2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben hiç kundak yapmadım, eldivenleri de 1.ay kontrolünde doktor çıkart dedi yüzünü çizse bile takılmamalı ellerini keşfetmesi için dedi..
eldiven hic kullanmadik gibi bisi bende. bir hafta yoplam kullanmsiimdir doğduğundan beri hep ellerini acik biraktim cok sukur ellerini guzel kullaniyor. elleriyle konusuyor hatta :))))tirnaklarini 3 gunde bir kesiyorum.

bende 6 ay dolunca ise baslayacagim ogretmenim bende. sut iznimizdr olacak zaten 3 saat. ucretsiz izin vende alamam maalesef gonul isterdi ki 2 yil durayım ama hayat sartlari... ayrica annem ve k.validem bakacaklaemr zaten ilk cocugumda da onale bakmisti ben ise baslayinca sukur gozum arkada kalmadi. tek tesellim sut izinleri ve ogretmen olmak yoksa 8 -5 calismak zorunda olsam napar eder izne ayrilirdim.

İyi haberler bekliyoruz o halde
1 cay bardagi susami tavada pembelesinceye kadar kavuruyoruz sonra istedigimiz kadar bal ya da pekmeze karistirip yiyoruz. bende cok cok sakir sakir süt yapmadi lakin kaliteli bir sut oluştu ve bebegim iyi doymustu. yagli bir sut idi. ama tabi ben susami kavurmadan da yiyorum sabah aksam bir tatli kasigi susam cok onemli. ayrica karadut cilek havuc bol yeşillik ispanak kuzu kulagi marul aysberg taze sogan haftada bir dis sarimsak tahin helvasi sut arttirici damla bol su 4 lt den fazla iciyorum galiba muz hurma uzum dut kurusu petibor bisküvi aklima gelenleri yazdim bunlarin ben faydasini goruyorum. ama en onemli sey bol bol emzirmek ama gece cok rahatsiz etmiyorum kendi uyaninca emziriyorum gecenin telafisini gunduz ve aksam bol bol emzirerek tamamliyorum. cunku gece kendi uyanmadan emzirirsen reflu olur ya da uyku düzeni sıkıntısı yasarsiniz. gece uykusunun emmesinden daha onemli oldugunu demisti ilk cocugumda doktorum. gece uykusu buyumenin en onemli faktöründenmis. ondan ben uyanmadan vermiyorum.

memelerin hafizalanmis canim. fiskirmasi ilk zamanlar normaldi simdi hafizasi olmus korkma bol bol emzir. gece uykusu emmesinden daha onemli masallah bebegine.

Kızlar nasılsınız okuyorum ama yazamıyorum iki çocukla her şey çok zor Allah kolaylık versin hepimize...23 ünde 2 aylık olacak benim bebiş.süt azalmasın diye yiyorum ama 4 aylık hamile sanar gören..bol giydiğim için sıkıntı yok:))sizde durumlar ne şişkoyum ben hele o göbek puding gibi :)) ilkinde toparlandı acaba yine düzelir mi

Selam kızlar bizde 2 aylık olduk gözleriyle takibe başladı ben veya babası konuşunca gülüyo ellerini ağzına götürüp emiyo tek sorun uyumuyor ve ağlıyo genelde uykuya dalacağı zaman toplasak 7 saat anca uyuyordur gündüz hiç yok uyku gecede 3 den önce uyumuyor beni çok etkiledi uykusuzluk ruhgibi dolaşıyom evde

2.ayda okuyorumda hepsi böyle 3.aya doğru düzeliyor bizimki günde 5-6 saat uykudan 14 saatlere çıktı

Sizin bebişlerde de aşıdan sonra huzursuzluk oldu mu kızlar. 5 gün oldu ama hala bi huzursuz sanki bizimki bide aşırı gaz var tabi ondan da olabilir

Ben de rota aşısı yaptıracağım yeğenlerimin aşıları yoktu rota oldular çok zor oldu atlatmaları 1 haftada baya zayıfladı çocuklar. O yüzden yaptıracağım.

Merhabalar, bebişlerin tırnakları çabuk uzuyor denmiş ama benim bebeğimim tırnakları yavaş uzuyor, 7-8 günde bir kesmek gerekiyor anca. Doktoruma da soracağım ama yavaş uzaması bir sorun olur mu acaba?

Kızlar aranızda cildi bozulan oldu mu , benim garip bir şekilde sivilceler çıkıyor sürekli biri geçiyor başka yerde çıkıyor neden olabilir zaten kilo aldım,yorgunluk bir yandan kendimi salmamaya çalışıyorum ama kötü hissetmeye başladım iyice

Bende de öyle sivilcelerim var acaba adet mi olucam o yüzden mi diyorum ama olamadım hala rüyalarıma giriyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…