Acil şifalar diliyorum canım , inş uzun sürmez de kolayca atlatırsınız bu durumu@ISIK27 @Papatyamaviss @anneveoglusu @Kahsen M Mavisu27Nilufer_3457
bsebse
Pamuk Panda S skelebeks @incebellibardak Kızlar teşekkürler ilginize. İki gündür sıkıntılarla uğraşıyoruz ve maalesef bazılarınızın tahmin ettiği gibi inek sütü alerjisi çıktı kızımda
Yoğurt 10 gün sonra, mama da 2 gün sonra belirti verdi. Ben bunları nasılsa önceden kullandım diye suçlu zeytinyağı sanmıştım ama maalesef süt alerjisi çıktı karşımıza. Kuzum uykusundan öksürerek uyanmaya başlamıştı iyice. Öksürük krizi gibi sonu ağlamayla ve uykusunun açılması ile devam eden
Süt alerjisinden midesinden yukarı çıkıyormuş reflü olarak. Kabızlık, reflü, vücudunda alerjik döküntüler, mamayı içer içmez aşırı kusma, genel olarak da kilo alamama olarak belirti verdi. Şimdi ben katı bir süt ve ürünleri diyetine giriyorum. Aynı zamanda dana eti de yasak. Bu arada ek gıdayı askıya alıyoruz. Şimdilik sadece sen diyet yap bebeği de emzir 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Midesi için de gaviscon şase verdi onu kullanacağız düzelene kadar. Ben diyete başlayınca ancak 15 günde temizleniyormuş anne sütü. Bu arada belirtiler azalarak kaybolacak, sonra da ek gıda sürecine bakacağız sebze ile dedi. Bu zamana kadar bebeğimin hep az kilo almasının sebebi de inek sütü alerjisiymiş maalesef ki. Sadece annesini emen ve süt alerjisi olan bebekte her zaman mukuslu veya kanlı kaka olmayabilir, yada dışardan alerjik reaksiyon hissedilmeyebilir, bu şekilde az kilo alması da bir belirteç olabilir dedi. Bazı bebekler ek gıdaya geçmeden bu alerji anlaşılamayabiliyor dedi. 10 gün kadar izleyecek. Bebekte hala kilo artışı olmazsa rapor çıkartıp alerjik bebeklerin kullandığı mamadan veririz dedi. Kuzumun huzursuzluğu bir geçse bir nebze yüzüm gülecek
Bebeklerimiz hep sağlıklı olsun
![]()