2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
@ISIK27 @Papatyamaviss @anneveoglusu @Kahsen M Mavisu27 Nilufer_3457 Nilufer_3457 bsebse bsebse Pamuk Panda Pamuk Panda S skelebeks @incebellibardak Kızlar teşekkürler ilginize. İki gündür sıkıntılarla uğraşıyoruz ve maalesef bazılarınızın tahmin ettiği gibi inek sütü alerjisi çıktı kızımda :KK43: Yoğurt 10 gün sonra, mama da 2 gün sonra belirti verdi. Ben bunları nasılsa önceden kullandım diye suçlu zeytinyağı sanmıştım ama maalesef süt alerjisi çıktı karşımıza. Kuzum uykusundan öksürerek uyanmaya başlamıştı iyice. Öksürük krizi gibi sonu ağlamayla ve uykusunun açılması ile devam eden :KK43: Süt alerjisinden midesinden yukarı çıkıyormuş reflü olarak. Kabızlık, reflü, vücudunda alerjik döküntüler, mamayı içer içmez aşırı kusma, genel olarak da kilo alamama olarak belirti verdi. Şimdi ben katı bir süt ve ürünleri diyetine giriyorum. Aynı zamanda dana eti de yasak. Bu arada ek gıdayı askıya alıyoruz. Şimdilik sadece sen diyet yap bebeği de emzir 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Midesi için de gaviscon şase verdi onu kullanacağız düzelene kadar. Ben diyete başlayınca ancak 15 günde temizleniyormuş anne sütü. Bu arada belirtiler azalarak kaybolacak, sonra da ek gıda sürecine bakacağız sebze ile dedi. Bu zamana kadar bebeğimin hep az kilo almasının sebebi de inek sütü alerjisiymiş maalesef ki. Sadece annesini emen ve süt alerjisi olan bebekte her zaman mukuslu veya kanlı kaka olmayabilir, yada dışardan alerjik reaksiyon hissedilmeyebilir, bu şekilde az kilo alması da bir belirteç olabilir dedi. Bazı bebekler ek gıdaya geçmeden bu alerji anlaşılamayabiliyor dedi. 10 gün kadar izleyecek. Bebekte hala kilo artışı olmazsa rapor çıkartıp alerjik bebeklerin kullandığı mamadan veririz dedi. Kuzumun huzursuzluğu bir geçse bir nebze yüzüm gülecek :KK43: Bebeklerimiz hep sağlıklı olsun :dua:
Acil şifalar diliyorum canım , inş uzun sürmez de kolayca atlatırsınız bu durumu

Diyete başladığında kendin dedin yine yiyorum ama ivir ziviri karbonhidrati azalttim diye sanirim. Besleyici seyler yiyorsan azalmaz belki, simdi burda iyi yememisindir ve yorgunlukta bonus olarak azalmistir. Insan kafasina sokmak istemiyor ama anlıyor malesef.
Benimde iki gundur cekip cekjp sinirleniyor yine azaldi sanirim. :KK43:
Aynen tatlı ekmek tarzı şeyler yemiyorum veya çok az yiyorum, güneşin kucağımda akşama kadar annem hasta soğuk algınlığı grip yaklaşamıyor bebeğe, ben evi temizle yemek yap güneşe koştur derken canjm çıktı gelen giden se bitmedi hiç güneş i emzirmeye bile vakit bulamadım gun içinde 😭

Aynen tatlı ekmek tarzı şeyler yemiyorum veya çok az yiyorum, güneşin kucağımda akşama kadar annem hasta soğuk algınlığı grip yaklaşamıyor bebeğe, ben evi temizle yemek yap güneşe koştur derken canjm çıktı gelen giden se bitmedi hiç güneş i emzirmeye bile vakit bulamadım gun içinde 😭
Tüh kötü denk gelmis ya
Kalabaligiz diyorsun nasil yetişecen ki 🙁

Benim eşim de de var bazen dudağı eli ayakları şişiyor alerji hapı var onu içiyor. Bende bebek ona benzer diye korkmuştum. O yüzden hamilelikte turşu kefir probiyotik çok tukettim. Hamilelikte bunlar yenmezse bebeğin alerjik bünyeye sahip olması bir tık daha fazlaymiş.
Hiç duymamistim ya iyiki bol bol turşu yemişim :)

Kızlar dün vE bugün sütüm inanılmaz azaldı yok yani şuan güneş 2 saattir uyuyor ancak şimdi bişeyler yiyebildim kahvaltıdan sonra, su çok içiyorum 4 litre içtim bugün ama demekki tek başına su da yetmiyormuş yemeyince :KK43: diyetimi bozmak istemiyorum biraz da yoruldum 2 gündür ondan da olabilir yoksa ben 2 haftayı geçti diyete başlayalı azalacak olsa sütüm başta da azalmaz mıydı 😭
Yorgunluk ve uykusuzluk cok fazla etkiliyor canım sütü.
Ama yeme de önemli sen yine de biraz aç diyetini de bence.
Üzülme kuzum eski düzenine döner vücudun inşaallah dinlenirsen

@zet193 çok geçmiş olsun inşallah çabucak geçer 9 gün sonra 6 aylık olacak bakalım neler yaşayacağız
@anneveoglusu ah canım benim kızım düşürdü bi kez ondan beri kendi yatağı hariç yükseğe hiç koymuyorum Allah korusun minnakları
CANIM AZRAMM CANIM AZRAMM inşallah bi daha hastane görmezsiniz canm geçmiş olsun
Amin Cnim amin çok tsk ederim😚

@zet193 geçmiş olsun canım ya neyss en azından ne olduğu şükür ortaya çıktı bu çok iyi birşey. En kısa sürede alerji de geçer umarım.
CANIM AZRAMM CANIM AZRAMM geçmiş olsun kuxum çok şükür taburcu olmuş sunu❤❤
@anneveoglusu gecmis olsun kuzum birsey opmadi degil mi🙁
çok şükür kuzum taburcu olduk.iyiki varsiniz❤

Iyi geceler kizlar umarım hepimiz iyisinizdir...size bahsetmistim ablam ile tartismamizi,,annemin bize evlat farkı koyduğuna, malesef hic yanilmadim oğlumla 5gun hast.yattık birgün olsun bizi aramadı ve bugün ablamı arayip butun gemileri yakmis bizi evlatliktan reddetmiş.kendimi şuan biraz üzgün, biraz şaşkın, birazda kimsesiz hissediyorum yani anlayacağınız koca bi ailem vardı ve birden bire hepsi yok oldular.Annem ablam için bize demediğini bırakmayıp biz 4 kizkardesi çok acı derecede hayatından sildi.Şuan afallamis durumdayiz ablam çok kötü durumda iyiki benimle konuşmamış ben hiç sakin konuşmaya bilirdim.hepimizi Allah a havale etmiş.

Çok sağolun kızlar şükür birşey yok ilk iki saat çok korktum kusacsk mi bakışları nasıl diye şükür geçti gitti aslında yerde ona özel köşe yaptım iste olacak ya yatağa koydum kuzuyu 😩

CANIM AZRAMM CANIM AZRAMM demek hastaneden taburcu oldunuz şimdi nasıl paşam geçmiş olsun canım sizede
evrt Cnim çok şükür taburcu olduk.elhamdülillah iyi şuan tabi üç tane antibiyotik iğneyle çıktık.ömer utku nasil düşünce biyeri incinmedi değilmi? gerçi çocuklar düşe kalka buyurler Rabbim hepsine can sağlığı versin.

5.ayın ilk gününden merhaba anneler
3.ve 4.ayda 400 gr almıştık bu ay 550 gr almışız çok şükür 7200 kilomuz boyumuzda 66 cm olmuş. Ek gıdaya 6.ay dolduğunda başlayacağımızı söyledi Dr umuz arada meyvelerden yalatıyorduk ama vermeyin dedi. Sadece dişler için havucu eline verebilirsiniz dedi.3 gün kuralının uygulanması gerektiğini hergün farklı birşey verildiğinde tatların karışma durumundan dolayı ilerde yemek seçme durumu olabiliyormuş. 3 gün kuralının mantığını da anlamış oldum böylelikle :KK70:ben sizleri hergün takip ediyorum yazmaya fırsat buldukça da yazıyorum herkese sakin bol uykulu günler diliyorum

MaşallAh 🧿 kuzuya.

:rolleyes:
Bende ocak ayını son anda yakalayan annelerdenim :) 28 ocak

Hoşgeldinnnnnn 🤗

Iyi geceler kizlar umarım hepimiz iyisinizdir...size bahsetmistim ablam ile tartismamizi,,annemin bize evlat farkı koyduğuna, malesef hic yanilmadim oğlumla 5gun hast.yattık birgün olsun bizi aramadı ve bugün ablamı arayip butun gemileri yakmis bizi evlatliktan reddetmiş.kendimi şuan biraz üzgün, biraz şaşkın, birazda kimsesiz hissediyorum yani anlayacağınız koca bi ailem vardı ve birden bire hepsi yok oldular.Annem ablam için bize demediğini bırakmayıp biz 4 kizkardesi çok acı derecede hayatından sildi.Şuan afallamis durumdayiz ablam çok kötü durumda iyiki benimle konuşmamış ben hiç sakin konuşmaya bilirdim.hepimizi Allah a havale etmiş.

Canım hiç üzülme illaki ailenle aranı düzeltirsiniz. Kolaymı öyle evlat silmek kızgınlıkla yapıyordur. Ayrıca annenin yaptığı evlat ayrımını hiç tasvip etmiyorum. Kimsesiz değilsin çocukların eşin var dostların var

Canım hiç üzülme illaki ailenle aranı düzeltirsiniz. Kolaymı öyle evlat silmek kızgınlıkla yapıyordur. Ayrıca annenin yaptığı evlat ayrımını hiç tasvip etmiyorum. Kimsesiz değilsin çocukların eşin var dostların var
Yok cnim gerçekten artık geri dönüşü yok.iyikide böyle oldu herkes eteğindeki taşları döktü,
Annemde bizi sevmek mecburuyetinde kalmayacak .yarimyamalak anne kiz ilişkisini bitirdiğimiz için hiç uzgün değilim acikcasi

Yok cnim gerçekten artık geri dönüşü yok.iyikide böyle oldu herkes eteğindeki taşları döktü,
Annemde bizi sevmek mecburuyetinde kalmayacak .yarimyamalak anne kiz ilişkisini bitirdiğimiz için hiç uzgün değilim acikcasi
Çok üzüldüm ailenle yaşadıklarına öfkeyle oldu bittiye getirmeyin bence. Bazı ilişkiler bizim canımız istedi diye bitmez. Eşten ayrılırsın anadan evlattan ayrılamazsın. Yanlışı çok büyük olsa da annen yani . Doğuran emziren büyüten hakkı çok yani affedilmeli yine de . Zaman herşeyin ilacı

Benim kızın kafası terliyor sadece eğer kendi rahatsız olup uyanırsa ben ekstra yastık yüzü koyuyorum başının altına gece emzirmeye kalktığımda o yastık yüzünü değiştiriyorum, üzerini bayağıdır örtmüyorum örtsem zAten ağzına getiriyor örtüyü yiyor kafasına geçiriyor kendini öyle uyandırıyor o yüzden örtmüyorum, zıbınla yatırdığım da oluyor genelde şimdi şort tulum var üzerinde bi beden de büyük vE lcw erkek reyonundan aldım bol olsun rahat etsin diye her akşam yatarken onu giydiriyorum ama gece kalktığımızda kolları veya bacakları serin oluyor bende üşüteceğim diye korkuyorum

Annem hep der bana uyurken üzerini ince de olsa bir şey ört uyuyana kar yağar diye. Cidden hafif bir kestireyim üzerim açıksa üşüyorum. İnce de olsa ört derim

Anne evlatlarını nasıl reddeder sanırım ablanın dolduruluşuna geldi. Ama en son yine sizlere muhtaç olur - Allah muhtaç etmesin tabi de- Baban bu duruma ne diyor peki? Şu an kızgın olduğun için böyle diyorsun ama böyle sürmez inşallah

Kuzum benim boy 1.72 ama yıllardır tartıda gördüğüm minimum rakam 68 falandır.. gerisini sen düşün yani😂 ama benim kemiğim iri😂😂
Çok da Abarti değildin sen de dedigin kadar❤ benim de ya ince kemikli olmak ne hoş birşey kilo olduğuna bile çok belli değil 😂

Afiyet olsun bolbol süt olsun bizim cocuk ikigundur atesleniyor hicbi rahatsizligi yok dedi doktora goturduk ekgıda baslamamîzı istedi 200 gram almis birayda cocuk ama kilo alınları durdu gayet normal dedi
Çok şükür birseyi yok kuzum 🙏🙏 normal artık aylık 150-300 alir dedi dr bana artık

Sen ye biraz kuzum komple birakma ben de meme reddi olduğuna 2. Ay az kilo aldı dr direk diyet mi yapıyorsun diye sormustu. Geçmiş olsun annene.. yine dinlenmedin be kuzum..

Back