- 13 Ocak 2016
- 1.987
- 2.655
Yani o kadar az ve açık renkte ki çok dikkat etmesem görmem bile aslında hiç ağrım da yok, o yüzden bekleyim dedim bakalımCanım benim bir hafta boyunca aralıklarla geldi kahverengi akıntım doktora da kaç kez gittim yoğunlaştıkça bi sıkıntı yok dedi progestan verdi değerim düşükmüş ondan olabilir dedi kırmızı renk olmadıkça sorun olmaz diyorlar ama yine de içinin rahat etmesi için git istersen ultrasonla bakıp aktif bir kanamanın olup olmadığına baktılar çünkü
Progesteron hormonuna bakildi mi canim.. Bence gitmelisinKızlar bugün de geldi kahverengi akıntı çok az ve açık renkte, ağrım olamadığı sürece gitmeyim diyorum ne dersiniz
Anlamadi nerden anladin..boyle oldugunu onceki degerin neydi kiSanırım sağlıksız bir gebeliğim var belki de dış gebelik az önce bhcg test sonucumu aldım 7332 çıktı
Bir hafta önce 1625ti bu çok düşükAnlamadi nerden anladin..boyle oldugunu onceki degerin neydi ki
Canım neden öyle düşündün değerin gayet iyi ve 6.haftanın içindesin bende seninle aynıyım en son değerim 1650 civariydi 2 gün oldu test yaptıraliSanırım sağlıksız bir gebeliğim var belki de dış gebelik az önce bhcg test sonucumu aldım 7332 çıktı
Bana normal.. Geldi...tabi doktor daha iyi bilir..keseyi gordun muBir hafta önce 1625ti bu çok düşük
1 haftada yükseliş normal 2 günde artan bi değer değilmiş sonuçta moralini bozma gayet iyi sonucunBir hafta önce 1625ti bu çok düşük
2 günde 2 kat artmalı diyor herkes ben öyle hesaplayınca bugün 26000lerde olmalıydı diye hesapladım öyle olması gerekmiyor mu bilemiyorum ki bende artık1 haftada yükseliş normal 2 günde artan bi değer değilmiş sonuçta moralini bozma gayet iyi sonucun
Sanırım sağlıksız bir gebeliğim var belki de dış gebelik az önce bhcg test sonucumu aldım 7332 çıktı
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için benim yükseliş normal mi sizce29 yasindayim izmir kismetse ilk cocugum olacak
Tatlim sende benim gibi 7. Haftanin icindesin
Sanirim 6. Haftadan sonra yavas artma oluyormus
Ama sen yinede ultrasonda bakilmalisin
Hemen uzulme
Degerlerde bile var
Normal gebelikte hCG düzeyleri nasıldır?
Döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG’nin kan düzeyinin iki katına çıkması için geçen süre “ikiye katlanma süresi” (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.
HCG düzeyi
İkiye katlanma
süresi
< 1200
48-72 saat
1200 -6000 arası
72-96 saat
> 6000
>96 saat
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı
HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta
5 – 50
4 hafta
3 – 426
5 hafta
19 – 7,340
6 hafta
1,080 – 56,500
7 – 12 hafta
7,650 – 288,000
13 – 16 hafta
13,300 – 254,000
17 – 24 hafta
4,060 – 165,400
25 – 40 hafta
3,640 – 117,000
http://www.mumcu.com/424/
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için benim yükseliş normal mi sizce
İnşllh hemen gidicem teşklerSonuc olarak haftanın degerinde gozukuyor
Benim hcg 5. Haftamdan beri 3 gunde artiyor buraya yazmistim herkesin farkli olabilir bünyeye göre
Senin progestrn hormanina bakilmali belki o kahverengilikler degerin dusukse bu yuzden olabilir
Ben yasadigimi anlatabilirim en fazla bence doktorun birsey demesi ve tedaviye baslamasi lazim
Doktora gitsen ya da acile hemen bakarlar icin rahatlar
1 hafta önceki degerin 1600lerde diyosun 1 haftada artış iyi ama sen leke içinde doktora kesinlikle git2 günde 2 kat artmalı diyor herkes ben öyle hesaplayınca bugün 26000lerde olmalıydı diye hesapladım öyle olması gerekmiyor mu bilemiyorum ki bende artık