• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim endokrin doktorum oyle uygun gordu .bir onceki gebeligimde 10.haftada kalbi durmustu ictigim folik asiti sordu.ozaman ictigimin icerigi iyot orani cok yuksek oldugundan bebeklerde fazla geldiginde boyle seyler olabiliyor demisti.ondan bana folbiol haftada 1 onerdi
Önceki kullandığınızın markası neydi acaba

Sağol canım :)
Canım hastanenin ordaki eczanelere sordum çok sattığımız bir ürün değildi artık getirtmiyoruz talep yok çok memnun kalanda yok dedi birkaç eczane gezdim birinin öyle birşeyden haberi bile yoktu :KK70:kısaca bulamadım nettende almak istemem

Merhaba kızlar güzel haberler gelmiş :) hepiniz adına çok sevindim :KK200:
Bende de aşırı depresyon hali var sürekli üzüntü hiç birşey yapmak istememe ama ilginçki mide bulantılarım bitti :) kokularda biraz hassassiyet o kadar göüslerde agrı var devam.

Ben pazartesi özel doktoruma gittim kızlar devlete gidiyorum.
Ama pişman oldum niye derseniz ben ona sadece "biraz demir eksikliğim" var dedim o Malfor (küçük şişelerde olan) bide Elevit verdi sahsen içime sinmedi ilaçlar kızlar ben daha çok vitamin tarzı bir şeyler istiyorum bir arkadaşımız mesela Ocean Mommy kullanıyormuş bende Soların Gentle İron 17mg sini kullanmayı düşünüyorum.

İkili test yaptırmayı düşünmüyorum ama şu ense ölçümünü merak ediyorum.
Siz de başka multivitaminlere geçtinizmi? Decavit kullanmayı düşünüyorum bide.
İkili test hakkında yaptırıcakmısınız?
Demir eksikliği olduğunu kim söyledi canın test sonucuna göre mi? Ben vitaminde kullanıyorum folik asitte ama demir eksikliği öyle geçmiyor maalesef sen o şişeleri iç biraz iştah açıyo ama doktorunu dinle multivitaminler için haftan çok küçük daha 3 ayı doldurman gerek. Eğer vücuduna fazladan alırsan bebeğin kalbi etkilenir yinede sen bilirsin.

Günaydın. Deli bir diş ağrım var. Hayattan koptum resmen. Dün doktora gittim şu halde hiç bir şey yapılamaz,4-6 ay aralığında müdahale edebiliriz dedi. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Sabaha kadar uyumadım. Sabah ağrıdan ağladım :KK43: büyük oğlum resim çizmiş ben mutlu olayım diye küçük oğlum da gelip anne ağlama anne bak diye gözyaşlarımı sildi durdu :KK43:
Rabbim bu çektiklerimizi günahlarımıza kefaret saysın inşallah diye sabaha kadar dua ettim.
O diş ağrısını bende senin haftanda çok çektim kafamı duvarlara sürtesim geliyordu karanfil koydum daha beter etti en son antibiyotik kullandım günde bir tane öyle geçti

kızlar hangi markanın folik asitini kullanıyorsunuz? Doktorum bana Neu Folid yazmıştı. Bi kutu bitirdim. İkinciyi almaya gittiğimde artık üretilmiyor falan dedi. Neu Folidin içinde ayrıca B12, D vitamini ve iyot vardı:KK43:
Neufolid kullanıyorum canım istanbulda var

O diş ağrısını bende senin haftanda çok çektim kafamı duvarlara sürtesim geliyordu karanfil koydum daha beter etti en son antibiyotik kullandım günde bir tane öyle geçti
Günde 2 kez antibiyotik kullanıyorum ağrı kesici 3,5-4 saatte bir alıyorum bana mısın demiyor. Ağlıyorum sürekli :KK42: bugün 2.günüm artık bittim. Sinirlerim harap. Eşim izin alacak inşallah. Yarına düzelme olmazsa yeniden doktora gidecem.

Sağlıkla ve zamanlıca kucağına al inşallah. İki erkek über zor :deli: inşallah ikizlerin kızdır çok amin :KK200:
Henüz belli degil ama gönlümden gecen kız hayırlısı olsun saglıklı olsunlarda gerisi önemli degil 10+5 im bugun takvim olusturamadım maleseff hala

kızlar merhaba, ben daha 10. haftamdayım ama tartıldım 3 kilo almışım. bu hızda gidersem yokuştan inmez yuvarlanırım :) karnımda çok çirkin bi göbek var. var mı benzer bişi yasayan?

Canım hastanenin ordaki eczanelere sordum çok sattığımız bir ürün değildi artık getirtmiyoruz talep yok çok memnun kalanda yok dedi birkaç eczane gezdim birinin öyle birşeyden haberi bile yoktu :KK70:kısaca bulamadım nettende almak istemem
Esim doktora sormuştu kullanmasın,boşuna paranız gider dedi :)

Demir eksikliği olduğunu kim söyledi canın test sonucuna göre mi? Ben vitaminde kullanıyorum folik asitte ama demir eksikliği öyle geçmiyor maalesef sen o şişeleri iç biraz iştah açıyo ama doktorunu dinle multivitaminler için haftan çok küçük daha 3 ayı doldurman gerek. Eğer vücuduna fazladan alırsan bebeğin kalbi etkilenir yinede sen bilirsin.
Sağlık ocagında yaptırdığım tahlil sonucu biraz eksik olduğunu söyledi sağlık ocagında ki doktor. Kararsızım kullanmakta açıkçası doktor daha kan testlerime bakmadan verdi bide yanımda getirmemiştim onları sonuçları.
Bende multi vitamine şimdi değilde üç ayını biraz geçtikten sonra kullanacağım. :)
Şimdilik folid ve omega 3 aliyorum canım.

Bu arada yorumlarda okudum miden çok bulanıyormuş canım çok geçmiş olsun bende azaldı ama tiksinme soğuma devam ediyor. İnşallah atlatırsın bir kaç haftaya canım. bebişini düşün onun sağlıklı olduğunu düşün güzel şeyler düşün canım. :anne: :KK200:

Bende sadece folik asit kullanıyorum,birde doktor c vitamini vermişti bağışıklık için içinde d vit var,d vit düşük çıkmıştı zaten,hiç vitamin vermedi sormustum, daha sonra veriliyor o vitaminler ,bebeğe zarar diye baya bişey anlatmıştı,unuttum tabi :)

Kızlar burda bebekle ilgili konuştuğum kadar bir arkadaşımla konuşsam acayip sıkılır bunalirdi, eşimle bile konuşmaya gerek duymuyorum birçok şeyi:) abarttigimi düşünebiliyor bazen, bizi biz anlıyoruz sanırım:)

Bende sadece folik asit kullanıyorum,birde doktor c vitamini vermişti bağışıklık için içinde d vit var,d vit düşük çıkmıştı zaten,hiç vitamin vermedi sormustum, daha sonra veriliyor o vitaminler ,bebeğe zarar diye baya bişey anlatmıştı,unuttum tabi :)
12. hafta zaten üçüncü ayını bitirmiş oluyor bebek bende tekrar devletteki doktoruma sorucam ona göre isteyeceğim. Ama Decavit veya Ocean Mommy alıcam.

Son düzenleme:
Günde 2 kez antibiyotik kullanıyorum ağrı kesici 3,5-4 saatte bir alıyorum bana mısın demiyor. Ağlıyorum sürekli :KK42: bugün 2.günüm artık bittim. Sinirlerim harap. Eşim izin alacak inşallah. Yarına düzelme olmazsa yeniden doktora gidecem.
Banada etki etmiyordu ağrı kesici rahat iki hafta çektim ağrıyı ama ilk günler kadar şiddeti kalmıyor üzülme doktorlarda bebek var diye birşey yapamıyor onlarda haklı. Antibiyotik ve ağrı kesiciyi ağrı şiddetlendiğinde alma daha azken al o zaman etki ediyor

Back