2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

adet olamayan var mı 6ay bitttiiiiii
Cnm emziriyorsan olmaman normal. Ben ilk kizimda 2yil olmadim. Ananem 4 yil emziriyomus koruyor da diye dusun.
Bizimkinin ateşi 37.1 dişten dolayı sanırım evler de sopuk ya üstünü nasıl giydirmeliyim bilemedim ev soğuk olsa da ince mi giydirmeliyim ateşi olduğu için
Cnm 37.1 ates degil ki. 37.5 ve snrsi ates kabul edilir. Dis atesi de 37.5 ustu olur ama 38i gecmez. Geciosa enfeksiyonluk bir durum var demektir. Bilgine.
Bendd bi deneyeyim yarin yogurt corbasi yapcam
Bebeklere corba vermek bolca su vermek demek. Eskidendi o kizkar. Sebzeleri firinda suda buharda haslayin catalla ezin blendar da asla yok osekilde verin. 7. Ayda irmik pirinc gibi bakliyat ekleyin 8. Ayda da kuzu yagsiz kiyma. 6 9 ay arasi emiyorsa gunde 2 ogun ek gida snr yogurt meyve derken 3 4 ogun olacak. Yogurt ve kahvalti da verebilirsiniz. Kahvalti yumurta sarisi minicikle baslayin 1 ayda butun sariya gecin. Birde sutu kestirip lor yapin ikisini minnavik suyla bulamac yapin yedirin. Saglikli topac gibi bebeleriniz olur. Ilk kizimdan biliyorum. Asla corba icirmedim ben.
Gunaydin kizlar benim kiz corbalari hic sevmedi pirinc unu kasik mamalardan veya hazir pürelerden veriyo musunuz bebislerinize
Organik cikmis yeni hero baby acil durum icin bulunduruyorum ben. Buyuk kizimda da hiop organik kavanozlarini aliyordum. YemezSe misafir varsa disaridaysam bisey uyduramazsam veriyorum. Birde yaptigim mamalarin fazlasini konserve yapiorum minicik kavanozlarda hep elimin altinda saglikli mamam oluyor. Tavsiye ederim.
Olmadım ve duba gibiyiyim üstüne kocaman karın oğlum da benim gibi göbekli:))
Onunla alakasi yok cnm. Olmaman demek uretim yok demek oluyosun da icinde birikmiyor ki. Hormonlar surekli degiati kendimize gelemedik. Emzirmede ayrica bir hormonal dengesizlik donemi. O yuzden ekgidayla birlikte rejime baslama zamani:)

Ustunu kalin giydirenilirain. Mesela ben hirkayla yatiriyorum. Uyku tulumu da kalin gelebilir cnku. Yada uyku tulumunu giydirceksen icine bi zibin giydirebilirsin. Ben lcw dan aldim bu arada buyuge bimden almiatim en guzeli o cikti. E bebekten de aldim oda iyi internetten meshur bi marka da aldim torba olan model buyuklere kotu de kucuge olabilir.
bir kitapta okudum bebekler anneden aldiklari demir rezervini 6 aylık olunca tüketiyor bu yüzüden ek gıdada çok gecikilmesi de iyi değil artık öğün olarak vermeliyiz
Canim ek gida da demiri anca kiyma yemege basladiklarinda takviye yapmis oluruz oda 8ayi buluyor demek. Bu yuzden 4. Aydan snr demir ilaci veriyor aile hekimligi.
Arkadaşlar meyveleri pişiriyor musunuz? Haşlama vs şart mı meyveler için
Ilkke duydum cnm ne alaka o ya. Besin degeri kalmicak millet sebzeyi buharda pisiriyo olmesin diye:) ben eline veriyorum hem dia kasiyo hem elini kullaniyor hem bogulmamak icin gerekli reflekxleri geliatiriyor hem de cene yapisini guclendiriyor ki zamaninda ve iyi konusabilsin. Verin eline yumusak armutu seftaliyi keyifle yesinler. Hic kullanmadim rende.
Kizlar bizim ek gida surecimiz hic guzel gitmiyo agzina ne alirsa tukuruyo artik cok bunaldim ben ne yaptiysam olmuyo
Emme reflexiyle yediğinden de olabilir. Degisik geldigi icin alismasi zaman alacak da. Buyuk kizim da beni cok zorlamisti. Tam alisti demistim bu sferde olusan damak tadiyla secmeye baslamisti minicik haliyle. Hala da giciktir yeni birsey tadmaz her kokulu yiyecege tepkilidir. Yani bu demek oluyo ki pilav makarna gibi kurular haric nerdeyse herseye. Buyuyunce duzelir diye umuyorum.

Bi arkasimda aynisini demisti. Cocuktan snr aldilar. Gunun 14 saati oyun isteyen asiri sendromlu 2yas bebelerini 1 saat oyalayinca o tvyi opesiniz gelir.

Kizlar ek gidalara geçilmiş aama sorulardan anladigim.kadariyla cogunuzda eksiklikler var. Sekerli olan meyve turevkeri en son verilir once sebzeyle baslanir ona yogurt ve kahvalti ilave edebilirsnz. He zararli diye degil ona alisan cocuk sebzeyi reddedebilir. Smdi yiyenler bile 8ay cibari damaktadini anlayip secmeye baslayacak ilerde zorlanmamak icin diyorum. Corbalar eskiden onerilirmiz sebze ve tarhanayla buyumusuz ama smddiki drlar yuzde 80i su diye karai çıkıyorlar cok haklilar. Blw yontemi sevdirme amacli bi yontem sonucu guzel ama ben o pislihe kire ragmen pek yemedigi icin belli bir sure ancak dayandim eski yenı usul dr onerisiyle birlestirip karisik gittim ilk kizimda. Kucugume de oyle yapiyorum. Birde mamalari konserve yapin. Yani mesela kabak patates zeytinyagi ve sarimsakla haslayip suyunu cektirdim minik kavanozlara kislik domates usulu konserve yaptim buzdolabına attim tek seferde 6kavanozum oldu. Oncesinde ispanak havuc patates yapmistim. Irmik katicam sirada o var. Arada ellerine meyve sebze verin cigneme kas isi guclensin biraz. Ogurmeleri bogulma sanmayin reflex o. Tabi asla yalniz birakmayin her buyuk lokmayi parmak hareketiyle alin ama blender kullanmayin suzmeyin damaga yapisacak turden seyker de vermyin. Arada gelir tevrubwlerimi yazarim bolca maksat bebelerimiz saglikla buyusun anneleri de yormasin.

Bi arkasimda aynisini demisti. Cocuktan snr aldilar. Gunun 14 saati oyun isteyen asiri sendromlu 2yas bebelerini 1 saat oyalayinca o tvyi opesiniz gelir.
Herkesin tercih meselesi tabiki. Ancak esimin tv konusunda fikri net. Benim de oyle. :)7 senedir evli 1 bucuk senelik arayla 2 erkek çocuğu olan arkadasimizinda hala evinde tv yok. :)

sadece kıymada demir yok ,yeşil sebzelerde ,bakliyatlarda mercimek nohut kuru fasulye ve meyvelerde muz kiraz özellikle de yumurtada demir var
Ve zaten kıymaya da başlayabilmesi için önce sebzelere alışması lazım olduğundan ek gıdada cok geç kalinilmamali

Son düzenleme:
sebzelerin suyla haslanirsa su vermis olursunuz diyorsunuz ama suyun ne sakıncası var zaten kabız olmaması içinse ek gıdayla birlikte su vermeliyiz ,obür türlü püreler bağırsakları tıkar bence yeni ek gıdaya geçmiş bir bebekten bahsediyoruz ki çorbalar bize bile iyi gelir sindirimimize

ben yumurtanin sarisini ve peyniri (koyde yaptirttim tuzsuz)anne sütünün icine atip kasikla eziyorum biraz sulu oluyor boylece cok guzel yiyor icine bazen eksi mayali tam bugday ekmek parçaları da atıyorum minnacık, çorbalarını suyla hasliyorum bir iki haftaya zaten kemik suyuyla yapacagim ,irmik çok faydalı olduğu için pirinç bulgur yerine genelde irmik kullanıyorum, yaptığım yoğurdu çok seviyor sebzelerden pek hoşlanmıyor yoğurt karıştırıyorum bir iki tatlı kaşığı o zaman çok seviyor

meyve fazla vermiyorum ama armut kakayı yumusattigindan bazen armut veriyorum elma ve şeftali püreleri de zaman zaman verdim

Ben yumurtanın sarisini tam veriyorum artık 2 hafta hatta belki de sadece 10 gün yarim verdim pek alerji probleminiz yok şükür ki ve cok faydalı olduğu için 1 haftadır tam veriyorum hepsini de yiyor
bu arada bu hafta mercimek vereceğim okuduğum kitapta 6.aydan itibaren verilir diyor nette genelde 7.ay ama bence biz hazırız herkesin bebeği aynı değil çocuğu iyi okumak lazım bence benim minnak hazır bu hafta mercimekle tanışacak
Rabbim tüm kuzulara afiyet versin:)

2 cocugumda ne akilliydi benim ovunup dururdum.masallah soyle akilli boyle akilli diye benim 3 numara 2sini de acisini çıkardı.valla kizlar yemegi zor yapiyorum.evi bir toplayisim var girmeniz lazim gunduz totomun ustune oturmuyorum.kucakta olayim gezdir oynat.gündüz zaten yarim saat zor uyuyor.simdider aksam uykusunu zor uyuttum.
Hayir canim insanı sinirde kapliyor. Neyse ki cabuk geçiyor.
Kolay gelsin kizlar.analik zor

“Valla kizlar”dan sonra anlattığınız her şey benim kızım, bakın noktasına kadar. Bir büyüsün sağlıkla ayaklansın da rahatlasın, otursun da rahatça kendini boyamayla oyunla oyuncakla oyalayabilsin, konuşsun da sıkıntısını istediğini rahatça söyleyebilsin istiyorum.
Sizi benden daha iyi kimse anlamaz umarım diğer iki çocuğunuz okula başlamışlardır da yükünü katlanmamıştır, hoş diğer ikisi uysal demiştiniz ama benim bebeğim beni öyle kitliyor ki tuvalete bırakıp gidemiyorum çoğunlukla gündüz tek uyku uyusa vay be diyoruz sizinki de böyleyse siğer iki çocuğunuz uysal da olsa onlar da ilgi bekler, zor. Ben tek çocuk yapmaya daha bu karnımdayken karar verdim hatta daha öncesinde, ama sanırım madem tekim diyerek bana ve kendisine 3 çocuk eforu harcatarak jübilemi partiye çeviriyor

Canım 72 kiloyum aynada kocaman görüyorum kendimi aslında diyet yapmak istiyorum diyetisyen eşliğinde sonra süte etki eder mi diyorum ben daha anca başladım ek gıdaya.

Gunaydin kizlar benim kiz corbalari hic sevmedi pirinc unu kasik mamalardan veya hazir pürelerden veriyo musunuz bebislerinize
Benim oğlum da sevmemişti penelopegurme diye bir siteden 6+ organik bebek mamaları setini aldım. masallah paketin icindeki her seyi sevdi. Corbalar, bebek pudingi, bebek muhallebisi, bebe biskuvisi var. Seker yok hiçbirinde keciboynuzu unu ya da pekmezle azcık tatlandirmislar. Ben acaba dedim alirken ama cok memnun kaldım. Sizinle de paylasayim dedim. Evde kendim de cesit cesit sebzeler haslıyorum ama bunlar cok yardimci oldu bana.

Kuşburnu marmelati veren varmı bebeğine benim ki ağzına alınca çok hoşuna gitti ama çekindim biraz ev yapımı ama Biraz ekşi bizim ki de ekşi şeyleri seviyo bi de ben meyveleri elimle veriyorum diğer türlü yemiyo ama böyle de parça parça vermiş oluyorum sizce bi sıkıntı olur mu

Kizlar ek gida sonrasi bebeklerinde fiskirarak kusma yaşayan oldu mu? Kizim normalde kusmazdi. Anca cok sallar ziplatirsak falan azicik gelirdi kusmugu. Cumartesi günü öğlen yulafli meyveli ek gidasini verdikten 3 saat sonra yarim saatte 4-5 kez fiskirarak ve baya zorlanarak kustu.doktora götürdük usutme falan gibi dediler. Cumartesiden beri yulafli meyve vermedim meyveleri tek verdim..bugün tekrar yulafli yapip verdim ve aradan 3 saat gecti kizim yine fiskirarak kusuyor. Ek gidaya basladigimizdan beri normalde yulaf hep yerdi. Hic kusma olmadi ikidir boyle olunca korktum acaba yulaf mi bozuldu. Cunku seftaliyle beraber verdim 1 er gun arayla seftali yer hic kusma yok. Alerji mi dicem ama baska bir belirti de yok döküntü huzursuzluk uykusuzluk falan. Cuma günü kontrolümüz var doktora da bir sorucam. Yulafla hazirladigim seyleri de bir sure vermicem bakalım ne olacak.

Yulaf tercihiniz neden?

Yulaf tercihiniz neden?
Lif bakimindan çok zengin. Kalsiyum protein var. Enerji veriyor. Bazi vitaminler de vardi hatırlamıyorum hangileriydi.. Bağırsak ta su tutmasi kabizliga iyi geliyor. Alerji riski bunun da düşük.. Hemde doktor tavsiyesiydi.. Esimde bende kullanırız kizima da ek gidaya başladığımız ilk gunden beri verdim ama ona un haline getirilmisini veriyordum. Tabi bizim gibi cok fazla yiyemedigi icin acildiktan sonrada kisa zamanda bitmedigi için bayatladi galiba. Emin olamadim :/

Dün aynı şeyi bizde yaşadık 2 les kustu kuşburnu marmelati vermiştim benden ondan kaynaklı olduğunu düşümüyorum acile götürdüm
Onlarda bişey bulamadı

Kızlar bebeğinizle hangi oyunları oynuyorsun önerebileceğiniz kitap yada oyuncak varmı bu aralar taşıdığımız için sürekli temizlik yapmaktan hiç ilgilenemedim kendimi çok suçlu hissediyorum oda artık benim olmamı kabullenmiyo uyurken bile yarı gözü açık gittiğimi gördüğünde ağlıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…