2024 Mart Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Canım geçmiş olsun allah'ım analı babalı büyütsün inşallah ya benim merak ettiğim o karındaki sular kan vs.nasil boşaltılıyor çok aklıma takılıyor 🤔🤔
Sezeryanda bunu hic dusunmemistim, cok mantikli bir soru ama sanki vajinal yoldan mi aliyorlar ya da bir aparat - cihaz yontemi ile batından vakumlaniyor olabilir. Garip bir benzetme olacak belki ama discide dolgu vb yaptirirken bir alet vasitasiyla tukuruk ve kan aliniyor ya, onun gibi olabilir mi :-)

Canım çok geçmiş olsun allah'ım analı babalı büyütsün inşallah lansinoh kremi ne zaman sürmeye başladın sen
34de başlamıştım hiç işe yaramadı maalesef meme uçlarım kanıyor artık tabi bu benle ve bebeğimle ilgili de olabilir ağzı küçük biraz uçtan tutuyor sanırım

Canım geçmiş olsun allah'ım analı babalı büyütsün inşallah ya benim merak ettiğim o karındaki sular kan vs.nasil boşaltılıyor çok aklıma takılıyor 🤔🤔
Rahim içi boşaltılıyor komple rahimdeki kanama da zamanla atılıyor sezaryenden sonra gelip sürekli kanama kontrolü yapılıyor zaten karnına bastırıp ne çıkıyor ne kadar çıkıyor bakılıyor ben böyle bu kadar kanama olduğunu hiç bilmiyordum depend alırken ne gerek diye düşünüp almıştım 1 günde 1 paketi bitirdim ama ben çok kalkıp yürüdüm yürüdükçe de kan ve pıhtı geldi değiştirdim.

Sezeryanda bunu hic dusunmemistim, cok mantikli bir soru ama sanki vajinal yoldan mi aliyorlar ya da bir aparat - cihaz yontemi ile batından vakumlaniyor olabilir. Garip bir benzetme olacak belki ama discide dolgu vb yaptirirken bir alet vasitasiyla tukuruk ve kan aliniyor ya, onun gibi olabilir mi :-)
Valla kafama çok takılıyor benim nasıl olacak diye ama senin örneğinde mantıklı geldi doğrusu

Rahim içi boşaltılıyor komple rahimdeki kanama da zamanla atılıyor sezaryenden sonra gelip sürekli kanama kontrolü yapılıyor zaten karnına bastırıp ne çıkıyor ne kadar çıkıyor bakılıyor ben böyle bu kadar kanama olduğunu hiç bilmiyordum depend alırken ne gerek diye düşünüp almıştım 1 günde 1 paketi bitirdim ama ben çok kalkıp yürüdüm yürüdükçe de kan ve pıhtı geldi değiştirdim.
Emzirme durumu nasıl yara falan oldu mu canın acıyor mu emzirirken bu durumdan biraz korkuyu

Emzirme durumu nasıl yara falan oldu mu canın acıyor mu emzirirken bu durumdan biraz korkuyu
Yani etrafımda 3 kişi daha yeni doğum yaptı hepsinde olmuş bende de oldu ama Sebebi belli hem yeni yeni alışıyorsun hem de bebek emmeyi bilmiyor ucundan tutmak kolay geliyor o yüzden oluyor. Ama herkesin süreci değişiyor bazısının 1 ay sürmüş bazısının 1 hafta benimde 4. Gün acısı azaldı hala acıyor ilk tutuşunda ama ilk günlerdeki gibi değil. Gümüş kapağı hastane çantama bile koydum götürdüm lansinoh kullandım yine de yara oldu eşim eczaneden bi krem aldı o da çok fayda etmedi yine en iyi şey emzirdikten sonra sütünü sürüp gümüş kapak kapatmak. Ya hamilelik gibi lohusalığıda öyle prenses anlatıyor ki burdaki insanlar sonra herkes hayal kırıklığına uğruyor kendini eksik yetersiz görüyor. Doğurmak zor bişey sezaryene çok zor diyorlardı normal doğum yapan arkadaşımdan daha iyiydim ama bu da kişiden kişiye değişiyor aynı katta iki büklüm olup yürüyemeyen insan da gördüm kendini korkutma ama hazırlıklı ol. Ağrında olacak memelerin de acıyacak büyük ihtimalle ama 1 haftaya hepsi geçmiş olacak minnoş bebeğinle güzel güzel vakit geçirebileceksin buna odaklan. İlk zamanlar ağrın olduğu için uykusuz olduğun için hormonlar yüzünden o analık duygusu gökten pat diye inmiyor onu da söyleyim inen vardır ama bana inmedi bebeğimin olduğunu yeni yeni idrak edip bağlanıyorum bu yüzden de kimse kendini suçlamasın bence niye herkes gibi bebeğimi görünce tüm acılarım geçmedi demesin😁 mesela spinal anestezi oldum herkes bebeği görünce rahatlıyorsun demiş bende tam tersi bebek çıktıktan sonra dikme kısmında biraz rahatsızlanmıştım😁

15 gün içinde hepsi gelip geciyor şöyle söyleyeyim 74 kg hamile kaldım hamileliğin ilk 3 ayı mide bulantıları ile 70'e düştüm 4 kasım tarihinde doğuma 95 kg girdim ayaklarım yüzüm ellerim her yerim çok şişti. 6 kasım da hastaneden cıkıp eve geldiğimde 85 kg ydim. Bugüm 74'üm. Acayip bi ödem olmuş şuan az az hala kanamam oluyor doktor 40 ına kadar normal dedi. Ped kullanıyorum kanamayı da kafama pek takmıyorum doğum sonrası bol bol su için günde 3 litre için minimum zaten emzirme efor sarfettiriyor oldukca.

Yaa sağlıkla büyütün darısı bana 39 oldum bakalım ne zaman gelecek tık yok bizde de.
Doğum nasıl geçti normal istiyorum ben de bakalım sağlıkla doğsun yeter ki
Bu benim 2. dogumum. ilki 2.950 kg idi, cok rahatti. Bu 3.750 kg dogdu, hem iri bir bebek oldugundan hem de ustune rahim icinde ve rahim yolunda ödem ile şişlik varmis, bu yuzden esneme zor oldu ve dogumhane surecine normalde ortalama 30 dk verirlerken bende bu sebeplerden 75 dk surdu. Ikinma yetersiz kaldi, esneme yavas ve az oldu. Oksitosin destegi verdiler yari yolda, cunku zaten suyum surekli geliyordu, yogun sizinti seklinde. Bu sebepten surecin hizlandirilmasi gerekli imis, su bitince bebekte enfeksiyon ihtimali ya da sezeryana yonelme olabiliyormus. Ama oldu bitti sukur, normal dogum oldu. Her dogum ayni kadinda bile kendisine ozelmis, bunu anladim. Bu yuzden baskalarinin hikayesine bakip ic karartmayin. Sonucta ben de kizim da saglikliyiz sukur. Bugun gun ortasinda taburcu olduk. 3.600 oldu kilosu, odemler inince. Simdi artik baska problemler var, yok efendim isitme testini gecemedi kulak icinde amniyotik sivi kalmis, yok efendim kuyruk sokumum cok ikinmaktan agriyor oturup kalkmak zor, yok vajina girisine kesi oldu dikis atildi onun pansumani var cunku iltihap kapmanali, yok goguslerjm daha ilk gunden yara oldular mustela kullan yok o ise yaradi mi emin olma baska ilac krem kullan derkene simdi kasintiya uyandim tum vucudum kabarti atmis, sirtim kollarim goguslerim gobegim, son ilac krem sanirjm alerji yapti.... :-) diyecegim o ki dertler bitmiyor. Bu ilk ayın zor gececegini kabullenmeliyim dedim kendime. Ama o kadar tatli ki, kedi yavrusu gibi. Yanimda yatiyor simdi. Boncuk boncuk bakiyor ettafa, tek derdi meme olan insan yavrusu. Pirtindan kakasindan irkiliyor. <3 Rabbim korusun, bu nimeti en kisa zamanda bekleyen herkese nasip etsin.

Son düzenleme:
Bu benim 2. dogumum. ilki 2.950 kg idi, cok rahatti. Bu 3.750 kg dogdu, hem iri bir bebek oldugundan hem de ustune rahim icinde ve rahim yolunda ödem ile şişlik varmis, bu yuzden esneme zor oldu ve dogumhane surecine normalde ortalama 30 dk verirlerken bende bu sebeplerden 75 dk surdu. Ikinma yetersiz kaldi, esneme yavas ve az oldu. Oksitosin destegi verdiler yari yolda, cunku zaten suyum surekli geliyordu, yogun sizinti seklinde. Bu sebepten surecin hizlandirilmasi gerekli imis, su bitince bebekte enfeksiyon ihtimali ya da sezeryana yonelme olabiliyormus. Ama oldu bitti sukur, normal dogum oldu. Her dogum ayni kadinda bile kendisine ozelmis, bunu anladim. Bu yuzden baskalarinin hikayesine bakip ic karartmayin. Sonucta ben de kizim da saglikliyiz sukur. Bugun gun ortasinda taburcu olduk. 3.600 oldu kilosu, odemler inince. Simdi artik baska problemler var, yok efendim isitme testini gecemedi kulak icinde amniyotik sivi kalmis, yok efendim kuyruk sokumum cok ikinmaktan agriyor oturup kalkmak zor, yok vajina girisine kesi oldu dikis atildi onun pansumani var cunku iltihap kapmanali, yok goguslerjm daha ilk gunden yara oldular mustela kullan yok o ise yaradi mi emin olma baska ilac krem kullan derkene simdi kasintiya uyandim tum vucudum kabarti atmis, sirtim kollarim goguslerim gobegim, son ilac krem sanirjm alerji yapti.... :-) diyecegim o ki dertler bitmiyor. Bu ilk ayın zor gececegini kabullenmeliyim dedim kendime. Ama o kadar tatli ki, kedi yavrusu gibi. Yanimda yatiyor simdi. Boncuk boncuk bakiyor ettafa, tek derdi meme olan insan yavrusu. Pirtindan kakasindan irkiliyor. <3 Rabbim korusun, bu nimeti en kisa zamanda bekleyen herkese nasip etsin.
Benimde sezaryen oldu ameliyatın ağrısı sızısı bile olmadı ama bu meme acısı beni mahvetti 4. Gün geçti ama şunu anladım hiçbir krem işe yaramıyor en iyisi kendi sütünü sürüp gümüş kapak kapatmak. Hastaneden geldik doğuma gittiğim kilonun üstünde eve geldim ödem oldu felaket üstüne ödem yüzünden hemoroid oldu acısından uğundum üstüne ailecek hastalandık çok kötü😁 ben artık nazar olduğunu düşünüyorum valla doğum yapacaklar dikkat etsinler nazar gerçekmiş yani herkesin üst üste sorun yaşaması tesadüf olamaz bence. Ama dediğin gibi zamanla teker teker geçiyor ve minnoş yavrumuzun keyfini çıkarmak kalıyor

Cnm benim gelmiyor ya sütüm ise yararmi getirirmi
Sütün gelmese de bolca emzir ve bence şans ver kullanan herkes memnun olunca ben doğumdan önce alıp ertesi günden kullanmaya başladım şuan sorun yaşamıyorum çok şükür doktor sezaryen olduğu için 1 2 hafta süt olmayabilir dedi ama süt oldu. Ben 6 litre su içtim 1 hafta çok az katı yedim hep çorba ve hoşaf içtim malt içeceği içtim günde 1 tane bunları deneyebilirsin. Sütün olmamasını da hiç kafana takma ben olduğu halde mama da veriyorum daha iyi uyuyor diye olmasa da hiç üzülmezdim mamaylada büyüyor bebekler hemde daha iyi kilo alıyor

Meme ucu yarası en korktuğum sanırım inşaAllah kolaylıkla atlatırım hepsini. 38de 3500 dedi kilosuna senin ultrasona kilosu Yaa yakın mı bebeğin doktorum daha az olur dedi Eğer aynı çıkarsa benim ki de iri olacak ilk doğum olduğu için de çok zorlar diye düşünüyorum

Kızlar selam ben de 14 ünde 36+3 te ikizlerimi aldım kucağıma biraz ufaklar kız 2085 gr oğlan 2455gr doğdu ondan hiç bakamadık buralara göğüslerim mahvoldu🙄 ama homm bitkisel diye bir markanın (ebenin önerisiyle) ozonlu zeytin yağını ve ballı kremini karıştırıp sürüyorum müthiş iyi geldi ertesi güne toparlıyorum düzenli süremiyorum ama sürmek lazım emzirirken silinecek ama diğer kremler gümüş kapaklar hiç işe yaramadı😔

Kızlar selam ben de 14 ünde 36+3 te ikizlerimi aldım kucağıma biraz ufaklar kız 2085 gr oğlan 2455gr doğdu ondan hiç bakamadık buralara göğüslerim mahvoldu🙄 ama homm bitkisel diye bir markanın (ebenin önerisiyle) ozonlu zeytin yağını ve ballı kremini karıştırıp sürüyorum müthiş iyi geldi ertesi güne toparlıyorum düzenli süremiyorum ama sürmek lazım emzirirken silinecek ama diğer kremler gümüş kapaklar hiç işe yaramadı😔
Hayirli olsun cnm ben gecenlerde yazcakdim sana napdi acaba diye bakdim uzun sure girmemissin vazgecdim saglikla buyut yavrularini inslh Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin bende 36+4 kucagima aldim 😊

Kızlar merhaba yazamadım buraya bende 18.11.24 de elendim 37+2 de sezeryanla aldılar kızım 2890 kg oğlum 2670 gr dünyaya geldi çok şükür ciddi bir sorunum yok ağrılarım hafif oluyor ama doğumdan iki üç gün sonra eltim karnıma çarşaf sardı çok çok rahat ettim şuan 8 günlük oldular sadece kızımda sarılık var ışın tedavisi görüyor şuan onun dışında bi sorun yok oğlum aynı baba kızım aynı ben diyorlar sizde süreç nasıl doğumdan sonra kilo kaybınız ne kadar oldu paylaşırmısınız benimle 🤲🤲🤲

X