2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizla merhaba .şuan o kadar kötüyüm ki ağlamaktan helak oldum .tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum,çok korkuyorum.
Ne olur bana dua edin .7+4 günlük hamileyim .Kese bariz bir şekilde gorunuyo ama içi bomboş . O kadar üzgünüm ki anlatamam. Ne olur dua edin de içi dolsun bebegimle kalp atışıyla.
Cok iyi anliyorum seni canim.mart ayinda bos gebelikten kurtaj oldum.6 haftalikken şupelendiler takibe aldilar git gel bikmistim.doktor kese 22 ml olursa kurtaja aliyoruz demisti.senin kesen kac ins.gorursun bebisini sen

Benim de kilom çok artmadı ama hiçbir kıyafetim olmuyor karnım çok şiş düğmeleri kapatamıyorum sabah uyandığımda bulantım olmuyor ama kurt gibi acıkmış oluyorum elim ayağım titriyor hemen yemezsem

Kızlaaaaaaaaaaaarrr :rolleyes:
Doktordan geliyoruuuum..
Benim bu hastanelik mide bulantılarımın, hcg değerimin 4 er kat artmasının sebebini bugün öğrendik en azından yerini buldu.
Doktor karından net kalp atışı duyalım diye çağırmıştı. Kadın da afalladı "ben bi kese daha görüyorum yaaa" deyince ikimiz de şok.
Kadın bi o keseye bakıyor bi bu keseye bakıyor.
Önce biri dolu biri boş dedi sonra iyice bakınca "aaa yok yok bunda da bebek var ikisinin de kalp atışı var" dedi.
Mutlulukla beraber bi tedirginlik sardı beni.
Biri 7+1 diğeri 6+6
Birinin kesesi biraz bozuk o düşebilir de kalabilir de ona müdahale etmicez dedi.
Bol bol dinleneceksin öyle çok yorulmak felan yok dedi 20 gün sonra yine çağırdı.
Bizde durumlar böyle. :))))

Doktordan geliyoruuuum..
Benim bu hastanelik mide bulantılarımın, hcg değerimin 4 er kat artmasının sebebini bugün öğrendik en azından yerini buldu.
Doktor karından net kalp atışı duyalım diye çağırmıştı. Kadın da afalladı "ben bi kese daha görüyorum yaaa" deyince ikimiz de şok.
Önce biri dolu biri boş dedi sonra iyice bakınca "aaa yok yok bunda da bebek var ikisinin de kalp atışı var" dedi.
Biri 7+1 diğeri 6+6
Birinin kesesi biraz bozuk o düşebilir de kalabilir de ona müdahale etmicez dedi.
Bol bol dinleneceksin öyle çok yorulmak felan yok dedi 20 gün sonra yine çağırdı.
Hadi hayırlısı
İnşallah ikisini de sağ sağlim kucagına alırsın

Doktordan geliyoruuuum..
Biri 7+1 diğeri 6+6
Ayyyy cok sevindim ins saglikla boyle devam edrr bi problem olmaz
Darisi benim basima benimde hcg 3-4 kat artiyor ay heyecanlandim

KıZlar kese veya hamilelkik ultrasonda görenler kaç haftada gördü
Ben raz aceleci davrandım galiba
Bu gün tam 5 haftadayım gittim doktora
Karından da baktı alttan da baktı
Ama daha konuşmak için çok erken birşey göremiyorum
Haftaya pazartesi gel dedi

Aynen erken gitmişsiniz, en azından hamile değilsin diyip göndermemiş benim ilk gittiğim dr göremedi senden daha erken gitmiştim yok hamile değilsin diyip göndermişti.. bir haftaya görünür..)

Kizla merhaba .şuan o kadar kötüyüm ki ağlamaktan helak oldum .tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum,çok korkuyorum.
Ne olur bana dua edin .7+4 günlük hamileyim .Kese bariz bir şekilde gorunuyo ama içi bomboş . O kadar üzgünüm ki anlatamam. Ne olur dua edin de içi dolsun bebegimle kalp atışıyla.
Canim ben de senin gbiyim kese 1.27cm kese boş bebek yok kalp atışı yok kese altında kanama var dedi lekelerim var biraz iki üç gündür ağlıyorum herkesten gizli güçlü durmaya çalışıyorum boş gebelik dedi hemennn senin kese ne kadar

Aynen erken gitmişsiniz, en azından hamile değilsin diyip göndermemiş benim ilk gittiğim dr göremedi senden daha erken gitmiştim yok hamile değilsin diyip göndermişti.. bir haftaya görünür..)
Değilsin diyip göndermek daha da kötü
İnşallah haftaya görürüm
Tek tesselim yanımda yatan 25 aylık oğlum
Rabbim isteyen herkese versin

Değilsin diyip göndermek daha da kötü
İnşallah haftaya görürüm
Tek tesselim yanımda yatan 25 aylık oğlum
Rabbim isteyen herkese versin
Aynen o psikolojiyi atamadım zaten başka doktora gidiyorum daha oranın kapısından geçmem.. kanıma bile bakmadan öyle diyor kadın ya

Aynen o psikolojiyi atamadım zaten başka doktora gidiyorum daha oranın kapısından geçmem.. kanıma bile bakmadan öyle diyor kadın ya
Kadın doktorlar sanki daha sert ?
Bizim diğer grupta ki kızlara da denk gelmişti boyleleri
İyi doktor bulmak çok zor oldu artık

Doktordan geliyoruuuum..
Biri 7+1 diğeri 6+6
Ayyy cok güzel hayirli olsun.saglikla kucagina almak.nasip etsin rabbim.

Benim 5+1 de karindan gorundü ama cok kücuk.dedi doktor.gelisecek saglikli keseye benziyor dedi.bu persembe icin randevu verdi göruruz artik ogun dedi.bakalim kesenin ici görüncekmi.

Doktordan geliyoruuuum..
Biri 7+1 diğeri 6+6
Hayırlı olsun canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın ikisini de

Kızlar ben çok kötüyüm hayattan soğudum depresyon da başladı kimseyi görmek istemiyorum kimseyle konuşmak da istemiyorum bulantılar beni mahvetti tek başıma çok zor durumdayım. Sabah oğlumla birlikte hastaneye gittim serum taktırdım o da yanımda oturdu bitene kadar . Bütün bunların üstüne memleketten döneli 9 gün oldu annemi aramamıştım bugün aradım açmadı ama döndüm döneli o da beni hiç aramadı nasılsın diye sormadı teyzeme sordum bana küsmüş. Benim dersim çektiğim bana yetiyor ben bu durumdayken yalnızken bir de bana küsüyor ve ben bir de buna canımı sıkıyorum yeter artık gerçekten. Günlerdir hiçbir şey yemedim eşimi bile akşam 2 saat falan görüyorum yoğun çalışıyor tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum. Benden başka kim vardır acaba kimsesi olmayan çocuğuyla birlikte tek başına hastane köşesinde serum yiyen

Kızlar ben çok kötüyüm hayattan soğudum depresyon da başladı kimseyi görmek istemiyorum kimseyle konuşmak da istemiyorum bulantılar beni mahvetti tek başıma çok zor durumdayım. Sabah oğlumla birlikte hastaneye gittim serum taktırdım o da yanımda oturdu bitene kadar . Bütün bunların üstüne memleketten döneli 9 gün oldu annemi aramamıştım bugün aradım açmadı ama döndüm döneli o da beni hiç aramadı nasılsın diye sormadı teyzeme sordum bana küsmüş. Benim dersim çektiğim bana yetiyor ben bu durumdayken yalnızken bir de bana küsüyor ve ben bir de buna canımı sıkıyorum yeter artık gerçekten. Günlerdir hiçbir şey yemedim eşimi bile akşam 2 saat falan görüyorum yoğun çalışıyor tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum. Benden başka kim vardır acaba kimsesi olmayan çocuğuyla birlikte tek başına hastane köşesinde serum yiyen
Allah yardimcin olsun canim zor bir durum seninkide.insan böyle zamanlarda annesine ihtiyac duyuyor aslinda kusmeyp bir hatrini sorsaydi.ben sansliyim annemle yakin oturuyorum destek oluyo bana.benimde basim yastiktan kalkmiyo tansiyonum dusmeye basladi 2 gundur.annem babam olmasa napardim.bayilip kalmaktan korkuyorum.

Ayyyy cok sevindim ins saglikla boyle devam edrr bi problem olmaz
Darisi benim basima benimde hcg 3-4 kat artiyor ay heyecanlandim

Amin inşallah canım ya..
İlkinde de ben çok kötü olduğum için hep ona yoruyordum yine aynısı demek ki yaşım büyüdü tahammülüm zorlaşmıi diyordum ama gerçekten kötü bulantılarmış iki tane bebekten dolayı :)
Hadi bakalım istiyorsan Allah nasip etsin inşallah :)
Ayyy cok güzel hayirli olsun.saglikla kucagina almak.nasip etsin rabbim.
Allah razı olsun canım hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza..
Hayırlı olsun canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın ikisini de
Amin inşallah 20 gün sonra belli olacak bakalım inşallah biri bizi bırakıp gitmez..
Ben de o durumdayım canım.
Kimseye de daha doğru düzgün söylemedik herkes bi ilgi bekliyor ama çektiğimizi bilseler..
Çok iyi anlıyorum seni insan hayattan soğuyor insanlardan soğuyor yemeklerden kokulardan.
Ama geçecek bu günler de inşallah. Sabret..
Her kontrolden sonra kendimi daha iyi hissediyorum ben bebeğimi gördüğüm için.
Sen de iyi şeyler düşün üzme kendini lütfen.

Doktordan geliyoruuuum..
Biri 7+1 diğeri 6+6

Hayırlısıyla doğsunlar o zaman :)

Kızlar selam eski postlarıma bakıyordum. 2013 Kasım anneleri ile paylaştığım doğum hikayemi buldum sizle de paylaşayım. Yenisi için çok vaktimiz var ama :)

Adı : Yağmur Ezgi
Doğum günü: 6 Kasım 2013
Doğum saati : 05:50
Doğum haftası: 39+1
Boyu- kilosu : 53 cm-3570 gram
Doğum şekli: Epidural (pek de epidural olmadı ama) normal doğum

27. haftadan beri suyum sızıntı şeklinde geldiği için yatan ben ve dünyalar güzeli kızım 39. haftayı bitirmek üzereydik. 2 kasım cumartesi günü son magnezyumu ve preparımı aldım. Artık doğumu bekleyebiliriz, rahim kasılmalarını durdurmamız gerekmez demişti doktorum. Bir çoğunuzun bildiği diş problemlerimin en ağrılılarından birini 3 kasım pazar gecesi yaşadım, saat 2 gibi dişimi çektirdim. Uykusuz geçen bir gecenin sonrasında doğum öncesi son hazırlıklarımı yapmıştım. Kv ile 30 dakika yürüyüş yaptık Pazartesi gün, kızım gelebilir artık anne ben hazırım demiştim. Kv çok heyecanlanmıştı. Pazartesi saat 7 de rahim kasılması, sancı ile ilk tanışmam desem yeridir. Tüm hamilelik boyunca yalancı kasılma pek yaşamadım çünkü. Çok önemsemedim, yalancı kasılmadır dedim, 15 dakikada bir düzenli kasılıyordu. O akşam doktor kontrolümüz vardı, gittik o da önemsemedi kasılmaları, çatı muayenesini yaptı, normal doğuma müsaitsin dedi, eve döndük kasılmalarım sıklaştı, moralim bozuldu, tüm gece 10 dakikada bir kasılmam oldu arada uyuyordum, salı sabahı eşim işe gitmedi, saat 8 de Ege Üniversitesi Acil Servis'e başvurduk, Ultason yapıldı, açıklığım var mı diye bakıldı, yok, NST bağlandı ben sancı çekerken 20 falan sancı çıkıyor, yalancı sancın bile yok dediler, eve döndük. Artık sancılarım 7 dakikada bir geliyordu. Eşim hepsini saydı, koca bir sayfa sancıları yazdık. 7-8 saat 7 dakikada bir sancım olmuş. Akşam 6da tekrar başvurduk, eşim doğum çantalarını falan aldı yanımıza, bizi yine geri gönderecekler dedim, olmaz geri dönmeyiz, normal olmuyorsa da artık eve dönmeyelim sezaryen olursun dedi. Tekrar Acilden giriş yaptığımızda muayenede 1-2 cm açıklık ve %60 silinme dedi, dünyalar benim oldu, demek ki başlayacaktı doğumum. Beni doğumhaneye yolladılar, NST'ye bağladılar sancı görünmüyor off, ben bitiyorum karnım sert, bu cihaz bozuk dedim değil dediler. Neyse beni yine geri göndermeye kalktılar gitmedim. Saat 11 buçuğa doğru 3 cm e çıkmış açıklığım, dedim ki dayanmayacağım epidural yapın, nöbet şartlarında çok zor dediler. Neyse anestezi geldi, tamam ilk dozu yaparız ama sonrası için birşey diyemeyiz, az kişi nöbetçiyiz gelemeyebiliriz dediler. Tamam dedim epidurali yaptılar bir anda rahatladım artık kasılmaları sadece uyuşmayan bel bölgemde hissediyordum, güç geldi bana ohh normal doğuracağım dedim. Yanımda getirdiğim duaları okudum kitap okudum, 2 saat sonra epiduralin etkisi geçti, ben anesteziyi arayın diye bağırdım, aradık ameliyattalar gelemiyorlar dediler, bu arada açıklık hala 4-5 cm, saat 2 gibi bir doz daha yaptılar başka yapamayız artık, bir tek bebek çıkarken yaparız dediler. Dedim Sevgi, dönüş yok sızlanmayı bırak çekeceksin bu sancıları, olacak minik bir prensesin. Açılmam çok yavaş ilerledi, saat 4.5 gibi hala 5-6 cm di. Ne oldu bilmem karnımı okşayarak uyarmaktan mı bilmem, sancılar biraz şiddetlendi, şiddetli dediysem en yükseği 50 yi geçmiyor (bence beni bağladıkları cihaz bozuktu). Sabah 5buçuk gibi tekrar bir muayene yapıldı, muayene sırasında suyum patladı, hemen doğum masasına alın, açıklığı 9 cm dediler, ohh be geliyor dedim. Hemen masaya geçtik (ama anestezi meydanda yok), çatır çatır doğuracağım artık, bu deneyimin tadını çıkar, ağlamanın zırlamanın anlamı yok dedim. Doktor ne dediyse yaptım ıkın dedi ıkındım, dur dedi durdum, 15 kez falan ıkınmışımdır, bebeğimin kafası çıktı sonra vücudu, sonra bir ağlama sesi, böyle güzel böyle tatlı bir ses yoktur dünyada, öyle bir rahatlama karnım dümdüz oldu, tüm acılar bir anda bitti, bebek çıktıktan sonra anestezi geldi (biraz geç oldu ama dediler), bir doz daha yaptılar, doğum sonrası ağrıların azalır dediler.
İnanılmaz bir deneyimdi ben ve bebeğim dünyanın merkeziyiz şu an diye düşündüm, kendimi çok iyi hissettim, çocuk doktorunnu sordum, geldi, 3570 gram, 53 cm sağlıklı güzel bir kızın oldu dediler, bebeğimi bana getirdiler kafasını benim yüzüme yaklaştırdılar, açtı gözlerini, direk gözlerimin içe baktı, o bakışı ömür boyu unutamam. Epizyotomi dikişim atıldı. Doğumdan 40 dakika sonra emzirmeye başladım. Allahım bundan sonrası çok daha güzel. Ne uykusuzluk, ne yorgunluk, kızımın gülümsemesinin unutturmayacağı acı yok. Bunu yazarken bile onu çok özledim. Benim doğum sancılarım 35 saat sürdü, epiduralden tam fayda saglayamadım ama bana 3-4 saat kazandırdı ve o arada iyi güç topladım. İyi ki de yaptırdım diyorum. Bu arada belki belimdeki fıtıktan olsa gerek sancı aralarında da ağrım vardı. Yine olsa yine normal doğururum. Ama şu bir gerçek ki evlat dünyadaki en muhteşem şeymiş. Doğumum sırasında hepinize dua ettim. Allahım doğumlarını kolaylıkla yapsın, bebekler ve anneler sağlıklı olsun diye. En uzun haliyle anlattım doğumu,:). Şu sıralar emzirme ve meme çatlakları ile uğraşıyorum. Ben değiştim, ailemiz değişti, artık güzel kızımla :emir_bebek:çok güzel günlere yelken açtık. Hepinizi seviyorum....

X