• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikili test yaptıran var mi aranızda? Bana salı günü yapılacak biraz endişe duyuyorum acaba hiç yaptirmasak mı :KK43:

Ben geçen hafta pazartesi yaptırdım canım
Bebeğe zararı olan bir şey yok
Rutin muayene gibi doktor bakıyor ölçümler yapıyor
Sonra iki üç tüp kan veriyorsun
Benim öyle oldu yani

Şimdi sonuçları bekliyrm
Tabi merak ve stres de yok değil
İnşallah sağlıkla kucagimiza alırız bebişleri

Günaydın hanımlar
Umarım her şey yolundadır

Yine bir sorum olacaktı
Gebeliği sağlık ocağına bildirmemiz gerekiyor mu

Bulunduğumuz şehire yeni taşındık ve henüz gidip sağlık ocağı kaydı yaptırmadik

Sizler sağlık ocağına gebelik kaydı yaptirdnz mi

Eğer yapılması gerekiyorsa bugün eşim evdeyken gidip yaptırmak istiyrm

Bu arada 13+6yim

Evet canım yaptırdım, yaptırmak gerekli bazı aşılar, ve tahliller için çağırıyorlar,sıra beklemeden rahat hallediyorsun,tarihler veriyolar o tarihlerde çağırıyorlar,ilgileniyorlar iyi oluyor

Bir şey daha soracağım hanımlar :KK37:

Hamileliğin ilk kontrolünde tahlil yapılıyor ya
O tahlilde doktor bana senin hepatit b aşın yok dedi ben de evet hiç aşı olmadım şimdiye kadar dedim

Ama aşı olmalısın veya olmamalisin gibi bir şey söylemedi
Bu aşıyı olmam gerekiyor mu ben anlamadım
Bunu da sağlık ocağına sorayım mi

Bir de sizler grip aşısı yaptirdnz mi

Ben geçen hafta pazartesi yaptırdım canım
Bebeğe zararı olan bir şey yok
Rutin muayene gibi doktor bakıyor ölçümler yapıyor
Sonra iki üç tüp kan veriyorsun
Benim öyle oldu yani

Şimdi sonuçları bekliyrm
Tabi merak ve stres de yok değil
İnşallah sağlıkla kucagimiza alırız bebişleri

İçini ferah tut gayet sağlıklı bence bebeğin:) bende bugün ölçümleri yaptırıp kanı vericem,bana da dua edin arkadaşlar :)

Evet canım yaptırdım, yaptırmak gerekli bazı aşılar, ve tahliller için çağırıyorlar,sıra beklemeden rahat hallediyorsun,tarihler veriyolar o tarihlerde çağırıyorlar,ilgileniyorlar iyi oluyor

O zaman bugün hemen gidip yaptırayım
Eksik bir şeyler kalacak bebek zarar görecek diye çok korkuyorum :(

Kardeşim de sürekli kızıyor, 9 ay böyle geçmez rahat ol biraz diyor ama elimde değil her şeyi takıyorum

O tahlilde doktor bana senin hepatit b aşın yok dedi ben de evet hiç aşı olmadım şimdiye kadar dedim

Sor canım bende var olduğundan sorun olmadı.
Doktor ben çok hasta olunca grip aşısı yaptirabilirsin dedi. Gebeler için farklı oluyormuş grip aşıları bilgi vermişti.sende danış istersen.bende bugün detaylı sorucam,yaptirabilirim.kalabalik sınıflarda havasız ders anlatıyorum bütün öğrenciler hasta korkuyorum o yuzden

O zaman bugün hemen gidip yaptırayım
Eksik bir şeyler kalacak bebek zarar görecek diye çok korkuyorum :KK43:

Kardeşim de sürekli kızıyor, 9 ay böyle geçmez rahat ol biraz diyor ama elimde değil her şeyi takıyorum

Eksik kalmaz sağlık ocağında ücretsiz yaptırıyoruz,aynı şeyi zamanı gelince doktorunuzda soyleyecek sadece ücret odicez yaptırırken.arada o fark oluyor. Rahat ol

Günaydın hanımlar

Yine bir sorum olacaktı

Bu arada 13+6yim

Günaydın canım. Evet yaptırmak gerekiyor. Aynı durumu ben de yaşamıştım. Hatta eski sağlık ocağındaki doktor bana bir şekilde ulaşıp kaydımı en kısa sürede yeni sağlık ocağına almam gerektiğini söylemişti. Yaşadığın şehirde bu işlemler nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ben şehir değişikliği yapmıştım o yüzden benim işlemler daha uzun sürmüştü. Önce tum sağlık ocaklarını bünyesinde toplayan bir ana sağlık merkezine eşimle beraber gidip kayıt oluşturmuştuk. Onlar sağlık ocağına ne zaman gidebileceğini söylüyor zaten. Dedikleri tarihte de gidip yeni sağlık ocağındaki kayıtlı olduğum doktorun yanındaki ebeye gerekli bilgileri vermiştim. İlk gebeliginse birkaç hafta sonra 19 haftalıkken ilk tetanoz aşısını olman gerekiyor. O yüzden bir an önce kayıt aç derim.

Sor canım bende var olduğundan sorun olmadı.
Doktor ben çok hasta olunca grip aşısı yaptirabilirsin dedi. Gebeler için farklı oluyormuş grip aşıları bilgi vermişti.sende danış istersen.bende bugün detaylı sorucam,yaptirabilirim.kalabalik sınıflarda havasız ders anlatıyorum bütün öğrenciler hasta korkuyorum o yuzden

Ben çalışmadığım için genelde evde oluyorum
Dışarda da kimseyle tokalasmiyorum sarilmiyrm ama tedbir amaçlı grip aşısı yaptırmak istiyrm yine de

Yatılı okullarda kalırken her sene yaptirirdim

Günaydın canım. Evet yaptırmak gerekiyor. Aynı durumu ben de yaşamıştım. Hatta eski sağlık ocağındaki doktor bana bir şekilde ulaşıp kaydımı en kısa sürede yeni sağlık ocağına almam gerektiğini söylemişti. Yaşadığın şehirde bu işlemler nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ben şehir değişikliği yapmıştım o yüzden benim işlemler daha uzun sürmüştü. Önce tum sağlık ocaklarını bünyesinde toplayan bir ana sağlık merkezine eşimle beraber gidip kayıt oluşturmuştuk. Onlar sağlık ocağına ne zaman gidebileceğini söylüyor zaten. Dedikleri tarihte de gidip yeni sağlık ocağındaki kayıtlı olduğum doktorun yanındaki ebeye gerekli bilgileri vermiştim. İlk gebeliginse birkaç hafta sonra 19 haftalıkken ilk tetanoz aşısını olman gerekiyor. O yüzden bir an önce kayıt aç derim.

Evet canım ilk gebeligim

Biz küçük bir ilçeye tayin geldik
İşlemler nasıl oluyor bilmiyorum
Evimize yakın bir yerde sağlık ocağı görmüştüm
Biraz sonra oraya gidip konuşacağım

Evet canım ilk gebeligim

Biz küçük bir ilçeye tayin geldik
İşlemler nasıl oluyor bilmiyorum
Evimize yakın bir yerde sağlık ocağı görmüştüm
Biraz sonra oraya gidip konuşacağım

Evet canım oraya git onlar seni zaten yönlendirir. Biz de ne yapacağımızı bu yolla ogrenmistik.

Günaydın hanımlar

Yine bir sorum olacaktı

Bu arada 13+6yim
Yaptirsan ii olur illaki mecburi bir durum tok ama hem asilsrini ve dogumunu takip ediyorlar.devlet direk kendi bunyesinde hsmile oldugunu biliyor.ve sen ksyit oldugunda seninle ilgilenen hemsiren cokk cokk azda olsa para kazaniyor.her takip ettigi hamileden yani.

Saglik ocagina git sor bakalim ne diyecek.benim asilsrim tam ama grip asisi hic yaptirmadim.dusunmuyorumda acikcasi yaptirmayi

Ben çalışmadığım için genelde evde oluyorum
Dışarda da kimseyle tokalasmiyorum sarilmiyrm ama tedbir amaçlı grip aşısı yaptırmak istiyrm yine de

Yatılı okullarda kalırken her sene yaptirirdim
Grip aşısı yaptırmayın derim nacizane

Çok minnoş değil mi? :)))
Eevet canım yaa. Haftama göre bende böyle takip ediyorum. :)))) bu hafta da kendi bebişimi görücem kısmetse. Geçen hafta gittiğimde video çektim ona bakıp duruyorum :)

Günaydın hanımlar

Yine bir sorum olacaktı

Bu arada 13+6yim
Günaydın tatlım. Sağlık ocağına bildirmelisin. Annenin takibi ve tetanoz aşıları doğumdan sonra da bebeğin takibi ve aşıları için gerekli.

Back