iyice küçüldü, iki yudumda doyuyor artık

bir haftadır katı hiçbrşey yemedi gibi birşey. günde üç küçük lokma sade ekmek içi dışında sıvıyla besleniyor tamamen. ama ağzının içi kıpkırmızı.
 
birşey daha var. kadınlar kulübünde iştahsızlıkla ilgili açılan konuları okudum. iştahsız diyenlerin günlük yedikleri bizimkinin bir haftalık yemeği. bizden daha az yiyen bir bebek bile bulamadım. Gerçi bizimki kadar çok dişi olan bebek de okumadım, kendimizi böyle teselli ediyoruz
 
Allah yardimcin olsun canim cok zor bi durum gercekten...
 
günaydın Kızlar. İnsanoğlu uyku konusunda Ay’a adım attı biz sürekli geriliyoruz ! Gece ağladı ağladı 11de uyudu. 4 gibi besledim hadi bakalım biraz geç uyansın dedim. Sonuç? 6.20de kalktı. Ezan okunmaya başladı cami çok yakın. Ondan mu acaba? Çok uykusuzum şu an başıma ağrılar giriyor. KalktığımıZda koca bir fincan kahve yaptım kendime. Parol aldım. Hala kötüyüm.
Kafamda deli sorular var. Bu bücürün uyku sorunu o büyük atak döneminde başladı. Ama o atak dönemiyle beraber hayatımızda iki değişiklik daha oldu. Kalorifer yandı ki bizimki alerjik bir bebek. Ve ben kahve konusunda abartmaya başladım. Hamile kalmadan önce günde sütlü kahve latte Türk kahvesi vs derken 15 fincanı bulurdum. Bir ananda kestim hamilelikte son birkaç ay yine günde toplam 4-5 bardak içiyorum. Birde kendimi kandııryorum bir yada iki fincanı decaf diye. Bunlarda bizi zorluyor olabilir mi yaa! vaper uyku sorunu ve iştahsızlık bence atomu parçalamaktan çok daha zor
 
Günaydın canım aynı hasan efe gibi uyuyup uyanmış. Gece de 3kere kalktı. Ben uykumu aldım bugün diyorum şükür yani bu arada emiyor ya kuzu kesinlikle kahve huysuzluk ve uykusuzluk yapıyor bende fazla içsem bu durumu fark ediyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…