içimden gelemesede mecbur yapıyorum dediğin gibi mecburiyete kurban gidiyoruz :KK70:
arada bi oluyor işte.

halilalr ve koltuklar temizlik bekliyor ağır iş yani yapamayınca fena oluyorum.
iki ucu bilmem ne :KK70:

Halıları doğumdan sonra yıkamaya vermeye karar verdim o yüzden kafam rahat ;) koltukları da örtü kullanıyorum ama yine de elden geçirebilmek isterdim 💪 aynı senin gibi yapasım olmuyor ama kirli gördükçe de fenalık geçiriyorum :D

aaa bak şaşırdım bu işe. imkanım olsà alırım kız.

Bende taksitle aldım, alerjik astimim olduğu için sürekli öksürük oluyodu çamaşır tozundan. Hem o tozlardan kurtuldum hemde koku, ev için aldığım en faydalı eşyalarda ilk üçe soktum:) inş canım en kısa sürede sende kurtulursun çamaşır kokusundan

kızımla birlikte uyuduk iyi geldi kızlar.
A asitane161719 sen nasılsın naptın kuzum, kız bugün 3 gibi uyumaya çalıştım öğlen bebeğim öyle vurdu öyle tepti ki ilk kez yaşadım böyle sert hareketi şükürler olsun sonra hıçkırmaya başladı uyumuşum o ara :KK70:

Hifaa Hifaa sonlara geldik dediğin gibi illaki olacak ağrı sızı ama uyku uyuyamamak zor . düşününce bir hikmeti var, doğumdan sonra uykusuz gecelere hazırlık :KK66:

inşallah uyuyan emen bebişlerimiz olur.
Ya aynen kuzum kızımda hiç uyku sorunu yaşamadık ama kardeşi de ablasına benzer inşallah 🤗

Halıları doğumdan sonra yıkamaya vermeye karar verdim o yüzden kafam rahat ;) koltukları da örtü kullanıyorum ama yine de elden geçirebilmek isterdim 💪 aynı senin gibi yapasım olmuyor ama kirli gördükçe de fenalık geçiriyorum :D

canım benim bende eyedek bir halı var aklıma geldide hafta sonu bakalım bi onu yıkamaya yollamıştım temizdİ diye hatırlıyorum. bide 6m2 olunca silmek olmuyor.

aktardan temin edebilirsiniz. birde keseler içine lavanta koyup çamaşırların içine koyanda vardı. kokusu çok güzel oluyor dediler. bence en pratiği bu olur. dene ama kesenin ağzını çok iyi kapat açılırsa yanarsın :D

Bende taksitle aldım, alerjik astimim olduğu için sürekli öksürük oluyodu çamaşır tozundan. Hem o tozlardan kurtuldum hemde koku, ev için aldığım en faydalı eşyalarda ilk üçe soktum:) inş canım en kısa sürede sende kurtulursun çamaşır kokusundan

diğer iki eşya ney . bulaşık çamaşır makinası mı ;)
almak isterim ama eşim almıyor. kaç kez ısrarla istedim almadı almaz çok inattır. diyeceksin ki sen al. haklısın ama yapamıyorum. 3 çocuk olacak bana şart

ya eşimine bütün atlatlerini attım sarardılar diye. zamanla bizimkileride sarartıyor. asitli teri ve herşeyinin ömrü kısa oluyor. kızın badileri lekeli..inan kıyafet atıyorum sürekli. yüzüne bakılacak gibi değiller. ve İstanbulda nemli. koku yapabiliyor arada bir. bazen 90 da bile yıkıyorum beyazları ama kokular gitmiyor. .özellikle havlular ne yaptıysam çözüm olmadı :KK43:

inşallah oğullarınla güzel vakit geçirirsin tatlım.
90 derecede yıkamak daha fena etti benimkileri, alt çamaşırları hiç demiiiim 😬 işte çamaşır suyu, karbonat-sirke biraz toparladılar. Ama boron baya düzeltti gibi.
karapisso karapisso içinden bir şey yapmak gelmediği zaman en güzeli gerçekten de bir şey yapmamak :KK70: ama çoğu zaman mecburiyetlere kurban gidiyoruz orası ayrı :KK66: ben iki üç gün arayla bir odanın camını silip perdelerini yıkıyorum kaplumbağa gelse benden önce bitirir temizliği :KK70: ama memnunum halimden çok yorulmaya gerek yok yavaş yavaş iyi böyle 🤭

Pisikedii Pisikedii ben de senin gibi kokusuz çamaşırlardan biraz dertliyim aslında evet kimyasalsız hayat en ideali ama o çamaşırlar yumuşatıcı kullanmadan sanki yikanmamis gibi kokuyor. Hele bir de havalar yağışlı olduğunda evde kurutuyoruz ya bazen daha çekilmez oluyor. Kimyasal olmadan güzel kokmasini nasıl sağlayacağız :KK43:
Sen birde rizedeki rutubet kokusunu görsen :( yaz-kış aynı :( dalın yumuşatıcı kullanıyorum 1 yemek kaşığı kadar koyuyorum. Bitmesine az kaldı. O bitince green clean'in yumusaticisini alacam. Doktor önermişti bu markayı.
diğer iki eşya ney . bulaşık çamaşır makinası mı :KK66:
almak isterim ama eşim almıyor. kaç kez ısrarla istedim almadı almaz çok inattır. diyeceksin ki sen al. haklısın ama yapamıyorum. 3 çocuk olacak bana şart
Bende kurutma makinesi istiyorum ama istemekle kalıyorum 🤭 hele bi 3 numara doğsun duruma ihtiyaca göre on sıralara çekebiliriz belki..

Bu akşam üzeri 1 numaranın dişini çektim 😬 baya kanadı 😞 çok ağladı..canı yandığı için değil haaa.. hala parmak emiyor ve dişin düşünce artık parmak emmeyi bırakmalısın çünkü yeni çıkacak dişini kötü etkileyebilir demiştim. Ben şimdi parmak emmeden nasıl uyuyacam diye ağladı 😕 inşallah bırakır. Seneye 1.sınıfa başlayacak ve okulda bir şey derlerse üzülür etkilenir 😔

Bu akşam üzeri 1 numaranın dişini çektim 😬 baya kanadı 😞 çok ağladı..canı yandığı için değil haaa.. hala parmak emiyor ve dişin düşünce artık parmak emmeyi bırakmalısın çünkü yeni çıkacak dişini kötü etkileyebilir demiştim. Ben şimdi parmak emmeden nasıl uyuyacam diye ağladı 😕 inşallah bırakır. Seneye 1.sınıfa başlayacak ve okulda bir şey derlerse üzülür etkilenir 😔

Allâh yardımcınız olsun. nasıl zor bir alışkanlık. arkadaşımın kızıda hala emiyor. eşimin yiğeni baya uzun süre emdi damağına tel taktılar ergenlik döneminde. sebebi ne acaba ?
inşallah oku annesi suya bol bol içsin. şifa olur umarım.
sanada lazım desene kurutma makinası .

diğer iki eşya ney . bulaşık çamaşır makinası mı ;)
Çamaşır makinesi ve elektrikli süpürge ilk ikisi bu.
Bulaşığı elde bile idare ederim. 4-5 diye devam eder gider liste:)
Sana çok şart oluyo 3 cocuk sürekli makine açılır sizde. Bizde bile haftada 5 defa ortalama açılıyor çamaşır makinesi.
Yeni eve tasininca çamaşır aşacak yer yoktu, çocuk odasında kurutuyodum, ev rutubet oldu tavanlardan, bende de astım öksürük hamilelikte artınca bir gece internetten siparişi verdik en çok yorum gelen makineyi:) Çok hızlı bir alışveriş oldu görmeden etmeden hepsiburdadan aldık. Sizde de bir anda olur. Zorunlu oldu yani, yoksa aciliyet saymazdik, eşim iyiki almisiz diyip duruyo gereksiz buluyodu çünkü önceden:)

Çamaşır makinesi ve elektrikli süpürge ilk ikisi bu.
Bulaşığı elde bile idare ederim. 4-5 diye devam eder gider liste:)
Sana çok şart oluyo 3 cocuk sürekli makine açılır sizde. Bizde bile haftada 5 defa ortalama açılıyor çamaşır makinesi.
Yeni eve tasininca çamaşır aşacak yer yoktu, çocuk odasında kurutuyodum, ev rutubet oldu tavanlardan, bende de astım öksürük hamilelikte artınca bir gece internetten siparişi verdik en çok yorum gelen makineyi:) Çok hızlı bir alışveriş oldu görmeden etmeden hepsiburdadan aldık. Sizde de bir anda olur. Zorunlu oldu yani, yoksa aciliyet saymazdik, eşim iyiki almisiz diyip duruyo gereksiz buluyodu çünkü önceden:)

Ha bak 2.elektrik süpürgesi diyecektim ;)

ya işte ben bu kışı nasıl atlattım Allah biliyor. hangi modeli kaç liraya aldınız bana link yolalrmısın tatlım ?

bakarsın bizé vesile okursun şimşek hızıyla alırız bizde , yaz geldi yaz aylarında minik balkonumda kurutuyorum. ama kışın hol'de çamaşır selesi hep asılı oluyor.zor iş bizimki. çok ama çok dua ediyorum Rabbim hazinesinden lutfeylesin geniş büyük iyi konu komşumun olacağı bir ev alayım. evim küçük ama çevrem çok rahat parkı bahçesi arkadaş olarak çok kısmetliyim ;)

gerçi bana diyorlar nereye gitsen çevre edinirsin ama öyle kolay olmuyor. bi ara eskişehiré taşınma durumumuz vardı evler şahaneydi aklım kalmadı değil...

Allâh yardımcınız olsun. nasıl zor bir alışkanlık. arkadaşımın kızıda hala emiyor. eşimin yiğeni baya uzun süre emdi damağına tel taktılar ergenlik döneminde. sebebi ne acaba ?
inşallah oku annesi suya bol bol içsin. şifa olur umarım.
sanada lazım desene kurutma makinası .
Eşimin ablaları ve benim anne tarafında parmak emme varmış. Yatkınlık oluyormuş. 2 numara tam emecekken engelledim. 3 numara karnimda emip duruyor, çıkınca biraz da onunla uğraşırım 😅
Ön sağ dişi öne geldi biraz. Süt dişlerinin şekil bozukluğu sorun değil ama kalıcı dişler problem gerçekten. Bi de tel mel uğraşmayalım inşallah 😕
Arkadaşımın 3 çocuğu var. Kurutma makinesi aldı. Her şeyden önce evde toz azaldı, çamaşır kokusu gitti..süper bir şey diyor. Inşallah bizde alırız 😁
Pisikedii Pisikedii iki hafta olacak boron à geçtim. inşallah sendeki etkiyi bENDé görürüm.
Önceden leke sararma işlerine baya takılıyordum. Şimdi saldım açıkçası.. Ben eskidim sarardım çamaşırlar sararsa ne olur diyorum 🤣

akşam üstü evi süpürdüm bi rahat ettim :D
akşam üstü deilim 9 da :D

elimde olsa o halıyı alır silkeler yıkar öyle kullanırım :D

Eşimin ablaları ve benim anne tarafında parmak emme varmış. Yatkınlık oluyormuş. 2 numara tam emecekken engelledim. 3 numara karnimda emip duruyor, çıkınca biraz da onunla uğraşırım 😅
Ön sağ dişi öne geldi biraz. Süt dişlerinin şekil bozukluğu sorun değil ama kalıcı dişler problem gerçekten. Bi de tel mel uğraşmayalım inşallah 😕
Arkadaşımın 3 çocuğu var. Kurutma makinesi aldı. Her şeyden önce evde toz azaldı, çamaşır kokusu gitti..süper bir şey diyor. Inşallah bizde alırız 😁

Önceden leke sararma işlerine baya takılıyordum. Şimdi saldım açıkçası.. Ben eskidim sarardım çamaşırlar sararsa ne olur diyorum 🤣

evet uğraşmazsınız inşallah maddi anlamdada çok zorluyor.
yaaa demek o kadar etkiliyor tozu Vs. kız biz niye almıyoruz hala :D

inan ben oğlum doğru doğalı kimyasal kullanmıyorum, alıştım artık umrumda değil sararma Vs.

ama bazen çok pahalı aldığım iç çamaşırları sararınca içime dert oluyor. özellikle atletlerimiz. birde bu enflasyon olaylarından beri özellikle iç çamaşırları çok pahalı. oğluma boxer almak istedim 9 lira pazar malı... yazık oldu gerçekten çok yazık.

Ben green clean aldim, içeriği temiz, koku falan da yok. Kendi camasirlarimi havlu ve nevresimleri de onda yıkıyorum artik. CarrefourSA da satılıyor, ama ben indirimli bime gelmişti stok yapmıştım. Bebekler için olanını aldım lavanta yağı var içinde ağırmi kokar acaba dedim ama hiç koku yok, bende astım hastasıyım bu açıdan da çok beğendim.butun ürünleri çok iyiymiş içerik olarak .
Dalin üni baby falan hepsinde kimyasal parfüm var minicik bebeğim 7/24 yapay kokuya maruz kalmasin diye bakım ve kişisel malzemelerini çok araştırarak tercih ettim. Koku bana da yasak olduğu için ayrıca önemliydi.
Ama genelde özellikle buram buram parfüm kokulu ürünler tercih ediliyor :)
Sağol canım daha almadım boron la dalin yumuşatıcı alırım diyodum ama bebekler için olanı varsa green clean bakayım...

Back