2019 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Hamdolsun canım iyiyiz. Evde sürekli bir hareketlilik en azından sadece benim cephemde öyle. Sabah uykumu alamadan kızım sağolsun uyanıyorum sonra üç tur bi kahvaltı faslı. Kızıma, oğluma, bize... Ardından kızımı uyutuyorum sonra sessizce evi toparlamaya çalışıyorum. Uyanınca kızıma yine yemek. Öğle yemeği oğluma yemek temizlik bulaşık oyun uyku vs deli gibi akıp gidiyor zaman

Allah razı olsun canım
İyi şimdi çok şükür ama can sıkıntısından çok mız mız oldu sabrımı zorluyor
Elhamdülillah. Derler ya çocuğumun hasta olduğuna değil huy kaptığına yanarım diye... Gerçekten öyle oluyor. Yakında o da geçer inşallah canım

Şükürler olsun. Nimetleri çok Rabbimin. Bende aynı şekilde. Oyun kur oyna yemek yap sofra kur. Allah selamet versin . Kısa zamanda atlatırız inşallah..
Benim bebeğimin uyku düzeni tamamen bitti. Herkes evde, sessizlik için uğraş dur bu konuda biraz zorlanıyorum. Mesela bugun çok iyi uyudu , 2.uykuya gecemedi , çok uykusu var ama uyuyamıyo. Düşün 20 dk önce uyudu. 4 gibi uyandı. Arada uyuyakalıyor hemen uyanıyor.

Allah razı olsun canım
İyi şimdi çok şükür ama can sıkıntısından çok mız mız oldu sabrımı zorluyor
Canım benim oda sıkılıyor evde napsın. Benim 7 yaşındaki oğlum neler yapıyor bi görsen. Arada ağlıyor bebek gibi. Seninki bide hastalandı, Allah yardımcınız olsun. Şimdi durumu nasıl daha iyidir umarım.

İyi Allah'a şükürler olsun son iğnesini bugün vuruldu bundan sonra şuruba devam edecez ama cidden herşeye ağlaması beni benden alıyor aklına gelebilecek herşeye ağlıyor çok sıkıldı oda haklı köye gidelim diyorum hiç olmazsa toprakla oynar stresini atar ama araba serviste toplu taşıma ile de gitmek istemiyorum Allah'ım sonumuzu selamete çıkarsın inşallah

Evden çıkmasanız daha güvenli olursunuz. Velevki gideceksin sizi arabayla alacak birileri yokmu kuzum. Valla taksiyé bile binilmez , hergün yüzlerce kişiyi taşıyor taksiler. En güvenlisi şahsi arabası olan bi akraba yakın.

Günaydın herkese...@karapisso iyiyiz canım hamd olsun bugünümüze.Haftada bir veya iki gün işe gidiyoruz onun dışında evdeyiz. Büyük oğlum evde sıkılıyo genelde..Küçüğüm de büyüyo. Her fırsatta yaramazlık peşimde. Tutunarak yürümeye başladı ne zamandır. Düşüyo veya tehlikeli şeylerle uğraşıyo diye sürekli peşindeyiz. Sol üst ve alt dişi çıktı. Sağ üst de patlamak üzere. Uyku süreleri biraz uzadı ama hala zor uyutuyoruz. Arada mama dede baba gibi şeyler söylüyo. Sanki mama ve baba biraz bilinçli söyleniyo.. Onun dışında burda deprem olmaya devam ediyo. hem deprem hem virüs Rabbim hayra çıkarsın sonumuzu.. Sen nasılsın canım neler yapıyorsun??

Valla çıkmayı düşünmüyorum araba çıkınca gideriz 2 haftaya kadar çıkarmış inşallah o zamana kadar sabredip ben babamla bile görüşüyorum şu ara kalabalık bi fabrikada çalışıyor nolur nolmaz diye

leylunehar çok geçmiş olsun Allah korusun. Biliyorum depremler devam ediyor duacıyız.
Benim kızımda ses taklitlerini bilerek yapıyor çokda güzel yapıyor maşallah. Anne baba dede . Abisi ne dese tekrarlıyor. Yakındır konuşması
Ek gıda tam bir fiyasko :)

En iyisi tedbirli olmak. İnşallah geçe bu süreç. Rahat ederiz

Çok acaip zamanlar yaşıyoruz. Ama geçecek inşallah. Dua ve çaba ile... Çocuklar da haklı... Enerjilerini sarf edecekleri evden başka bir yer kalmadı. Ev de yetmiyor tabiki. Küçücük bebeğimin elinden oyuncağını almak zorunda kalıyorum bazen. Çıplak zemine tak tak vuruyor komşuya ses gidiyor diye. Evin kaptanı bizler olunca bu gemiyi en sağlıklı şekilde yürütmek de bize düşüyor. Ama yoruluyoruz bazen doğal olarak... Hem çocuklar üzülmesin hem kimseleri rahatsız etmeyelim hem kendimizi ihmal etmeyelim hem şu hem bu derken ah... Nasıl da geçiyor zaman ve nasıl da kayıp gidiyor ellerimizden çocuklarımızın minicik halleri... Allah değerini bilerek yaşamayı nasip etsin bizlere...

Sen uyku sorunundan dert yanmışsın ben de tam o konuya deginecektim ama konu nerelere geldi

Evde abi ve abla olmasının avantajları bizim minnoş da heceliyor bir şeyler ama bilinçli değil pek ağzına ne gelirse evde en cok konuşan benim ama ben bile dayanamıyorum bir saaten sonra bayrağı kızım devralıyor

Evet bende diyorum kızım çok kısmetlisin. Abisi 7 yaşında ağlayınca hooop getiriyor anne seni istiyor diyor. Bide kıskanç bi ablamız Varlı aman Allah illallah
Evde en çok avi abla konuşuyo. Çık ilginç bir diyalogları var.

Mesela bi oyunda birbirlerini konuşacakları kelimeyi tekrarlatıyorlar. Film çeker gibi
Bana diyorsun ki , nerde kaldın
Kız tekrarlıyor, nerde kaldın
Oğlum cevap veriyor , iş uzadı
Diyorsunki niye uzadı
Kız tekrarlıyor , niye uzadı
Bazen beynim yanıyor inan
Hemen hemen her oyunda birbirlerine böyle yönetmenlik yapıyorlar

Uyku sorunu 2 yaşına kadar devam bende. Aslında biliyorum normal ama yemek saatlerinde sıkıntı olunca açlıktan şartel atıyor

Bizimkiler erken uyuyor şükür erken dediğim 9.40 gibi yatmış oluyorlar en geç 10

İnsan eve alışıyor yeterki can sağlığı versin Rabbim.

Ooo o kadar tekrara senin minnoş bülbül olur yakında bizim kız varsa yoksa dede diyor dedelerini mest ediyor. Bazen kazara anne baba diyor bizi de ucundan sevindiriyor

Benim şalterler açlıktan değil de uykusuzluktan atıyor genellikle. Yavaş yavaş uyku saatleri kayıyor kızımın inşallah. Normalde 23.30 dan önce uyumuyordu ev gibisi yok balkona çıksam yine yetiyor bize. Balkonu yıkarken bile tazeleniyorum sanki. Su aralar en büyük sorunlardan biri şu yemek meselesi... Acaip karnım acıkıyor. Karantinadan bile çıkamayacağım bu gidişle aşırı kilodan

Ahh yarama bastın. 2 öğün yerken şimdi oldumu 4
Bende korkuyorum Kilo alacağım.
Evet balkon bile hava almana kâfi. Bizim pencere var açıp bakıyoruz etrafa. Şükürler olsun.

Ahh yarama bastın. 2 öğün yerken şimdi oldumu 4
Bende korkuyorum Kilo alacağım.
Evet balkon bile hava almana kâfi. Bizim pencere var açıp bakıyoruz etrafa. Şükürler olsun.
Allah sonumuzu hayr eyleye... Akıl sağlığını korumak çok zor son günlerde. İnsanlar biraz da moral bozukluğundan yükleniyor yemeye. Önceden çok bunalınca bir hava almaya çıkılırdı en azından. Bir yerlere gidilir kafa dağıtılırdı. Bu sürecin sonunda en kârlı psikologlar ve psikiyatırlar olacak herhalde . Bir de diyetisyenler tabi gülüyoruz ağlanacak halimize. Ama ağlamak da çare değil ki yapıp eden Allah. Başladığım gibi bitireyim şu efkarlı mesajımı madem. Allah sonumuzu hayr eyleye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…