Bu benim 2. dogumum. ilki 2.950 kg idi, cok rahatti. Bu 3.750 kg dogdu, hem iri bir bebek oldugundan hem de ustune rahim icinde ve rahim yolunda ödem ile şişlik varmis, bu yuzden esneme zor oldu ve dogumhane surecine normalde ortalama 30 dk verirlerken bende bu sebeplerden 75 dk surdu. Ikinma yetersiz kaldi, esneme yavas ve az oldu. Oksitosin destegi verdiler yari yolda, cunku zaten suyum surekli geliyordu, yogun sizinti seklinde. Bu sebepten surecin hizlandirilmasi gerekli imis, su bitince bebekte enfeksiyon ihtimali ya da sezeryana yonelme olabiliyormus. Ama oldu bitti sukur, normal dogum oldu. Her dogum ayni kadinda bile kendisine ozelmis, bunu anladim. Bu yuzden baskalarinin hikayesine bakip ic karartmayin. Sonucta ben de kizim da saglikliyiz sukur. Bugun gun ortasinda taburcu olduk. 3.600 oldu kilosu, odemler inince. Simdi artik baska problemler var, yok efendim isitme testini gecemedi kulak icinde amniyotik sivi kalmis, yok efendim kuyruk sokumum cok ikinmaktan agriyor oturup kalkmak zor, yok vajina girisine kesi oldu dikis atildi onun pansumani var cunku iltihap kapmanali, yok goguslerjm daha ilk gunden yara oldular mustela kullan yok o ise yaradi mi emin olma baska ilac krem kullan derkene simdi kasintiya uyandim tum vucudum kabarti atmis, sirtim kollarim goguslerim gobegim, son ilac krem sanirjm alerji yapti....
diyecegim o ki dertler bitmiyor. Bu ilk ayın zor gececegini kabullenmeliyim dedim kendime. Ama o kadar tatli ki, kedi yavrusu gibi. Yanimda yatiyor simdi. Boncuk boncuk bakiyor ettafa, tek derdi meme olan insan yavrusu. Pirtindan kakasindan irkiliyor. <3 Rabbim korusun, bu nimeti en kisa zamanda bekleyen herkese nasip etsin.