• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba kızlar, dün doktor kontrolüm vardı çok şükür bi sıkıntı yok 9+4 oldum benim size sorum şu benim gibi 35 yaş üstü hamileler için nipt testinden bahsetti doktor..özel bir test ve fiyatı dolar üzerinden tüm kromozom anomalilerini riskleri %99? doğruluk payıyla çıkarıyormuş bu konuda daha fazla bilgisi olan var mı? İkili üçlü teste amnioya gerek kalmıyormuş...üstelik 9. Haftadan itibaren yaptırabiliyorsun bu hafta ücret vs konusunda araştırma yapacağım 400 dolar duydum

Kızlar benim bu aralar canım çok fazla nar çekiyor. Ben de dört beş gündür her gün bir tane yiyordum. Sonra aklıma takıldı bir bakayım dedim gebeliğin ilk üç ayında rahim kasılmalarını uyardığı için düşüğe sebep olabileceği yazıyordu ama faydalı tüketilmeli diyen de var. Sizin bir bilginiz var mı bu konuda.

Oncelikle herkese merhaba, basligi uzun zamandir takip ediyorum fakat sifremi unuttugum icin giris yapamamistim biraz once cani nar ceken baskalarida oldugunu gorunce girip hemen cevap yazmaliyim dedim bende ayni sekildeyim koca nari yarin ssabahada yetsin diye ayikliyorum yerken bi bakiyorum nar bitmis esim napicaz bu nar meselesini diyor ben zarari oldugunu dusunmuyorum aklimiza kotu seyler getirmemeliyiz ki olmasin degil mi?? Hepinize saglikli gebelikler ve nur topu gibi bebisler diliyorum

Son düzenleme:
Dikkatli olun bence rahim kasılmalarını yabana atmayın ölçülü tüketin hergün yemeyin

Aylardır dışarı çıkamıyorum sadece işe gidiyorum oda evime beş dk zaten... Bugün ilk defa eşim çıkalım dedi zorla çıktım sadece yarm saat durabildim ne alışveriş ne başka bişey. Kokular Beni bitirdi :/
Asosyale bağladık bende öyleyim tüm dünya kokuyorr

Valla çin rus artık bilimum bütün takvimlere göre kız diyor da rabbim ne verdi bilmiyorum.
Ilk oğlum da çin takviminde kız çıkmıştı doktora emin misin diye sormuştum :olamaz:sanki çin takvimi daha iyi bilecekti :KK70:

Ay evet bendede kız diyorlar, ama tersi çıkacak gibi hissediyorum.saglikla gelsin evlatlarımız inşallah,kız erkek hayırlı olduktan sonra hepsi aynı

Canım nisan annesi olacağını doktor mu söyledi nasıl anlıyoruz benim de takvime göre 6 mayıs görünüyor yakınız da benimki de nisana mi denk gelir ki
Benimde 4 Mayıs diyo, 40 hafta doluyo ya takvimler ona göre söylüyor, ama genelde bir hafta iki hafta öncesine doğum oluyo, sezeryansa daha erkende oluyo.
Ben 23 Nisan'da doğsun istiyorum,çifte kutlama yaparız diye:) 1 Mayıs ta olabir :)

Aynen ya 37.haftaya girdim suyum geldi.
Çok şanslısın iki kız evladın var, dünyadaki en büyük zenginlik ,annem keşke bütün çocuklarım kız olsaydı der, sende sanslilardansin, Allah kizlarina güzel ömür nasip etsin,ayakları taşa değmesin inşallah:) kızlar çok tatlı oluyor:)

Merhaba kızlar, dün doktor kontrolüm vardı çok şükür bi sıkıntı yok 9+4 oldum benim size sorum şu benim gibi 35 yaş üstü hamileler için nipt testinden bahsetti doktor..özel bir test ve fiyatı dolar üzerinden tüm kromozom anomalilerini riskleri %99? doğruluk payıyla çıkarıyormuş bu konuda daha fazla bilgisi olan var mı? İkili üçlü teste amnioya gerek kalmıyormuş...üstelik 9. Haftadan itibaren yaptırabiliyorsun bu hafta ücret vs konusunda araştırma yapacağım 400 dolar duydum
Bende arastirmistim çok pahalı, genelde arkadaşlarım 40 a doğru doğum yaptılar,sadece biri iki kez düşük yaşayınca böyle bir test yapıldı baya para verdiler, ama temiz çıktı ve üçüncü defa hamile kalıp doğum yaptı , bir arkadaşım 38 de bir düşük yaptı test falan yaptırmadi,kısa sürede yine hamile kalıp doğurdu.ikili test yaptırmıştı. Doktor risk mi gördü birden fazla dusugunuzmu oldu peşpeşe ,onda supheleniyolar cunku.

Bende arastirmistim çok pahalı, genelde arkadaşlarım 40 a doğru doğum yaptılar,sadece biri iki kez düşük yaşayınca böyle bir test yapıldı baya para verdiler, ama temiz çıktı ve üçüncü defa hamile kalıp doğum yaptı , bir arkadaşım 38 de bir düşük yaptı test falan yaptırmadi,kısa sürede yine hamile kalıp doğurdu.ikili test yaptırmıştı. Doktor risk mi gördü birden fazla dusugunuzmu oldu peşpeşe ,onda supheleniyolar cunku.
Yok hayır ben 39 yaşındayım bilgilendirme yaptı doktorum 2 hafta sonra ikili testin var bir de duruma göre yeni bir test var nipt 35 yaş üstü için dedi benim 2. Çocuk çok uzun ara verdik tek çocukta yeter diyorduk ama ben fikir değiştirdim ama bu defa çok pinpirikliyim o yüzden yaptırsam mı diye sordum Bir de bu testi 10. Haftadan sonra yaptırıyorsun diğer 2 li 3 lü testlere gerek kalmıyormuş hiç ikili testi beklemeden bunu mu yaptırsam bilemedim

Yok hayır ben 39 yaşındayım bilgilendirme yaptı doktorum 2 hafta sonra ikili testin var bir de duruma göre yeni bir test var nipt 35 yaş üstü için dedi benim 2. Çocuk çok uzun ara verdik tek çocukta yeter diyorduk ama ben fikir değiştirdim ama bu defa çok pinpirikliyim o yüzden yaptırsam mı diye sordum Bir de bu testi 10. Haftadan sonra yaptırıyorsun diğer 2 li 3 lü testlere gerek kalmıyormuş hiç ikili testi beklemeden bunu mu yaptırsam bilemedim

O test ile diğer tüm testlerle uğraşmadan sonuca ulasiyorsun. İmkanın varsa yaptır bence, bende pazartesi doktorla gorusucem bu testi sorucam eşimle acaba ikili falan ugrasmasak direkt bunu yaptirsak diye konuşmuştuk. Doktora danisicaz öncelikle, eğer tereddütlerim varsa imkaninda varsa yaptır kafan rahatlasin. 400 dolar 2500 falan mı yapıyor tam bilemiyorum ama ikili üçlü falan yaptırınca da hepsini bu kadar paraya geliyo.ama ben daha pahalı diye duymuştum. Bir arkadaşım hamile kalınca testlerle uğraşamam deyip kanını yurt dışına yollamıştı %100 sonuç geliyo dedi.ama 400 dolar falan değildi çok pahalıydı.ayni testler mi acaba. Ne kadar çok var değişik değişik testler

O test ile diğer tüm testlerle uğraşmadan sonuca ulasiyorsun. İmkanın varsa yaptır bence, bende pazartesi doktorla gorusucem bu testi sorucam eşimle acaba ikili falan ugrasmasak direkt bunu yaptirsak diye konuşmuştuk. Doktora danisicaz öncelikle, eğer tereddütlerim varsa imkaninda varsa yaptır kafan rahatlasin. 400 dolar 2500 falan mı yapıyor tam bilemiyorum ama ikili üçlü falan yaptırınca da hepsini bu kadar paraya geliyo.ama ben daha pahalı diye duymuştum. Bir arkadaşım hamile kalınca testlerle uğraşamam deyip kanını yurt dışına yollamıştı %100 sonuç geliyo dedi.ama 400 dolar falan değildi çok pahalıydı.ayni testler mi acaba. Ne kadar çok var değişik değişik testler
Aynı test ismi de nifty ya da nipt test diye değişiyor önceden amerikaya yurtdışına gönderiliyormuş ama artık Ankarada genoks diye bir firma artık yapıyormuş pazartesi arayıp soracağım fiyatını bir de bir iki özel lab var istanbulda daha fazla yer yapıyor sanırım ..araştırıyorum hala tedirginlik duymaktansa annem özel eğitim öğretmeniydi ve nasıl zor bir durum olduğunu öğrencilerinden velilerinden biliyorum

Back