- 2 Haziran 2012
- 1.352
- 853
eldiven hic kullanmadik gibi bisi bende. bir hafta yoplam kullanmsiimdir doğduğundan beri hep ellerini acik biraktim cok sukur ellerini guzel kullaniyor. elleriyle konusuyor hatta :))))tirnaklarini 3 gunde bir kesiyorum.Ben hiç kundak yapmadım, eldivenleri de 1.ay kontrolünde doktor çıkart dedi yüzünü çizse bile takılmamalı ellerini keşfetmesi için dedi..
bende 6 ay dolunca ise baslayacagim ogretmenim bende. sut iznimizdr olacak zaten 3 saat. ucretsiz izin vende alamam maalesef gonul isterdi ki 2 yil durayım ama hayat sartlari... ayrica annem ve k.validem bakacaklaemr zaten ilk cocugumda da onale bakmisti ben ise baslayinca sukur gozum arkada kalmadi. tek tesellim sut izinleri ve ogretmen olmak yoksa 8 -5 calismak zorunda olsam napar eder izne ayrilirdim.Benim şu an en büyük sıkıntım 6 aylık olduğunda ise başlayacağım eylülde, öğretmenim, bakıcı meselesi beni çok geriyor, siz ne yapacaksınız? Ücretsiz izin alamıyorum şu an bazı sebeplerden
1 cay bardagi susami tavada pembelesinceye kadar kavuruyoruz sonra istedigimiz kadar bal ya da pekmeze karistirip yiyoruz. bende cok cok sakir sakir süt yapmadi lakin kaliteli bir sut oluştu ve bebegim iyi doymustu. yagli bir sut idi. ama tabi ben susami kavurmadan da yiyorum sabah aksam bir tatli kasigi susam cok onemli. ayrica karadut cilek havuc bol yeşillik ispanak kuzu kulagi marul aysberg taze sogan haftada bir dis sarimsak tahin helvasi sut arttirici damla bol su 4 lt den fazla iciyorum galiba muz hurma uzum dut kurusu petibor bisküvi aklima gelenleri yazdim bunlarin ben faydasini goruyorum. ama en onemli sey bol bol emzirmek ama gece cok rahatsiz etmiyorum kendi uyaninca emziriyorum gecenin telafisini gunduz ve aksam bol bol emzirerek tamamliyorum. cunku gece kendi uyanmadan emzirirsen reflu olur ya da uyku düzeni sıkıntısı yasarsiniz. gece uykusunun emmesinden daha onemli oldugunu demisti ilk cocugumda doktorum. gece uykusu buyumenin en onemli faktöründenmis. ondan ben uyanmadan vermiyorum.İyi haberler bekliyoruz o halde
memelerin hafizalanmis canim. fiskirmasi ilk zamanlar normaldi simdi hafizasi olmus korkma bol bol emzir. gece uykusu emmesinden daha onemli masallah bebegine.Arkadaşlar maşallah benim sütüm çok fazlaydı fışkırıyordu ağzına sonra bir anda azaldı neden olabilirhatta tek gogsumle doyuyordu, bu arada geceleri çok güzel uyuyor az emiyor o yüzden olabilir mi 5 saat uyuduğu oluyor maşallah masallah
Aynen bende rotayi yaptircam. ilkinde de yaptirmistim cok sukur hastalanmamıştı.Rota aşısını yaptırdım diğer oğluma da yaptirmistim 2bucuk yaşında kreşe başlıyor benimkiler riske atamam
Günaydın. Benimkide artık tamamen beni takip ediyor :))) babasına falan o kadar değil evde gururla geziyorumGunaydin kizlar. Nasil gidiyor. Artik buyuyoruz ha... Benim beceriksizce elini agzina goturmeye basladi.
2.ayda okuyorumda hepsi böyle 3.aya doğru düzeliyor bizimki günde 5-6 saat uykudan 14 saatlere çıktıSelam kızlar bizde 2 aylık olduk gözleriyle takibe başladı ben veya babası konuşunca gülüyo ellerini ağzına götürüp emiyo tek sorun uyumuyor ve ağlıyo genelde uykuya dalacağı zaman toplasak 7 saat anca uyuyordur gündüz hiç yok uyku gecede 3 den önce uyumuyor beni çok etkiledi uykusuzluk ruhgibi dolaşıyom evde
doktorum 3 aylikken ilk doz 5 aylikken ikinci doz dedi.Rotayı 3 aylıkken mi yaptıracağız?
aşımız yarın.Sizin bebişlerde de aşıdan sonra huzursuzluk oldu mu kızlar. 5 gün oldu ama hala bi huzursuz sanki bizimki bide aşırı gaz var tabi ondan da olabilir
Bizim hiç belli olmuyor bazen memede vazen kucağımda bazen de malesef ayağımda sallıyorum.Benimki de memede uyuyor başka hiçbir şekilde uyutamıyorum. Çok emdiğinden değil ama illa temas ederek uyuyacak. Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Bende de öyle sivilcelerim var acaba adet mi olucam o yüzden mi diyorum ama olamadım hala rüyalarıma giriyor artıkKızlar aranızda cildi bozulan oldu mu , benim garip bir şekilde sivilceler çıkıyor sürekli biri geçiyor başka yerde çıkıyor neden olabilir zaten kilo aldım,yorgunluk bir yandan kendimi salmamaya çalışıyorum ama kötü hissetmeye başladım iyice