• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlı bayramlar kizlar, evden dışarı çıkmadım bugün,bol bol emzirmeye çalıştım yavrumu.mamayi azaltıp biraktirmaya calisiyorum,10 dk da bir memede. Annemlere de gidemedim göğüsler yara kıyafet giyemiyorum,bebiş sürekli memede, onlarda gelme zaten dediler:) bebek görmeye gelenler olacaktı evde yokum dedim Allah günah yazmasın, biri gelirse mama vererek susturmak zorunda kalicam oğlumu,mücadele ederek memeyi tutuyo, 5-10 dk suruyo bazen , ter içinde kalıyorum , ince askılı gecelikle dolanıyorum 30 derece ev,sırf mama veripte kolaya kacmiyim okadar uğraşıyorum günlerdir azalttık biraz çok şükür. Tekrar fazladan mama vermemek için günlerdir verdiğim emek çöpe gitmesin diye yalan söylemek zorunda kaldım ya. :KK43:
karapisso karapisso gitmemen iyi olmuş, zor olurdu küçük bebekle gitmek, ben 10 dk uzaklıktaki anneme bile gitmedim, gelen giden oluyo çocukla emzirme falan ugrasilmiyo kalabalıkta, evinde tadını çıkar, sonbahar daha iyi olmus

maşallah mücadelene 😍🤗

emzirme kampına girmiştim senin gibi sarılık olduktan sonra. 3 gunluktü kızım.

inşallah seninde en kısa zamanda rahatlayıp bolca emzirdiğin günler yakın. niyet etmişsin. .

çokda haklısın şimdi bu halde kimselerle görüşmek olmaz.

Evet çok büyük bir yük kalktı üzerimden.
inşallah sonbaharda her anlamda rahat ederiz.

Merhaba kızlar oğlumda 3 günlükken gözünde sarı sarı çapaklanma başlamıstı doktor damla vermişti bugün 25 günlük geçmediği gibi arttı damla kullanımını bu durumu yaşayan var mı ve geçmesi için ne yapmalıyız. Sütünü sıkıp sil dediler dün onu da yaptım

Merhaba kızlar oğlumda 3 günlükken gözünde sarı sarı çapaklanma başlamıstı doktor damla vermişti bugün 25 günlük geçmediği gibi arttı damla kullanımını bu durumu yaşayan var mı ve geçmesi için ne yapmalıyız. Sütünü sıkıp sil dediler dün onu da yaptım
Merhaba benimde ilk hafta bebişimin gözünde çapak oluyordu steril bezi ılık suya batırıp sildim sürekli içten dışa doğru bide burunun üst kısmından aşağıya doğru masaj yapıyordum kanallar tıkamıyormuş ondan çapak oluyormuş bi kaç güne geçti bunları yapınca. Sağlık ocağı yönlendirdi beni bu şekilde . Ilac kullanmadik

Gecmis olsun.Benim kızımda doğduğundan beri sağ gözü capaklaniyor. 5 gunlukken başladık damlaya 22 günlük olduk hala ayni. Pazartesi kontrol de bastırarak masaj yap dedi. Bakalım geçecek mi. Çare bulursan bana da haber et nolur

Gecmis olsun.Benim kızımda doğduğundan beri sağ gözü capaklaniyor. 5 gunlukken başladık damlaya 22 günlük olduk hala ayni. Pazartesi kontrol de bastırarak masaj yap dedi. Bakalım geçecek mi. Çare bulursan bana da haber et nolur
Kızlar benim yeğenimin kızınında olmuştu sağlıkocağı doktoru bastırarak masaj yap falan demişti yeğenime sonra çocuk doktoruna götürdü iyileşmediği için çocuk doktoru sakın bastırarak masaj yapma delimisiniz bunu hangi doktor söyledi falan demiş..şimdi bebeği iyi çok şükür bence çocuk doktoruna götürün

Hayırlı bayramlar kizlar, evden dışarı çıkmadım bugün,bol bol emzirmeye çalıştım yavrumu.mamayi azaltıp biraktirmaya calisiyorum,10 dk da bir memede. Annemlere de gidemedim göğüsler yara kıyafet giyemiyorum,bebiş sürekli memede, onlarda gelme zaten dediler:) bebek görmeye gelenler olacaktı evde yokum dedim Allah günah yazmasın, biri gelirse mama vererek susturmak zorunda kalicam oğlumu,mücadele ederek memeyi tutuyo, 5-10 dk suruyo bazen , ter içinde kalıyorum , ince askılı gecelikle dolanıyorum 30 derece ev,sırf mama veripte kolaya kacmiyim okadar uğraşıyorum günlerdir azalttık biraz çok şükür. Tekrar fazladan mama vermemek için günlerdir verdiğim emek çöpe gitmesin diye yalan söylemek zorunda kaldım ya. :KK43:
karapisso karapisso gitmemen iyi olmuş, zor olurdu küçük bebekle gitmek, ben 10 dk uzaklıktaki anneme bile gitmedim, gelen giden oluyo çocukla emzirme falan ugrasilmiyo kalabalıkta, evinde tadını çıkar, sonbahar daha iyi olmus
Hayırlı bayramlar canım bişey sorucam sen bebeğine kaç ml mama veriyorsun her seferinde..ben 30 yada 40 ml veriyorum sanki doymuyor gibi biraz fazla verincede kusuyor napıcam bilmiyorum..sütüm bazen var bazen yok gibi gerçekten psikolojim çok kötü etkileniyor..bzen diyorum bırakayım emzirmeyi tamamen mama vereyim sonra vicdan azabı duyuyorum 😢

Benim oğlumda öyleydi aile hekimi damla verdi o geçirdi canım hastanedeki çocuk doktoru da ılık çaya temiz pamuğu batır onunla sil dedi

Bizde oglumdayken yaşadık
Bebek şampuanı ile sık sık sil gözlerini geçiyor o sekikde

Hayırlı bayramlar canım bişey sorucam sen bebeğine kaç ml mama veriyorsun her seferinde..ben 30 yada 40 ml veriyorum sanki doymuyor gibi biraz fazla verincede kusuyor napıcam bilmiyorum..sütüm bazen var bazen yok gibi gerçekten psikolojim çok kötü etkileniyor..bzen diyorum bırakayım emzirmeyi tamamen mama vereyim sonra vicdan azabı duyuyorum 😢
Merhaba canım bende mama ve meme veriyorum 3 haftalık olduk 30 ml yetmiyor 60 ml veriyorum ben... Bu yazıyı oku istersen...

Eklentiler

• E082BCC1-E0CE-429D-BEA8-21BE669AC578.png
    E082BCC1-E0CE-429D-BEA8-21BE669AC578.png
    392,4 KB · Görüntüleme: 50
Canlar bizleri bu güzel mübarek günlere kavuşturan Rabbimize şükürler olsun.
Duaların kabul olunduğu günahların mağfiret edildiği bayramda inşallah kârlı çıkanlardan oluruz. 😍
Bayram hediyem kucağımda , şükredecek çok nimetlere sahibiz. idrak edip mutlu olmayı bu huzuru dibine kadar yaşamayı nasip etsin Rabbimiz.
@asitane161719 tatlım kuzum , ben iptal ettim bileti. gitmiyorum memlekete. nasıl bir hafifleme oldu anlatamam. eşim ekim sonu kasım 17 arası uygun bilet buldu. gidiş geliş toplam iade ettiğim bilet kadar. Sadece gidiş almıştım bin liraya yakın. şimdi. gidiş dömüş aynı fiyat baya kârlı oldu. hem sonbahar olacak.hem bebeğim büyümüş ele avuca gelmiş olacak.
şükürler olsun.
çok tahammülsüz oldum bu günlerde bana dua edin nolur. böyle bir anne olmak istemiyorum :KK43:
Hifaa Hifaa kuzum o bölgeyi kuru tut..inşallah dikkat et enfeksiyon iyi değil canım benim. .dediğine göre iltihap kapmış. şifa Rabbimden.
@leylunehar iki paşa annesi nasılsın kuzum?
Nilayyy Nilayyy R rkndmt nasılsınız ?

Diğer bütün kızlar hepinize kucak dolusu sevgiler 💞💗💞💗💞💗
İyi bayramlar canım. Daha iyiyim çok şükür lohusalık psikolojisini atmaya toparlanmaya başlıyorum sanki ama tabii kolay değilmiş. Herkes gezerken ben evden çıkmaya korkuyorum bebeğim çok ağlayan ve durmayan bir bebek bir de uykusuzluk var. Bebeğim uyusa daha da iyi olacağım. Gece gündüz sürekli kucakta ve ağlıyor kucakta uyuyor yatağına yatırınca yarım saat sonra uyanıyor.Bir de gaz problemi başladı sanırım o da rahatsız ediyor onu. Sabır diliyorum Allah'tan bunlar da geçecek inşallah. Sağlık olsun yeter ki ne yapalım.

Canım ben 2-3 saatte bir 40-50 ml veriyordum. Birkaç gündür emzirdikce süt artar dedikleri için 4-5 saat boyunca memede tutuyorum olanı aliyo , ne kadar oluyorsa. 4-5 saat sonra 60 ml mama veriyorum. 600 ml civarı günlük mama verirken 300 lerde sınırlı tutmaya çalışıyorum.yoksa meme istemiyo. Birde biberon yerine kaşıkla vermeye çalışıyorum mamayı , yoksa biberon istiyo agliyo

Canım ben 2-3 saatte bir 40-50 ml veriyordum. Birkaç gündür emzirdikce süt artar dedikleri için 4-5 saat boyunca memede tutuyorum olanı aliyo , ne kadar oluyorsa. 4-5 saat sonra 60 ml mama veriyorum. 600 ml civarı günlük mama verirken 300 lerde sınırlı tutmaya çalışıyorum.yoksa meme istemiyo. Birde biberon yerine kaşıkla vermeye çalışıyorum mamayı , yoksa biberon istiyo agliyo
Ben biraz fazla versem hemen geri çıkarıyor..bide kaşıkla vermeye çalıştım olmadı hem o huysuzlandı hemde banada zor geldi..acaba 1 ayını doldurunca biberonu farkedip memeyi bırakırmı 😞

Merhaba canım bende mama ve meme veriyorum 3 haftalık olduk 30 ml yetmiyor 60 ml veriyorum ben... Bu yazıyı oku
Az önce emzirdim arkasından 40 ml verdim hemen sonra süt kustu iki kere..süt kusması fazla beslendiğinin göstergesiymiş..acaba benim sütüm varda benmi bilmiyorum..ikisi fazlamı geliyor..doktor önce emzir sonra mama ver dedi bende öyle yapıyorum

Merhaba canım bende mama ve meme veriyorum 3 haftalık olduk 30 ml yetmiyor 60 ml veriyorum ben... Bu yazıyı oku istersen...
Az önce emzirdim arkasından 40 ml mama verdim hemen geri süt olarak kustu süt olarak kusması fazla beslendiğinin göstergesiymiş..acaba benim sütüm varda benmi bilmiyorum ikisi fazlamı geliyor..doktor önce emzir sonra mama ver demişti..

Ben biraz fazla versem hemen geri çıkarıyor..bide kaşıkla vermeye çalıştım olmadı hem o huysuzlandı hemde banada zor geldi..acaba 1 ayını doldurunca biberonu farkedip memeyi bırakırmı 😞

Benimki resmen memeyi istememeye başlamıştı, bende biberon yerine kaşıkla verdim,mamayi da azalttık,en azindan memeyi yine istemese de mecbur alıyor çünkü arkadan mama gelmiyor onu öğrendi bu birkaç günde. Resmen 10 dk mücadele veriyorduk meme alsin diye

Canım mamadan kaynaklanıyor olabilir benimki bazen 60 içiyor fazla içerse zaten kusuyor hip kullanıyorum ben sindirimi kolay bir mamaymış belki maman ağır geliyorsa ondan kusuyor olabilir aptamil i bu kadar içemiyordu mesela benimki 30/45 içiyordu

Benimki resmen memeyi istememeye başlamıştı, bende biberon yerine kaşıkla verdim,mamayi da azalttık,en azindan memeyi yine istemese de mecbur alıyor çünkü arkadan mama gelmiyor onu öğrendi bu birkaç günde. Resmen 10 dk mücadele veriyorduk meme alsin diye
Sütün yetiyormu mamayı azaltınca ??benim yetmiyor mamayı azaltamam..

B
Canım mamadan kaynaklanıyor olabilir benimki bazen 60 içiyor fazla içerse zaten kusuyor hip kullanıyorum ben sindirimi kolay bir mamaymış belki maman ağır geliyorsa ondan kusuyor olabilir aptamil i bu kadar içemiyordu mesela benimki 30/45 içiyordu
Aşından beri aynı mamayı kullanıyorum..eşim biraz fazla ver dedikçe bende fazlalaştırdım şimdi kusuyor..yani ben öyle düşünüyorum..

Az önce emzirdim arkasından 40 ml mama verdim hemen geri süt olarak kustu süt olarak kusması fazla beslendiğinin göstergesiymiş..acaba benim sütüm varda benmi bilmiyorum ikisi fazlamı geliyor..doktor önce emzir sonra mama ver demişti..
Canım bende emziriyorum ağlarsa 1,5-2 (45-60) ölçek mama veriyorum yetmiyor çünkü... Benimki de fazla gelince kusuyo ama ben ağlamazsa direk uyursa mama vermiyorum... Arada sağarak ver ne kadar çıktığını anlarsın en azından...

Back