• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O test ile diğer tüm testlerle uğraşmadan sonuca ulasiyorsun. İmkanın varsa yaptır bence, bende pazartesi doktorla gorusucem bu testi sorucam eşimle acaba ikili falan ugrasmasak direkt bunu yaptirsak diye konuşmuştuk. Doktora danisicaz öncelikle, eğer tereddütlerim varsa imkaninda varsa yaptır kafan rahatlasin. 400 dolar 2500 falan mı yapıyor tam bilemiyorum ama ikili üçlü falan yaptırınca da hepsini bu kadar paraya geliyo.ama ben daha pahalı diye duymuştum. Bir arkadaşım hamile kalınca testlerle uğraşamam deyip kanını yurt dışına yollamıştı %100 sonuç geliyo dedi.ama 400 dolar falan değildi çok pahalıydı.ayni testler mi acaba. Ne kadar çok var değişik değişik testler
Doktorum bu testi bana da anlatmıştı. Aynısı mı yine tam bilemiyorum. Senden kan alıyorlar ve bebeğin kromozomlarına bakıyorlar ama sadece 8 kromozom mu Ne taranabiliyormuş sanırım. Bana da 1000 dolar fiyat söylemişti. Ama benim tüp bebek embriyoda taramaya gidip sağlıklı gelen konduğu için tercih etmedim. 11-14 haftalarda da ayrıntılı ultrason oluyomuş sanırım onu yaptıracam Allah korusun fiziksel bişey varsa diye.

Çok şanslısın iki kız evladın var, dünyadaki en büyük zenginlik ,annem keşke bütün çocuklarım kız olsaydı der, sende sanslilardansin, Allah kizlarina güzel ömür nasip etsin,ayakları taşa değmesin inşallah:) kızlar çok tatlı oluyor:)
Oyle yaa valla Allah razi olsun cok sagoll evlat farkli ama kiz evladi daha farkli bende bir kizim 2 abim var onlarda Allah var cok iiler basimizdan eksik etmesinler hic.kotu birseyleri yok ama babam 1 kizim 2 ogluma bedel der.kiz evladi anneyi babayi daha dusunur eder.arar sorar.erkek fitrati geregi istesede yapamaz dusunemez

Sanırım doktorumun olumsuz tavırları bende böyle bir etki yapıyor bu hafta da Canımı sıkarsa degistirecegim. Kilolu olduğum için mutlaka bir sorun çıkacağını söyleyip duruyor

Benimde arkadaşım kilolu o gayet mutlu hiçbir sorunu da yok. Böyle olumsuz bir doktorla devam edersen ilerde daha çok psikolojini bozabilir,sürekli kötü soylenirmi ya ,insan kaldıramaz,sen olumlu bak bence

Aynı test ismi de nifty ya da nipt test diye değişiyor önceden amerikaya yurtdışına gönderiliyormuş ama artık Ankarada genoks diye bir firma artık yapıyormuş pazartesi arayıp soracağım fiyatını bir de bir iki özel lab var istanbulda daha fazla yer yapıyor sanırım ..araştırıyorum hala tedirginlik duymaktansa annem özel eğitim öğretmeniydi ve nasıl zor bir durum olduğunu öğrencilerinden velilerinden biliyorum

Öğrenip vizede bilgi verirsin bende pazartesi sorayım doktoruma bilgilendiririm canim

Merhaba kızlar, dün doktor kontrolüm vardı çok şükür bi sıkıntı yok 9+4 oldum benim size sorum şu benim gibi 35 yaş üstü hamileler için nipt testinden bahsetti doktor..özel bir test ve fiyatı dolar üzerinden tüm kromozom anomalilerini riskleri %99? doğruluk payıyla çıkarıyormuş bu konuda daha fazla bilgisi olan var mı? İkili üçlü teste amnioya gerek kalmıyormuş...üstelik 9. Haftadan itibaren yaptırabiliyorsun bu hafta ücret vs konusunda araştırma yapacağım 400 dolar duydum
Bende 35 yaşındayım hatta 36 olacam doğuma yakın :) yaptırmayı düşünmüyorum. Ilk gebeligimde doktor yaptırma dediği halde yatırmıştım.2.gebeligimde test zamanını kaçırmışım yatırmayacaktım zaten..
Demem o ki içim rahat etmez kafama takip kurarım diyorsan yaptır. Çünkü gebelikte insanın kafasının rahat olması demek her şeyin yolunda gitmesi demek :KK51:

Oncelikle herkese merhaba, basligi uzun zamandir takip ediyorum fakat sifremi unuttugum icin giris yapamamistim biraz once cani nar ceken baskalarida oldugunu gorunce girip hemen cevap yazmaliyim dedim bende ayni sekildeyim koca nari yarin ssabahada yetsin diye ayikliyorum yerken bi bakiyorum nar bitmis esim napicaz bu nar meselesini diyor ben zarari oldugunu dusunmuyorum aklimiza kotu seyler getirmemeliyiz ki olmasin degil mi?? Hepinize saglikli gebelikler ve nur topu gibi bebisler diliyorum
Ilk gebeligimde canım kola çekmişti zararlı bilmem ne diye içmemiştim.. kaaaacc günler rüyalarımda kola içtim :( şimdi diyorum ki 'gebe kadın canının çektiğini az da olsa yesin içsin' günah gerçekten.. istiyor can. Sen de ye! Ama kasılma riski yaratıyorsa az ye. Bi de bizde nar leke yapar derler ama ne kadar doğru bilmiyorum:KK64:
Bizim tahmini doğum tarihlerimiz aynı :KK68:

Sebebi dişimmiş patlak verdi akşam mecbur parol içtim duruldu biraz. Diş ağrısı için okunan duayı banada atabilir misin?
Canım tlf bozuldu. Gorumceme bi daha sorarım yazarım o zaman.

Sanırım doktorumun olumsuz tavırları bende böyle bir etki yapıor bu hafta da Canımı sıkarsa degistirecegim. Kilolu olduğum için mutlaka bir sorun çıkacağını söyleyip duruyor
Canım sen o doktordan vazgeç. Zira doğumuna daha çok var.ilerlegen zamanlarda kilon daha da artacak o zaman insanın canı zaten sıkılıyor bir de destek olmayan doktor faktörü insanı iyice yıpratır!
Kız kardeşimin görümcesi 110kg ile hamile kaldı boyu da 155-160 arası bir şey.. öyle boylu değil. Hiç sorunsuz bir şekilde kızını dünyaya getirdi. Benim görümcemde kiloludu..tüp bebekti hatta onunki onda da sorun olmadı.. yani kilolu diye illa sorun olacak diye bi olay yok. Darlanmaaaaa gülüm her şey iyi durumda :KK59:

Bende 35 yaşındayım hatta 36 olacam doğuma yakın :) yaptırmayı düşünmüyorum. Ilk gebeligimde doktor yaptırma dediği halde yatırmıştım.2.gebeligimde test zamanını kaçırmışım yatırmayacaktım zaten..
Demem o ki içim rahat etmez kafama takip kurarım diyorsan yaptır. Çünkü gebelikte insanın kafasının rahat olması demek her şeyin yolunda gitmesi demek :KK51:

Ben 39 yaşındayım güya tek çocukta kalacaktım çok ara verdim oğlum 11 yaşında...Oğlumda hiç birşeye aldırmayan ben bu hamileliğimde pinpirikli bişey oldum...hiç iyi bi şey değil ama elimde değil ...

bende yarin yaptiracam cok gerildim ya bebegim iyidir insalah on bes gun once gitmistim ennson
Inşallah yolunda geçer sağlıklıdır bebeğim canım yarın haber ver bize ben de merak ediyorum
Canım sen o doktordan vazgeç. Zira doğumuna daha çok var.ilerlegen zamanlarda kilon daha da artacak o zaman insanın canı zaten sıkılıyor bir de destek olmayan doktor faktörü insanı iyice yıpratır!
Kız kardeşimin görümcesi 110kg ile hamile kaldı boyu da 155-160 arası bir şey.. öyle boylu değil. Hiç sorunsuz bir şekilde kızını dünyaya getirdi. Benim görümcemde kiloludu..tüp bebekti hatta onunki onda da sorun olmadı.. yani kilolu diye illa sorun olacak diye bi olay yok. Darlanmaaaaa gülüm her şey iyi durumda
Inşallah bi salı günü gelse de rahatlasam hayırlısı ile. Çok varmış kilolu hamile kalan genelde şeker riski var diyorlar ama engelli olması ile bir ilgisi yoktur inşallah şimdilik şeker tansiyon herşey yolunda diyetisyen listesine birebir uyuyorum inşallah iyi olur

Günaydın hanımlar
Umarım her şey yolundadır

Yine bir sorum olacaktı
Gebeliği sağlık ocağına bildirmemiz gerekiyor mu

Bulunduğumuz şehire yeni taşındık ve henüz gidip sağlık ocağı kaydı yaptırmadik

Sizler sağlık ocağına gebelik kaydı yaptirdnz mi

Eğer yapılması gerekiyorsa bugün eşim evdeyken gidip yaptırmak istiyrm

Bu arada 13+6yim

Back