Gözünaydın canım benim sağlıcakla büyüt bebişini sağlığınız nasıl kaç kg doğdu müsait olunca anlatırmışım hikayeni

Benim kayınvalide ilk gelininden tecrübeli:) eltim ona bizde doğum olunca kaynana gelmez , kızın annesi gelir bakar deyip kadını cagirmadilar istemedi, kadin torunlarını iki aylık olunca gidip gördü 4-5 gün kaldı döndü evine,zaten Güleryüz bile göstermedi kadın benimle dertlesip ağladı hiç unutamam. Bende eşime gelsin dediğim halde gelip rahatsız etmiyo beni, hamileyken bile çağırdım gelin diye gelmediler, yorulmayayim diye. Birde çok iş güç yapamıyo , gidip napicam demiş olabilir, ama sağolsun başkasına gelin deseydim on kere gelirdi.:) Sırf ortada kalabalık olmak için,Allah razı olsun valla
Anneme ilk bir hafta sende kalayım dedim eşim ise gidip gelicek,ev yakın sayılır ama kadın git gel ugrasmasin diye, komşular senin olduğunu ogrenirse gelirler sürekli bebeği gormeye, kucaklarina almak isterler,sinirlenirsin,ufacık bebek hasta olur , ben hoslanmiyorum dedi.hic bu açıdan bakmamistim,tecrübesiz olunca okadarini dusunemiyor insan:)
Allah'tan bu açılardan şanslıyım. Ama ben zaten susamam dilime ne gelirse söyleyen suratım 5 karış dolasabilen biriyim eğer benim isteklerin dışında olaylar gelişirse. İçimde tutamıyorum Allah da buna göre vermiş çok şükür. Zaten şuan bile ağlıyorum sürekli duygusal bir yoğunluk basıyor, doğumdan sonra sen nasıl olacaksın acaba diyor eşim. İlk çocuk olunca kendini saliyosun,evde küçük bir çocuk daha olsa aglayamam o etkilenmesin diye dik durmak gerekir:)

Senin de az kaldı gidecekler zaten sabırlı ol canım

Gözün aydın ,sağlıkla kucağına aldın gerisi önemli değil:) tam kaçıncı haftada geldi bebeğin

Dediğin gibi oldu biliyor musun. 3 hafta önce 2450 olan kızımın kilosu 3 hafta sonra 2600 çıktı. Doktor haftasına göre normal dedi ama niye böyle oldu anlamadım. Canım sıkıldı.

Yani doktorun normal dediyse takma canım. Benim ki ilk etaptaki gibi olsa şuan 4 olmuştu o hızla ilerleseydi yani. Ama sonradan normale donuyolar sanırım, 2 hafta öndeyken kilo açısından, bir anda haftasıyla uyumlu çıktı sonraki haftalarda. Önemli olan sağlıklı olmasi:) ben hiç sormadım bile doktora çünkü doktorlar kötü birşeyi hemen söylüyorlar ,soylemediyse sıkıntı yok:)

Doğumu annemin yanında yapmak istemiştim senin annenin de dediği gibi gelen giden çok olur zaten oğlum da huzursuz diyerek vazgeçmiştim. Kendi düzenim daha mantıklı geldi. Ama bu kez de kv engeline takıldım . Ben de içimde çok tutamıyorum duygularımı suratım asılıyor vs ama anlamak istemiyor beni. Daha önce de aynı şeyi yaşamış olmamıza rağmen üstelik. Kendisinden hiçbir iş beklemediğim gibi evin düzenini bilmediği için bir de arkasından evi toparliyorum. Yani yalnızken bir saat alacaksa işim o olunca iki üç saati buluyor. Ve bu durumda ben git demedikçe ben gideyim demiyor. Çok bunaldım yine. Soğumaktan korkuyorum inanki. Eşimin annesi sonuçta. Yine eşime ben söyledim yine biz zorla gönderiyoruz ve ben yine kv'sini istemeyen gelin oldum

kizlar iyi dilekleriniz icin tskederim.
hikayem aslinda cok buyuk degil 5 saatlik sunni sancinin akabinde sadece 1 cm acilma olunca , en son beni sezeryana alin diye agladigimi hatirliyorum .kaldi ki ben cok fazla normal dogumdan yanaydim ama insanin kendi sancisi gelmeyince sunni sanci cok zormus. bide uzerine acilma olmayinca. ama tabi aci esiginiz cok onemli. kuzenim sunni sanciyla dogum yapti ama onun acilmasi 10 cm ulasmisti benim daha 4 cm olmustu.
sezeryan sonrasi durumuma gelince , suanda agrim sizim yok ayaga kalktim yurudum hareket ediyorum . bi sikintim yok . ama sanirim bi gaz olayi varmis onun gelmesini beklicez.
boyle kizlar.
Rabbim balli kaymaklariniza kavusmanizdaki surecte hepinize yardimci olsun . saglikli gunler

Son sözünü yaşıyorum tam da Allah'a çok şükür şu an iki çocuğuma da bakarım evime de yetemediğim yerde Allah razı olsun eşim koşar. Ve biz uzun zamandır bu düzenin içindeyiz kimselerden yardım beklemeden başımızın çaresine baktık. Ama şimdi sanki çok yardıma ihtiyacım varmış gibi davranıyorlar bana. Halbuki ayaktayım görüyorlar. Onlar evdeyken bile 2 çocuğumun her şeyiyle ben ilgileniyorum. Yemeği banyosu giydirmesi vs... Bu halde bile şu kız lohusa yalnız bırakalım da düzenini bir an önce kursun kendine gelsin biz kalabalık etmeyelim denmiyor. Off çok doluyum . Neyseki bir şekilde yalnız kalmak istediğimi açık sözlülükle bile olsa ifade ettim de cumartesi sabahı yalnız kalacağım nihayet.

işte dediğim gibi kv'lere sorsan biz yardım etmek için gidiyoruz ama yaranamıyoruz istemiyorum oluyor.
Bende oldum olası kendi işimi kendim yaparım kimseden bişey beklemem yeteriz bizizé , eşimde aynı şükür. birde bizim evlerde küçük senin gibi sanki lohusalıkta insan daha bir stres oluyor ev dağınık iken.
neyse sen gönlünü daraltma. Allah büyük. ahanda iki üç gün kaldı. sonrasında düzenini kurarsın çabucak. .

Gözün Aydın canım Önemli olan sağlıkla kavuşman Rabbim analı babalı büyütsün inşallah...

Canım istemeyebilirsin, herkes herkesi istemek zorunda değil. Kayınvalide,abla,teyze vs akrabayiz diye herkesi istemek zorunda değiliz ki, her konuda böyle sadece doğumda değil. Kayinvalidesini istemeyen gelin diye bakacaklarina bu duruma, gelini lohusayken rahatsız eden kayınvalide diye de bakmak lazım. Eşim doğum yapsa benim babamı 24 saat yanında istermi istemez gayet normal:) biz niye birilerini istemek zorundayız, kanun mu var. Yani bu saçma geleneği biz degistiricez, insanları bunaltmamak lazım. Üzülme kv yi gönderiyorum diye, nolursa olsun insan durması gereken yeri bilmeli.
Aynen dediğin gibi, evinin düzeni oluyor ve heryer karışıyor,peşinden WC banyo temizle, uzanacak vaktini evde ayakta iş peşinde geçirmek zorunda kaliyosun.cunku hakkaten annelerimiz tarzimizi biliyo odandan cikmasan niye cikmiyo demiyo.
Ben çalıştığım için ,kv geldiğinde işten gelip 5 te yemek hazırlıyodum,çay meyve vs, ki ben işten gelince biraz uyuyan biriydim, çay falan vaktimi çok ayirmadigim şeyler olmuyodu, 10 da uyurum ama onlar yanlış anlar diye 12 ye kadar oturuyodum, bazen uyuyorum deyip yatak odasında uzanarak takildigim oluyodu Allah günah yazmasın, ama bacaklarimi uzatmak istiyorum ve kimse için keyfinden odun vermeyi de pek sevmiyorum. Birde sürekli WC temizlemek. Her banyoya girdiğimde sinirler tepeme cikiyodu. O yüzden lohusalıkta hiç olmaz seni çok iyi anlıyorum ama birkaç gün daha sonra evde keyif yapacaksın.
Yaşadığının kat kat fazlasını yaşayanlar oluyo pozitif bakmaya calis,az kaldı:)

Hayırlı huzurlu sabahlar kızlar.
Nasılsınız bugün ne ?
Ben pek kayitli değilim canım sıkkın uyudum ve sabaha böyle uyandım.
bişeyler yapasım var ama ne bilmiyorum

Yemekle de sen mi ugrasiyosun, daha neler ya ,sen yaz buraya canım sıkılınca,en azından biraz rahatlarsın anlatınca canim

Sabrımın son demlerini yaşıyorum zaten. Bedenen fazlasıyla yorgunum bir de bu strese maruz kalınca istesem de gülemiyorum. Dediğin gibi az kaldı çok şükür. İnşallah sonrası çok daha hayırlı olur bizim için.

Canım hayırlı olsun ,geçmiş olsun gözün aydın olsun inş

Hayırlı huzurlu sabahlar kızlar.
Nasılsınız bugün ne ?
Ben pek kayitli değilim canım sıkkın uyudum ve sabaha böyle uyandım.
bişeyler yapasım var ama ne bilmiyorum
karapisso ben de sabaha karşı karnımın alt kısmında hafif adet sancısı gibi bir sancıyla uyandım. 1 saat kadar sürdü sonra geçti. Acaba bu yalancı sancı dedikleri mi. Çok hafifti gerçi. Ama bu gün ben de keyifsizim biraz.

benimki iyidir ama oğullarına çok naz yapıyor.
normalde güler geçerim ama doğumda insan sinir oluyor. çok komik ama demi. sürekli naz yapıyor ya. bi şöyle naz yapan kadın olamadım gitti
ama yok yok 3 . de yapacağım nazın alasını, ahanda buraya yazıyorum.
Nilayyy olabilir tatlım geçtiyse sorun yok.
Ilık bir duş al çok iyi geliyor.
bende yeni yedim bişeyler. komşum gelecek kahvé içmeye. sonra başlar bende cuma günü ne yapacağım telaşı

ben sinirden çatarım kız. elimde değil ahlak huy işte. kadıncağız gelmiş güya yardıma uyuyor. birde diyorki, ben geceleri uyuyamıyorum. dedim bizde sabahlara kadar bebek gibi uyudun maşallah

Duygularımı çok güzel ifade etmişsin canım. Sürekli mutfak banyo wc takibi yapmak istemiyorum. Bazen sırf görüp de sinirlenmeyeyim diye mutfakta yemek hazırlanırken odama geçiyorum çıkmıyorum uzun süre. Herkes kenara çekilince de girip çekmeceleri dolapları düzenliyorum. Çünkü daha sonra önünü alamayacağım şimdiden müdahale etmem gerekiyor. Lohusa olmasam her şey daha mı iyi olurdu bilmiyorum ama şu sıralar ufak şeylere bile pek tahammülüm yok ondan eminim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…