• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydın kızlar iyi haftalar:) Benim bugün 31+1 geçen hafta doktora gitmiştim çalışabilir raporunu sordum 32 artıda gelseniz de olur sorun olmaz dedi ama siz ne zaman aldınız çalışan anneler raporlarınızı?

Ben çalışamaz raporunu 32+0 da aldım. Çalışabilir de aynı 32+0 olduğunda gün veriliyor,öncesinde verilmiyor.32+0 hafta sonuna denk gelmişti asistan yazıp mail olarak yolladi,31+6 da gittiğimde vermediler

Kızlar günaydın, 3-4 gündür giremedim foruma, şehir dışına çıkmıştık aileleri görmeye. Öncelikle karapisso karapisso başınız sağolsun, Allah sabır versin.
Benim de dünden beri canım sıkkın kafam karışık bir konuda. Son 2 gündür ara ara bebek böyle sağ yanımda yukarıda sanki kaburgamın altına feci şekilde bastırıyor, canımı baya yakıyor, sertleşiyor oram sonra geçiyordu. Ama dün bir ara fark ettim ki bu durum 10-15 kere tekrarladı böyle bir yarım saat boyunca... sonra geçti, akşamı normal geçirdim, gece uyudum şimdilik yok birşey ama çok hareketli değil kuzum. Ben bunları bebeğin orayı kopuğuyla falan ittirmesi sanmıştım ama acaba kasılma mıydı bunlar diye aklıma takıldı çok... Geçmeseydi akşam hastaneye gidelim dicektim eşime nerdeyse. Size de oldu mu böyle birşey? Doktorumu aramadım ama bugün olursa tekrar arayacağım... Kasılma ile bebeğin ittirmesi arasındaki fark nasıl anlaşılır bilemedim... Böyle acısı bütün karnımda değilde çok daha ufak bir tek noktada oluyordu...

Umarım herkes güzel bir hafta geçirir :halay:
Canım bende bir haftadır sağ kaburga tarafımda şiddetli ağrı yaşıyorum. Bebek büyüdüğü için baskı yapıyor oraya. Karnın tamamının sertleşmesi kasılma oluyor. 30. haftalardan sonra normal ama düzenli aralıklarla oluyorsa doktoruna görünmen lazım..

Günaydın kızlar iyi haftalar:) Benim bugün 31+1 geçen hafta doktora gitmiştim çalışabilir raporunu sordum 32 artıda gelseniz de olur sorun olmaz dedi ama siz ne zaman aldınız çalışan anneler raporlarınızı?
Canım benim pazar günü 32+0 oluyor doktor raporu pazartesi günü 32+1 de verecek. Diğer gebeliğimde de öyle olmuştu. 31+6 da verilmiyor..

günaydııınnnnn. ya bu bebekler ne zaman doğcak acaba. doğsa da sevsek :) 30 haftayı bitirdik biz. haftaya çalışabilir raporu alıp 37 de ayrılcam. işallah 37 de doğar da 3 hafta evde boş oturmak yerine bebişle olsam daha çok zaman geçirsem.
Allah kolaylık versin canım. 37 lere kadar çalışmak zor oluyor. Ne iş yapıyorsun?

Canım valla girip bakamıyorum benimde aklım sizde bu aralar baya yoğun geçiyor telaşla hep bakalım Allah'ım gönlümüzün muradını versin inşallah hep dünya telaşı işte :KK68::KK48:

Allah kolaylık versin canım. Meşguliyet iyidir hem kafayı dağıtırsın hem de zaman çabuk geçer. ;)

Allah kolaylık versin canım. Meşguliyet iyidir hem kafayı dağıtırsın hem de zaman çabuk geçer. :KK66:
Aynen canım öyle bir yoğunum ki doktor fitil yazmıştı onu bile almayı unutmuşum :KK70: Allah'ım başka dert vermesin :))
Sizler nasılsınız ya durumlar nasıl
Ben kontrol de ağrım halsizligim çoğaldı diyince dahiliye ye yönlendirdi doktor tıp fakültesine gidiyorum ya dezavantajları bunlar hep :olamaz: onlar da normal dedi başka ilaç magnezyum felan vermedi zaten çok ilaca karşılar bende öyleyim ama bunlar biraz daha çekimser intörn olunca herhalde ilaç yazmaya korkuyorlar :KK64::KK48:

Özetle serklaj im var kilo veriyorum sürekli gebelik şekeri çıktı ınsulin başladılar gebelik kolestazi çıktı sürekli tüm vücudum kaşınıyor son 1 ay için bu kadar..
Öncesinde de biraz sorunlar olmuştu.
Inşallah bundan sonra sorun çıkmaz
Teşekkürler sorduğun için, mutlu huzurlu akşamlar :)
canım öncelikle çok geçmiş olsun üst üste gelmiş hepsi.ben de geçen hafta 75 lik şeker yüklemesi yaptırdım. doktorum gebelik şekeri olduğunu söyledi. senin değerlerin kaç çıkmıştı? insülin e nasıl karar verdi doktor?

Canım ben Anasınıfı öğretmeni olarak bir sene geç gitmesini tavsiye ederim. Hatta benim oğlum da Aralık doğumlu bende geç göndermeyi düşünüyorum. Ben de Aralık doğumluyum ve erken başladım okula bi takım sıkıntılar yaşamıştım. Erken gönderdiğin zaman ilk bir iki yıl durumu tam anlamazsın ama çocuk 3. 4. sınıfa gelince o zaman ortaya çıkıyor bazı problemler..
canımbenim yılsonu karar verceğiz inşallah. Bilgiler için teşekkür ederim.
Bak bu hiç aklıma gelmemişti 🤭 bezin üzerine külot giydirsek nasıl olur acaba 🤔
ben denemedim ama olabilir en azından düşmez belinden :)
Kızlar günaydın, 3-4 gündür giremedim foruma, şehir dışına çıkmıştık aileleri görmeye. Öncelikle karapisso karapisso başınız sağolsun, Allah sabır versin.
Benim de dünden beri canım sıkkın kafam karışık bir konuda. Son 2 gündür ara ara bebek böyle sağ yanımda yukarıda sanki kaburgamın altına feci şekilde bastırıyor, canımı baya yakıyor, sertleşiyor oram sonra geçiyordu. Ama dün bir ara fark ettim ki bu durum 10-15 kere tekrarladı böyle bir yarım saat boyunca... sonra geçti, akşamı normal geçirdim, gece uyudum şimdilik yok birşey ama çok hareketli değil kuzum. Ben bunları bebeğin orayı kopuğuyla falan ittirmesi sanmıştım ama acaba kasılma mıydı bunlar diye aklıma takıldı çok... Geçmeseydi akşam hastaneye gidelim dicektim eşime nerdeyse. Size de oldu mu böyle birşey? Doktorumu aramadım ama bugün olursa tekrar arayacağım... Kasılma ile bebeğin ittirmesi arasındaki fark nasıl anlaşılır bilemedim... Böyle acısı bütün karnımda değilde çok daha ufak bir tek noktada oluyordu...

Umarım herkes güzel bir hafta geçirir :halay:
bende yaşıyorum bu kasılmaları ama bebeğim çok aşağıda midemé ulaşması mümkün değil. bence olabilecek bir durum. Allah razı olsun canım. kalanlara uzun ömürler versin Mevam.
karapisso karapisso Bizde iyiyiz canım teşekkür ederiz. Okul konusunda en hayırlı kararı verirsin inşallah zor bir durum ama benim fikrim eğer çocuğun hazırsa gönderebilirsin. Maşallah diyosun 4 yaşındayken 5 yaşındakilerle uyum sağladı demek ki yapabilir. Üstelik 3 sene anasınıfına giderse sıkılabilir. Allah kolaylık versin canım.
A asitane161719 çok tatlış miniş şeyler almışsın Allah sağlıcakla giydirmeyi nasip etsin inşallah..
@luckyfish_2019 Ayyyy inan ki bu kasılma olayını bende hiç anlamış değilim.. Başta biraz taktım ama sonra kendi haline bıraktım. Sendeki durum aynen bende de oluyor. Bebeğin kafası mı rahim kasılması mı hiç anlamıyorum. Ama okuduğum kadarıyla düzenli olursa ve hiç geçmezse beraberinde su gelirse falan Allah korusun öyle tehlikeli. Diğer türlü bebek hareketidir diye çok umursamamaya çalışıyorum. Rabbim ne derse odur. Hayırla sağlıkla ve vaktiyle kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.. AMİNNN

içimden geçeni düşüncelerimi yazdın. babasıda yapar diyor.inşallah hayırlı düzgün bir öğretmen denk gelir. 3.kez özel okula yollamak bizé çok zor olacak oda var. hem kir ahem okul kemeri sıkıyoruz elhamdülillah her halimize. inşallah o günler gelir bizler daim yazarız, Size bilgi veririm inşallah.
benim kızım çok aşığım leylunehar, dün fark ettim kasılma oldu ve bildiğin kucaktaki bebek gibi karnımda yeri belliydi. çapraz duruyordu. çok hoş ya. merakla bekliyorum o güzel günleri. sağlıkla gelsinler inşallahû teâlâ 💗💗💗
günaydııınnnnn. ya bu bebekler ne zaman doğcak acaba. doğsa da sevsek :) 30 haftayı bitirdik biz. haftaya çalışabilir raporu alıp 37 de ayrılcam. işallah 37 de doğar da 3 hafta evde boş oturmak yerine bebişle olsam daha çok zaman geçirsem.

gücün sağlığın el veriyorsa bencede 37de ayrılırsın evde daha uzun zaman geçirirsin paşanla. ve aldığın tulumlar çok hoş.. dediğin gibi gelselrde sevsek şirin bebeklerimizi. az kaldı ya baş aşağı gidiyoruz artık. bu arada ben 66.5 kiloyum. sende durumlar nasıl.
diğer kızlar kiLo durumunuz nasıl.

kızlar herkese selamlar. iyisiniz hepiniz maşallah subhanAllah.
Benim kalça ağrım ve kramplar artıyor ;)
kızım güçleniyor ondan he :D
Kilo durumları nasıl sizde
ben bir haftadır sebze ağırlıklı besleniyorum.
bolll yeşillik . tam tahıllı ekmek.
bugun hacamata gittim.
kafa hacamatı oldum.
şükürler olsun bana nasip eden Rabbime

ilaç almadan yaşıyorum yıllardır. ağrı kesici Vs bitti elhamdülillah çok şükür. evelki bebeklerde kan sulandırıcı Vs kullandım ama bu gebeliğimde gerek kalmadı. kanım temizlendi hacamatlarla. yazıyorum belki faydası olur başka kardeşlerimede.

şimdi az dinleneyim herkese hayırlı günler ❤

Canım bende 37 de ayrılıp 1 hafta sonra 38 de doğum yapacağım Allah izin verirse 3. sezeryan olduğundan doktor 2 hafta erken alacağızdedi senin düşündüğün 3 hafta evde boş oturma fikrini bende düşünmüştüm

canım ben tam 32+0da aldım
Ben çalışamaz raporunu 32+0 da aldım. Çalışabilir de aynı 32+0 olduğunda gün veriliyor,öncesinde verilmiyor.32+0 hafta sonuna denk gelmişti asistan yazıp mail olarak yolladi,31+6 da gittiğimde vermediler
Canım benim pazar günü 32+0 oluyor doktor raporu pazartesi günü 32+1 de verecek. Diğer gebeliğimde de öyle olmuştu. 31+6 da verilmiyor..
Çok teşekkürler kızlar benim de 32+0 pazara denk geliyor hemşire ondan dedi demek ki 32 artıda da gelsenizsorun olmaz diye diğer ikisinde hangi gün aldığımı tam hatırlayamamıştım sağılun:)

Canım bende 37 de ayrılıp 1 hafta sonra 38 de doğum yapacağım Allah izin verirse 3. sezeryan olduğundan doktor 2 hafta erken alacağızdedi senin düşündüğün 3 hafta evde boş oturma fikrini bende düşünmüştüm

hmm benim gidişat nomal doğum. iaşşallah bebem 37 de 38 de filan doğayım ben artık der.

Back